Sta hocete??
- Guevara
#1 Sta hocete??
Hocu da moja drzava bude kao jedna, hocu da ima jednu policiju, hocu da svi gradjani budu jednaki, hocu da zivim sigurno, hocu da ljudi oko mene budu sretni, hocu da skole i fakulteti imaju kvalitetno obrazovanje, hocu da penzioneri zive dostojanstveno, hocu jednog predsjednika, hocu dobru platu, hocu ciste ulice, hocu pravu policiju, hocu zakone, hocu postivanje tih zakona, hocu pravdu, hocu da se zlocinci uhapse, hocu da invalidi dobiju svoja prava, hocu da se izgradi industrija, hocu da se napravi vise obrazovnih institucija, hocu vise koncerata, hocu da se ljudi zaposle, hocu da djeca imaju lijepu buducnost, hocu da ljudi ne nose oruzje, hocu da se izgradi razruseno, hocu vise zelenila u gradovima, hocu vise boja, hocu cisci zrak, hocu vise postovanja medju ljudima, hocu vise ljubaznosti, hocu vise djecijih igralista, hocu manje vandalizma, hocu autoput, hocu uredjene ulice i trotoare, hocu da setam a da ne zaobilazim nepropisno parkirana auta, hocu manje korupcije, hocu dobru staru raju, hocu dobra stara mjesta za izaci, hocu da smo slobodni, hocu da putujem bez granica, hocu da politicki dinosaursi odu, hocu da dodju posteni ljudi na vlast, hocu ....
Sta vi hocete??
Sta vi hocete??
-
patrius
Naravno,ne treba da ides...Ali sve ovo sto si nabrojao smo,manje-vise imali,al' nije "nam" valjalo...Uglavnom,ne bih da te crnjacim,ali tesko da cemo to ikad vise ovdje imati
Kao zadnji idioti,hrleci u demokratiju,dakle,na putu u nepoznato,srusili smo sve mostove za sobom...sad nema nazad...
- Guevara
Ne crnjacis, ali eto, nekako mi se sve skupilo pa mi doslo da napisem sta bih volio.patrius wrote:Naravno,ne treba da ides...Ali sve ovo sto si nabrojao smo,manje-vise imali,al' nije "nam" valjalo...Uglavnom,ne bih da te crnjacim,ali tesko da cemo to ikad vise ovdje imatiKao zadnji idioti,hrleci u demokratiju,dakle,na putu u nepoznato,srusili smo sve mostove za sobom...sad nema nazad...
-
patrius
Hm,da..."Stvarnost budi zelje,ali nikako da ih zadovolji"...rekao bi Remarque... Neka,neophodno je s vremena na vrijeme "otvoriti ventile"...Tuzno je i zalosno da mi na pocetku XXI stoljeca,"u vremenu satelita i svemirskih putovanja", zudimo za osnovnim civilizaijskim tekovinama...Ali bas to,ne da se zalimo na nepravdu,korupciju,kriminal,itd,cega ima svuda u svijetu,nego bas to...Ovdje je sve izvrnuto naglavacke,krivo sraslo,ovo je jedno veliko NISTA,da se cesto pitam:KAKO JE MOGUCE DA POTPUNI BESMISAO BUDE STVARNOST
Mi smo danas sve vise robovi "slobode" i zrtve "boljeg zivota"...
- chuchumbamayumbe
Hocu da mi neko jutros napravi kafu, meni mrsko pravoooo!!! 
-
sekretar
#11 Re: Sta hocete??
