Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

bach

#901 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by bach »

Juni wrote:
Corsokak wrote:Image
Joj, jel ovo ona kad se krene prema Vogosci? :run:
Na tom mjestu počinje / završava grad Sarajevo. Fizički...
Corsokak

#902 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Corsokak »

Juni wrote:
Joj, jel ovo ona kad se krene prema Vogosci? :run:
Bas na tom mjestu zavrsava Grad Sarajevo, ova tabla je granica. :D Kuca na magistrali, tuga i zalost... :(
Corsokak

#903 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Corsokak »

Image
Image

Cuda Bosanske arhitekture... 100% Bosna i Hercegovina. Ima li ko dinamit? :D
Logovan

#904 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Logovan »

Koji jad, koja bijeda. :-) :(
Keiko

#905 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Keiko »

Sve ljepotica do ljepotice, ove sto je @Corsokak postavio. :D
Corsokak

#906 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Corsokak »

Keiko wrote:Sve ljepotica do ljepotice, ove sto je @Corsokak postavio. :D
Ova slika mi je ALL TIME FAVOURITE!

Ne mogu da vjerujem da sam ovo danas vidio.
Izasao sam maksuz iz auta da uslikam ovo izdanje. :D :lol: :oops: :skoljka:

Image

Zelim da me oplodi onaj ko je projektirao ovu kucu. Zelim njegovo dijete. :lol: :lol: :lol:

Boze sacuvaj. :oops: :run:

Sta je ovo ljudi moji? :shock: :shock: :shock:
Last edited by Corsokak on 11/01/2014 02:15, edited 1 time in total.
Corsokak

#907 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Corsokak »

Evo jos jednom da potvrdim da ovo nije prividjenje. Ali fakat. Pa sta je ovo???? Ima li objasnjenja za ovo? Evo drhtim dok ovo pisem. :roll: :lol: :lol: :shock:

Evo jos jedan upload da potvrdimo da je zaista ovo stvarnost!!!

Image

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :oops: :cry: :lol: :lol: :run:
Last edited by Corsokak on 11/01/2014 02:16, edited 1 time in total.
insomnia78

#908 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by insomnia78 »

?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Corsokak

#909 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Corsokak »

insomnia78 wrote:?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ni ova nije losa...

Image
Corsokak

#910 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Corsokak »

Image

Cuda Bosanske arhitekture... 100% Bosna i Hercegovina. Ima li ko dinamit? :D
Ove kuće administrativno pripadaju Gradu Sarajevu. Samo me zanima imaju li ikakve dozvole za ovo?:shock:

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
TheMule

#911 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by TheMule »

Corsokak wrote:Evo jos jednom da potvrdim da ovo nije prividjenje. Ali fakat. Pa sta je ovo???? Ima li objasnjenja za ovo? Evo drhtim dok ovo pisem. :roll: :lol: :lol: :shock:

Image

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :oops: :cry: :lol: :lol: :run:
Pa vidis da nije zavrsena?
Corsokak

#912 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Corsokak »

TheMule wrote:
Corsokak wrote:Evo jos jednom da potvrdim da ovo nije prividjenje. Ali fakat. Pa sta je ovo???? Ima li objasnjenja za ovo? Evo drhtim dok ovo pisem. :roll: :lol: :lol: :shock:

Image

Vidiš li ti samo dimenzije ovog objekta, pogledaj malo bolje, pa ćeš vidjeti prostor koji je ostavljen oko nje da se može obići, nema ni poštenih 0,5 metara. Sudeći po oronulosti ciglanih blokova, rekao bih da nije nedavno izgradjena. Novi blokovi nemaju ovakav izgled i količinu vlage u sebi. Same dimenzije ti govore dosta o ovome. Ovo nije sigurno nedavno izgradjeno,

Novogradnja nije ovakva. Kuca je ODRON žešći.

