Snijeg sirom BiH
- opa22
#2451 Snijeg sirom BiH
Ne znam da li ces naci na stranici im no pogledaj kaf emitiraju slijedece vijesti pa ce vjrojatno opet biti
- vjesticanametli
#2452 Re: Snijeg sirom BiH
da i ja sam to mislila jer ako nije tacno onda mi je bezze slati mail.............napisala sam a nisam poslala 
- Filter
#2453 Re: Snijeg sirom BiH
ladyblue18 wrote:Na rsg-u maloprije javise da je prema mjerenju meteoroloskog zavoda, tezina snijega danas iznosila 160 kg po metru kvadratnom.
Cistite ljudi krovove kako znate i umijete.
- kokuz_sa
#2454 Re: Snijeg sirom BiH
koliko li ce trebati da se obnovi ona dvorana i krov sto je pao..garant par godina..
ovako to japanci rade..
http://www.dnevniavaz.ba/globus/svijet/ ... tenje.html
ovako to japanci rade..
- bpsang
#2455 Re: Snijeg sirom BiH
Tamo u Japanu ljudi rade, ovdje svako čeka da umjesto njega neko odradi njegov posao ...
zato nam je i ovako kako je ....
-
r_faruk
#2456 Re: Snijeg sirom BiH
ama ko ceka da se umjesto njega odradi posao. evo mi smo ocistili sve sami, niko nam nije pomogao (mislim na CZ i RAD), pored prilaza zgradi i ulicu smo ocistili..... u b-fazi su ljudi ocistili ulicu, krovove cistimo...... pustite vise tu pricu da ljudi nece da ciste, sad je red na CZ i RAD da malo rade. hebo ih krizni stab. pa snijeg je pao prije deset dana, ne jucer..... sinoc sam vidio par masina na ulici, pa zar u sarajevu nema vise masina..... sve kad saberes bilo ih je 10, sto kamiona sto bagera. one radnike iz rada vidim samo kako setaju s lopatama. pa mi bi morali lopatati 10 sati da bi ocistili nesto sto masina moze za 10 minuta..........
- dalmatinka
#2457 Re: Snijeg sirom BiH
Kod mene danas granulo sunce
, počeo se lagano topiti, ali s obzirom na to da su uz ceste metarske gomile snijega (btw, da mi je tko rekao da ću to ikada vidjeti u ovom gradu poslala bih ga na psihijatriju ), odlučeno je da će se snijeg odvoziti noću.
Kod nas je bilo više snijega nego u Splitu, ali eto sve je prošlo mirno. Kad smo već kod Splita:
http://bigblog.tportal.hr/robik3a
- kurty
#2458 Re: Snijeg sirom BiH
Sta da se radi???bpsang wrote:Tamo u Japanu ljudi rade, ovdje svako čeka da umjesto njega neko odradi njegov posao ...
Spominju se mogucnosti formiranja klizista... Ocekujem u narednih par dana da krizni stab izda naredbu da svako mora sanirati kliziste koje prijeti njegovoj imovini...
Pa se i poplave spominju... Ocekujem u narednih par dana da krizni stab izda naredbu da se svako mora zastiti od poplava...
-
VjecitiStudent
#2459 Re: Snijeg sirom BiH
Kakvo je stanje stvari, prije ce tamo dzamija nici, nego krov u sportske dvorane.kokuz_sa wrote:koliko li ce trebati da se obnovi ona dvorana i krov sto je pao..garant par godina..
ovako to japanci rade..
- atko
#2460 Re: Snijeg sirom BiH
r_faruk wrote:...hebo ih krizni stab...
I sto je najgore ... ako se urusilo 3-4 objekta ... onda je nagranici jos njih jedno 15-ak ... i niko nece ni mrdnuti da se to preventivno sanira ... i onda ce 2013 ili 2014 novi sniieg donjeti nove probleme ...
ne razumijem tu letargiju ... jel bio neki sef odrzavanja ...pa da izvuce iz tih sobicaka, gdje se pije po 157 kafa dnevno, te domare, bravare, kuhare i da kaze ljudi vanredna je situacija ... idemo ocistiti krov ... asistirace nam par strucnjaka iz CZ ... ali ne sve njih zaboli ona stvar ... vise oni vole sad 2 godine cviliti kako nisu primili platu ... kako je 40% kompleksa izvan stroja ... bla bla ... a mogao se za par sati ocistiti krov...
ali velika sreca u nesreci je sto nije bilo zrtava ... i samo trba reci hvala bogu sto je tako ispalo ako je vec moralo
-
riko-ga
#2461 Re: Snijeg sirom BiH
Filter wrote:ladyblue18 wrote:Na rsg-u maloprije javise da je prema mjerenju meteoroloskog zavoda, tezina snijega danas iznosila 160 kg po metru kvadratnom.
