Snijeg sirom BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
respo

#1101 Re: Snijeg sirom BiH

Post by respo »

madner wrote:Pa vidis da se mora, 2.5 sata bez auta.

Respo ohladi, kultura komunikacije ti je na takvom nivou da bi bio visoko na svom vlastitom spisku.
sveobuhvatna kultura mi je veca od tvoje
jbg nismo svi na budzetu pa da supljiramo i zajebajemo raju po forumu
niti pravdamo familiju koja konta da je bogom dana i radi sta hoce i kako hoce u javnim institucijama

niti cekamo da neko ocisti pa da izadjemo i vozamo se po gradu a zatim ostaviti auto gdje ti se cefne

znam istina boli pa se onda vadis na neke nivoe kulture fazone
dječak sa šibicama

#1102 Re: Snijeg sirom BiH

Post by dječak sa šibicama »

Bilo kako bilo, policija je i zvanicno upozorila da se ne parkira po ulici, i da ce jos danas pauk raditi punom parom, a kazne ce pljustati.

Pa vi parkirajte.
Mr.Penguin

#1103 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Mr.Penguin »

Irm@ wrote:jesi li i ti parkirao negdje ovako na ulici pa se pravdas...
ma nemoj a kako ce trolejbus proci i drugi ljudi moraju na posao a ne samo ovi koji su parkirali na ulici.. :!: :!:
nije mi jasno kako ljudi nisu vise naucili da nisu sami i da pokazu malo solidarnosti..a ne samo misliti na svoju guzicu...
ali nema veze sve se vraca i placa u zivotu...
neko ljut sto je neophodan, ne mora se prenosti na druge negativna energija. :D
respo

#1104 Re: Snijeg sirom BiH

Post by respo »

nije revolt uopste nego samo ukazujem sa kakvim kretenima zivimo nazalost
Mr.Penguin

#1105 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Mr.Penguin »

Image
respo

#1106 Re: Snijeg sirom BiH

Post by respo »

ne vrijedjam samo se ovi koje sam opisao mogu pronaci u napisanom

ako se pronasao onda nije do mene
Irm@

#1107 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Irm@ »

respo svaka ti je zlatna!
chuchumbamayumbe

#1108 Re: Snijeg sirom BiH

Post by chuchumbamayumbe »

kod mene šupak parkirao u smetljarnik, nisu se mogla otvarati vrata da se baci smeće, a do onih kontejnera što su pokrili ima 50 metara metarskog snijega. I sada hađo šupak najpametniji, a mi svi glupi? Trebam ja da čistim 50m do kontejnera da bacim smeće, a on svoju kantu parkirao tamo gdje joj nije mjesto. Izaš'o je jučer, očistio metar snijega, malo se pomjerio u rikverc, valjda mu neko rekao. Ja neću da se petljam sa tim papcima jer argumenti ne rade, uvijek bude "odjebi", "šta hoš", odmah bi da se potuku, samo sila i ništa drugo.
FUJ.
Last edited by chuchumbamayumbe on 06/02/2012 13:25, edited 1 time in total.
madner

#1109 Re: Snijeg sirom BiH

Post by madner »

respo wrote:
madner wrote:Pa vidis da se mora, 2.5 sata bez auta.

Respo ohladi, kultura komunikacije ti je na takvom nivou da bi bio visoko na svom vlastitom spisku.
sveobuhvatna kultura mi je veca od tvoje
jbg nismo svi na budzetu pa da supljiramo i zajebajemo raju po forumu
niti pravdamo familiju koja konta da je bogom dana i radi sta hoce i kako hoce u javnim institucijama

niti cekamo da neko ocisti pa da izadjemo i vozamo se po gradu a zatim ostaviti auto gdje ti se cefne

znam istina boli pa se onda vadis na neke nivoe kulture fazone
Ne, nije ni blizu. Ali svako ima pravo na misljenje, cak i kada je jako jako usamljen sa istim.

Koliko znam ti jesi u drzavnoj firmi, gdje si sigurno posao dobio zahvaljujuci svojoj elokvenciji i moci izrazavanja. Ja nisam, ali kao sto kazes istina boli.

