SRETAN BAJRAM
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#1 SRETAN BAJRAM
Listam trenutno nalčitanije dnevne novine u BIH svdjelo se to nekom ili ne.
Među par stotina čestitki (čitaj reklama) koje su šablonski ispisale ono Bajram Šerif Muberek Olsun ili slično jedna čestitka mi je zaparala oči.
Nogometni savez BiH
----------------------------
SVIM PRIPADNICIMA ISLAMSKE VJERE ŽELIMO SRETAN BAJRAM
NOGOMETNI/FUDBALSKI SAVEZ BiH.
--------------------------------------
kATASTROFA. Očito se duh preminulog predsjednika još nalazi u prostorijama ove kvazi institucije. Uz ovaj se nalazi još desetak oglasa firmi iz RS koje su čestitale Bajram. Banda iz saveza je mogla kopirati njihove čestitke i da sve .bude mnogo ozbiljnije.
Među par stotina čestitki (čitaj reklama) koje su šablonski ispisale ono Bajram Šerif Muberek Olsun ili slično jedna čestitka mi je zaparala oči.
Nogometni savez BiH
kATASTROFA. Očito se duh preminulog predsjednika još nalazi u prostorijama ove kvazi institucije. Uz ovaj se nalazi još desetak oglasa firmi iz RS koje su čestitale Bajram. Banda iz saveza je mogla kopirati njihove čestitke i da sve .bude mnogo ozbiljnije.
- DobroJutroKolumbo
Kvaka je u tome sto nisu cestitali kako treba...Ne kaze se SRETAN BAJRAM , kao sto se i ne kaze BOZIC MUBAREK OLSUN , nego CESTIT BOZIC!! Jel sad jasnije!_BosanaC wrote:Citam, citam, i ne mogu da skontam u cemu je kvaka pa te toliko nanervira?
-
_BosanaC
Cuj?DobroJutroKolumbo wrote:Kvaka je u tome sto nisu cestitali kako treba...Ne kaze se SRETAN BAJRAM , kao sto se i ne kaze BOZIC MUBAREK OLSUN , nego CESTIT BOZIC!! Jel sad jasnije!_BosanaC wrote:Citam, citam, i ne mogu da skontam u cemu je kvaka pa te toliko nanervira?
Znaci bajram se cestita samo na Turskom a Bozic samo na Hrvatskom?
-
Edoxxx
nije jasnije ... ne znam sta ti to smeta ... i meni prijatelji koji nisu muslimani kazu "sretan praznik", pa mi ne smeta, stavise bude mi drago sto su se sjetili ... i ljudi iz saveza su se sjetili gradjanima cestitati bajram, a to da li su napisali Sretan Bajram ili Bajram Serif Mubarek Olsun, meni je to svejedno ...
Last edited by Edoxxx on 11/10/2007 12:36, edited 1 time in total.
- cyprus
U principu ni "Sretan Božić" nije pravilno, jer se jedan za jedan Božić kaže: "Srećan Božić" (na srpskom), a za drugi "Čestit Božić" (na hrvatskom), pa ja opet najčešće čujem ovu prvu varijantu a i sam je isključivo koristim, a iskreno kad bi meni neko čestitao Božić ne bi mi smetalo ni da bude na arapskom. 
-
luciferino
Očigledno je jako bitno.mima wrote:A zar je bitno kako ko cestita bilo koji praznik? Lijepo je kad se ljudi sjete da cestitaju.
I mene jako interesuje kako se onda arapima čestita Bajram.
- terapija
Pa dokle vise!?!?
Ako je nekome bitnija forma od iskrenosti cestitke, ne vidim zasto se buni uopste jer po meni nije ni zasluzio da mu se cestita bilo sta
Meni je bitnije da neko istinski i misli ono sto mi kaze, nego da mi izrecituje to na nekom njemu nepoznatom jeziku, a da pojma nema sta znaci, ili to radi cisto reda radi.
Hajdemo iskreno, koliko "muslimana" zaista zna tacno prevesti cestitku "bajram sherif mubarek olsun" ???
Ako je nekome bitnija forma od iskrenosti cestitke, ne vidim zasto se buni uopste jer po meni nije ni zasluzio da mu se cestita bilo sta
Meni je bitnije da neko istinski i misli ono sto mi kaze, nego da mi izrecituje to na nekom njemu nepoznatom jeziku, a da pojma nema sta znaci, ili to radi cisto reda radi.
Hajdemo iskreno, koliko "muslimana" zaista zna tacno prevesti cestitku "bajram sherif mubarek olsun" ???
-
IMME
#16 Re: SRETAN BAJRAM
Cestitka je na mjestu. Druga je stvar sto si navro otvoriti temu pa lupio glupost - eto, sad se cupi u glavusu (postedi nas pokusaja pametovanja ubuduce - hvala)arman1 wrote:Listam trenutno nalčitanije dnevne novine u BIH svdjelo se to nekom ili ne.
Nogometni savez BiH
-
incognito071
ja najvise volim kad mi cestitaju sa Bajram Banka

- arman1
Pa isti savez je mogao da napiše srečne praznike, il šta slično ako već nisu mogli da preko usta(pera) prevale Bajram Mubarek Olsun. Ono Šerif je viška.
- arman1
#24 Re: SRETAN BAJRAM
Ti se lupi u glavušu. Čestitka nije na mjestu jer je urađena površno kao i sve što radi pomenuta institucija.IMME wrote: Cestitka je na mjestu. Druga je stvar sto si navro otvoriti temu pa lupio glupost - eto, sad se cupi u glavusu (postedi nas pokusaja pametovanja ubuduce - hvala)
Riječnik nije prilagođen.
Kad mi moj komšija nemusliman kaže sret(ć)an Bajram kažem Hvala jer se sjetio, a kad mi Bajram čestita institucija koja se finansira i od mojih para onda očekujem poštivanje nekih normi. Sretan + Bajram ne ide.
Srećne praznike vjernicima te i te konfesije(vjeroispovjesti) je korektno.
- arman1
Nisam već njihovoj ambasadi u sjedištu BHF.mima wrote:Jesi pokusao da se pozalis savezu?arman1 wrote:Pa isti savez je mogao da napiše srečne praznike, il šta slično ako već nisu mogli da preko usta(pera) prevale Bajram Mubarek Olsun. Ono Šerif je viška.