Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

dystopia

#7826 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

suspect_zero wrote: 24/02/2021 13:08
dystopia wrote: 24/02/2021 12:26 važno je zato što se sve radi sa se potkrijepi ali sina amnezija.

povraćanje je simptom potresa mozga, a amnezija je dijagnoza koja se utvrđuje na osnovu potresa mozga
pa je neki tehničar slagao da su zaustavljali vozilo da ona povrati dok vozač tvrdi da nisu (jer se to nikad i ne radi)
Možda kada je dr.Dizdarević rekao da nema potresa mozga pa samim tim ni amnezije, naknadno ubace laž da se zaustavljalo vozilo i da je povraćala.
Sakrivali su sve i lagali onako u hodu i mislili da nikada niko neće provjeravati.
Jedna laž vuče drugu i tako u nedogled.
Hvala Bogu pa dade nekim ljudima pamet i danas imamo internet....da je ovo bilo prije 20 god., zataškalo bi se odmah.
ne znam stvarno kakav je slijed događaja bio, odnosno ne sjećam se sad, jer sam pročitala kroz ovih pet godina toliko informacija da me glava zaboljela.
očito da su ispočetka krenuli nespretno jer nisu ni slutili da su udarili na gromadu kojoj je pravda iznad svega. ali pravda na pravi način.

svi ti "glupi" propusti nisu po mom mišljenju nikakva slučajnost, nego su proizašli iz tog bahatog stava "mi sve možemo" pa i nespretno, smotano, glupo, zataškavati ubistvo. bez reda i plana.
gdesi bre

#7827 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by gdesi bre »

Meni da je neko pricao kako se ovo desilo u Lukavici naprimjer imalo bi mi smisla sto se krije i sto se ljudi tako ophode prema slucaju,ali kod nas,sto se kaze svoj svome da dodje glave na tako svirep nacin,monstruozno.Mogli smo svima biti primjer da smo zadrzali mentalitet koji smo imali u ratu,svi smo se pazili postovali bez obzira ko je bio ko.Ovo danas je katastrofa.
Cherry-Cherry

#7828 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Potcijenili su oni i Muriza i javnost i sve... To je taj bahati sdaovski stav, misle svi su retardirani.
dystopia

#7829 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

Cherry-Cherry wrote: 24/02/2021 13:41 Potcijenili su oni i Muriza i javnost i sve... To je taj bahati sdaovski stav, misle svi su retardirani.
JA, I? će im doći glave svakako :lol:
Dozer

#7830 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Dozer »

I ja mislim da je ovdje u igri puno vise od pukog "ulicnog" naguravanja i slucajne smrti. Mozda niko nije imao namjeru da ubije Dzenana, mozda se to zaista desilo slucajno i spletom okolnosti (udarac nije bio s tim ciljem), ali svo silno zataskavanje, podmetanje i skretanje istrage nakon toga definitivno upucuju na puno siru i dublju pozadinu svega, pri cemu je vec sad jasno da ovdje nije cilj bio samo da se sakrije direktni izvrsilac, nego i mnogo toga iza njega, kao i mnogi drugi ljudi koji su upetljani u to "iza".

Posto je odavno jasno da je i sam vrh SDA ukljucen u to zataskavanje, bice interesantno vidjeti do cega ce na kraju doci tuzilastvo i sud....
Mada, cisto sumnjam da ce se to u janvosti i znati.
foxlife

#7831 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

gdesi bre wrote: 24/02/2021 13:41 Meni da je neko pricao kako se ovo desilo u Lukavici naprimjer imalo bi mi smisla sto se krije i sto se ljudi tako ophode prema slucaju,ali kod nas,sto se kaze svoj svome da dodje glave na tako svirep nacin,monstruozno.Mogli smo svima biti primjer da smo zadrzali mentalitet koji smo imali u ratu,svi smo se pazili postovali bez obzira ko je bio ko.Ovo danas je katastrofa.
Ma ovo uopste nema veze sa tim
Ovo se desilo jer je sigurno neki lopovluk velik u pitanju
A u kriminalu nema vjere nacije moj tvoj nasi njihovi
Sad sta je sve pozadina mozemo nagadjati
Dal je to prostitucija sa ili bez glavesina dal je to droga nesto trece deseto ko zna
Uglavnom krenulo im je po zlu nisu mogli zataskati i srecom po nas na zalost dzenanovu desava se sto se desava
dystopia