Šta radiš da to dobiješ? il je ovo uz kafu nakoGuevara wrote:Hocu da moja drzava bude kao jedna, hocu da ima jednu policiju, hocu da svi gradjani budu jednaki, hocu da zivim sigurno, hocu da ljudi oko mene budu sretni, hocu da skole i fakulteti imaju kvalitetno obrazovanje, hocu da penzioneri zive dostojanstveno, hocu jednog predsjednika, hocu dobru platu, hocu ciste ulice, hocu pravu policiju, hocu zakone, hocu postivanje tih zakona, hocu pravdu, hocu da se zlocinci uhapse, hocu da invalidi dobiju svoja prava, hocu da se izgradi industrija, hocu da se napravi vise obrazovnih institucija, hocu vise koncerata, hocu da se ljudi zaposle, hocu da djeca imaju lijepu buducnost, hocu da ljudi ne nose oruzje, hocu da se izgradi razruseno, hocu vise zelenila u gradovima, hocu vise boja, hocu cisci zrak, hocu vise postovanja medju ljudima, hocu vise ljubaznosti, hocu vise djecijih igralista, hocu manje vandalizma, hocu autoput, hocu uredjene ulice i trotoare, hocu da setam a da ne zaobilazim nepropisno parkirana auta, hocu manje korupcije, hocu dobru staru raju, hocu dobra stara mjesta za izaci, hocu da smo slobodni, hocu da putujem bez granica, hocu da politicki dinosaursi odu, hocu da dodju posteni ljudi na vlast, hocu ....
Sta vi hocete??
- Comrad
#12 Re: Sta hocete??
Fino papir u ruke, nakupi se potpisa, napravi kampanju i sljedeci put izadji na izbore i fino sve ovo pretvori u realnostGuevara wrote:Hocu da moja drzava bude kao jedna, hocu da ima jednu policiju, hocu da svi gradjani budu jednaki, hocu da zivim sigurno, hocu da ljudi oko mene budu sretni, hocu da skole i fakulteti imaju kvalitetno obrazovanje, hocu da penzioneri zive dostojanstveno, hocu jednog predsjednika, hocu dobru platu, hocu ciste ulice, hocu pravu policiju, hocu zakone, hocu postivanje tih zakona, hocu pravdu, hocu da se zlocinci uhapse, hocu da invalidi dobiju svoja prava, hocu da se izgradi industrija, hocu da se napravi vise obrazovnih institucija, hocu vise koncerata, hocu da se ljudi zaposle, hocu da djeca imaju lijepu buducnost, hocu da ljudi ne nose oruzje, hocu da se izgradi razruseno, hocu vise zelenila u gradovima, hocu vise boja, hocu cisci zrak, hocu vise postovanja medju ljudima, hocu vise ljubaznosti, hocu vise djecijih igralista, hocu manje vandalizma, hocu autoput, hocu uredjene ulice i trotoare, hocu da setam a da ne zaobilazim nepropisno parkirana auta, hocu manje korupcije, hocu dobru staru raju, hocu dobra stara mjesta za izaci, hocu da smo slobodni, hocu da putujem bez granica, hocu da politicki dinosaursi odu, hocu da dodju posteni ljudi na vlast, hocu ....
Sta vi hocete??
-
sarlo
Lijepo ti kazem, zelja je ostvariva ali ne ovdje. I prezimenjak ti Che, nije bio zadovoljan Argentinom pa se je seljakao-Kuba, Bolivija- Ti bi htio i da komplikujes.Guevara wrote:Volio bih i ja Guevaru, a necu da idem, hocu da uzivam u svojoj drzavi..
Sta mislis da umjesto toga svega nadjes kakvo dobro zensko, ili promjenis postojece ako je ustajalo. Nema bolje stvari od dobra zenska. Lijeci sve bolesti i frustracije.
