Snijeg sirom BiH
- chuchumbamayumbe
#151 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Lakše bi ga deblokirali '95 nego danas...
- Troll_Happens
#152 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
garant zderu hamburgere... gledam u srbiji se vec okupili za ciscenje snijega a mi cekamo proljece i sunce da ga otopihomar wrote:Ulica Antuna Hangija na Koševskom brdu, jedna prtina u snijegu, uronule kuće u bjelinu, parkiranih automobila nema - nestali, a on pada li pada.
Sarajevo spava, a već skoro 9 sati. Niko ne čisti snijeg, osim jedne žene i gle čuda to je ona njemica koja stanuje preko puta i koja svako jutro prije polaska na posao očisti snijeg ispred svoga ulaza i ispred garaže.
Jeste, i ovaj snijeg nam govori ko smo.
Gdje je gradonačelnik, Premijer Vlade KS, da proglase vanredno stane, da se animiraju građani i firme, ja mislim da je alarmantno u Sarajevu.
HAJMO SA-X DA POKRENE AKCIJU ZA DEBLOKADU SARAJEVA, .EBO TI VLAST!
-
nightmare
#153 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
u pravu si, ovo je fakat zatrpalo sve
, lagano proglasiti vandredno stanje i lopate u ruke, tj ko sad ima lopatu, bar je ja nemam
, ali pamet u glavu, čim prođe ovaj kijamet kupiće se i jedna sirotanovićka, nek stoji zlu ne trebalo
,
- chuchumbamayumbe
#154 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Rade li kladionice?

- opa22
#155 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Kako sve u BiH kasni tako kasni i proglasenje vanrednog stanja
-
homar
#156 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Odoh da kupim lopatu u Peni, nema ništa od priče, vidimo se na ulici.
-
baja
#157 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
vanredno stanje!??
nece ni bit proglaseno, ovi nasi hapci znaju da ce u tom slucaju i neke stete morati nadoknaditi
snijeg trpa li trpa...daj Boze da u ponedeljak bude normalizovano! parkirana auta veliki belaj cine, ovome bi se trebalo stati u kraj.
nece ni bit proglaseno, ovi nasi hapci znaju da ce u tom slucaju i neke stete morati nadoknaditi
snijeg trpa li trpa...daj Boze da u ponedeljak bude normalizovano! parkirana auta veliki belaj cine, ovome bi se trebalo stati u kraj.
- alica.k
#158 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
pa kad nije vanredno, sarajevo se moze izboriti s ovim snijegom ocito 
- Troll_Happens
#159 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
ima retardiranog svijeta u gradu jaaaakooo mnoooogo. Snijeg 80cm on otkopava auto hoce negdje eno ga vec 2h pokusava da izadje ali nema sanse... boze deeebila ljudih jos on trza u kolima svojim tijelom konta krenuce aha eeee pameti mojabaja wrote:vanredno stanje!??
nece ni bit proglaseno, ovi nasi hapci znaju da ce u tom slucaju i neke stete morati nadoknaditi![]()
- Nisrin
#160 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Jutros u sedam sati visine snijega su iznosile: Bjelašnica 217 centimetara, Ivan Sedlo 170, Sarajevo 101, Kupres 95, Bugojno 58, Livno 54, Mostar 52, Drvar 44, Zenica 38, Goražde 37, Jajce 36, Tuzla 32, Bihać, Gradačac 30, Sanski Most 21, Neum 12 centimetara...
-
brucos7
#161 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Da se otvara grill, cevabdzinica ili buregdzinica Betmen bi digao sve na noge i proglasio vanredno stanje, ovako... koji su tu ublehasi!Jedan001 wrote:garant zderu hamburgere... gledam u srbiji se vec okupili za ciscenje snijega a mi cekamo proljece i sunce da ga otopihomar wrote:Ulica Antuna Hangija na Koševskom brdu, jedna prtina u snijegu, uronule kuće u bjelinu, parkiranih automobila nema - nestali, a on pada li pada.
Sarajevo spava, a već skoro 9 sati. Niko ne čisti snijeg, osim jedne žene i gle čuda to je ona njemica koja stanuje preko puta i koja svako jutro prije polaska na posao očisti snijeg ispred svoga ulaza i ispred garaže.
Jeste, i ovaj snijeg nam govori ko smo.
Gdje je gradonačelnik, Premijer Vlade KS, da proglase vanredno stane, da se animiraju građani i firme, ja mislim da je alarmantno u Sarajevu.
HAJMO SA-X DA POKRENE AKCIJU ZA DEBLOKADU SARAJEVA, .EBO TI VLAST!
