Fudo387 wrote:Fudo387 wrote:
Jest', pa da mi bude k'o u "posljednji krug u monci"![]()
Nije ovo ona.
Ama da smo u istom kvartu, mozemo se samo zbarit oko dobre tepsije necega...nisam u kondiciji.
Bez brige-
Fudo387 wrote:Fudo387 wrote:
Jest', pa da mi bude k'o u "posljednji krug u monci"![]()
Nije ovo ona.
Ama da smo u istom kvartu, mozemo se samo zbarit oko dobre tepsije necega...nisam u kondiciji.
+ 1muha_sa wrote:pratim
Mislim da bi bila bolja situacija da si ozenjen ili da imas djevojku i da idete skupa.Ono za čim najviše zalim je vrijeme. Mada uvijek , kada sebe uhvatim u svojim razmišljanjima kažem : "nije ti još kasno." Sa 27 i po godina mislim da mi još nije kasno.
Nemam ženu , nemam djecu kao ogromni teret. Samac.
Idealno.
E, konacnometeorit135531 wrote:Ja cekam samo jos vizu i brojim posljedne mjesece u Sarajevu. Ove pameti i nakon svega sto sam prozivio, dozivio i vidio za ovoliko godina koliko sam sprcio u guzici, mislim da je red da Bosna i Hercegovina i ja pozdravimo jedno drugo, da zaželimo srecu jedno drugom i da se u ljubavi rastanemo....
Otici u inostranstvo raditi i zaraditi neke pare je u redu...... ne odgovaraju ti ovdje finansije za neke ideje, pa kontas kako sve to realizovat, inostranstvo je bombona za te stvari.......Piklic wrote:Trenutno sam u fazi predomisljanja da li otici u inostrantvo i samim time pravljenja razlicitih analiza, pa tako sa jedne strane razlozi za ostati tipa: ostavlja se porodica, drustvo, (kod mene konkrentno nisam izlazio iz BiH cak i na more tako da je doza straha i nesigurnosti prisutna nesto vise), odlazak u nepoznato, a opet s druge strane los posao (ili se nema posla ili losa plata) politicari katastrofa, drustvo ko cjelina zatrovano nacionalnom ideologijom i itd... Tako sam u razgovoru sa par ljudi uvidio da nije samo finansijski razlog odlaska u inostranstvo vec vrlo cesto i zbog djece i zbog revolta prema poslu (sto mogu vise a poslodavci i ne daju).......
Svi imaju svoje razloge zasto negdje ide ili ne ide..... nema tu pravila, kako ko skonta da moze, to fura i piciPiklic wrote: .....Kako god, kakva su Vaša iskustva po pitanju odlaska da li je to iskljucivo zbog finansijkih problema, da li odlaze mladi i stari (jednom prilikom sam susreo zenu 40 tih godina pravnica kaze ne mogu ja vise ovo ni pravo ni ovu drzavu evo ucim njemacki da budem pomocna njegovateljica), i da li odlaze oni koji su vec bili na neki nacin osjetili "cari" zivota na zapadu pa se sada odvazili...
Moje neko iskustvo da sada u pogledu generacija vise nema pravila idu i mladi i stari a vise stari, da se vise ne pita kako cu tamo vec samo znam da je tamo bolje nego ovdje i da ovdje nece biti bolje...
Idealno bi bilo da ides sa djevojkom /suprugom.Nemam ženu , nemam djecu kao ogromni teret. Samac.
Idealno.
moonca wrote:Idealno bi bilo da ides sa djevojkom /suprugom.Nemam ženu , nemam djecu kao ogromni teret. Samac.
Idealno.
A ako su par--biti ce =3 000 ili 4 000 ili 6 000-neto -kostanje stana kao za jednu osobu, ostali troskovi malo veci--smiren, ima s kim da planira, provodi vrijeme.Nisrin wrote:moonca wrote:Idealno bi bilo da ides sa djevojkom /suprugom.Nemam ženu , nemam djecu kao ogromni teret. Samac.
Idealno.
Meteorit, lakse ti je samom..jer ako izadjes 1500 ili 2000 ili 3000 neto, lakse je nego kad imas jos nekog na grbaciSretno!
Prije ces sam naci i smjestaj...jedino ako se poslije ozenis TAMO, treba proci 2 godine da bi mogli izvrsiti spajanje porodice...to je jedini nedostatak!
moonca wrote:
A ako su par--biti ce =3 000 ili 4 000 ili 6 000-neto -kostanje stana kao za jednu osobu, ostali troskovi malo veci--smiren, ima s kim da planira, provodi vrijeme.
Spajanje familija traje duze, i nerijetko nikada, se i ne spoje -razloga -da ne nabrajam.
Nazalost i ja mislim da je tako. Mada bih volio da ode danas nego sutra, promjena pa taman i da je nagore mu je prijeko potrebna.Seyfo wrote:Ako je ikako moguće da meteorit nastavi biti aktivan na forumu i kad odseli![]()
Naime, bit će zanimljivo pratiti njegova razmišljanja.
BTW,uvjeren sam da svi njegovi problemi nisu uzrokovani time što je u BiH trenutno i da neće nestati odlaskom u Njemačku.
daddy-kool wrote:Rekao bih da je najbanalniji odgovor na postavljeno pitanje teme u 90% slučajeva jednostavno pare. Ostalo bi bili izgovori - te nema kulture, te nema dešavanja, nema pravne države, ... Uvijek su ljudi odlazili sa ovih prostora u potrazi za boljim materijalnim statusom, pa bili pečalbari, gastarbajteri, ili sada moderno - dijaspora. U svakom slučaju sretno.
Zapad nudi pomoc majkama sa djecom- bonovi za hranu, porodjaj..... al' eto valjda je razuman da ne pravi odmah fudbalski tim.Znam,ali sta ako zena ima bebu pa ne moze nista ni raditi?