-
baksuy
#15 Re: Sta hocete??
ja bih isto sto i ti...Guevara wrote:Hocu da moja drzava bude kao jedna, hocu da ima jednu policiju, hocu da svi gradjani budu jednaki, hocu da zivim sigurno, hocu da ljudi oko mene budu sretni, hocu da skole i fakulteti imaju kvalitetno obrazovanje, hocu da penzioneri zive dostojanstveno, hocu jednog predsjednika, hocu dobru platu, hocu ciste ulice, hocu pravu policiju, hocu zakone, hocu postivanje tih zakona, hocu pravdu, hocu da se zlocinci uhapse, hocu da invalidi dobiju svoja prava, hocu da se izgradi industrija, hocu da se napravi vise obrazovnih institucija, hocu vise koncerata, hocu da se ljudi zaposle, hocu da djeca imaju lijepu buducnost, hocu da ljudi ne nose oruzje, hocu da se izgradi razruseno, hocu vise zelenila u gradovima, hocu vise boja, hocu cisci zrak, hocu vise postovanja medju ljudima, hocu vise ljubaznosti, hocu vise djecijih igralista, hocu manje vandalizma, hocu autoput, hocu uredjene ulice i trotoare, hocu da setam a da ne zaobilazim nepropisno parkirana auta, hocu manje korupcije, hocu dobru staru raju, hocu dobra stara mjesta za izaci, hocu da smo slobodni, hocu da putujem bez granica, hocu da politicki dinosaursi odu, hocu da dodju posteni ljudi na vlast, hocu ....
Sta vi hocete??
- Guevara
Lijepo receno.patrius wrote:Hm,da..."Stvarnost budi zelje,ali nikako da ih zadovolji"...rekao bi Remarque... Neka,neophodno je s vremena na vrijeme "otvoriti ventile"...Tuzno je i zalosno da mi na pocetku XXI stoljeca,"u vremenu satelita i svemirskih putovanja", zudimo za osnovnim civilizaijskim tekovinama...Ali bas to,ne da se zalimo na nepravdu,korupciju,kriminal,itd,cega ima svuda u svijetu,nego bas to...Ovdje je sve izvrnuto naglavacke,krivo sraslo,ovo je jedno veliko NISTA,da se cesto pitam:KAKO JE MOGUCE DA POTPUNI BESMISAO BUDE STVARNOSTMi smo danas sve vise robovi "slobode" i zrtve "boljeg zivota"...
Last edited by Guevara on 29/09/2007 12:14, edited 1 time in total.
- Guevara
#17 Re: Sta hocete??
Vrlo bih ja rado, ali se bojim da bih na kraju zavrsio poput Djindjica u Srbiji ili slicnoComrad wrote:Fino papir u ruke, nakupi se potpisa, napravi kampanju i sljedeci put izadji na izbore i fino sve ovo pretvori u realnostGuevara wrote:Hocu da moja drzava bude kao jedna, hocu da ima jednu policiju, hocu da svi gradjani budu jednaki, hocu da zivim sigurno, hocu da ljudi oko mene budu sretni, hocu da skole i fakulteti imaju kvalitetno obrazovanje, hocu da penzioneri zive dostojanstveno, hocu jednog predsjednika, hocu dobru platu, hocu ciste ulice, hocu pravu policiju, hocu zakone, hocu postivanje tih zakona, hocu pravdu, hocu da se zlocinci uhapse, hocu da invalidi dobiju svoja prava, hocu da se izgradi industrija, hocu da se napravi vise obrazovnih institucija, hocu vise koncerata, hocu da se ljudi zaposle, hocu da djeca imaju lijepu buducnost, hocu da ljudi ne nose oruzje, hocu da se izgradi razruseno, hocu vise zelenila u gradovima, hocu vise boja, hocu cisci zrak, hocu vise postovanja medju ljudima, hocu vise ljubaznosti, hocu vise djecijih igralista, hocu manje vandalizma, hocu autoput, hocu uredjene ulice i trotoare, hocu da setam a da ne zaobilazim nepropisno parkirana auta, hocu manje korupcije, hocu dobru staru raju, hocu dobra stara mjesta za izaci, hocu da smo slobodni, hocu da putujem bez granica, hocu da politicki dinosaursi odu, hocu da dodju posteni ljudi na vlast, hocu ....
Sta vi hocete??
