Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Cekaj, uporedis standard jedne zemlje sa 130 milijardi BIPa koja je dugogodisnja clanica EU, sa Bosnom (16 milijardi bip) gdje je od zdravstva preko skolstva pa do zakonodavstva u totalnom rasulu, jer si nekad nabasala na neku selendru tamo? Molim te, neozbiljna si i nezrela sa daljnju diskusiju.
Ja sam gora budala što se raspravljam s likom koji ne zna da se negacija piše odvojeno od glagola
I još se razmeće stručnim terminima prestavljajući se stručnjakom.
I idući put fakat zaslužuješ verbalno cipelarenje od madnera
Cekaj, uporedis standard jedne zemlje sa 130 milijardi BIPa koja je dugogodisnja clanica EU, sa Bosnom (16 milijardi bip) gdje je od zdravstva preko skolstva pa do zakonodavstva u totalnom rasulu, jer si nekad nabasala na neku selendru tamo? Molim te, neozbiljna si i nezrela sa daljnju diskusiju.
Ja sam gora budala što se raspravljam s likom koji ne zna da se negacija piše odvojeno od glagola
I još se razmeće stručnim terminima prestavljajući se stručnjakom.
I idući put fakat zaslužuješ verbalno cipelarenje od madnera
Tomahawk11 wrote:
Zašto ne možeš prihvatiti činjenicu da ima ljudi koji u Bosni dobro žive?
to što ti nisi i što te sila prilika natjerala da odeš vani ne znači da je i drugima tako.
Jes, i Afrika puna gladne djece. Hajmo generalizirati.
Pa za njih ko god dobro zivi , on je lopov, budzetlija ili politicar....Jednostavno nema 4 opcije......A rekao sam ti zasto...Laksi ti bude boavak vani, to je ljudska psiha....Znas ono kad das otkaz na poslu i odes na drugi posao...A jebeno se zajebes, i sad kad te drugi pitaju ? kako ti je? svi kazu extra, niko nece reci " uzas" zajebao sam se itd...To je tako u ljudskoj psihi...Ja znam ljudi koji zive u pustinji u Australiji, i pitas ga kako ti je..Kaze extra, jebo Sarajevo, dole nema vode..A on zivi u gradu koji ima 1000 ljudi i jednu trgovinu i 2 paba...
Ja bi kod tetke, stvarno fino, ljepota grad, fini i ljudi.
Jedan dan, sjedim ispred kuce, kad tamo kod komsije neka dreka, vika, cika...jarane, trebi zmija macku pojela.
Neka bas zajebana zmija, ima 300 metara u njoj.
Nisam vise izvirio iz kuce, jebo ti ono.
SaraFina wrote:Na krkanluk bolan. Jebo te Mozart Stadt više i Rumunija. Crnjak mi te čitati.
A znam te s drugih tema ok si. Bezze se uletoh. Ajd vozdra.
fidoremilienko wrote:Nekako je tomahavk tu najblizi. Niti je u BiH sve tako crno a ni u Evropi tako bijelo. Istina je tu negdje izmedju.
I ovdje se svasta moze iskopati, kao i dole. Treba malo imati dodira sa realnim svijetom.
Nabroji mi 5 stvari koje su obecavajuce u BiH (osim ima meraka i cevapa)
Ima tema poziutivne vijesti iz BiH.
Previse generalises.
I sta bi bile te zapadne zemlje d anisu imale kolonije, a neke ih imaju i danas? Kita.
Oni su i napravili rat dole na Balkanu, kao sto ga prave sada po svijetu. Nemoj bolan, sve se vrti oko para i resursa. Vidis i ti si otisao radi para.
Shega mi je da ovde neki kao realno pricaju o stanju u Bosni a djeca im u privatnu skolu privatnim busem idu. Pa jel to ne valja skolstvo kod nas? Sto izbjegavati realnost?
fidoremilienko wrote:
Previse generalises.
I sta bi bile te zapadne zemlje d anisu imale kolonije, a neke ih imaju i danas? Kita.
Oni su i napravili rat dole na Balkanu, kao sto ga prave sada po svijetu. Nemoj bolan, sve se vrti oko para i resursa. Vidis i ti si otisao radi para.
Pratim tu temu svaki dan, i volio bih da ima jos vise pozitivnih vijesti.
SaraFina wrote:Mogu se ja sutraaaa vratiti u Sarajevo. Ali da mi ćaća šalje lovu. I živim u njegovom. To je najlakše.
Sopstvene uštedjevine nemam za privatni posao a ni štele za budzet da se uvalim.
fidoremilienko wrote:Nekako je tomahavk tu najblizi. Niti je u BiH sve tako crno a ni u Evropi tako bijelo. Istina je tu negdje izmedju.
I ovdje se svasta moze iskopati, kao i dole. Treba malo imati dodira sa realnim svijetom.
Nabroji mi 5 stvari koje su obecavajuce u BiH (osim ima meraka i cevapa)
Previse generalises.
To je taj mentalitet zrtve... Pa Engleska se je valjda prvo obogatila pa tek onda isla u osvajanja, tesko je obrnutim redosljedom. Inace bi i Rumunija krenula u pohode
fidoremilienko wrote:Cime se obogatila? Isla cime u rat?
Pa kad ste svi kao tesle sto ne otvarate firmu pa ne radite sami? Nego za drugoga.
Danas je takav poredak u svijetu. Jaki su ojacali slabi oslabili, jos vise.
Vidis kako nisi u stanju voditi argumentovanu raspravu... Kakav Tesla,kakva mala privreda i drustveni konglomerati, o cemu pricas #znaslijesiliposoilidoso
A obogatila se je npr industrijskom revolucijom. Nije mala shala, priznaces. Parna masina, folovi, vuneni djemper pojeftini osamdeset posto itd