Alfons Kauders wrote:antimobbing wrote:Nije tako jer zbog nesposobnosti odgovornih iz Grasa koji su trebali organizirati čišćenje snijega onu noć kada je padao snijeg, danas imamo zatrpano snijegom preko 20 kilometara tramvajske saobraćajnice koja se neće se moći očistiti u narednih 4 do 5 dana.
To je za građane Sarajeva novih 5 dana nervoze uz prateće stezanje krvnih sudova kao i veliku mogućnost moždanih i srčanih udara jer ovom narodu je devastirano zdravlje u toku rata, a posebno poslije rata.
Što mislite, hoće li ko za ovo umaranje građana odgovarati?
Mislim da neće, sve dok narod šuti, trpi i pješači po deset kilometara na -17 stepeni …
a fakat kako nisu uspjeli pokrenuti tramvaje tri dana?
hebote ja sam mislio da imaju neke grtalice ili freze koje se nabace na tramvaj i pici... jeste mozda predubok snijeg za to, ali opet mi nije jasno... pogotovo mi nije jasno kako je doslo do toga da im nekoliko tramvaja ostane zavejano u snijegu
I ja danima postavljam slično pitanje, prosto mi je nemoguće da snijeg onemogući promet teškom tramvaju, i to u vrijeme u koje nije padao intezivno i obilno (najjače padavine su bile u noći, u vrijeme u koje tramvaj nije radio po rasporedu). Ubijeđen sam da je ljudski faktor veći krivac nego (ne)vremenski. Prije je svaki tramvaj na čelu imao ugrađenu "grtalicu" upravo za snijeg. Zašto je današnji tramvaji nemaju, gdje su?
I niko me ne može ubijediti da se odmah po stajanju prvog tramvaja, nisu mogli učiniti radovi na njegovom osposobljavanju i odvoženju, i da se cijelu noć nije mogla čistiti tramvajska pruga.
Mislim da je Uprava GRAS-a najodgovornija, jer je potcijenila vremensku nepogodu, da je bezbrižno "posmatrala" padanje snijega, i da je glavni krivci za zastoj gradskog tramvajskog saobraćaja.
Možda je i krajnje vrijeme da se u GRAS-u provede kakva "krivična" istraga, pa i zbog ovog tramvajskog zastoja.