Sretno vam rudari, ...
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#1 Sretno vam rudari, ...
Rudarski pozdrav je .... SRETNO !
Mada nisam rudar, i sa tim pozivom nemam bas nista zajednicko, danas sam sretan i slavim zajedno sa njima, ... chileanskim rudarima.
Sretan sam jer je u toku akcija spashavanja 33 rudara iz chileanskog rudnika bakra i zlata San Jose - Campiapo.
17 rudara je vec na povrsini, ... akcija spashavanja ide dobro i vjerovatno ce u toku prvih sutrasnjih sati svi rudari biti na povrsini.
Nakon urushavanja jame, nakon 17 dana, ustanovljeno je da su svi zivi, i tada se krenulo u akciju spashavanja.
Heroji su izdrzali 68 dana u zarushenoj jami, na 700 metara dubine.
Za to vrijeme izbushena je rupa u dubinu jame, do sklonista rudara, promjera sezdesetak centimetara. Konstruisana je specijalna kapsula, sirine 50-ak centimetara, kojom se rudari izvlace van.
U mnoshtvu bezveznih tema na ovom forumu, nevjerovatno mi izgleda da ovom dogadjaju nije bilo mjesta, i da nikome nije palo na pamet da je otvori.
Imate direktan prenos akcije spashavanja na "Euronews"-u.
Mada nisam rudar, i sa tim pozivom nemam bas nista zajednicko, danas sam sretan i slavim zajedno sa njima, ... chileanskim rudarima.
Sretan sam jer je u toku akcija spashavanja 33 rudara iz chileanskog rudnika bakra i zlata San Jose - Campiapo.
17 rudara je vec na povrsini, ... akcija spashavanja ide dobro i vjerovatno ce u toku prvih sutrasnjih sati svi rudari biti na povrsini.
Nakon urushavanja jame, nakon 17 dana, ustanovljeno je da su svi zivi, i tada se krenulo u akciju spashavanja.
Za to vrijeme izbushena je rupa u dubinu jame, do sklonista rudara, promjera sezdesetak centimetara. Konstruisana je specijalna kapsula, sirine 50-ak centimetara, kojom se rudari izvlace van.
U mnoshtvu bezveznih tema na ovom forumu, nevjerovatno mi izgleda da ovom dogadjaju nije bilo mjesta, i da nikome nije palo na pamet da je otvori.
- jedna tamo
#2 Re: Sretno vam rudari, ...
e ovo je drama..super da sve ide ok..al stvarno svaka im čast što su izdržali....
sretno
sretno
-
Russs
#3 Re: Sretno vam rudari, ...
CHI CHI CHI CHILEEEEE!!!! 
- ultima_palabra
#4 Re: Sretno vam rudari, ...
Legende
U onakvoj situaciji oni su se veselili, pjevali, sijali optimizmom... valjda neće imati težih zdravstvenih problema.
Baš čovjeku žao dođe kad vidi kako je pozitivan taj kompletan narod u Latinskoj Americi... i koliko su propatili pod lošim vladama
Baš čovjeku žao dođe kad vidi kako je pozitivan taj kompletan narod u Latinskoj Americi... i koliko su propatili pod lošim vladama
- chuchumbamayumbe
#5 Re: Sretno vam rudari, ...
Ovo haman ko "Put u središte Zemlje"!
Svaka čast momci, najteži i najopasniji poziv na svijetu, za mizerne pare.
Čudo je da su ih uspjeli locirati na toj dubini, a kamoli da nakon toliko dana dodju živi na površinu!
SRETNO!
Svaka čast momci, najteži i najopasniji poziv na svijetu, za mizerne pare.
Čudo je da su ih uspjeli locirati na toj dubini, a kamoli da nakon toliko dana dodju živi na površinu!
SRETNO!
- Hemel
- psydelija
#7 Re: Sretno vam rudari, ...
Dirljive slike dolaze nam iz Cile-a vec 2 i po meseca , no sinoc je emotivno stanje kulminiralo kada se kapsula spustala ka dnu... Pratim vec od sinoc spasavanje i mogu reci da je revolucionarno dostignuce za "mali" Cile i "veliki" svet.
I ako su ovo Svabe izvele pre 50 g., ovaj poduhvat je kud i kamo zahvtevniji i senzacionalniji.
Bravo ljudima koji su ucestvovali i jos uvek ucestvuju na spasavanju, a rudarima srecno u nastavku zivota i rada!
I ako su ovo Svabe izvele pre 50 g., ovaj poduhvat je kud i kamo zahvtevniji i senzacionalniji.
Bravo ljudima koji su ucestvovali i jos uvek ucestvuju na spasavanju, a rudarima srecno u nastavku zivota i rada!
- Zlata M.
#8 Re: Sretno vam rudari, ...
... kako je dobro znati da ponekad postoji i happy end !
Vrijeme koje dolazi, bice za njih sve drugo, osim jednostavno ... ali, zivi su !!!
- smoki_choko
#9 Re: Sretno vam rudari, ...