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#162 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Jutros ustao, spremam se izaci ocistiti oko kuce to... Kontam nije puno napadalo, jer sam sinoc cistio (4. put jucer)
Kad ima sta vidjeti. Stepenice zatrpane ne mosh mac oko kuce. U je.o te. Lagano lopate ruke... i hop trenutno me avlija podsjeca na vojne linije... transeje i to...
po svim prognozama nece se smiriti ovo do sutra tako da valja opet...
Ugl prave zimske radosti, jednu lopatu (plasticnu) sam vec razvalio ostala je ova drvena...
za ciscenje ulice mislim da ce se morati organizovati neka radna akcija
Kad ima sta vidjeti. Stepenice zatrpane ne mosh mac oko kuce. U je.o te. Lagano lopate ruke... i hop trenutno me avlija podsjeca na vojne linije... transeje i to...
po svim prognozama nece se smiriti ovo do sutra tako da valja opet...
Ugl prave zimske radosti, jednu lopatu (plasticnu) sam vec razvalio ostala je ova drvena...
za ciscenje ulice mislim da ce se morati organizovati neka radna akcija
- Baltazar_khan
#163 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
sjeća li se ko kad je zadnji put ovako padalo?
-
F&N
#164 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
2000 ja mislimBaltazar_khan wrote:sjeća li se ko kad je zadnji put ovako padalo?
- alica.k
#165 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
'99Baltazar_khan wrote:sjeća li se ko kad je zadnji put ovako padalo?
- despina
-
F&N
#167 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
imash na peniju... al' kakva ti sad hajra...hamša wrote:prije rata je bilo pod obavezno da kucni savijet tj mjesna zajednica ima lopata i da se podijeli i zajedno lopata ispred zgrada? mi nemamo ni jedne jedine lopate u zajednickim prostorijama tj podrumima![]()
...i ima li uopste gdje kupiti lopata?
inace ove plasticne su smece... one limene i drvene najjace... limene su teske treba uzet prvo kakve hemije i proteina pa lopatat' spojit ugodno s korisnim
-
kemalba
#168 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Stvarno smo "čučnuli" kao društvo...evo šaltam kanale i na TVu i na radiju, nigdje poštenog otvorenog programa da se ljudi informišu šta se gdje dešava i da se ljudi malo mobilišu. Sve stanice na TV-u puštaju crtane i dječiji program, a radio stanice puštaju muziku. Jedino Federalni radio ima neki otvoreni program ali slabo se snalaze u kontaktiranju ljudi, 60% vremena svira muzika.
-
Anne Boleyn
#169 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Zna li neko koliko treba da napada da bi se proglasilo vanredno stanje? 
- alica.k
#170 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
nas je komsija sto ima lopatu otputovao na skijanje.hamša wrote:prije rata je bilo pod obavezno da kucni savijet tj mjesna zajednica ima lopata i da se podijeli i zajedno lopata ispred zgrada? mi nemamo ni jedne jedine lopate u zajednickim prostorijama tj podrumima![]()
jucer slomila moju plasticnu.
odo trazit da kupim
- opa22
#171 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
vanredno stanje je trebalo jos najkasnije sinoc biti proglaseno, ali hvala Bogu mi smo BiH
-
F&N
#172 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
http://www.champion-nutrition.rs/images ... eatine.jpghamša wrote:L -karnitin?F&N wrote:imash na peniju... al' kakva ti sad hajra...hamša wrote:prije rata je bilo pod obavezno da kucni savijet tj mjesna zajednica ima lopata i da se podijeli i zajedno lopata ispred zgrada? mi nemamo ni jedne jedine lopate u zajednickim prostorijama tj podrumima![]()
inace ove plasticne su smece... one limene i drvene najjace... limene su teske treba uzet prvo kakve hemije i proteina pa lopatat' spojit ugodno s korisnim![]()
![]()
nije mi penny ni 300 m vazdusne linije![]()
sad za ozbilje,jedva cekam da vidim hoce li i kako ce stanari napokon udruziti i skontati da samo svi zajedno mozemo pridonijeti tome da sebi olaksamo pristup zgradama tako sto ce svi uzeti ucesce u ciscenju
- 4m3l
#173 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Je li ovaj prevazisao 19999-2000?alica.k wrote:'99Baltazar_khan wrote:sjeća li se ko kad je zadnji put ovako padalo?
-
harisaga
#174 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
Koliko se ja sjecam tog od 99 .nije 
- ovajonaj
#175 Re: Zimska sluzba-opet ih iznenadio snijeg :)
ej ljudi dajte malo slika da vidimo kakvo vam je stanje u gradu...
kod mene je relativno mali snijeg i normalno se radi...
kod mene je relativno mali snijeg i normalno se radi...