#7832 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

Dozer wrote: 24/02/2021 13:44 I ja mislim da je ovdje u igri puno vise od pukog "ulicnog" naguravanja i slucajne smrti. Mozda niko nije imao namjeru da ubije Dzenana, mozda se to zaista desilo slucajno i spletom okolnosti (udarac nije bio s tim ciljem), ali svo silno zataskavanje, podmetanje i skretanje istrage nakon toga definitivno upucuju na puno siru i dublju pozadinu svega, pri cemu je vec sad jasno da ovdje nije cilj bio samo da se sakrije direktni izvrsilac, nego i mnogo toga iza njega, kao i mnogi drugi ljudi koji su upetljani u to "iza".
mislim da sam to rekla prije 50 stranica.

prema mom skromnom mišljenju, ubistvo se ne zataškava nužno zbog onoga ko ga je počinio, već zbog motiva zbog kojeg su dženana htjeli uplašiti (a na kraju su ga ubili). dakle, motiv dženanovog ubistva je razlog silnom zataškavanju. a motiv bi mogao biti da je alisa dženanu rekla nešto što nije smjela da mu kaže. taj motiv može biti i razlog zašto alisa šuti - jer bi priznanjem šta se desilo te noći morala otkriti i zašto se to desilo, a samim tim bi otkrila ono u čemu je i sama bila upetljana.
dystopia

#7833 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

sutra je ročište po tužbi alise protiv muriza.
foxlife

#7834 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

Zbog toga vjerovatno i suti i ko zna sta su joj zaprijetili vjerovatno da ce joj se desiti ako kaze
muha_sa

#7835 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by muha_sa »

Cherry-Cherry

#7836 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

foxlife wrote: 24/02/2021 13:52 Zbog toga vjerovatno i suti i ko zna sta su joj zaprijetili vjerovatno da ce joj se desiti ako kaze
Da je vodila normalan život i da se nije petljala sa svakakvim likovima, ništa joj se od ovoga ne bi ni desilo.
dystopia

#7837 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

foxlife wrote: 24/02/2021 13:52 Zbog toga vjerovatno i suti i ko zna sta su joj zaprijetili vjerovatno da ce joj se desiti ako kaze
pa meni to jedino ima logike (mada je to klizav put za poći u razmišljanju o ovakvim stvarima)

jer ovoliko šutjeti, pod ovolikim pritiskom, bez obzira na eventualne ucjene, može samo neko ko je ili totalni psihopata, ili štiti i svoj vlastiti interes, odnosno krije nešto lično

da je do ucjena, mogla je otić na tv i reć: meni prijete, ako me nestane, znate šta je.
ma moglo se jarane izvuć iz toga na more načina, a ona je odabrala da šuti.
foxlife

#7838 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

Cherry-Cherry wrote: 24/02/2021 13:54
Da je vodila normalan život i da se nije petljala sa svakakvim likovima, ništa joj se od ovoga ne bi ni desilo.
Eh sada mozemo pricati za svakoga da nije ovo da nije ono
Ja samo govorim da ne vjerujem da joj je lako a za sve sto je kriva neka odgovara naravno
dystopia

#7839 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

:thumbup: :bih:

Image
foxlife

#7840 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

dystopia wrote: 24/02/2021 13:54
pa meni to jedino ima logike (mada je to klizav put za poći u razmišljanju o ovakvim stvarima)

jer ovoliko šutjeti, pod ovolikim pritiskom, bez obzira na eventualne ucjene, može samo neko ko je ili totalni psihopata, ili štiti i svoj vlastiti interes, odnosno krije nešto lično

da je do ucjena, mogla je otić na tv i reć: meni prijete, ako me nestane, znate šta je.
Pa ne znamo sta je u pitanju i zasto toliko suti
Ucjena je neka sigurno
Samo je pitanje sta je u pitanju pa ima toliku cijenu
gdesi bre

#7841 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by gdesi bre »

dystopia wrote: 24/02/2021 13:57 :thumbup: :bih:

Image
:thumbup:
Ludzak

#7842 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Ludzak »

