Snijeg sirom BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nihil_

#1051 Re: Snijeg sirom BiH

Post by nihil_ »

Dr.Cuddy wrote:
nihil_ wrote:
wannabe_ultra wrote:veceras najavljeno novih 30cm snijega ?
Joooj meteorolozi odjednom lafo znaju kolko ce snijega past tacno u centimetar...Pa sto nije niko znao da ce ga past metar?!
Ne zna se koliko će pasti, ali prema meteo.fr ovo je situacija za sljedećih 24h:

Image
I dje ovdje ima da ce pasti 30cm? :D
O'zone
Globalni moderator

#1052 Re: Snijeg sirom BiH

Post by O'zone »

Image

Zagrebačka ulica- Kovačići vozila parkirana junački :roll: jedan policajac hoda naokolo i raspituje se čije je čije i piše kazne
dječak sa šibicama

#1053 Re: Snijeg sirom BiH

Post by dječak sa šibicama »

Po prognostickim kartama, snijega ce biti veceras, najvise po sjeveru BiH, tamo do Krajine pa ovako do Drine, Sarajevo nebi trebalo imati kolicine kao u cetvrtak, petak i subotu.

Od srijede do petka primirje, a onda ce rokati opet po Hercegovini, temperature i dalje ispod nule, tamo za vikend ipak malo vise (dnevne oko -5, nocne i dalje ispod -10) ali to je jos daleko za preciznije prognoze.

Subota u podne

Image

ako se ostvari... moj Majstorovicu, ko tebi date diplomu... "zatopljenje nakon 10 februara" :-)
Last edited by dječak sa šibicama on 06/02/2012 12:29, edited 1 time in total.
nihil_

#1054 Re: Snijeg sirom BiH

Post by nihil_ »

O'zone wrote:Image

Zagrebačka ulica- Kovačići vozila parkirana junački :roll: jedan policajac hoda naokolo i raspituje se čije je čije i piše kazne
A vidi delegata s biciklom :lol: :lol:
Frooteky

#1055 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Frooteky »

Hemel wrote:
Frooteky wrote:Jes na Banji dobro, pogotovo sa Pelinkovcem :mrgreen: :skoljka:
pored ovolikog snijega, ti se pelinkovca uhvatio... :-) :D

Image
Valja se grijat
Irm@

#1056 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Irm@ »

O'zone wrote:Image

e 'bem ti seljake...fuj :!:
ultima_palabra

#1057 Re: Snijeg sirom BiH

Post by ultima_palabra »

Pa prije par dana većina ovih vremenskih sajtova je predviđala lagano otopljenje za ovaj nadolazeći vikend... sad se malo revidiraju. Ipak je teško prognozirati za period duži od 5 dana.
madner

#1058 Re: Snijeg sirom BiH

Post by madner »

Mislim da je uzrok taj sto se nema nigdje parkirati a ljudi moraju na posao :roll:
Irm@

#1059 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Irm@ »

jesi li i ti parkirao negdje ovako na ulici pa se pravdas...
ma nemoj a kako ce trolejbus proci i drugi ljudi moraju na posao a ne samo ovi koji su parkirali na ulici.. :!: :!:
nije mi jasno kako ljudi nisu vise naucili da nisu sami i da pokazu malo solidarnosti..a ne samo misliti na svoju guzicu...
ali nema veze sve se vraca i placa u zivotu...
olensoner

#1060 Re: Snijeg sirom BiH

Post by olensoner »

Pa gdje ce ljudi ostavljati auta? U vazduhu mozda?!
Ima ljudi koji dolaze iz Zenice, Visokog, Kiseljaka itd. na posao u Sarajevo, nesto sumnjam da bi pjeske mogli stici na vrijeme. :-)
nihil_

#1061 Re: Snijeg sirom BiH

Post by nihil_ »

Pa ne mozes ni na ulici!!!! Ostavi auto kuci i dodji pjeske ili taksijem ili se snadji nekako!
Cuj gdje da prakira?

