Sta ce biti veceras na predsjednickoj debati Kerry vs. Bush?
-
Boske
#1 Sta ce biti veceras na predsjednickoj debati Kerry vs. Bush?
Veceras je zakazana prva u nizu predsjednickih debata. Po prvi put u izbornoj kampanji u SAD-e, Kerry ce se naci oci u oci sa Bushem pred oko 40 mil gledalaca. Ko ce pobijediti u debatama?
-
Stella-xxx
kao sto si rekao,kerry ce rasturiti busha kao bugarsku skupstinu
kerry ce pobijediti u sve tri,u drugoj ce bush biti malo bolji ali ne dovoljno,a u trecoj ce kerry biti savrseno dobar,i ameri ce ga izabrati za predsjednika.
samo da bude sve onako kako prica
kerry ce pobijediti u sve tri,u drugoj ce bush biti malo bolji ali ne dovoljno,a u trecoj ce kerry biti savrseno dobar,i ameri ce ga izabrati za predsjednika.
samo da bude sve onako kako prica
-
Boske
Izgleda da si imala pravo.
Zavrsila se debata. Svi analiticari se slozili da je Bush izgubio debatu. Bush je bio strasno nervozan i ljut, vigoljio se, grizao usne, kao kakav osnovac kad nije naucio gradivo a uciteljica ga prozvala.
Dosli su i prvi rezultati debate koje su uradile zvanicne kuce u Americi:
CNN / GALLUP POLL ON WHO WON DEBATE
Kerry: 53
Bush: 37
CBS POLL ON WHO WON DEBATE:
Kerry: 44
Bush: 26
Tie: 30
ABC POLL ON WHO WON DEBATE:
Kerry: 45
Bush 36:
Tie: 17
Zavrsila se debata. Svi analiticari se slozili da je Bush izgubio debatu. Bush je bio strasno nervozan i ljut, vigoljio se, grizao usne, kao kakav osnovac kad nije naucio gradivo a uciteljica ga prozvala.
Bush 36:
- manijak1
Ja čekam Šehu i Pitta
da razjasne dileme 
-
orkan
Bush je prošle izbore dobio "legalno" , sigurno da će i ove.Bože planeta Zemlja ovisi od Amerike. Istina.
Otkud Americi tolika moč ?
Zna li neko da smo svi mi samo mala zamorčad ?
Svađamo se uzajamno jedni protiv drugih a u biti svi smo u istom košu za otpad. Možda se uspijemo isčupati ? Samo ako budemo složni hočemo.
Svaka razjedinjenost vodi nas sve u ambis.
Otkud Americi tolika moč ?
Zna li neko da smo svi mi samo mala zamorčad ?
Svađamo se uzajamno jedni protiv drugih a u biti svi smo u istom košu za otpad. Možda se uspijemo isčupati ? Samo ako budemo složni hočemo.
Svaka razjedinjenost vodi nas sve u ambis.
- manijak1
Cijenjeni Pitt
nije da ti ne vjerujem ali volio bih da Šeha
potvrdi .
Orkan
opusti se
moć je i nemoć
ponekad.
Orkan
- Soul_Sista
Ipak nesto pozitivno!Boske wrote:Izgleda da si imala pravo.
Bush 36:
- manijak1
ŠehaSve u svemu bilo je iznenadjujuce dobro. Obzirom na uslove koji su bili dogovoreni ja sam ocekivao da ce to biti samo naizmjenicni politicki slogani ali Kerry je uspio da Busa uvuce u dijalog u kojem se ovaj, naravno, izgubio.
da se vratim na temu
ja bih rekla drugacije, otkuda blentavom bushu tolika moc !?
Ustav
-
orkan
Sasvim ozbiljno Bush mi lici na vanzemaljca. Taj će dobit izbore i ako ih izgubi.
Možda su njegovi geni mutirali od kušanja nafte ?
Teški metali remete hromozome i dolazi do degeneracije DNK.
Ni malo se ne šalim.
Izbori su njegovi čak i ako zvanično Keri pobijedi. Ima tu mnogo toga što se ne vidi na prvu...
Možda su njegovi geni mutirali od kušanja nafte ?
Teški metali remete hromozome i dolazi do degeneracije DNK.
Ni malo se ne šalim.
Izbori su njegovi čak i ako zvanično Keri pobijedi. Ima tu mnogo toga što se ne vidi na prvu...
- pitt
Kolega manijak nadam se da niste sumnjali u vjerodostojnost moje analize predsjednicke debate (slicna onoj izmedju vase malenkosti i onog-sa-puno-nickova:D).
Vidite da je i kolega i NYC potvrdio moje rjeci
Ako laze rog ne laze.......
