Sta je pravda u ovom slucaju ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Sta bi vi uradili u ovom slucaju ?

Trazio da mi prijatelj kupi novu konzolu
2
6%
Trazio da mi popravi postojecu konzolu
11
35%
Trazio da snosimo troskove 50:50
8
26%
Pojeo vuk magarca, kupio bi sam drugu konzolu
10
32%

Total votes: 31

adnanp78

#1 Sta je pravda u ovom slucaju ?

Post by adnanp78 »

Mozda je tema malo offtopic, ali trebam donijeti odluku i jako mi je bitno vase misljenje. Ovako. Prijatelj me zamolio da mu uz novcanu nadoknadu od 10 eur izrentam igracu konzolu na 24h. Pristao sam. Sutradan doznajem losu vijest da je konzola otkazala poslusnost. Odnio sam je mastoru, gdje je konstatovano da je izgorila strujnim udarom, tj nestabilnim naponom. Steta je procijenjena na 210 eur. Pitanje, sta bi uradili u mojoj kozi, a sta da ste u kozi prijatelja, tj, sta je najpravednije rjesenje ovog problema ?
Gospoda Ministarka

#2 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 09:04, edited 1 time in total.
Ma.Le.Na

#3 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?

Post by Ma.Le.Na »

opcija fifti - fifti...
da je prijatelj neki sam bi to predlozio..
palermo

#4 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?

Post by palermo »

adnanp78 wrote:Mozda je tema malo offtopic, ali trebam donijeti odluku i jako mi je bitno vase misljenje. Ovako. Prijatelj me zamolio da mu uz novcanu nadoknadu od 10 eur izrentam igracu konzolu na 24h. Pristao sam. Sutradan doznajem losu vijest da je konzola otkazala poslusnost. Odnio sam je mastoru, gdje je konstatovano da je izgorila strujnim udarom, tj nestabilnim naponom. Steta je procijenjena na 210 eur. Pitanje, sta bi uradili u mojoj kozi, a sta da ste u kozi prijatelja, tj, sta je najpravednije rjesenje ovog problema ?

Čudno brate prijateljstvo u kojem rentaš prijatelju konzolu za 10 Eura.

najpravednije je da sam kupiš novu , a ovu pokloniš priajtelju pa nek je on popravlja :D
Azamo

#5 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?

Post by Azamo »

Ma pola-pola bi bilo fer,mada dobro je ovaj reko kakav ti je to prjatelj kad si mu uzeo pare:)
Gospoda Ministarka

#6 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 09:26, edited 1 time in total.
Azamo

#7 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?

Post by Azamo »

Gospoda Ministarka wrote:A sta je konzola, btw? :roll:

Pa to je najverovatnije Play Station 3...
atko

#8 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?

Post by atko »

To ti je ono cool, in, mega, giga, naziv za video igrice .., ko sto se nekad zvalo muzicka linija :D ... inace konozla ti je ukljesteni nosac na koji djeluju x i y komponente sile F i moment M :D :D :D

A ovaj sto pita... kakavo je to prijateljstvo koje se naplacuje a po misljenje se ide na forum :-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#9 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?

Post by ladyblue18 »

Post je tako postavljen da zvuci kao pravni problem. :lol: A meni prava raznoraznih preko glave. :D
aerosa

#10 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?

Post by aerosa »

Ccc iznajmio "prijatelju " samo za cvaju i sad bi još da mu i prijatelj plaća kvarove koji su možda i posljedica dugotrajnog prethodnog igranja...
Sad tu cvaju fino u džep i majstora sam plaćaj... :D
felipe kajetano

#11 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?

Post by felipe kajetano »

Histerisi mu ispred vrata i prijeti da ces zvati tatu il' hebenog rodjaka..kad si bio mali tako si radio il' nisi :wink:
Last edited by felipe kajetano on 05/01/2010 13:16, edited 1 time in total.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#12 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?

Post by Toto »

adnanp78 wrote:Mozda je tema malo offtopic, ali trebam donijeti odluku i jako mi je bitno vase misljenje. Ovako. Prijatelj me zamolio da mu uz novcanu nadoknadu od 10 eur izrentam igracu konzolu na 24h. Pristao sam. Sutradan doznajem losu vijest da je konzola otkazala poslusnost. Odnio sam je mastoru, gdje je konstatovano da je izgorila strujnim udarom, tj nestabilnim naponom. Steta je procijenjena na 210 eur. Pitanje, sta bi uradili u mojoj kozi, a sta da ste u kozi prijatelja, tj, sta je najpravednije rjesenje ovog problema ?
Oba podnesite tuzbu protiv Bicakcica jer vam nisu isporucili ispravnu struju. :D
Globus

#13 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?