Kultura dijaloga nije fazon, to je pojam koji je tebi mozda stran ali postoji.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1110 Re: Snijeg sirom BiH

Post by ladyblue18 »

respo wrote:ne vrijedjam samo se ovi koje sam opisao mogu pronaci u napisanom

ako se pronasao onda nije do mene
Daj ba respo zivota ti, repliciras madneru i onda govoris nije do mene ako se pronasao.

Rekla sam vam da smirite inace su vas fakat slati na hladjenje, bez izuzetaka, a nema smisla na ovakvoj temi.
Bijes zbog toga sto ste morali danas doci na posao usmjerite u nesto korisnije a ne u prepirke ovdje.
hadzinicasa

#1111 Re: Snijeg sirom BiH

Post by hadzinicasa »

chuchumbamayumbe wrote:Za hitne situacije uvijek se može uzeti taksi, a i proradio je (donekle) trolejbus i bus.
Po meni je glupost po ovakvoj situaciji uopšte izlaziti iz kuće, osim ako je prijeka potreba/posao.
Fino pjehe (ko u ratu), taksijem, autobusom, trolom...i to je to.
Sve neka gospoda, zaboli ih briga za sve oko sebe, ja, ja i samo ja...gledam one gore što su se parkirali u tunelu...treba fino pauk svakog da odvede na parking i kaznu da im naplate, po zakonu. Čuj ti kabadahija, oni najpametniji pa pravo u tunel na parking.
Kakvi su ljudi postali snobovi i kakva je malograđanština zavladala, papaka nikad više, i svakim danom je situacija sve lošija i lošija.
Papanijada na djelu.
potpisujem.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#1112 Re: Snijeg sirom BiH

Post by antimobbing »

chuchumbamayumbe wrote:Za hitne situacije uvijek se može uzeti taksi, a i proradio je (donekle) trolejbus i bus.
Po meni je glupost po ovakvoj situaciji uopšte izlaziti iz kuće, osim ako je prijeka potreba/posao.
Nije tako jer zbog nesposobnosti odgovornih iz Grasa koji su trebali organizirati čišćenje snijega onu noć kada je padao snijeg, danas imamo zatrpano snijegom preko 20 kilometara tramvajske saobraćajnice koja se neće se moći očistiti u narednih 4 do 5 dana.

To je za građane Sarajeva novih 5 dana nervoze uz prateće stezanje krvnih sudova kao i veliku mogućnost moždanih i srčanih udara jer ovom narodu je devastirano zdravlje u toku rata, a posebno poslije rata.

Što mislite, hoće li ko za ovo umaranje građana odgovarati?

Mislim da neće, sve dok narod šuti, trpi i pješači po deset kilometara na -17 stepeni …
Alfons Kauders

#1113 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Alfons Kauders »

antimobbing wrote:
Nije tako jer zbog nesposobnosti odgovornih iz Grasa koji su trebali organizirati čišćenje snijega onu noć kada je padao snijeg, danas imamo zatrpano snijegom preko 20 kilometara tramvajske saobraćajnice koja se neće se moći očistiti u narednih 4 do 5 dana.

To je za građane Sarajeva novih 5 dana nervoze uz prateće stezanje krvnih sudova kao i veliku mogućnost moždanih i srčanih udara jer ovom narodu je devastirano zdravlje u toku rata, a posebno poslije rata.

Mislim da neće, sve dok narod šuti, trpi i pješači po deset kilometara na -17 stepeni …
a fakat kako nisu uspjeli pokrenuti tramvaje tri dana?

hebote ja sam mislio da imaju neke grtalice ili freze koje se nabace na tramvaj i pici... jeste mozda predubok snijeg za to, ali opet mi nije jasno... pogotovo mi nije jasno kako je doslo do toga da im nekoliko tramvaja ostane zavejano u snijegu
chuchumbamayumbe

#1114 Re: Snijeg sirom BiH

Post by chuchumbamayumbe »

antimobbing wrote:

Neće niko odgovarati, isto kao što niko ne odgovara niti za regularno radno vrijeme od 12-14 sati, bez odmora, na crno...vidiš da je ova "država" niđe veze.
GRAS ima svojih aferima, itekako, ali mislim da bi trebao neko da objasni kako se sve to sa tramvajima zaista i desilo?! Da li je visoki snijeg razlog kvara tramvaja, kratki spojevi na krovu, itd? Pretpostavljam da je stao jedan, dva...nisu mogli da se maknu, onda su i ovi za njima morali stati, od stajanja ostali zameteni i kraj priče. Ima GRAS one FAP-ove, mogli su valjda šlepati pokvarene do remize?! Znam da je situacija sa snijegom katastrofalna, ali ovo da tramvaj ne radi ovoliko dana je još katastrofalnije.
Visoki napon

