poslusaj... tisinu...
Sta vam najvise smeta u Sarajevu
- manijak1
Ne mogu ja tako
tiho 
-
zili
to ti je "zakon carsije"regina wrote:najviše mi smeta trgovački mentalitet. Valjda ostavština arabljanskog mentaliteta, jedna permanentna potreba da se trguje. Svim i svačim. Riječima, nagibom obrva, osmjehom....dodvornost ide uz to
i mene to nervira... i jos sto ako u ovom gradu hoces nesto da postignes moras sa svakim biti "fin", popit kafu, jer ako te nema u kafani nema te ni na mapi!
ma joj ima tu masa stvari koja mi ide na nerve, ali to je dobro jer to znaci da mi je stalo i zato vjerovatno i ostajem ovdje (ostajteee oooovdjeee....).
-
privremeni
Prljavstina i destrukcija svega,a koja ukazuje na nesklad i nepovezanost sredine i njenih stanovnika. Kao da je vecina tu u znaku moga nick-a 
-
Jelaski_Jalijas
ma dzeparosi pm! dodje napo sarajeva daj mobitel uzme ko hadzija dadne ti karticu i odee ko hadzijaa!!! heh c c c a hiljadu prolaznika veci od tog pljackasa!! c c c

-
novalic
Ivy wrote:...upravo...delimiter wrote:To sto u njemu skoro pa da i nema SARAJLIJA!!!![]()
![]()
evo u zenevi najmanje... zenevljana... ima svicarskih nijemaca, pa i talijana... i svega drugoga u svijetu...
pa super grad... i vise od toga...
ko da su sarajlije nadri-svijet...
ko jebe provinciju...
jeste vala nekakvi... da Bog sacuva....
- Dirty Harry
Jest vala mi ne-sarajlije pravo kvarimo prosjek, stid me pravo .... izvinite molim vas .....
-
konyan
Novalic:
nije to bas tako jednostrano kad razmislis.
Ne znam odakle si, pretpostavljam da zivis u Svicarskoj (spominjes je cesto).
Kako ja to vidim (pa budi i pogresno), ne smeta raji to sto nema Sarajlija, vec im smeta to koga ima. Ja nemam nista ni protiv koga. Imam odlicnih drugova, prijatelja i prijateljica iz raznih dijelova bih, evrope, itd. ukljucujuci one koji su dosli zivjeti u Sarajevo.
Rat je bio veliko zlo i donio je sa sobom prebrze demografske promjene. Ljudi su mijenjali okruzenje brze nego sto su mu se mogli prilagoditi.
U Sarajevo je tokom i poslije rata doslo puno ljudi iz drugih okruzenja. Toliko, da su u odredjenim dijelovima postali vecina. I umjesto da se drustveno evoluirajuci oni prilagode okruzenju kojem sada pripadaju, okruzenje se u velikoj mjeri pocelo prilagodjavati njima.
Znas raju, *ebo raju. Lakse je prihvatiti iskonske obicaje, nego nauciti nekoga pristojnom ponasanju.
S druge strane, postoje ljudi koji nisu to prihvatili i kojima ta nastala drustvena perverzija djeluje neprihvatljivo, frustrirajuce, itd. i normalno je da traze krivca u nekome.
nije to bas tako jednostrano kad razmislis.
Ne znam odakle si, pretpostavljam da zivis u Svicarskoj (spominjes je cesto).
Kako ja to vidim (pa budi i pogresno), ne smeta raji to sto nema Sarajlija, vec im smeta to koga ima. Ja nemam nista ni protiv koga. Imam odlicnih drugova, prijatelja i prijateljica iz raznih dijelova bih, evrope, itd. ukljucujuci one koji su dosli zivjeti u Sarajevo.
Rat je bio veliko zlo i donio je sa sobom prebrze demografske promjene. Ljudi su mijenjali okruzenje brze nego sto su mu se mogli prilagoditi.
U Sarajevo je tokom i poslije rata doslo puno ljudi iz drugih okruzenja. Toliko, da su u odredjenim dijelovima postali vecina. I umjesto da se drustveno evoluirajuci oni prilagode okruzenju kojem sada pripadaju, okruzenje se u velikoj mjeri pocelo prilagodjavati njima.
