Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

Nivelacija

#5701 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nivelacija »

Nikad se ovo nece rijesiti kao sto nije 5 godina isključivo radi zelje javnosti za skalp neke jake glave a ne objektivnosti. A volio bi da se rijesi samo zbog onog oca svaka mu čast kako gura i dalje.
DonieBrasco

#5702 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DonieBrasco »

Mora se ovo rijesiti ovo je prekretnica za pravni sitem u nasoj yebenoj drzavi !

Masinerija, kompletan aparta, sistem stit i cuva koga, za koga rade, ko je to tako jak i opasan ?
swanfilter

#5703 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by swanfilter »

Hoce, hoce ...

Ili ce se ti morati rijesiti Memica i Ferageta.

Zivi bili, pa vidjeli ...
tukizahou

#5704 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tukizahou »

Aida_Beba wrote: 09/02/2021 00:01 Nebih da ispadne da branim Dinu, međutim za određene poslove morate biti malo drugačiji u glavi od ostalih, samim tim i u ponašanju i djelovanju na okoliinu, on kao bivsi sef krim odjela je preko svojih ruku pregledao dokumentaciju ili direktno bukvalno svaki leš u Sarajevu, od saobracajnih nesreca, samoubistava, ubistava, izmasakriranih i ugljenisanih tijela i sl. čovjek se svega i svačega nagledao i zato njegova pojava me ne iznenađuje nimalo, ono sto je na mene ostavilo utisak jeste kao da se zeli ponuditi tuzilastvu za saradnju u cijelom slucaju
A ko ga stavi na spisak ako nisu ifet i muriz?
swanfilter

#5705 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by swanfilter »

On nije na tom spisku, koliko sam ja shvatio. Nit Ifet rece da jeste kod njih ...
Aida_Beba

#5706 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Aida_Beba »

tukizahou wrote: 09/02/2021 00:07
Aida_Beba wrote: 09/02/2021 00:01 Nebih da ispadne da branim Dinu, međutim za određene poslove morate biti malo drugačiji u glavi od ostalih, samim tim i u ponašanju i djelovanju na okoliinu, on kao bivsi sef krim odjela je preko svojih ruku pregledao dokumentaciju ili direktno bukvalno svaki leš u Sarajevu, od saobracajnih nesreca, samoubistava, ubistava, izmasakriranih i ugljenisanih tijela i sl. čovjek se svega i svačega nagledao i zato njegova pojava me ne iznenađuje nimalo, ono sto je na mene ostavilo utisak jeste kao da se zeli ponuditi tuzilastvu za saradnju u cijelom slucaju
Psihički bolesnik i redovni korisnik usluga psihijatrijske klinike KCUS kvazi novinar Josip Šimić-Đinđić i njegov portal dnevno.ba, sve zarad par klikova više, na spisak je čak stavio i policajca koji se penzionisao 2015, sam Nermin Sehovic je rekao da se Dino nigdje ne spominje u istrazivanju ad hoc komisije niti je na bilo kakvom spisku
tukizahou

#5707 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tukizahou »

swanfilter wrote: 09/02/2021 00:08 On nije na tom spisku, koliko sam ja shvatio. Nit Ifet rece da jeste kod njih ...
onda je garant slafio a to mu je posluzilo za dolazak u emisiju iz njemu poznatog razloga..
Nivelacija

#5708 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nivelacija »

DonieBrasco wrote: 09/02/2021 00:06 Mora se ovo rijesiti ovo je prekretnica za pravni sitem u nasoj yebenoj drzavi !