#1115 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Visoki napon »

chuchumbamayumbe wrote:
antimobbing wrote:

Neće niko odgovarati, isto kao što niko ne odgovara niti za regularno radno vrijeme od 12-14 sati, bez odmora, na crno...vidiš da je ova "država" niđe veze.
GRAS ima svojih aferima, itekako, ali mislim da bi trebao neko da objasni kako se sve to sa tramvajima zaista i desilo?! Da li je visoki snijeg razlog kvara tramvaja, kratki spojevi na krovu, itd? Pretpostavljam da je stao jedan, dva...nisu mogli da se maknu, onda su i ovi za njima morali stati, od stajanja ostali zameteni i kraj priče. Ima GRAS one FAP-ove, mogli su valjda šlepati pokvarene do remize?! Znam da je situacija sa snijegom katastrofalna, ali ovo da tramvaj ne radi ovoliko dana je još katastrofalnije.

Slazem se.Gras je trebao pozvati sve svoje radnike (koji su fizicki sposobni),dati im lopate na zaduzenje i lagano.Mislim ipak je to njihova firma i neka odgovornost.Ali... Kad ih putem tv moraju pozivati da se jave na posao....!Meni bi to nekako logicno bilo,ne samo Gras vec i svaka firma da organizuje svoje radnike.Zamislite pukne cijev od vode i Vodovod poziva studente u pomoc ili nestane struje i strujasi traze pomoc od raje...Prvo angazovati svoje radnike pa onda da i raja priskoci u pomoc.Ehh kad bi svi dali svoj doprinos :)....
dječak sa šibicama

#1116 Re: Snijeg sirom BiH

GRAS je propao kao trosjed, i ja ne znam zasto se to govno ne ukine, ili reorganizuje.

Kome se tu ledja cuvaju?
respo

#1117 Re: Snijeg sirom BiH

Post by respo »

madner wrote: Ne, nije ni blizu. Ali svako ima pravo na misljenje, cak i kada je jako jako usamljen sa istim.

Koliko znam ti jesi u drzavnoj firmi, gdje si sigurno posao dobio zahvaljujuci svojoj elokvenciji i moci izrazavanja. Ja nisam, ali kao sto kazes istina boli.

Kultura dijaloga nije fazon, to je pojam koji je tebi mozda stran ali postoji.
biti u drzavnoj firmi koja zaradjuje i na budzetu su skroz 2 razlicita svijeta
ja znam kako sam dobio posao
a za tebe znam da nisi dobio po elokvenciji i po moci izrazavanja nego po steli i moci potkupljivanja vjerovatno
kultura dijaloga je daleko kad neko skrece s teme

i necu vise se zamarati s tobom
poznanik

#1118 Re: Snijeg sirom BiH

Post by poznanik »

Alfons Kauders wrote:
antimobbing wrote:Nije tako jer zbog nesposobnosti odgovornih iz Grasa koji su trebali organizirati čišćenje snijega onu noć kada je padao snijeg, danas imamo zatrpano snijegom preko 20 kilometara tramvajske saobraćajnice koja se neće se moći očistiti u narednih 4 do 5 dana.

a fakat kako nisu uspjeli pokrenuti tramvaje tri dana?

hebote ja sam mislio da imaju neke grtalice ili freze koje se nabace na tramvaj i pici... jeste mozda predubok snijeg za to, ali opet mi nije jasno... pogotovo mi nije jasno kako je doslo do toga da im nekoliko tramvaja ostane zavejano u snijegu
I ja danima postavljam slično pitanje, prosto mi je nemoguće da snijeg onemogući promet teškom tramvaju, i to u vrijeme u koje nije padao intezivno i obilno (najjače padavine su bile u noći, u vrijeme u koje tramvaj nije radio po rasporedu). Ubijeđen sam da je ljudski faktor veći krivac nego (ne)vremenski. Prije je svaki tramvaj na čelu imao ugrađenu "grtalicu" upravo za snijeg. Zašto je današnji tramvaji nemaju, gdje su?

