Na izborima je najbolje glasati za bivseg kapitena tima koji je vjerovatno jedini tim koji je osvoji trofej na posten nacin u bivsoj drzavi.
Damir Spica. Stranka BiH

manijak1 wrote:Banjalučanke su lijepevedre i nasmijane

[/quote]Drug_Tito wrote:
To je taj cuveni Ale. U toku rata on je jedini smio od Muslimana da nosi francusku kapu na glavi. Mom didu su bili neki klinci zabranili i natjerali da skine. Helenejse, taj Ale je imao sve slicice zivotinjskog carstva i znao svaku zivotinju. Mogao si mu reci broj slicice npr. 256, poslije deset sekundi misljenja on bi ti rekao koja zivotinja na slici i rekao bi godinu izdanja. A u Vrbasu je napravio svoja ostrva koja se sada zovu "Alijina ostrva".
Stavi slikuDrug_Tito wrote:A Banjalucani?? Ma samo da me vidis kako sam sladak, ma cura koja je u kolicima bi skocila na meneBanjalučanke su lijepe vedre i nasmijane
Istinu govoris BECHO. Derventa mora da je tezila ka BanjaluciBECHO wrote:A sta je sa Senom Lupicem i Akom Arslanagicem? Da vam ne bi derventske kolekcije, Borac bi vam bio supljak od ekipe...evo, ovo vam kazem onako iskreno, derventski!

Da, da, to je bila generacija slavnog Borca sa Irfanom Smajlagicem, Akom, Pucom, Smajlovicem, Cecavcem i sl. koji su harali Evropom! Arslanagic je pored toga bio izvor moderne tehnike branjenja u rukometu a o tome je cak i napisao knjigu! Sto se tice fudbala, sjecam se najvise onih podviga sa Senom Lupicem, Karalicem na golu i izvrsnim trenerom i banjaluckom legendom Husnijom Fazlicem! Stara dobra vremena koja se nikad vise vratit nece...winetou wrote:Mada BECHO moram priznati da je kod mene ispred Arslanagica ipak dar prijateljske Slovenije Banjaluci Iztok Puc, dok je naravno Senad Lupic koji je obiljezio moje djetinjstvo neprikosnoven
Ozenjen je Banjalucankom, ima dvije prekrasne curice a uz ugostiteljski posao trenira i neki belgijski klub iz trece lige u kojem je zavrsio svoju fudbalsku karijeru!winetou wrote:
Senad Lupic, jedan od najboljih a nepravedno zaboravljeni bosanski fudbaler sada ponosni gazda kafane u BelgijiU bogatoj karijeri bio je i najbolji golgeter svih vremena Tekstilca ? iz Dervente sa nepunih 17 godina.
Da! Prije su rukometni golmani branili kao fudbalski i on je tvorac danasnje tehnike branenja u ovom sportu! Rukometne enciklopedije o golmanima pocinju sa njegovim imenom a u svijetu je vazio sigurno za jednog od najboljih, ako ne i najboljeg golmana Svijeta ne samo svog vremena, vec svih vremena! U vrijeme izgradnje postavljacke tehnike branjenja, bez parada, kojoj je preteca bio Vladimir Jovic, a kasnije, nesto malo vise je koristili, golmani Mostarac, Djeri i Tomasic, Arslanagic je, ustvari, prvi koji je tu tehniku branjenja u potpunosti primjenio, usavrsio i promovisao! On je imao sve osobine golmana za novi nacin branjenja postavljackom tehnikom! Visok oko 190 cm, izuzetno atletski gradjen, snazan, neustrasiv, pokretljiv i izvanrednih, macijih, refleksa! U golmanskom stavu je napravio korjenite izmjene i uveo svoj - novi stil!Imao je odlicnu pokretljivost i sinhronizaciju rada ruku i nogu! Kod sedmeraca i suteva sa linije sesterca bio je neprikosnoven medju golmanima a za Borac je odigrao, zvanicno, 232 utakmice i postigao cak 18 (!!!) golova (ne sa penala nego sa gola u gol)!winetou wrote:Arslanagic je bio prvi golman koji je izasao sa gol linije pri izvodjenju sedmerca, ali ja ga jel ne pamtim kao igraca.