Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Šveđanin

#176 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by Šveđanin »

Jutros

Image

Image
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#177 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by ladyblue18 »

Black111 wrote: Suho meso nije zdravo. U malim kolicinama je ok. Suho meso kad kupis ili osusis domace makar znas i vidis sta je. Preradjevine od mesa koje su premiksane beskonacno do neprepoznatljivosti, zacinjenje i oplemenjene bezbroj dodataka i pojacivaca okusa se zaista tesko moze porediti sa suhim mesom i ustipcima.

A-a. nije bas tocno. Suho meso je najnezdravija hrana. Puno je bolje recimo kupiti purecu sunku. :wink: U njoj nema nista osim konzervansa ali taj ti se konzervans nalazi u manje vise svakoj hrani i potpuno prirodno a u suhom mesu ga ima u x puta vecim kolicinama (sta mislis zasto suho meso moze tako dugo stajati?).

Suho meso, meso suseno na dimu ima dosta istih tvari kao sto ima i dim cigarete, jer meso procesom dimljenja nakupi (upije) taj dim i sve to sto izgara i nastaje pirolizom (kao i kad gori cigareta). :wink:

A u neke ti sireve i cokolade recim (obicno jeftinije) stavljaju biljnu mast (hidrogeniziranu). Procitaj sta je to. :wink:[/quote]
Ovdje se porede pastete sa suhim mesom a ne sa purecom sunkom.
madner

#178 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by madner »

Ne bas, suho meso je suho meso jer izgubi vlagu, ne dodaje se konzervativ.

Sto se tice dima i cigara, malo je skup sport susiti to preko Drine. :D

Pureca sunka je bezveze.
Black111

#179 Re: Odg: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by Black111 »

manekenka u penziji wrote:
Kastanienallee wrote:
Black111 wrote: Ne mozes salame i mesne preradjevine a jedes suho meso? A i ustipke?

Meni ako ista tesko pada su upravo ustipci a nekad i suho meso.
Suho meso nije zdravo. U malim kolicinama je ok. Suho meso kad kupis ili osusis domace makar znas i vidis sta je. Na preradjevinama od mesa koje su premiksane beskonacno do neprepoznatljivosti, zacinjenje i oplemenjene bezbroj dodataka i pojacivaca okusa se zaista tesko moze porediti sa suhim mesom i ustipcima.

Kao sto Kastanienalle reče, prepradjevine koje u sebi imaju mali milion dodataka se ne mogu podrediti sa suhim mesom. Jedna pasteta i komad usoljenog i osusenog suhog mesa su razlika kao nebo i zemlja. Uštipke pravim nemasne tako da me zaista ne muče.
U svakom slucaju, ne jedem ih svaki dan a i kada jedem ne bih rekla da se prejedam i jednog i drugog, tako da sve to moj želudac super podnosi.
Iako pasteta nije zdrava bas zbog masti, nije ni suho meso bolja alternativa. doduse, ovisi i kakva je pasteta (ima boljih, ima gorih) a i ovisi je li meso suseno na dimu ili vjetru (vjatru je zdravija i obicno skuplja varijanta)
Black111

#180 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by Black111 »

A ladyblue. Spominjala je i salama itd... pusti nju da kaze, valjda ona zna najbolje sta je zeljela reci.
manekenka u penziji

#181 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by manekenka u penziji »

Slažem se ja da suho meso i nije najzdravija alternativa ali ja salamu, pastetu, hrenovku...preradjujem čitav dan. Da ne kazem da je podrigujem. Opet mi par komadica suhog mesa u sendviču ili sa ustipcima lakše padnu na ovaj moj namuceni želudac...
Black111

#182 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by Black111 »

madner wrote:Ne bas, suho meso je suho meso jer izgubi vlagu, ne dodaje se konzervativ.

Pureca sunka je bezveze.
Pa Vindijine su mi dosta dobre. Al ja to malo i zbog korektnosti, je l. :D Ja jedem i purece al svakako vise volim svinjske koje isto tako mogu biti nemasne al obicno su i duplo skuplje.
Last edited by Black111 on 28/01/2014 11:36, edited 1 time in total.
korisnik.1

#183 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by korisnik.1 »

Ja ne znam da li svima krče i oglašavaju se crijeva ako ne jedu :D ja prvo zbog toga moram jesti ujutru, iako dok sam išao u školu nikada nisam. Crnjak mi ono u tišini a kod mene grmljavina u stomaku :D a isto tako ne mogu držati koncentraciju ako sam gladan i odmah kontam šta ću i kad ću jesti. :-D
O'zone
Globalni moderator

#184 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by O'zone »

korisnik.1 wrote:Ja ne znam da li svima krče i oglašavaju se crijeva ako ne jedu :D ja prvo zbog toga moram jesti ujutru, iako dok sam išao u školu nikada nisam. Crnjak mi ono u tišini a kod mene grmljavina u stomaku :D a isto tako ne mogu držati koncentraciju ako sam gladan i odmah kontam šta ću i kad ću jesti. :-D
To još i nekako normalna reakcija. Mene prvo zaboli glava, onda postanem nervozan al baš nervozan i tek me na kraju stomak počne grčiti.