Joj likova tito dragi
alica.k

#1062 Re: Snijeg sirom BiH

Post by alica.k »

nije mi jasno, ako se vec moralo ici autima zasto nisu isli po 4 osobe u jednom autu, jutros gledam svako trece auto ima vise od dva putnika.
nihil_

#1063 Re: Snijeg sirom BiH

Post by nihil_ »

Ulica ne moze da se cisti ne moze proci grtalica, u slucaju nekog hitnog slucaja treba se trazit nekog vozaca da ukloni auto jer eto covjek nije imo gdje parkirati. To samo ovdje ima. I usput vanredno stanje nije samo recenica to i znaci nesto.
poznanik

#1064 Re: Snijeg sirom BiH

Post by poznanik »

olensoner wrote:Pa gdje ce ljudi ostavljati auta? U vazduhu mozda?!
Ima ljudi koji dolaze iz Zenice, Visokog, Kiseljaka itd. na posao u Sarajevo, nesto sumnjam da bi pjeske mogli stici na vrijeme. :-)
Ako je već u Federaciji i u mnogim kantonima još, proglašeno stanje prirodne nepogode, trebalo je i privremeno zabraniti saobraćaj motornim vozilima na svim lokalnim cestama i u Sarajevu, gdje je situacija možda i najteža - gradskim ulicama, a istovremeno mobilizirati apsolutno svu mehanizaciju i ljudstvo na pročišćavanju saobraćajnica, i tek kad one budu osposobljene za saobraćaj, ukinuti raniju zabranu.

Uz visok snijeg i eksremno niske temperature, koje traju danima, normalno je i na nekoliko dana obustaviti rad u državnim i privatnim firmama, i na taj način dodatno smanjiti i potrebu i saobraćaj motornim vozilima.
nihil_

#1065 Re: Snijeg sirom BiH

Post by nihil_ »

wannabe_ultra wrote:
Irm@ wrote:nevjerovatno!!! e pa svaka vam cast...bitno je da je vasa guzica i auto parkirano a ostali nebitno kako ce!!
cast izuzecima ali meni se cini da samo dosljaci mogu ovako razmisljati!
cekaj zasto tebi smeta sto je tu auto parkirano. Jesi li mogla proci
Joj ovaj gleda samo na sebe. Samo je bitno sta to predstavlja jednoj osobi, halo ba ima jos ljudi pored tebe, mene, irme i ostalih.
Treba vam oduzeti i vozacku pored kazne.
Irm@

#1066 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Irm@ »

ja sam na poslu jutros od 9...hvala Bogu dosla sam na vrijeme jer sam isla pjeske.. ali kad sam dolazila nasao se jedan pametnjakovic koji se parkirao u Kralja Tomislava i blokirao cijelu ulicu jer autobus nije mogao proci..
e pa onda su svi trebali ovako ostavljati po ulici auta pa kud koji mili moji..kazem samo se na svoju guzicu misli!
i da mogla sam i ja autom ali znam da ispred moje kancelarije se nema gdje parkirati i da je snijeg i na parkingu i na plocniku pa sam dosla pjeske.. znam da je tesko ali treba nekad misliti i na druge
Last edited by Irm@ on 06/02/2012 12:44, edited 1 time in total.
olensoner

#1067 Re: Snijeg sirom BiH

Post by olensoner »

poznanik wrote:
olensoner wrote:Pa gdje ce ljudi ostavljati auta? U vazduhu mozda?!
Ako je već u Federaciji i u mnogim kantonima još, proglašeno stanje prirodne nepogode, trebalo je i privremeno zabraniti saobraćaj motornim vozilima na svim lokalnim cestama i u Sarajevu, gdje je situacija možda i najteža - gradskim ulicama, a istovremeno mobilizirati apsolutno svu mehanizaciju i ljudstvo na pročišćavanju saobraćajnica, i tek kad one budu osposobljene za saobraćaj, ukinuti raniju zabranu.

Uz visok snijeg i eksremno niske temperature, koje traju danima, normalno je i na nekoliko dana obustaviti rad u državnim i privatnim firmama, i na taj način dodatno smanjiti i potrebu i saobraćaj motornim vozilima.
Problem je sto bi vecina privatnika rekla:"Boli mene neka stvar sto je obustavljen saobracaj, ima da dodjes na posao..."
Kad nema drzave, nema nicega.
Last edited by olensoner on 06/02/2012 12:45, edited 1 time in total.
Akibh

#1068 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Akibh »

wannabe_ultra wrote:dosao je autom na posao, ocigledno je da nema gdje parkirati, logicno je da ce tu.Uostalom ne smetaju toliko tu vidis da imaju 2 trake slobodne najmanje
Cuj ne smeta, zagradjeno trolejbusko stajaliste i kompletna jedna vozna traka...