18 izvuceno jos 15 
- kurty
#10 Re: Sretno vam rudari, ...
danas kad sam pogledao da je izvlacenje pocelo... skontam da u zadnja dva ili tri dana drugi put gledam tv i pustam suzu radosnicu...
neku noc kad sam gledao kako Ilija izlazi iz auta u Tuzli i kako mase okupljenim gradjanima koji su ga dosli docekati...
i jutros kad sincic prvog izvucenog rudara u suzama trci prema ocu...
Svaka im cast

neku noc kad sam gledao kako Ilija izlazi iz auta u Tuzli i kako mase okupljenim gradjanima koji su ga dosli docekati...
i jutros kad sincic prvog izvucenog rudara u suzama trci prema ocu...
Svaka im cast
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#11 Re: Sretno vam rudari, ...
Na ovom linku imate live prijenos akcije spashavanja.
http://www.rtl.nl/actueel/rtlnieuws/home/
Kad vam se otvori stranica, u desnom uglu imate video pod naslovom: LIVE: "REDDING MIJNWERKERS"
http://www.rtl.nl/actueel/rtlnieuws/home/
Kad vam se otvori stranica, u desnom uglu imate video pod naslovom: LIVE: "REDDING MIJNWERKERS"
-
djana h
#12 Re: Sretno vam rudari, ...
Zbilja,u pravu si.pape wrote:Rudarski pozdrav je .... SRETNO !
Znala sam da ce danas poceti sa izvlacenjem rudara samo sam smetnula sa uma sve dok maloprije na vijestima nisam vidjela snimak susreta sa porodicama.Dirljivo,zaista.Samo ,vjerujem da ce psihickih posljedica imati.Ipak,provesti dva mjeseca pod zemljom,pa da su imali i neznam koliko osnovnih potrepstina,biti tako odsjecen od ostatka svijeta je pogubno za psihu.
Zelim im sve najbolje i da se oporave koliko je to moguce
-
PalaSa Marsa
#13 Re: Sretno vam rudari, ...
Ima jedna "ljubavna prica" s' mjesta dogadjanja. Naime jedan od rudara je im'o zakonitu zenu s' kojom ima dijete, a s' druge strane je im'o (kako da se izrazim
), evo 'vako, nezakonitu zenu
s'kojom takodje ima dijete, a ni jedna za drugu ne znaju. Obije njih su se nasle na mjestu gdje se polako rudari izvlace na povrsinu, medjutim, posto je red bio na njega da izadje, on je odbio, jer je poznato kroz sondu koju su 'im napravili u startu, kako bi 'im dodavali hranu, pice i sl., su dobivali takodje i pisma od svojih supruga, familije itd. I on je znao da su obije njih na povrsini i da ga cekaju. Tako da je mor'o odlozit' izlazak na povrsinu.
Sad sta je dalje bilo, ne znam, nisam imala vremena da slusam vijesti, al' zanima me i mora'cu se malo pozabavit' time.
PS: I meni je drago da su uspjeli prezivjet dole pod zemljom i da su konacno ponovo ugledali svjetlost dana
. I zao mi je onih koji su pri nesreci, eksploziji kad se to sve desilo.. preminuli.
PS: I meni je drago da su uspjeli prezivjet dole pod zemljom i da su konacno ponovo ugledali svjetlost dana
- Cyber-harambashica
#14 Re: Sretno vam rudari, ...
Oplakala sam jutros od srece...
- dharma
#15 Re: Sretno vam rudari, ...
Ako se ne varam, to je 21. izvuceni rudar kojem je samo ljubavnica dosla. Zena odbila da dodjePalaSa Marsa wrote:Ima jedna "ljubavna prica" s' mjesta dogadjanja. Naime jedan od rudara je im'o zakonitu zenu s' kojom ima dijete, a s' druge strane je im'o (kako da se izrazim), evo 'vako, nezakonitu zenu
s'kojom takodje ima dijete, a ni jedna za drugu ne znaju. Obije njih su se nasle na mjestu gdje se polako rudari izvlace na povrsinu, medjutim, posto je red bio na njega da izadje, on je odbio, jer je poznato kroz sondu koju su 'im napravili u startu, kako bi 'im dodavali hranu, pice i sl., su dobivali takodje i pisma od svojih supruga, familije itd. I on je znao da su obije njih na povrsini i da ga cekaju. Tako da je mor'o odlozit' izlazak na povrsinu.
Sad sta je dalje bilo, ne znam, nisam imala vremena da slusam vijesti, al' zanima me i mora'cu se malo pozabavit' time.
![]()
![]()
![]()
PS: I meni je drago da su uspjeli prezivjet dole pod zemljom i da su konacno ponovo ugledali svjetlost dana. I zao mi je onih koji su pri nesreci, eksploziji kad se to sve desilo.. preminuli.
Svaka njima cast, biti toliko dugo pod zemljom, bez rijeci sam. Stvarno svaka cast
-
PalaSa Marsa
#16 Re: Sretno vam rudari, ...
- ljubav_aha
#17 Re: Sretno vam rudari, ...
sretno
ali zasto su rudari cak i u 21 vijeku jos uvijek placeni kao rudari Emil Zole

ali zasto su rudari cak i u 21 vijeku jos uvijek placeni kao rudari Emil Zole
- Baltazar_khan
#18 Re: Sretno vam rudari, ...
Dvadeset i osmi je spašen
ostalo ih je još 5!