Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sasvim_Obican wrote:"Novi val padavina u četvrtak".
Pa dokle više crni Majstoroviću
na TV sam cula najavu neke emisije koju nisam odgledala, ali recenica koju sam upamtila je da cemo snijega imati jos 5 godina i ondaK sipak
ako je stvarno tako, mozda da sad uzivamo
na TV sam cula najavu neke emisije koju nisam odgledala, ali recenica koju sam upamtila je da cemo snijega imati jos 5 godina i ondaK sipak
i ja sam neki dan pročitao da će za 50 do 200 miliona godina doći do formiranja superkontinenta gdje će se Amerika spojit sa Euroazijom u arktičkom pojasu...Nisam sebi mog'o doći...
Meteorolog Federalnog meteorološkog zavoda Željko Majstorović prognozira lagani porast temperature zraka do kraja ovog mjeseca i precizira da to znači i lagano topljenje snijega.
On kaže da je to ipak bolje nego da se snijeg naglo topi, jer jugovina obično nastaje u kombinaciji s kišom.
Zasad, kaže Majstorović, toga nema.
Minusi ostaju i narednih dana, samo se u Hercegovini može očekivati temperatura zraka četiri do pet stepeni. Naredni val padavina očekuje se u četvrtak ili petak.
"Po temperaturi zraka treća dekada mjeseca bit će bliža prosjeku za ovaj mjesec koji za Sarajevo iznosi jedan stepen, a dotad se očekuju ledani dani", kaže on.
Prema mjerenjima u 10 sati, temperatura zraka najniža je bila na Sokocu -13 stepeni, a najviša u Mostaru gdje je izmjereno minus 3 stepena. U Sarajevu je izmjereno minus deset stepeni.
Hajde makar će biti toplije, pa se neće smrzavati na zemlju.
bashesku wrote:Federalni premijer je karikatura od čovjeka. Kako likom tako govorom i odijevanjem kao i političkim umijećem. Djeluje kao seljačić koji je tek stigao u grad i impresioniram šanerima i šibicarima sa Željezničke stanice Lagumdžijom, Komšićem, Hadžićem... pokušava da ih imitira. Ništa gore od hercegovačkog naglaska sa primjesom neuspješnog imitiranja sarajevskog čaršijanera.
Neki dan na FTV snimak kada mu u posjetu dolaze Lajčak i Soresen i kamera je upaljena, snima neformalni razgovor. Nikšić ponizno i snishodljivo pruža ruku Soresenu čestitajući mu trijumf Danaca na EP u rukometu. Pri tome u nekoj nesuvisloj rečenici, zamuckujući na kraju izgovara "ovo-ono".
Onda Lajčak izgovara nešto vezano za Srbe a Nikšić kaže ma njima je plafon bilo polufinale.
Šta mislite da li Lajčak i Soresen razumiju kolokvijalni govor i termine tipa "ovo-ono" i "plafon"? Razumijem da se radi o neformalnoj i opuštenoj komunikaciji ali takav uličarski govor je što bi rekli sa FTV-a skandalozan.
Mene je bilo stid njegove sramote. Od takvog lika očekivati da dobro upravlja državom je iluzorno. Ili od komandanta civilčne zaštite Jerka Lijanovića da zaštiti građane. Da nije tragično bilo bi komično.
Identično sam pomisilo kada sam vidio taj prilog. Još je nešto govorio o igranju kladionice, kako je trebao pare "dići" da je bio pametan, "ovo-ono". FUJ. Ništa više. A Senad Avdić u nedavnom izdanju Slobodne Bosne Lijanovića naziva "suhomesnatim zamjenikom" Koji kralj
E,vala kad složi dzemre od +35 nek onda pada ako smije
arzuhal wrote:Sanj'o sam kako je snijeg ušao da me očisti.
Odo lopatat opet, fakat, samo da malo odmorim.
pa zar nisi vise izlopatao sve sto se moglo lopatat?
Jesam primarno, al' ima sekundarnog i tercijalnog Ima, ba, starijeg svijeta ovdje, pa nema ko čistit...a gledam kako je voda nakapala po stepenicama pa se formirao podebeo led, odo razbijat...
Direktor Skenderije Hajriz Bečirević za RSG 1: Mehanizacija koja je stigla na Skenderiju ne može se upotrijebiti za čišćenje, traži se angažman što većeg broja ljudi.
Direktor Skenderije Hajriz Bečirević za RSG 1: Mehanizacija koja je stigla na Skenderiju ne može se upotrijebiti za čišćenje, traži se angažman što većeg broja ljudi.
Situacija s avionskim i željezničkim saobraćajem na području Federacije BiH je primjer u Evropi, dok je stanje u cestovnom saobraćaju veoma dobro, ocijenio je danas na konferenciji za novinare u Sarajevu načelnik Federalnog štaba Civilne zaštite Alija Tihić.
Na rsg-u maloprije javise da je prema mjerenju meteoroloskog zavoda, tezina snijega danas iznosila 160 kg po metru kvadratnom.
Cistite ljudi krovove kako znate i umijete.
Situacija s avionskim i željezničkim saobraćajem na području Federacije BiH je primjer u Evropi, dok je stanje u cestovnom saobraćaju veoma dobro, ocijenio je danas na konferenciji za novinare u Sarajevu načelnik Federalnog štaba Civilne zaštite Alija Tihić.
A sta to sa zrakoplovnim saobracajem nije dobro?
Porediti stanje na nasem jedinom, malom aerodromu sa aerodromima ostatka Evrope, u bilo cemu, je idiotarija.
A o stanju u zeljeznickom saobracaju bi putnici iz smrznutog voza u Mostaru imali stosta da kazu.
Gledam sada vijestu na kabel 1(germany) i tako spomenuse urusavanje krova na sportskoj dvorani Skenderija u pazi sad GLAVNOM GRADU SRBIJE SARAJEVU hahah