Masinerija, kompletan aparta, sistem stit i cuva koga, za koga rade, ko je to tako jak i opasan ?
Ko je ubio 2 policajca u toku smjene? Nemoj zajebavat..
vjeshalica

#5709 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

tukizahou wrote: 08/02/2021 23:51 Dino ko da je sa marsa pao,izofira se lik dzaba,doso da se svadja sa ifetom :lol:
cuj gleda ga i kaze prvi si trepno :lol:
Ifet ga je sjebo...lik uopce ne zna na kojem je svijetu sa izlaganjem, kofol pola ne moze reci a hoce da kaze, njegovo prisustvo je nejasno niti je svrsi shodno...dosao tu da prica o zeni i djetetu ko su i sta su kao da nikoga bog nije dao, i ifet mu je dao odgovor na ta sranja kao i za treptanje 🤣
swanfilter

#5710 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by swanfilter »

tukizahou wrote: 09/02/2021 00:12
swanfilter wrote: 09/02/2021 00:08 On nije na tom spisku, koliko sam ja shvatio. Nit Ifet rece da jeste kod njih ...
onda je garant slafio a to mu je posluzilo za dolazak u emisiju iz njemu poznatog razloga..
A, mozda je i on nacuo ko, sta, kako, pa ne zeli biti dio te price i zato dosao da rascisti.

Onako pogubljen moze biti samo zbog straha za sebe i porodicu. Covjek mi je uopsteno i previse pogubljen da bi bio dio tog pokvareno korumpiranog tala. Takvi sada ne zele prismrditi TVju. Gdje je sada Dalida? Gdje su tuzioci ili Dr koji su radili na amneziji? Nikog od njih nema u javnosti da komentarise spominjanje svog imena u ovako mutnom slucaju i kontekstu.

Pojavio se Dino ...
vjeshalica

#5711 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

Nisrin wrote: 08/02/2021 23:47
I zasto Sehovic ne dobije bolju priliku u FMUPu, cocjek dr prava, elokventan, lijepo se izrazava, smiren, na faci bidis da je posten i da zna posao, procedure i takve kapacitete drze da rjesava neke bezveze slucajeve?

Covjek je samostalni inspektor radi u okvirima FUPa poslove ima vremena za napredovanje i pozicioniranje, nema mnogo ljudi u tom cinu svakako
swanfilter

#5712 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by swanfilter »

I meni se Sehovic veoma svidio.

Posebno izjava kako nema od policajca nista kojem radno zavrsava u 16h ...
tukizahou

#5713 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tukizahou »

Aida_Beba wrote: 09/02/2021 00:11
Psihički bolesnik i redovni korisnik usluga psihijatrijske klinike KCUS kvazi novinar Josip Šimić-Đinđić i njegov portal dnevno.ba, sve zarad par klikova više, na spisak je čak stavio i policajca koji se penzionisao 2015, sam Nermin Sehovic je rekao da se Dino nigdje ne spominje u istrazivanju ad hoc komisije niti je na bilo kakvom spisku
Zar mu nije lakse bilo da tuzi tog lika sto ga je svrsto među te nego da se dobrovoljno pojavljuje na tv i blamira se?
Aida_Beba

#5714 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Aida_Beba »

Kada smo vec kod famoznog spiska ...

Ovlaštena službena lica u Tužilaštvu Kantona Sarajevo (KTKS):

Dalida Burzić, nekadašnja Glavna tužiteljica Kantona Sarajevo, danas sudija Suda BiH

– Poznati sarajevski odvjetnik Ifet Feraget gostujući na jednoj TV emisiji je kazao: “To što je gospođa Dalida Burzić otišla s pozicije Glavne kantonalne tužiteljice KS jest dobro, ali način na koji je otišla je užasan”, alidurajući, da je već odavno trebala biti bez odlaganja suspendirana, kažnjena i s pravosudne pozicije udaljena, zbog njezine sramne i kriminalne uloge u predmetu “Dženan Memić”, u tom skandaloznom policijsko-tužiteljskom slučaju bez presedana, u skrivanju i prikrivanju počinilaca ubojstva Dženana Memića za koje prikrivanje se ista sumnjiči, da je u svojstvu Glavne kantonalne tužiteljice KS od stvarnih počinilaca ubojstva Dženana Memića i njihovih srodnika uzela mito u ukupnom iznosu od 250.000 Eura, a koji iznos je otišao ključnim akterima tog prikivanja. Osobno je polovicu te sume zadržala za sebe, dok je ostatak mita otišao konstruktorima toga slučaja, vještacima i policiji;