Znas raju, *ebo raju. Lakse je prihvatiti iskonske obicaje, nego nauciti nekoga pristojnom ponasanju.
S druge strane, postoje ljudi koji nisu to prihvatili i kojima ta nastala drustvena perverzija djeluje neprihvatljivo, frustrirajuce, itd. i normalno je da traze krivca u nekome.
-
novalic
Kako ja to vidim (pa budi i pogresno), ne smeta raji to sto nema Sarajlija, vec im smeta to koga ima.
ajd' sada opet procitaj ovo sto si napisao !---ne smeta raji to sto nema Sarajlija, vec im smeta to koga ima.---
dakle, moze sarajvo i prazno da bude, samo da nema drugih...
nego, ovi na koje ti mislis, sto su i sa brda sisli, sta ti mislis da je njima lako najedanput se priviknuti na carsiju, a tolike godine od nje bjezali ?
i sta sarajevska raja to konkretno radi da ih "obrazuje", nista, garant, nego jos vise digne nos... i jama izmedju jednih i drugih jos veca...
znam, zivjela sam u sarajevu prije rata, dosla iz provincije, i znam kako su se ponasali i oni sto su dosli i 5 godina prije mene
cast izuzetcima, ali vecina je brate bila nadmena do bola...
takvoga svijeta sto je doslo u sarajevo iz okupiranih mjesta ima i ovdje u zenevi... nene su i mene znala ovdje upitati, sine, cija si ti... pa su me prosto znale raznjeziti, a nikako iznervirati...
malo se staviti na mjesto drugih ne bi bilo lose... za bolje razumijevanje... za vasu i njihovu korist....
ajd' sada opet procitaj ovo sto si napisao !---ne smeta raji to sto nema Sarajlija, vec im smeta to koga ima.---
dakle, moze sarajvo i prazno da bude, samo da nema drugih...
nego, ovi na koje ti mislis, sto su i sa brda sisli, sta ti mislis da je njima lako najedanput se priviknuti na carsiju, a tolike godine od nje bjezali ?
i sta sarajevska raja to konkretno radi da ih "obrazuje", nista, garant, nego jos vise digne nos... i jama izmedju jednih i drugih jos veca...
znam, zivjela sam u sarajevu prije rata, dosla iz provincije, i znam kako su se ponasali i oni sto su dosli i 5 godina prije mene
cast izuzetcima, ali vecina je brate bila nadmena do bola...
takvoga svijeta sto je doslo u sarajevo iz okupiranih mjesta ima i ovdje u zenevi... nene su i mene znala ovdje upitati, sine, cija si ti... pa su me prosto znale raznjeziti, a nikako iznervirati...
malo se staviti na mjesto drugih ne bi bilo lose... za bolje razumijevanje... za vasu i njihovu korist....
-
konyan
Pa hajde ti malo pazljivije procitaj to sto si napisala(o).
"ajd' sada opet procitaj ovo sto si napisao !---ne smeta raji to sto nema Sarajlija, vec im smeta to koga ima.--- "
Ovo se odnosilo upravo na ljude koji su neprilagodjeni gradskom nacinu zivota. Sta god imas reci na to, ja bih ti neke poslao u zenevu, pa ti malo uzivaj u njihovom drustvu i neka tebi uzgajaju koze pod balkonom.
Napisa ti i ovo:
"nego, ovi na koje ti mislis, sto su i sa brda sisli, sta ti mislis da je njima lako najedanput se priviknuti na carsiju, a tolike godine od nje bjezali ? "
A ja napisao:
"Ljudi su mijenjali okruzenje brze nego sto su mu se mogli prilagoditi."
"znam, zivjela sam u sarajevu prije rata, dosla iz provincije, i znam kako su se ponasali i oni sto su dosli i 5 godina prije mene"
Sta ti to znaci. Sta je 5 godina u perspektivi formiranja nacina zivota.
"takvoga svijeta sto je doslo u sarajevo iz okupiranih mjesta ima i ovdje u zenevi... nene su i mene znala ovdje upitati, sine, cija si ti... pa su me prosto znale raznjeziti, a nikako iznervirati... "
Nisu to iste stvari. Ne mijesaj seljake i papke. Seljak je covjek koji zivi na selu, ali mu je ponasanje gospodsko, a papak je nesto drugo.