Post by Globus »

Prvo ako si mu naplatio nisi mu prijatelj .. a drugo ako je pokvario on i nije ponudio da plati popravak .. onda ni on tebi nije prijatelj .. znaci niste prijatelji :D A sad kako ces rijesit taj problem to je manje bitno :D :lol:
Eborg

#14 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?

Post by Eborg »

ladyblue18 wrote:Post je tako postavljen da zvuci kao pravni problem. :lol: A meni prava raznoraznih preko glave. :D
Genus non perit. :D
XXS

#15 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?

Post by XXS »

Izrentas auto, na pumpi naspes super u koji je pumpadjija nasuo vode vise nego sto treba i na izrentanom autu ti ode motor.

Hocel' ti rentacar traziti da platis cijelo auto, 50-50 ili samo vratis auto rentacar-u?
zlafa

#16 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?

Post by zlafa »

Globus wrote:Prvo ako si mu naplatio nisi mu prijatelj .. a drugo ako je pokvario on i nije ponudio da plati popravak .. onda ni on tebi nije prijatelj .. znaci niste prijatelji :D A sad kako ces rijesit taj problem to je manje bitno :D :lol:
:thumbup:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#17 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?

Post by PipiDugaDevetka »

Meni EDP renta struju i kada je jedno, samo jedno brojilo komšijsko u ormariću, u haustoru zbog strujnog udara bilo sprženo, zamijenili su kompletan stari drveni ormarić i sva brojila tog tipa brojila koje je bilo sprženo.

Podrazumijeva se, ko renta da i održava rentajuću konzolu, a strujni udar je viša sila.

Ako ste se dogovorili da u slučaju kvara prijatelj snosi troškove popravke, to je druga stvar.
kurty

#18 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?

Post by kurty »

atko wrote:
To ti je ono cool, in, mega, giga, naziv za video igrice .., ko sto se nekad zvalo muzicka linija :D ... inace konozla ti je ukljesteni nosac na koji djeluju x i y komponente sile F i moment M :D :D :D

A ovaj sto pita... kakavo je to prijateljstvo koje se naplacuje a po misljenje se ide na forum :-)
hahahhahahhahh... sjeti se necega... jeste off topic, ali nema veze... prva godina na gradjevini...pita profa sta je konzola... kaze momak jedan " to su vam bolkon i bandera".... A atku svaka cast na strucnom izrazavanju
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#19 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?

Post by PipiDugaDevetka »

energeticar wrote:Ako je pokvarena zbog strujnog udara mozes otici u EPBiH i prijaviti da ti se uređaj pokvario ne tvojom greskom, izuzev ako nije tvojom greskom uređaj se nasao pod visem naponom od dozvoljenog. U slučaju da je uređaj pokvaren zbog njihove greske, oni imaju ovlastenog servisera koji popravlja stvari koje su pokvarene na takav nacin, a to je obicno udar groma u vod, ili neki drugi kvar zbog kojeg dolazi do povisenog napona. Obicno vise stvari nastrada kad se takvo nesto desi, kako kod tebe, tako i kod komsija, tako da ne bude nikakave frke oko naplate. Pozuri do prve Distribucje...
Požuri do prve EDP, a oni ćete uputiti u Nahorevsku ulicu na promatranje.
bingov buraz

#20 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?

Post by bingov buraz »

Ganjaj ga do Strazbura :D
adnanp78

#21 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?

Post by adnanp78 »

rasplet dogadjaja za znatizeljne...
na kraju smo troskove podjelili 50:50 i ostali drugovi i zivili sretno do kraja zivota :)
Cyber-harambashica

#22 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?

Post by Cyber-harambashica »

Bravo!
I nemoj vise nista da naplacujes prijateljima, tako nesto u zivotu nisam cula...
debelimedo

#23 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?

Post by debelimedo »

cuj 210 €, za te pare novu mozes uzet
Edin H.

#24 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?

Post by Edin H. »

Mazni mu trebu :oops:
todd_smith

#25 Re: Sta je pravda u ovom slucaju ?

Post by todd_smith »

ladyblue18 wrote:Post je tako postavljen da zvuci kao pravni problem. :lol: A meni prava raznoraznih preko glave. :D
Treba li ti pojasniti? :lol: :lol:
Post Reply