I niko me ne može ubijediti da se odmah po stajanju prvog tramvaja, nisu mogli učiniti radovi na njegovom osposobljavanju i odvoženju, i da se cijelu noć nije mogla čistiti tramvajska pruga.

Mislim da je Uprava GRAS-a najodgovornija, jer je potcijenila vremensku nepogodu, da je bezbrižno "posmatrala" padanje snijega, i da je glavni krivci za zastoj gradskog tramvajskog saobraćaja.

Možda je i krajnje vrijeme da se u GRAS-u provede kakva "krivična" istraga, pa i zbog ovog tramvajskog zastoja.
Hemel

#1119 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Hemel »

radi li iko danas... :shock: :D

vidim da ste se raspisali pa reko samo da priupitam... :D
Janjicar

#1120 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Janjicar »

Gracanica kod Tuzle :) snijeg pada od jutros

Magistralni put Doboj-Tuzla na relaciji od Miricne do Gracanice je odlicno očišćen a za ostali dio ne znam
Uglavnom :thumbup:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1121 Re: Snijeg sirom BiH

Post by PipiDugaDevetka »

chuchumbamayumbe wrote:kod mene šupak parkirao u smetljarnik, nisu se mogla otvarati vrata da se baci smeće, a do onih kontejnera što su pokrili ima 50 metara metarskog snijega. I sada hađo šupak najpametniji, a mi svi glupi? Trebam ja da čistim 50m do kontejnera da bacim smeće, a on svoju kantu parkirao tamo gdje joj nije mjesto. Izaš'o je jučer, očistio metar snijega, malo se pomjerio u rikverc, valjda mu neko rekao. Ja neću da se petljam sa tim papcima jer argumenti ne rade, uvijek bude "odjebi", "šta hoš", odmah bi da se potuku, samo sila i ništa drugo.
FUJ.
Svaka čast na živcima debelim k'o brodsko uže za privezivanje u lukama!
Bez nervoze. Nije je bilo ni kada su granate padale na redove za vodu.
Arslan_11

#1122 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Arslan_11 »

2 dana sam lopatao snijeg i sa par komsija ocistio vise od 1km ulice od snijega da bi bila prohodna..U toj ulici izmedju ostalog zivi nana koja mora na dijalizu svaki drugi dan ja mislim. Jutros sam pokupio tri starije zene na Alipasinom i odvukao ih do Marijin dvora.Na kraju sam morao parkirati na prosirenju jer KJP centar skenderija, koja mi naplacuje parking 60KM mjesecno, nije bila u stanju ocsititi parking...Jesam to ja papak??
Visoki napon

#1123 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Visoki napon »

Hemel wrote:radi li iko danas... :shock: :D

vidim da ste se raspisali pa reko samo da priupitam... :D

Ja se evo nalopatala :P pa malo da predahnem
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#1124 Re: Snijeg sirom BiH

Post by antimobbing »

chuchumbamayumbe wrote:
antimobbing wrote:

Upravo tako …

Nesposobnjakovići su imali hiljadu opcija da se ovo ne desi.

Mogli su angažirati svoje kamione ili onu noć kada je padao snijeg platiti privatne firme da sa svojim mašinama čitavu noć čiste snijeg za samo 50 KM po satu kako im ne bi stao tramvajski saobraćaj ali nisu.

Sinoć kada sam prolazio komercijalom oko 21.00 sat nisu očistili ni 5 kilometara, a trebaju očistiti preko 20 kilometara to jeste, po 12 kilometara u oba pravca.

Mislim da tramvaj neće proraditi u narednih 5 dana zato narode šutite, trpite i nastavite dalje hodati …
Last edited by antimobbing on 06/02/2012 13:45, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#1125 Re: Snijeg sirom BiH

Arslan_11 wrote:2 dana sam lopatao snijeg i sa par komsija ocistio vise od 1km ulice od snijega da bi bila prohodna..U toj ulici izmedju ostalog zivi nana koja mora na dijalizu svaki drugi dan ja mislim. Jutros sam pokupio tri starije zene na Alipasinom i odvukao ih do Marijin dvora.Na kraju sam morao parkirati na prosirenju jer KJP centar skenderija, koja mi naplacuje parking 60KM mjesecno, nije bila u stanju ocsititi parking...Jesam to ja papak??
Pa kako sad da ti to kazemo, kad si prvo nabrojao svoje humanitarne podvige :D :P
Post Reply