I pozdrav Zenevi.
"ajd' sada opet procitaj ovo sto si napisao !---ne smeta raji to sto nema Sarajlija, vec im smeta to koga ima.--- "
Ovo se odnosilo upravo na ljude koji su neprilagodjeni gradskom nacinu zivota. Sta god imas reci na to, ja bih ti neke poslao u zenevu, pa ti malo uzivaj u njihovom drustvu i neka tebi uzgajaju koze pod balkonom.
Napisa ti i ovo:
"nego, ovi na koje ti mislis, sto su i sa brda sisli, sta ti mislis da je njima lako najedanput se priviknuti na carsiju, a tolike godine od nje bjezali ? "
A ja napisao:
"Ljudi su mijenjali okruzenje brze nego sto su mu se mogli prilagoditi."
"znam, zivjela sam u sarajevu prije rata, dosla iz provincije, i znam kako su se ponasali i oni sto su dosli i 5 godina prije mene"
Sta ti to znaci. Sta je 5 godina u perspektivi formiranja nacina zivota.
"takvoga svijeta sto je doslo u sarajevo iz okupiranih mjesta ima i ovdje u zenevi... nene su i mene znala ovdje upitati, sine, cija si ti... pa su me prosto znale raznjeziti, a nikako iznervirati... "
Nisu to iste stvari. Ne mijesaj seljake i papke. Seljak je covjek koji zivi na selu, ali mu je ponasanje gospodsko, a papak je nesto drugo.
I pozdrav Zenevi.
- Pooll
i jedni i drugi znaju kakiti
prvi tako sto su kako kazete nadmeni.
drugi tako sto su bezobrazni jer se ne trude uklopiti u sredinu u koju su dosli.
ja kad se pojavim u novoj sredini, pokusavam da se uklopim i spoznam norme koje tu vladaju. Pa nece se valjda vecina prema meni prilagodjavati...
prvi tako sto su kako kazete nadmeni.
drugi tako sto su bezobrazni jer se ne trude uklopiti u sredinu u koju su dosli.
ja kad se pojavim u novoj sredini, pokusavam da se uklopim i spoznam norme koje tu vladaju. Pa nece se valjda vecina prema meni prilagodjavati...
-
konyan
novalic wrote:Ivy wrote:...upravo...delimiter wrote:To sto u njemu skoro pa da i nema SARAJLIJA!!!![]()
![]()
evo u zenevi najmanje... zenevljana... ima svicarskih nijemaca, pa i talijana... i svega drugoga u svijetu...
pa super grad... i vise od toga...
ko da su sarajlije nadri-svijet...
ko jebe provinciju...
jeste vala nekakvi... da Bog sacuva....
Pa nisi ni ti bas zapocela u duhu dijaloga. Ali lijepo je da smo spustili loptu.
-
Shoba
Da se ne zavaravamo------Sarajevo je sad samo ARHITEKTURA, sa par dekorativnih lokalaca koji su tu zivjeli prije. (mnogima je rat valjao pravo)
Dosli divlji i otjerali pitome....ukratko...a najvise mi smeta to sto Sarajevo najvise vole oni koji su juce dosli....
(i krajnje je vrijeme da se Zeljo izbaci iz Sarajeva....
...trebalo ih je dati RS-u...
)
Dosli divlji i otjerali pitome....ukratko...a najvise mi smeta to sto Sarajevo najvise vole oni koji su juce dosli....
(i krajnje je vrijeme da se Zeljo izbaci iz Sarajeva....
-
Shoba
Ma jasta...moja parola je : ZELJO, NAPOLJE IZ SARAJEVA!!!Šeha wrote:Halo, umjetnik ba; ne bogohuli!(i krajnje je vrijeme da se Zeljo izbaci iz Sarajeva.......trebalo ih je dati RS-u...
)
![]()
![]()
![]()
( u stvari najsretniji bi bio da zeljo jednom zauvijek ispadne u drugu ligu gdje mu je i mjesto...