Aida Topalović, zamjenica Glavne kantonalne tužiteljice KS;

Sead Kreštalica, tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, kojemu je već dokazana suradnja sa osobama iz podzemlja i koji je disciplinski kažnjavan zbog povezanosti sa osobama sa policijskim dosjeom;

Mladen Furtula, bivši tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je u međuvremenu zbog svoje nečasne uloge u predmetu „Dženan Memić“, kao i Dalida Burzić nagrađen pozicijom tužioca u Tužilaštvu BiH;

Ivana Petković, bivši tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, koja je u međuvremenu zbog svoje nečasne uloge u predmetu „Dženan Memić“, kao i Dalida Burzić i Mladen Furtula, nagrađena pozicijom tužioca u Tužilaštvu BiH;

Meris Ćato, bivši tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je zbog predmeta „Memić“ dao ostavku na poziciju tužioca, te prešao u advokate;

Amina Ruždić, tužilac u Tužilaštva Kantona Sarajevo;

Dragan Slijepčević, tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo;

Sabina Sarajlija, aktuelna Glavna kantonalna tužitejica Kantona Sarajevo;

Šejla Heljić, tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo;

Deset (10) tužilaca Kantonalnog tužilaštva Sarajevo smjenjivalo se i zastupalo montiranu optužnicu u predmetu „Dženan Memić“, u kojoj su lažno optuženi, te kasnije dva puta Presudom Kantonalnog suda u Sarajevu od sve krivice oslobođeni, Ljubo i Bekrija Seferović.

Ovlaštena službena lica Federalnog tužilaštva F BiH:

Zdravko Knežević, bivši glavni tužilac Federalnog tužilaštva F BiH (u mirovini), koji je iz morovine preko posrednika poručio Murizu Memiću, ocu ubijenog Dženana Memića: „Šta ću, nisam ništa mogao učiniti. Mafija je u predmetu „Memić“ bila jača“!

Tihomir Jurko, v.d. Glavnog tužioca F BiH;

Vlado Mišković, tužilac Federacije BiH;

Ovlaštena službena lica MUP-a Kantona Sarajevo:

Vahid Ćosić, bivši komesar MUP-a KS, koji je zbog predmeta „Dženan Memić“, smijenjen sa te pozicije;

Mevludin Halilović, bivši komesar MUP-a KS, smijenjen Odlukom Vlade KS, zbog loših rezultata rada;

Sanela Hasanbegović, inspektorica MUP-a KS;

Olga Vuksan, inspektorica MUP-a KS;

Džafer Hrvat, inspektor MUP-a KS;

Nurija Mehić, MUP KS;

Hasan Dupovac, MUP KS, koji je uhapšen po naredbi Tužiteljstva BiH i po Rješenju Suda BiH mjesečno pritvoren;

Mirsad Đelilović, MUP KS;

Sakib Kremo, MUP KS (penzionisan prema našim informacijama);

Admir Šalaka, MUP KS;

Emir Mehmedagić, MUP KS, i rođak direktora OSA-e BiH Osmana Mehmedagića zv. Osmica;

Edin Grabovica, MUP KS;

Vahid Bakija, MUP KS;

Nermin Halilović, MUP KS;

Selak Amer i Suljo Klino, MUP KS – zajedno, kojima je posebnim istražnim radnjama provođenih po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu od strane OSA-e BiH, već dokumentovana bliska suradnja sa narkomafijom, te prijateljstvo sa višestrukim povratnicima u krivičnim djelima;

Vahidin Džano, MUP KS;

Dino Osmankadić, MUP KS;

Samir Mujagić, MUP KS;

Haris Imamović, MUP KS;

Josip Barić, MUP KS;

Sefedin Škrijelj, MUP KS;

Pripadnici DKPT-a:

Hrvat Nedžad

Veljović Nebojša
Aida_Beba

#5715 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Aida_Beba »

tukizahou wrote: 09/02/2021 00:30
Aida_Beba wrote: 09/02/2021 00:11

Zar mu nije lakse bilo da tuzi tog lika sto ga je svrsto među te nego da se dobrovoljno pojavljuje na tv i blamira se?
Pa nije ako vidis da privatne tuzbe za klevetu prođu mimo opaske javnosti i da traje najmenje dvije godine u prosjeku od tužbe do presude, vjerovatno je mislio da mu je ovako lakše, osim toga poslao je poruku javnosti u maniru da se ograđuje od svega, eh sad koliko je bio uspjesan u svemu to sada na stranu :mrgreen:
tukizahou

#5716 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tukizahou »

Imo sam utisak kao da ga je ifet stavio na spisak,bas neka negativna energija prema njemu...bez razloga.....
Billy The Pljuc

#5717 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Billy The Pljuc »

swanfilter wrote: 09/02/2021 00:21
tukizahou wrote: 09/02/2021 00:12
A, mozda je i on nacuo ko, sta, kako, pa ne zeli biti dio te price i zato dosao da rascisti.

Onako pogubljen moze biti samo zbog straha za sebe i porodicu. Covjek mi je uopsteno i previse pogubljen da bi bio dio tog pokvareno korumpiranog tala. Takvi sada ne zele prismrditi TVju. Gdje je sada Dalida? Gdje su tuzioci ili Dr koji su radili na amneziji? Nikog od njih nema u javnosti da komentarise spominjanje svog imena u ovako mutnom slucaju i kontekstu.

Pojavio se Dino ...
A evidentno je da je čovjeka strah i otuda pogubljenost, koliko možemo zaključiti on je sa samih početaka pozitivac jer je ustvrdio da je rahmetli Dženan Memić ubijen. Slučaj uzeo maha, podignute prijave protiv znatnog broja ljudi, njega se naložilo da je i on na spisku a najvjerovatnije ni luk jeo ni luk mirisao. Vrlo vjerovatno da je "ispravan" i da je to razlog što se uopšte i pojavio samovoljno kod Senada u studiju jer mu je stav prema Feragetu pa samim tim i Memićima bio neprijateljski. Došao da odbrani sopstveni lik i djelo ali u suštini ništa nije rekao jer ga je strah od mogućih posljedica na poslu koji trenutno obavlja. Sklon sam vjerovanju da bi isti svoje tvrdnje o ubistvu ponovio i pred tužiocem ukoliko ga se pozove na svjedočenje ali i da bi se slomio pod pritiskom da isto ne uradi ukoliko ga zaista neko pritisne. Kad mu je doprlo do mozga da ga ni Feraget sa Memićima ne tereti za nešto kao ni da nigdje nije spomenut u izvještaju vidno rasterećen je zdušio iz studija.
tukizahou

#5718 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tukizahou »

mescini da senad rece kako su prijatelji pa ako su prijatelji mogo je senad pitat ifeta live da li je dino na spisku i da ovaj dzaba ne dolazi a ono,mogu li ja sad ici,pa ko te zvao sam si doso :lol:
Nisrin

#5719 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nisrin »

A nikome ne smeta njegova ne/kultura komuniciranja, nacin izrazavanja, mahalsko-sibicarski?!
tukizahou

#5720 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tukizahou »

kabadahijski pristup prema ifetu,ovom se drugom nije ni obratio,mora postojat razlog koji ne znamo...sa obzirom cim se bavi i cega se sve nagledo onaj lik nema straha,nestao mu je poslom...
invincible1921

#5721 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by invincible1921 »

JThomas wrote: 08/02/2021 19:40 ako za vas nije zavjera to što tužilaštvo četiri i po godine gura glavom kroz zid verziju koju očito ne može dokazati (savjesno bi bilo odustati čak i da je tačna ako dokazi ne valjaju, jer se baca novac i resursi) i dovesti do osude, onda prosto različito razumijemo tu riječ. ne znam šta biste više od toga, da je dalida gušter dejvida ajka. samo da se gleda utrošeni novac na to, da skroz zaboravimo šta se time želi postići - to je milionski kriminal.