Možda se tebi ipak svidja? :grin:

Corsokak

#913 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Corsokak »

.....
TheMule

#914 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by TheMule »

Corsokak wrote:
TheMule wrote:

Image

Vidiš li ti samo dimenzije ovog objekta, pogledaj malo bolje, pa ćeš vidjeti prostor koji je ostavljen oko nje da se može obići, nema ni poštenih 0,5 metara. Sudeći po oronulosti ciglanih blokova, rekao bih da nije nedavno izgradjena. Novi blokovi nemaju ovakav izgled i količinu vlage u sebi. Same dimenzije ti govore dosta o ovome. Ovo nije sigurno nedavno izgradjeno,

Novogradnja nije ovakva. Kuca je ODRON žešći.

Možda se tebi ipak svidja? :grin:

Ima kuca i van BiH gdje ostave metar izmedju kuca, zavisi kako gdje. Za ostalo ne vidim nikakvih problema. Ne vidim nista sto be tu kucu svrstalo medju all time favorite. Kuca moze izgledati u redu kad se dovrsi.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#915 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Slo Burner »

Image

Popij casu vode sa secerom.
Sinapsa

#916 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Sinapsa »

atorniji putnik wrote:sinapsa jarane, sudeci po tvom nastupu na forumu, tezak si onako "k'o covjek" ne bi' ja s tobom kafe u rl popio nema sanse.
eto toliko. i tacno mi mrsko gledati tvoje postove.
Kakvih sam ja gadosti dozivio, nije ovo nista...
Pa da barem imas nekakav stav, da znam o cemu bi se sa tobom uopste pricati ili prepirati moglo i zasto bih uopste ja htio da sa tobom pijem bilo sta. Toliko je toj tvojoj raji, koja sa tobom po kaficima ispija kahve, uvrijezen taj ponizavajuci vidimugloove-mentalitet, da vam i osnovno postovanje prema drugacijem fali. Idi bolan, ne bilo ti zapovjedjeno, podrzi one jadne ljude i djecu iz Konjevic Polja....odnesi im barem kahvu. Tu, sto je neces popiti sa mnom....Eto toliko... :(
mefistofilis

#917 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by mefistofilis »

Sinapsa wrote:
atorniji putnik wrote:sinapsa jarane, sudeci po tvom nastupu na forumu, tezak si onako "k'o covjek" ne bi' ja s tobom kafe u rl popio nema sanse.
eto toliko. i tacno mi mrsko gledati tvoje postove.
Kakvih sam ja gadosti dozivio, nije ovo nista...
Pa da barem imas nekakav stav, da znam o cemu bi se sa tobom uopste pricati ili prepirati moglo i zasto bih uopste ja htio da sa tobom pijem bilo sta. Toliko je toj tvojoj raji, koja sa tobom po kaficima ispija kahve, uvrijezen taj ponizavajuci vidimugloove-mentalitet, da vam i osnovno postovanje prema drugacijem fali. Idi bolan, ne bilo ti zapovjedjeno, podrzi one jadne ljude i djecu iz Konjevic Polja....odnesi im barem kahvu. Tu, sto je neces popiti sa mnom....Eto toliko... :(
hahahaha
zlo zlo

#918 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by zlo zlo »

Bambi_na_kofeinu wrote:Sinapsa, što nam se nagovori, ne smije se sad niko javiti :D

Ova mi je plaha (opet zamišljam da nije montažna već zidana)

Image

Glupe li teme, posvađah se sa boljom polovicom oko kreč vs jupol, a sve krenulo od ove priče o kućama :oops:
kokic ovo ti nije montažna nego zidana ytong blokovima, tipska kuca :izet:

http://www.ytong.ba/ba/content/nera_1756.php
TheHound

#919 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by TheHound »

Image

Bolan ne bio (sto bi rekli) jesi li stvarno toliko zatucan? Vidis li da je objekat (kuca, garaza, pokusaj bilo cega) samo zapoceta? Isto da dodjes nekome na gradiliste kad je zapoceo gradnju i to uslikas i stavis ovdje na forum i govoris 'jao vidi kuce, na sta ovo lici' itd.