Jašta su. Građani su saučesnici ovih ubijstava. Glasaju za onu stranku koja ih ubijaju. Murize, furaj sam. Nadam se da ce istrajati pravdu. Od građana, i od njihovih jalovih pomaganja neces ni dokle stici. Oni ce i dalje davati novac Budnjima.
Dozer

#7843 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Dozer »

Ne ide to bas tako, ali hajd'...
Ne branim je, naravno, i smatram da je trebala reci sve odmah u startu. Ali niko ne zna kako bi se ponasao u situaciji da ti neko prijeti npr. porodicom....
A mozda samo stiti oca, koji je onda preko svojih veza i vezica pokrenuo neke druge, pa je to na ko zna koji nacin doslo do vrha SDA.

Milion je tu sad opcija i varijanti, tako da je besmisleno nabadati. Valjda se nekad sazna cijela prica.
dystopia

#7844 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

Dozer wrote: 24/02/2021 14:14

Ne branim je, naravno, i smatram da je trebala reci sve odmah u startu. Ali niko ne zna kako bi se ponasao u situaciji da ti neko prijeti npr. porodicom....
A mozda samo stiti oca, koji je onda preko svojih veza i vezica pokrenuo neke druge, pa je to na ko zna koji nacin doslo do vrha SDA.

Milion je tu sad opcija i varijanti, tako da je besmisleno nabadati. Valjda se nekad sazna cijela prica.
ko ima obraza, ide itekako
ko ga nema, ne treba mu ni prijetit, sam će šutjet
Mer11

#7845 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Mer11 »

Znači Alisa je tužila Muriza jer je navodno klevetao da je bila u svakakvim vodama... E sad, iz svega sto smo zakljucili, Muriz nista ne iznosi ako nema konkretne dokaze... Vidjet cemo na sta ce izac sve to..
EliasVeskot

#7846 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by EliasVeskot »

Nemojte biti naivni ne šute oni jer ih je strah, nego nemaju potrebu kao svaki normalan čovjek da se pravdaju. Boli nju briga šta ko misli i šta radi, nju da išta dotiće što se priča o njima ne bi bili to što jesu. Takvu vrstu bagre samo sila može uplašiti a sudovi, javnost, mediji, to ništa ne pije vode.
foxlife

#7847 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

dystopia wrote: 24/02/2021 14:17
Dozer wrote: 24/02/2021 14:14

ko ima obraza, ide itekako
ko ga nema, ne treba mu ni prijetit, sam će šutjet
Ma mozemo mi sada iz ove perspektive pisati ko ima obraza i sl al u toj situaciji niko od nas ne zna sigurno kako bi postupio
Znam ja po sebi u nekim situacijama kako sam zamisljao a kako sam na kraju postupio
U nekim sam dobro postupio nego zamisljeno a u nekim sam mogao glavu izgubiti zbog trenutne gluposti
foxlife

#7848 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foxlife »

EliasVeskot wrote: 24/02/2021 14:21 Nemojte biti naivni ne šute oni jer ih je strah, nego nemaju potrebu kao svaki normalan čovjek da se pravdaju. Boli nju briga šta ko misli i šta radi, nju da išta dotiće što se priča o njima ne bi bili to što jesu. Takvu vrstu bagre samo sila može uplašiti a sudovi, javnost, mediji, to ništa ne pije vode.
Moguce je i ovo samo sto mi sada razmisljamo rezonski i iz nase perspektive
Mer11

#7849 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Mer11 »

EliasVeskot wrote: 24/02/2021 14:21 Nemojte biti naivni ne šute oni jer ih je strah, nego nemaju potrebu kao svaki normalan čovjek da se pravdaju. Boli nju briga šta ko misli i šta radi, nju da išta dotiće što se priča o njima ne bi bili to što jesu. Takvu vrstu bagre samo sila može uplašiti a sudovi, javnost, mediji, to ništa ne pije vode.
Sudeci po tome kako je nastavila svoj zivot, ipak je to da nema ni obraza ni stida, a ni savjesti :thumbup:
JThomas

#7850 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

to je ranije, ali sad mora biti i straha.

i zbog opisa onoga što se ocu stavlja na teret - ona sada samo može nastaviti šutiti. šta god bi se "sjetila", dokazala bi da su igrali igru i ukopala i njega i sebe.
Locked