- Guevara
Hehe, a gledaj to ovako..Da bi izasao sa daobrom zenskom, treba ti nesto love, jel? A da bi tu lovu imao, moras raditi..A da bi radio, moras imati posao ( kojeg bas i nema), a da bi bilo posla, mora biti dosta firmi itd koje bi zaposljavale ljude i tako sve konsekventno, dodjes opet na tu tacku da ti je drzava u qurcu i da ti ne pruze neke osnovne stvari..Opet kazem, nisam frustriran, ali eto, volio bih da he BiH poput neke normalne drzave i da ljudi imaju neke osnovne stvari u zivotu.sarlo wrote:Lijepo ti kazem, zelja je ostvariva ali ne ovdje. I prezimenjak ti Che, nije bio zadovoljan Argentinom pa se je seljakao-Kuba, Bolivija- Ti bi htio i da komplikujes.Guevara wrote:Volio bih i ja Guevaru, a necu da idem, hocu da uzivam u svojoj drzavi..
Sta mislis da umjesto toga svega nadjes kakvo dobro zensko, ili promjenis postojece ako je ustajalo. Nema bolje stvari od dobra zenska. Lijeci sve bolesti i frustracije.
- mema mo
#21 Re: Sta hocete??
i ja bi stvarno sve tobaksuy wrote:ja bih isto sto i ti...Guevara wrote:Hocu da moja drzava bude kao jedna, hocu da ima jednu policiju, hocu da svi gradjani budu jednaki, hocu da zivim sigurno, hocu da ljudi oko mene budu sretni, hocu da skole i fakulteti imaju kvalitetno obrazovanje, hocu da penzioneri zive dostojanstveno, hocu jednog predsjednika, hocu dobru platu, hocu ciste ulice, hocu pravu policiju, hocu zakone, hocu postivanje tih zakona, hocu pravdu, hocu da se zlocinci uhapse, hocu da invalidi dobiju svoja prava, hocu da se izgradi industrija, hocu da se napravi vise obrazovnih institucija, hocu vise koncerata, hocu da se ljudi zaposle, hocu da djeca imaju lijepu buducnost, hocu da ljudi ne nose oruzje, hocu da se izgradi razruseno, hocu vise zelenila u gradovima, hocu vise boja, hocu cisci zrak, hocu vise postovanja medju ljudima, hocu vise ljubaznosti, hocu vise djecijih igralista, hocu manje vandalizma, hocu autoput, hocu uredjene ulice i trotoare, hocu da setam a da ne zaobilazim nepropisno parkirana auta, hocu manje korupcije, hocu dobru staru raju, hocu dobra stara mjesta za izaci, hocu da smo slobodni, hocu da putujem bez granica, hocu da politicki dinosaursi odu, hocu da dodju posteni ljudi na vlast, hocu ....
Sta vi hocete??
- uvjek dobar gost
Hoću da se borim protiv ovog trulog i samo sebi potrebnog sistema ,hoću da policija posao svoj radi i samim tim pohapsi sve političare i njihove jatake....
ma hoću da sve bude normalno, ali sad nije i ta premisa nas sve skupa jebe.... hoću da nas je više normalnih... da se udružimo i jednom za sva vremena im pokažemo da se ne igra sudbinama ljudskim...
No prije je vjrovatno da biti će Švdska ,kanada, Britanija.... ili ili... Darfur...
Živili i ..... tražili ste eto vam ga...
Hoću i da Radončić iz ovog grada ode sa kesom... sa kojom je u njega i došao...
ma hoću da sve bude normalno, ali sad nije i ta premisa nas sve skupa jebe.... hoću da nas je više normalnih... da se udružimo i jednom za sva vremena im pokažemo da se ne igra sudbinama ljudskim...
No prije je vjrovatno da biti će Švdska ,kanada, Britanija.... ili ili... Darfur...
Živili i ..... tražili ste eto vam ga...
Hoću i da Radončić iz ovog grada ode sa kesom... sa kojom je u njega i došao...