Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
manijak1 wrote:Čitajući ovo , kontam da Sarajlijice ne valjaju ni u čemu nijedna generalizacija nečijeg nivoa obrazovanja i ne/ pravilnog izražavanja ili pisanja , nije dobroga donijela ...de Dino34 napismeno daj da važite za najpismenija stvorenja izvan TK-a
Ovo izrugivanje si malo pogrešno slogiro naime
ja ka sam bi jo ko te tke u tu zli i sto sam pa zi jo da ne iz kva rim pra vo pis ....e sad ako je tako pisao ko što si ti napisao daj sliku izvornog teksta.
I još si umjesto Sarajlije otipkao sarajlije , nenamjerno garant. Ili si onako bez zlobe naglasio da je sarajlija nečije zanimanje
Eto , jebu nas sve redom kurčići koji misle da sve znaju .
Opaska Autora Gornja konstatacija nije nikom osobno ili lično upućena .
E sad hajmo o Crlji ili Crvlji , to je onako interesantna tema.
Šta je pravilno , a nepravilno u tom slučaju jel' Cvrljo ili Crljo
Hos da reknes dasmo mi ne pismeni?
Naj bolje tije da ucis, dase spremas za prijemni u Madridu
Dino34 wrote:
U Tuzli ga sigurno ne bi pokvario.
Inače, slovimo za najpismenije insane u državi.
Sad, uzmemo li u obzir da su u konkurenciji sarajlije koji ne znaju kada koristiti č, a kada pišeš ć(kulturno rečeno, jebu vas afrikati ko nikoga u domovini), reći ćemo da se baš i ne radujemo toj činjenici.
broj dva wrote: Na kraju mi, korisnici jezika, smo njegovi vlasnici i svojom dnevnom upotrebom ga krojimo a jezik je živa stvar i konstantno se mjenja.
broj dva wrote: Na kraju mi, korisnici jezika, smo njegovi vlasnici i svojom dnevnom upotrebom ga krojimo a jezik je živa stvar i konstantno se mjenja.
Sleng i pisana rijec nisu jedno te isto.
Nisu ali pisana rječ danas i prije 100 godina nisu isto.
Prefiks je naj-. Ako pridjev počinje slovom j, ne dolazi do gubljenja suglasnika. Uostalom, oba i izgovaraš.
Isto se dešava i sa samoglasnicima kod prefiksa. Npr. kooperacija.