Cistite ljudi krovove kako znate i umijete.znaci da mi je ostalo 19 tona snijega na krovu... puno kume, puno
Ja danas ljudima platio 120 KM da mi ociste snijeg sa krova.Jedna briga manje.
- bpsang
#2462 Re: Snijeg sirom BiH
BRAVO JA !!!
-
pemanapemani
#2463 Re: Snijeg sirom BiH
Ovo više niko ne može pohvatati.
Prvo su rekli da je snijeg suh i da nema opasnosti od urušavanja krovova. Kao onaj iz 1999. je bio 73 puta teži i nikom nije ništa bilo.
Onda CZ izda saopštenje da se obavezno treba skidati snijeg sa krovova.
Sinoć na jedoj od TV stanica dekan Građevinskog fakulteta kaže – nema veće opasnosti. U savakom slučaju, ne bi bilo loše malo rasčistiti, ali nije pod moranje.
Danas se objavi informacija da je težina snijega 160 kg po kvadratnom metru, te se preporučuje i čišćenje betonskih ploča.
U dan, dva se pojavio mali milion ljudi koji čiste krovove potaknuti relativno dobrom zaradom. Pola tih ljudi nije nikad nogom kročilo na krov. Očiste dva krova, sve prođe dobro i već na trećem se ne vežu. Bojim se da neko ne nastrada. Ništa nije vrijedno ljudskih života.
Prvo su rekli da je snijeg suh i da nema opasnosti od urušavanja krovova. Kao onaj iz 1999. je bio 73 puta teži i nikom nije ništa bilo.
Sinoć na jedoj od TV stanica dekan Građevinskog fakulteta kaže – nema veće opasnosti. U savakom slučaju, ne bi bilo loše malo rasčistiti, ali nije pod moranje.
Danas se objavi informacija da je težina snijega 160 kg po kvadratnom metru, te se preporučuje i čišćenje betonskih ploča.
U dan, dva se pojavio mali milion ljudi koji čiste krovove potaknuti relativno dobrom zaradom. Pola tih ljudi nije nikad nogom kročilo na krov. Očiste dva krova, sve prođe dobro i već na trećem se ne vežu. Bojim se da neko ne nastrada. Ništa nije vrijedno ljudskih života.
- ultima_palabra
#2464 Re: Snijeg sirom BiH
Sad će to Jerko riješiti sa svojom kapicom
Vidite da je počeo naredbe izdavati, nema zabušavanja više...
-
Frooteky
#2465 Re: Snijeg sirom BiH
ladyblue18 wrote:Na rsg-u maloprije javise da je prema mjerenju meteoroloskog zavoda, tezina snijega danas iznosila 160 kg po metru kvadratnom.
Cistite ljudi krovove kako znate i umijete.
Kod mene se sve otopilo, grijanje ubi
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#2466 Re: Snijeg sirom BiH
U 90% slucajeva u normalnim okolnostima nije neophodno cistiti snijeg cak i u ovakvim nepogodama jer se krovovi prave za najveci historijski teret snijega plus 50% dodatnog opterecenja. Problem nastaje kad se krovne konstrukcije ne saniraju barem svakih 20 godina te se konstruktivni problemi ne otkrivaju i neodklanjaju na vrijeme. Kod nas se vecina gradjevinskih konstrukcija ne sanira i preko 30 godina vec se koristi dok se ne desi to sto se desilo sa Skenderijom ili dok nekom fasada ne padne naglavu ili jos gore na necije auto parkirano na trotoaru. Pa onda kuku nama, kako to, ko je kriv.pemanapemani wrote:Ovo više niko ne može pohvatati.