Ako obratis malo paznje (od ushicenja do sad nisi mogao, ali pokusaj nakon sto uzmes secera i vode) i pogledas malo bolje, vidjet ces da tu niko ne zivi niti je kad zivio. Dolazimo do toga da se pitamo na osnovu cega je tvoj mozak zakljucio da je ovo kuca (garaza ili bilo kakav drugi dovrseni objekat)?

Da sumiramo, bice ti jasnije pa da ti ushicenje malo splahne. Covjek zapoceo gradnju nekad davno, iskrsne mu nesto (neka prilika da ide vani, mozda mu nestane para, mozda dobije/naslijedi kucu negdje drugo) i nakon toga ne nastavi dalje sa radovima i objekat ostane u ovakvom stanju. Dakle, ovo nije kuca, valjda ti je sad malo jasnije?
Forumba

#920 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Forumba »

Ubacio bih se na ovu temu vezanu za kuce. :-D Ako je u toku renoviranje Vasega doma, bilo kuce ili stana, jedna stvar je neophodna, tepih. On moze znaciti razliku izmedju klasicno/moderno, monotono/dinamicno uredjenog prostora. Uzevsi u obzir boju zidova, namjestaja i ostaloga, obratite se nama, jer mi Vam nudimo sirok asortiman tepiha, staza, te prekrivaca za namjestaj.

www.pik ba/artikal/10565569/tepisi-i-staze/
www.pik ba/artikal/5106509/tepisi/
www.pik ba/artikal/5107715/prodaja-tepiha/
pearlica

#921 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by pearlica »

Corsokak wrote:
Image
A ni ostale kuce u komsiluku nisu zavrsene.

Mene zivo interesuje da li bi se situacija popravila da se uvede (i naravno sprovodi) zakon ako krenes graditi kucu i ne zavrsis sve (ukljucujuci fasadu i okucnicu) u toku 2-3 godine da se placa ogromna kazna kao 1000 - 2000 KM mjesecno ili da se sve kompletno rusi. Jer ako se ovako nastavi, bice bas krasno svako gradi sta hoce, kako hoce i gdje hoce
manekenka u penziji

#922 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by manekenka u penziji »

Sve to stoji, ali su te kazne bas rigorozne...
pearlica

#923 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by pearlica »

manekenka u penziji wrote:Sve to stoji, ali su te kazne bas rigorozne...
Pa to je i poenta da se ne zapocinju graditi kuce koje se nikada nece zavrsiti jer kvare izgled grada. Sta ces danas sutra tako svaka 5 osoba u toku svog zivota krene pravit nesto i od njih 30% nikada ne zavsi. Zamisli sada izgled jednog grada 50 ili 100 godina kasnije :roll:
manekenka u penziji

#924 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by manekenka u penziji »

Mah, teško da ce se takve kazne sprovoditi, obzirom na naše uslove. Po meni, trebalo bi odmah u korijenu uticati na ilegalnu gradnju i zabraniti naknadnu legalizaciju. Treba zabraniti bespravne prikljucke struje kao i vode i usloviti da se prvo sredi papirologija kako bi se zapocelo s izgradnjom. Mislim da je i to dobar početak borbe protiv divlje gradnje, doduše ne garantuje ni to da ce se kuca završiti, ali bi se moglo bar uticati na estetiku i kakve takve urbanisticke planove.
drndalo

#925 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by drndalo »

Ti nisi manekenka u penziji, ti si manekenka u carstvu snova, ili na nekim teskim drOgama... Pa >50 godina se preutno tolerise divlja gradnja, i ko ce sada tome stati u kraj, sve i da hoce...? Jedino kakvog svedjanina dovesti i platiti ga 2 mil. EUR godisnje, a nema nikog svog ovdje, pa nek komanduje brigadom bagera i dinamitasa...
Post Reply