Entropio wrote:Ne znam zašto se uzbuđujete... Svaka firma gubi novac ako ne radi radnim danom. Logično je da će vlasnik htjeti da mu radnici dođu na posao, jer u suprotnom gubi novac. Ko to danas svojevoljno pristaje da gubi novac? Da li biste vi pristali na to?
Prema tome...
Prema tome imamo vandredno stanje, proglašenu elementarnu nepogodu, dakle nisu normalni uslovi kao što se da vidjeti i vani. Ja sam recimo sa komšijama iz ulice ispunjavao svoju građansku dužnost, nas tridesetak, lopatao subotu i nedjelju efektivno 4-5 sati dnevno, možeš zamisliti u kakvom su stanju mišići i leđa. Sutra naravno na posao, zove šef i kaže kao ne morate raniti, ne nacrtaću se u 08:30h lijepo ispeglan i namirisan i praviću se da sam preko vikenda stigao sa Kariba gdje sam proveo ugodne trenutke a sve za dobrobit firme. Firma ima 3 vozila, mogli su nam ponuditi zbirne tačke, recimo Marijin Dvor, Malta, Otoka...itd. ali valjda se teško sjetiti toga. Ako krenem sa autom gdje ga ostaviti, na sred ulice? Mislim da poslodavci u ovakvim vandrednim okolnostima trebaju imati više sluha i socijalnog osjećaja za radnike. Ah, zaboravih, živimo u kapitalizmu.