ako je mup slučajno usrao dokaze, pa nema tužilaštvo nikakvu obavezu da gura lažnu verziju kroz zid. nego ne bi smjelo to raditi. pa ako ne možeš riješiti, ne smiješ ni izmišljati, neriješenih predmeta ima svugdje, pa i kod nas. ali neko to četiri i po godine gura kao saobraćaj, gura "životom", i još nije gotovo na dan današnji. devetog, čini mi se, marta ubistvo, u aprilu saobraćaj. super, principijelno svakako moguće. ali bez ijednog normalnog i uvjerljivog dokaza za taj navodni saobraćaj.
Pricamo o zavjeri oko ubistva i motivima
pinkman

#5722 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinkman »

Ma uplasen je sto posto. Realno ko ne bi bio. Svi su oni jaki i mocni, ali kad se stegne obracun i najjaci se prepadnu. I to je normalno. Covjek je zivo bice i razumljivo je da ima strah. Zato djecu treba uciti da je najljepse kad mogu mirno zaspati. :)

Zasto je dosao - ko zna. Ja bih rekao da se javno ponudio da svjedoci jer je vidio da bi ovo daleko moglo otici. Problem njegov je sto bi se sad mnogi ponudili da svjedoce. A ovaj cak kaze "evo i radna knjizica". Ako bira izmedju slobode i radne knjizice, zna se sta bira.

Ja ne znam ima li ga u kriminalu, Feraget i Memic ga nisu prijavili, osim ako ne ide pod ona N.N. lica. Medjutim, covjek je bio nacelnik i sumnjam da ne bi dosli do nekih saznanja da ga ima u ovome jer nije on obicni policajac.

Ali da ima neka saznanja. Morao bi imati. Kao sto Feraget rece jeste li bili vozac ili ste bili nacelnik. Nema logike da ne zna nesto.

A opet sad neko moze reci sto nisi prijavio tesko krivicno djelo, duzan si, itd itd.
Dead Man Walking

#5723 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Dead Man Walking »

Nivelacija wrote: 09/02/2021 00:02 Nikad se ovo nece rijesiti kao sto nije 5 godina isključivo radi zelje javnosti za skalp neke jake glave a ne objektivnosti. A volio bi da se rijesi samo zbog onog oca svaka mu čast kako gura i dalje.
Slicnog sam misljenja, jedini nacin da se rijesi je da Alisa propjeva naglo. Ostale dokaze su uspjeli unistiti i zavrsice tako da su se utvrdile nepravilnosti u radu istraznih policajaca, suspenzijom par “do mene je” bekana.
Better Man

#5724 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Better Man »

Dead Man Walking wrote: 09/02/2021 06:02
Nivelacija wrote: 09/02/2021 00:02 Nikad se ovo nece rijesiti kao sto nije 5 godina isključivo radi zelje javnosti za skalp neke jake glave a ne objektivnosti. A volio bi da se rijesi samo zbog onog oca svaka mu čast kako gura i dalje.
Slicnog sam misljenja, jedini nacin da se rijesi je da Alisa propjeva naglo. Ostale dokaze su uspjeli unistiti i zavrsice tako da su se utvrdile nepravilnosti u radu istraznih policajaca, suspenzijom par “do mene je” bekana.
Jedini način da Alisa propjeva je da se ista uhapsi i da ju se suoči s određenim stvarima, tj. dokazima koje imaju i da joj se da do znanja da bi mogla zaglaviti na robiji. A tu prvo treba krenuti od doktora koji su naknadno odjednom utvrdili amneziju kod nje. Dakle, isti se trebaju pritisnuti i zaprijetiti im krivičnom odgovornošću i oduzimanje trajno licence za rad.
missko

#5725 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by missko »

Mrsko mi listati unazad pa samo pitam dal se ovdje diskutovalo o gostovanju Denisa Stojnica kod Senada
Locked