- arzuhal
#2467 Re: Snijeg sirom BiH
100 maraka svakom ko mu se odazove.ultima_palabra wrote:Sad će to Jerko riješiti sa svojom kapicomVidite da je počeo naredbe izdavati, nema zabušavanja više...
-
klixober
#2468 Re: Snijeg sirom BiH
Sutra čistim snijeg po komšiluku, ako nekome treba pomoć inače (u Sarajevu), šibnite pm...Ne naplaćujem. 
- ljubav_aha
#2469 Re: Snijeg sirom BiH
moji su u Splitu prezadaovoljni ciscenjem i organizacijom ,dalamtinka,nadam se da uzvas u snijegubabyline wrote:dalmatinka wrote:Kod mene danas granulo sunce, počeo se lagano topiti, ali s obzirom na to da su uz ceste metarske gomile snijega (btw, da mi je tko rekao da ću to ikada vidjeti u ovom gradu poslala bih ga na psihijatriju ), odlučeno je da će se snijeg odvoziti noću.
Kod nas je bilo više snijega nego u Splitu, ali eto sve je prošlo mirno. Kad smo već kod Splita:
Last edited by ljubav_aha on 14/02/2012 01:53, edited 1 time in total.
- atko
#2470 Re: Snijeg sirom BiH
Dado dijasporitus wrote:U 90% slucajeva u normalnim okolnostima nije neophodno cistiti snijeg cak i u ovakvim nepogodama jer se krovovi prave za najveci historijski teret snijega plus 50% dodatnog opterecenja. Problem nastaje kad se krovne konstrukcije ne saniraju barem svakih 20 godina te se konstruktivni problemi ne otkrivaju i neodklanjaju na vrijeme. Kod nas se vecina gradjevinskih konstrukcija ne sanira i preko 30 godina vec se koristi dok se ne desi to sto se desilo sa Skenderijom ili dok nekom fasada ne padne naglavu ili jos gore na necije auto parkirano na trotoaru. Pa onda kuku nama, kako to, ko je kriv.pemanapemani wrote:Ovo više niko ne može pohvatati.
E naravno ne bi mi bili balkanci kad ovu naopaku situaciju ne bi preokrenuli opet na naopako ... sad ce mnoge firme da saniraju i mnoge nepostojece probleme ... jer ovo je sad divna prilika za lov u mutnom, naprdjivanje i dobijanje tendera po rodjackim linijama za razna saniranja ...
Nama fakat al fakat bez golog otoka nema spasa ...
- strong69
#2471 Re: Snijeg sirom BiH
Pa stisni sada i zapucaj u neku dvoranu na mali fudbal ili basket...
- atko
#2472 Re: Snijeg sirom BiH
pazi da ti sta ne padne na pametstrong69 wrote:Pa stisni sada i zapucaj u neku dvoranu na mali fudbal ili basket...
- strong69
#2473 Re: Snijeg sirom BiH
Prije odlaska na termin formiracu krizni stabatko wrote:pazi da ti sta ne padne na pametstrong69 wrote:Pa stisni sada i zapucaj u neku dvoranu na mali fudbal ili basket...
- ultima_palabra
#2474 Re: Snijeg sirom BiH
arzuhal wrote:100 maraka svakom ko mu se odazove.ultima_palabra wrote:Sad će to Jerko riješiti sa svojom kapicomVidite da je počeo naredbe izdavati, nema zabušavanja više...
- Banksy
#2475 Re: Snijeg sirom BiH
Tačno ...Dado dijasporitus wrote:
U 90% slucajeva u normalnim okolnostima nije neophodno cistiti snijeg cak i u ovakvim nepogodama jer se krovovi prave za najveci historijski teret snijega plus 50% dodatnog opterecenja.
Problem nastaje kad se krovne konstrukcije ne saniraju barem svakih 20 godina te se konstruktivni problemi ne otkrivaju i neodklanjaju na vrijeme. Kod nas se vecina gradjevinskih konstrukcija ne sanira i preko 30 godina vec se koristi dok se ne desi to sto se desilo sa Skenderijom ili dok nekom fasada ne padne naglavu ili jos gore na necije auto parkirano na trotoaru. Pa onda kuku nama, kako to, ko je kriv.