: D
Vidite da je i kolega i NYC potvrdio moje rjeci
Ako laze rog ne laze.......
- Soul_Sista
Sinoc sam gledala dokumentarac o Bushu i njegovoj politickoj karijeri. Sve u svemu...radi se o jednom jako religioznom covjeku, spominjali su neke evangelije...mislim da je neka vrsta protestantske crkve. Njemu je vjera puno znacila u njegovom privatnom zivotu jer je prije nekih 20 godina bio tezi alkoholocar i imao neke familijarne probleme. Sam kaze da je uvijek bio crna ovca familije. Isto su tako prikazali jedan odlomak neke debate prije mnogo godina gdje je vise politicara bilo prisutno i kad su ih pitali koji im je filozof naj blizi, mozda su smislu politike, onda je Bush rekao da mu je naj blizi Isus Hrist...

Last edited by Soul_Sista on 01/10/2004 18:02, edited 1 time in total.
- manijak1
Dobro Orkan
zvaćemo iz obitelji Clintona Hillary ( Bill je već ispuc'o dva mandata ; ne može treći - jesu pametni Amerikanci
)
da potvrdi onu staru dok dvojica debatiraju ako ko naiđe on odlučuje .
Šeha
nije mu dobro
mislim na juniora Busha
.
Šeha
- Soul_Sista
Mozda je opet zapio

- manijak1
-
rainbow_sex
zna se na cijoj strani je irak bio kada su ovde vodjene borbe. na srpskoj, i sta me boli za njih ba. zao mi je djece jedino sto ni kriva ni duzna pate.
ipak
zasto ce americi takva vojna sila ako nema gdje da je uposli ?
u svakom slucaju to su placenicki vojnici i bore se za dobro svojih kompanija. Mi jos imamo robovlasnicku vojsku i drzavu koja vrsi nasilnu regrutaciju, i imamo nesto da nekome savjetujemo ????
kod nas su svi nacionalni resursi predati sloveniji, srbiji, hrvatskoj itd
u svakom slucaju Bush radi dobru stvar za svoju zemlju, a to sto
to nije dobro za druge to je njihov problem. Irak je vojnicki izgubio rat, a sada odmetnici ubijaju svoj narod koji zeli demokratiju.
ipak
zasto ce americi takva vojna sila ako nema gdje da je uposli ?
u svakom slucaju to su placenicki vojnici i bore se za dobro svojih kompanija. Mi jos imamo robovlasnicku vojsku i drzavu koja vrsi nasilnu regrutaciju, i imamo nesto da nekome savjetujemo ????
kod nas su svi nacionalni resursi predati sloveniji, srbiji, hrvatskoj itd
u svakom slucaju Bush radi dobru stvar za svoju zemlju, a to sto
to nije dobro za druge to je njihov problem. Irak je vojnicki izgubio rat, a sada odmetnici ubijaju svoj narod koji zeli demokratiju.
-
orkan
Sve je to improvizacija.Danas sam slušala radio "202" i "Centralni Zatvor" sa temom "velike svjetske zavjere".
Komentari slušatelja bili su fokusirani uglavnom na Ameriku.
Ubistva pod nerazjašnjenim okolnostima - Kenedijevi, Dajana, Al - Kaida, SSSR, Afganistan , Kuvajt, Irak, Jugoslavija i tvrdnje Miloševića da je sve u režiji Sv. pozicionih sila na čelu sa Amerikom i Vatikanom... neki su uvezivali "zavjeru velesila sa poremečajima metabolizma".......nase ...bla...bla...ali....
Kada se izvuce prosjek sve ima smisla i to velikog.
Kada je nama Bosancima došlo od glave do g****e (pardon) onda je prica gotova. Samo još potpuni kraj i Novi pocetak.
Bush da ili ne svejedno je , jer Amerika je Amerika.
S djavolom doslo , s djavolom otislo.
Komentari slušatelja bili su fokusirani uglavnom na Ameriku.
Ubistva pod nerazjašnjenim okolnostima - Kenedijevi, Dajana, Al - Kaida, SSSR, Afganistan , Kuvajt, Irak, Jugoslavija i tvrdnje Miloševića da je sve u režiji Sv. pozicionih sila na čelu sa Amerikom i Vatikanom... neki su uvezivali "zavjeru velesila sa poremečajima metabolizma".......nase ...bla...bla...ali....
Kada se izvuce prosjek sve ima smisla i to velikog.
Kada je nama Bosancima došlo od glave do g****e (pardon) onda je prica gotova. Samo još potpuni kraj i Novi pocetak.
Bush da ili ne svejedno je , jer Amerika je Amerika.
S djavolom doslo , s djavolom otislo.