Baš ide ono "Kad sam gladan nisam svoj" :mrgreen:
Black111

#185 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by Black111 »

Prije nikad. Sad cesto i bas zna biti neugodno. ono, pricas s nekim na hodniku kad odjednom grljgrrrrrbrrrrrr :D
say_cheese

#186 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by say_cheese »

Šveđanin wrote:Jutros

Image
ojhaa, hopsasa ... luk na ranom sabahu :D

nadam se da ne dijelis kancelariju sa drugima :-?
madner

#187 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by madner »

Black111 wrote:
madner wrote:Ne bas, suho meso je suho meso jer izgubi vlagu, ne dodaje se konzervativ.

Pureca sunka je bezveze.
Pa Vindijine su mi dosta dobre. Al ja to malo i zbog korektnosti, je l. :D Ja jedem i purece al svakako vise volim svinjske koje isto tako mogu biti nemasne al obicno su i duplo skuplje.
Ma ne, ok mi je to kada si na nekoj pilecoj dijeti, pa uzmes puretinu umjesto piletine da presjeces.

No nije meso jel. :D
ladyblue18

#188 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by ladyblue18 »

say_cheese wrote:

Ja ovdje ne vidim luk :?
sokkia

#189 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by sokkia »

suho meso i hladno pivo-NEPROCJENJIVO :D
VenomousV

#190 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by VenomousV »

say_cheese wrote:
mozda ga za 'food art' iz estetskih razloga ne stavljaju ALI koliko je meni poznato, u Doner ide i luk

ne znam da li ti je poznato ali sta god narucujes mozes reci bez toga i toga ili samo sa tim :roll: :D
manekenka u penziji

#191 Re: Odg: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by manekenka u penziji »

ladyblue18 wrote:
say_cheese wrote:

Možda ima bijelog luka u dressingu.
say_cheese

#192 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by say_cheese »

ladyblue18 wrote:
say_cheese wrote:

mozda ga za 'food art' iz estetskih razloga ne stavljaju ALI koliko je meni poznato, u Doner ide i luk
say_cheese

#193 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by say_cheese »

VenomousV wrote:
say_cheese wrote:

ne znam da li ti je poznato ali sta god narucujes mozes reci bez toga i toga ili samo sa tim :roll: :D
znam, vrlo dobro znam ... a mozes isto tako naruciti i extra porcuju ... recimo luka
Zavisi skim kancelariju dijelis i koliko ti je ta osoba draga :twisted: :D
MedenoSrce

#194 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by MedenoSrce »

luk se ne osjeti
mislim, osjeti se samo kad ga neko drugi jede
Edinz

#195 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by Edinz »

Opcija 1 .

5-6 przenih jaja na kokosovom ulju

Opcija 2.

Zobene pahuljice sa vrucom vodom (najobicnije zobene), banana i mjerica whey proteina i cimet.
modem33

#196 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by modem33 »

- 1 kartonska kutija

- pogled prema suncu.

:roll:
Black111

#197 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by Black111 »

manekenka u penziji wrote:Slažem se ja da suho meso i nije najzdravija alternativa ali ja salamu, pastetu, hrenovku...preradjujem čitav dan. Da ne kazem da je podrigujem. Opet mi par komadica suhog mesa u sendviču ili sa ustipcima lakše padnu na ovaj moj namuceni želudac...
Pasteta mi ne smeta, hrenovka da (podrigivanje, da :D . Kad se neko najede one poli salame ja ga osjetim na 100 metara). Al imas pasteta i pasteta. Recimo Argetine su odlicne (bez konzervansa, bez ikakvih dodataka) i Ovako su isto cesto dobre. S druge strane Lijanoviceve su nusproizvod necega. :D A ustipke kazem jer meni upravo oni tesko padaju, a i mnogima koje znam. To je tijesto i ulje.
ladyblue18

#198 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by ladyblue18 »

Black111 wrote: Pasteta mi ne smeta, hrenovka da (podrigivanje, da :D . Kad se neko najede one poli salame ja ga osjetim na 100 metara). Al imas pasteta i pasteta. Recimo Argetine su odlicne (bez konzervansa, bez ikakvih dodataka) i Ovako su isto cesto dobre. S druge strane Lijanoviceve su nusproizvod necega. :D A ustipke kazem jer meni upravo oni tesko padaju, a i mnogima koje znam. To je tijesto i ulje.
Argetu su sjebali do balcaka, ja iskreno ne znam kako ti ono moze biti odlicno. Nekadasnja Argeta je bila pojam, danas nedostizan.
A to je bila jedina pasteta koju sam znala pojesti kad mi se bas jede.
Naravno i ostale su isto tako unistili, podravkina nije ni blizu onome sto je nekada bila, ovako mi se nije svidjala nikad.
Ostalo nisam nikada ni probavala.
gladna sam

#199 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by gladna sam »

Image
limunada sa bosanskom kafom obavezno
i nesto od voca
jabuka, narandza grejfut a nekad spucam i musli s mlijekom

Ne prezderavam se ujutro, a pastete, hrenovke salame i ostale ostatke kokosijih kandzi kljunova itd ne jedem nikad :twisted:
i ne nisam gladna! :D
hAZNADAR

#200 Re: Šta jedete za doručak? Da vas vidimo!

Post by hAZNADAR »

budjav lebac,.. ponakad malo sa aleva i loj al uglavnom budjav lebac solo.
Post Reply