Ja da ovim putem zamolim policiju za najstroze kazne za ovako parkirane.. Odoh ustvari nazvati saobracajnu
respo

#1069 Re: Snijeg sirom BiH

Post by respo »

wannabe_ultra wrote:
Irm@ wrote:nevjerovatno!!! e pa svaka vam cast...bitno je da je vasa guzica i auto parkirano a ostali nebitno kako ce!!
cast izuzecima ali meni se cini da samo dosljaci mogu ovako razmisljati!
cekaj zasto tebi smeta sto je tu auto parkirano. Jesi li mogla proci
papacima nikad kraja
ne smeta njoj kao pjesaku
ne hodaju samo pjesaci ulicom
smeta grtalici troli i ostaloj mehanizaciji koja bi eventualno prosirila ovo sto je ocisceno
alica.k

#1070 Re: Snijeg sirom BiH

Post by alica.k »

vidim neki se osjecaju prozvano...
dajte ako cete se parkirat tako na sred ceste barem ostavljajte broj telefona na vidljivom mjestu da vas se moze nazvat kad smetate...eto BAREM to.
respo

#1071 Re: Snijeg sirom BiH

Post by respo »

wannabe_ultra wrote:covjek cistio 2 dana auto, ocistio 10 kubika snijega da bi isao autom na posao, neka ide
dabogda ga grtalica pokupila pa na vrbanji istresla u miljacku
madner

#1072 Re: Snijeg sirom BiH

Post by madner »

Irm@ wrote:jesi li i ti parkirao negdje ovako na ulici pa se pravdas...
ma nemoj a kako ce trolejbus proci i drugi ljudi moraju na posao a ne samo ovi koji su parkirali na ulici.. :!: :!:
nije mi jasno kako ljudi nisu vise naucili da nisu sami i da pokazu malo solidarnosti..a ne samo misliti na svoju guzicu...
ali nema veze sve se vraca i placa u zivotu...
Moja firma je srecom rekla da nema posla. Da je rekla da ima, isao bi autom i onda ne znam gdje bi se mogao parkirati. Mozda bi i ja bio jedan od tih, ako ne bi imao srece.

To sto je proglaseno takvo stanje ne znaci da radna obeveza prestaje ili da su poslodavci obavezni da kazu da nema posla. Dakle ako se vec pozivas na solidarnost, razmisli gdje se mogu auta parkirati trenutno.
Irm@

#1073 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Irm@ »

wannabe_ultra wrote:
Irm@ wrote:ja sam na poslu jutros od 9...hvala Bogu dosla sam na vrijeme jer sam isla pjeske.. ali kad sam dolazila nasao se jedan pametnjakovic koji se parkirao u Kralja Tomislava i blokirao cijelu ulicu jer autobus nije mogao proci..
e pa onda su svi trebali ovako ostavljati po ulici auta pa kud koji mili moji..kazem samo se na svoju guzicu misli!
i da mogla sam i ja autom ali znam da ispred moje kancelarije se nema gdje parkirati i da je snijeg i na parkingu i na plocniku pa sam dosla pjeske.. znam da je tesko ali treba nekad misliti i na druge
nemoj porediti, vidis da se ovdje komotno moze proci, da imaju slobodne trake.Drugo je kad tako ostavi kao sto je u Kralja TOmislava
kazem svaka vam cast ako je jedno od ovih auta vase..ili ako ste ovako negdje parkirali..ne sumnjam da ce vam se to vratiti kad se najmanje nadate..pozdrav!

@respo: :lol: :-D :thumbup:

@madner: e ajmo ovako..konkretno ovdje na Grbavici medju zgradama ima parking dodjes pola sata ranije ocistis sebi parking mjesto i parkiras..pa ne budes parking papak koji parkira na ulici i koga nije briga kako ce i hoce li drugi proci
Last edited by Irm@ on 06/02/2012 12:49, edited 1 time in total.
nihil_

#1074 Re: Snijeg sirom BiH

Post by nihil_ »

wannabe_ultra wrote:
Irm@ wrote:ja sam na poslu jutros od 9...hvala Bogu dosla sam na vrijeme jer sam isla pjeske.. ali kad sam dolazila nasao se jedan pametnjakovic koji se parkirao u Kralja Tomislava i blokirao cijelu ulicu jer autobus nije mogao proci..
nemoj porediti, vidis da se ovdje komotno moze proci, da imaju slobodne trake.Drugo je kad tako ostavi kao sto je u Kralja TOmislava
Pogledaj sliku malo bolje. A i ne govori se samo o ovoj ulic nego o cijelom gradu jer je svugdje ovakav problem. Al s vama ne treba ni razgovarati, kazna lijepo pa to polemisi do sutra je l' se smije il' ne smije
respo

#1075 Re: Snijeg sirom BiH

Post by respo »

wannabe_ultra wrote:
respo wrote:
wannabe_ultra wrote:covjek cistio 2 dana auto, ocistio 10 kubika snijega da bi isao autom na posao, neka ide
dabogda ga grtalica pokupila pa na vrbanji istresla u miljacku
blago tebi :wink:
i tebi i tvom autu u miljacki
Post Reply