Cherry-Cherry wrote: ↑01/03/2021 09:05
hurmasica wrote: ↑01/03/2021 08:41
Mozda stvarno mjesto gdje je Dzenan zadobio udarac nije uopste u aleji, ocigledno je da je momak pomjeren, meni djeluje kao da je samo izbacen iz auta, zato nema tragova krvi uokolo...mozda zato sivi golf tri puta se vozo tamo vamo
Možda je Alisa vozila pa se zabila u drvo.
Ali nije. Udaren je palicom u glavu.
Iskreno receno, nije moguce na osnovu dosadasnjih (nama poznatih) informacija zakljuciti da li su ga tu samo dovezli ili je tu napadnut. Na mjestu dogadjaja znamo da je bilo tragova krvi, ali po mom skromnom misljenju nije iskljuceno da je negdje drugo udaren, ali to drugo onda ne smije biti suvise daleko od tog mjesta (zbog hronologije dogadjaja). Medjutim, svakako su iskazi svjedoka o njegovom polozaju razliciti, a to mi vise lici na "namjestanje" polozaja.
Nego...
Sve razmisljam o snimcima iz hitne pomoci, pa evo, nekako bih da malo pokrenem diskusiju u tom smijeru, ako ste raspolozeni?
Mislim, forum je, imali smo mi ovdje "dobrih teorija" i prije, pa su se kasnije pokazale tacnim.
Meni ne ide u glavu tih 10 minuta izmedju dva poziva hitne i sama cinjenica da se prvo ne spominje momak, vec samo djevojka, i da se spominje to auto kojim je udarila u drvo. Ne ide mi u glavu, zasto bi se bas to tako pricalo, pa 10 minuta kasnije ipak dojavilo da ima momak tesko povrijedjen.
Ovo sljedece je izmedju realnog i fikcije. Samo pokusavam shvatiti sta se sve moglo desiti, da bi se moglo determinirati, sta se od toga sigurno nije desilo (zbog tog i tog...), a forumasi uvijek imaju neke ideje
Mozda je Dzenan bio negdje drugo, doista, pa ga nisu vidjeli?
- ali onda, zasto bi kasnije svi tvrdili isto (da su ova dvojica iz DKPT naisli i da ih je docekala Alisa, masuci rukama da su udareni itd., a Dzenan je kao lezao tu i vidjeli su ga odmah nakon sto su ugledali Alisu)?
Mozda je Dzenan trebao biti odveden negdje drugo, ostavljen negdje drugo, da se ne bi dovodio u vezu s Alisom? + sef smjena DKPT fakat cudno zvuci, ono kao da je i pri prvom pozivu znao za njega, ali kao da je "zaboravio" javiti.
- ali zasto onda mijenjati plan i ipak zvati?
Mozda je Dzenan doista doveden tek nakon sto su zvali hitnu na to mjesto?
- ovo mi najmanje ima smisla, ali mozda neko od vas ima kakvo solidno objasnjenje...
Nekako kontam da je kljuc ovog slucaja u tih 10 minuta sakriven. Jer sve do tada je Dzenan fizicki jos mogao prezivjeti.
10 minuta izmedju poziva hitnoj, 10 minuta cekanja da ga na KUM-u preuzmu iako je javljeno na vrijeme, da se pripreme, da dolazi pacijent kojemu treba reanimacija, pacijent kojem treba komplet - u takvom slucaju obicno se ceka na pacijenta vani i preuzima se odmah iz kola hitne pomoci, a u ovom slucaju znamo da su "doktorica i MHT Adnan" bili s pacijentom jos makar 10 minuta nakon dolaska na KCUS. Ko god je od vas bio u prilici barem jednom da da prvu pomoc, zna koliko znaci svaka sekunda, a kamoli 10 ili 20 minuta do dolaska povrijedjenog na kliniku.
Imal' vas jos, koji bi ovo da prodiskutujemo?
PS: Sretan Dan nezavisnosti, eto samo jos da nam i institucije postanu nezavisne