A sve je to moja ti uvezano, uviđajne ekipe sa vještacima, vještaci sa tužiocima, tužioci sa sudijama i tako u nedogled. U ovoj državi smrdi sve od najnižeg nivoa do onog najvišeg i nema tu insana ni za lijeka, šta ih se samo nakotilo kroz sve ove decenije možemo samo nagađati. O osnovnim ljudskim kvalitetama istih ne vrijedi polemisati jer ih nemaju a veliki broj njih nema ni profesionalnih kvaliteta da radi posao koji već obavlja. Sinoć kod Senada onaj Dino je sam to potvrdio, čuj samo njegove izjave o tome kako je moguće da pogriješi i da to treba razdvojiti od namjerne opstrukcije. E pa moj Dino ne baviš se kvantnom fizikom (izostavljam psovku jer nije za ove mučne teme), da radiš svoj posao kako treba sveo bi mogućnost pogreške na minimum i ako nisi to u stanju onda ga ne trebaš ni raditi. Koliko sam skontao taj mučenik je prvi iznio mišljenje da je riječ o ubistvu a ne saobraćajnoj nesreći i sinoć sam stekao utisak da mu je jako žao što je to učinio i da se iskreno boji za sebe i posao, sav je pogubljen bio.vjeshalica wrote: ↑07/02/2021 01:57I naravno vjestak kaurin Seval KovacevicBilly The Pljuc wrote: ↑07/02/2021 01:38Strašno...suspect_zero wrote: ↑07/02/2021 01:13 Evo našla sam...e ako je ovo ovako...ne znam vala više![]()
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/62 ... caka-hamze
I mi trebamo povjerovati u nevinost Dupovca i sličnih likova kojih na žalost nema samo u policiji, pune su nam institucije ljudskog otpada i za koje nema adekvatne kazne.
Slučaj Dženan Memić
- Billy The Pljuc
#5451 Re: Slučaj Dženan Memić
- mayab
#5452 Re: Slučaj Dženan Memić
Ja kakav će to biti film kad se jednom ovo završi (nadam se iskreno) , i snimi film....
- pinokio04
#5453 Re: Slučaj Dženan Memić
U 22:17 se sa kamera vidi da odlazi iz aleje, golf 4 zijo
U 22:31 se vidi da dolazi kombi u aleju, vidno većom brzinom
U 22:35 iz aleje se vidi da odlazi Buba Wolksvagen
U 22:37 ponovo dolazi Golf 4 u aleju zijo mutap. Za njim odma dolazi i Buba Wolksvagen.
U 23:42 cini se Touraeg odlazi iz aleje
Ocigledno je da Buba Wolksvagen i Golf 4 rade sinkronizovano ?
Zna li se sta o Bubi ? Ko je vlasnik iste ?
U 22:31 se vidi da dolazi kombi u aleju, vidno većom brzinom
U 22:35 iz aleje se vidi da odlazi Buba Wolksvagen
U 22:37 ponovo dolazi Golf 4 u aleju zijo mutap. Za njim odma dolazi i Buba Wolksvagen.
U 23:42 cini se Touraeg odlazi iz aleje
Ocigledno je da Buba Wolksvagen i Golf 4 rade sinkronizovano ?
Zna li se sta o Bubi ? Ko je vlasnik iste ?
- Cherry-Cherry
#5454 Re: Slučaj Dženan Memić
Dino se sam izofirao, došao kod Senada a niko ga nije zvao. Krivac se sam javi... Sav onako smušen i pogubljen, do grla je upetljan u sve ovo. Pa još kad reče kako svako može da pogriješi... A priča o sebi u trećem licu jednine. Znači nema petlju da stane iza svojih riječi.
Što se motiva i ubice tiče, prvo motiv pa ubica. Kad imaš motiv za ubicu je lako.
Što se motiva i ubice tiče, prvo motiv pa ubica. Kad imaš motiv za ubicu je lako.
- pinokio04
#5455 Re: Slučaj Dženan Memić
[quote=Cherry-Cherry post_id=17133311 time=1612687013 user_id=243984]
Dino se sam izofirao, došao kod Senada a niko ga nije zvao. Krivac se sam javi... Sav onako smušen i pogubljen, do grla je upetljan u sve ovo. Pa još kad reče kako svako može da pogriješi... A priča o sebi u trećem licu jednine. Znači nema petlju da stane iza svojih riječi.
[/quote]
Ovaj Dino je ljigavac najobičniji. Nema taj svoje "ja" ni za šta. Ništavilo jedno najobičnije. Savjest ga grize, pa ne zna kud bi. On bi da se njegovo ime ne povlači nigdje, da se ne spominje. Pravi se budala. Ima i njegovog masla. Pa koliko god je treba da odgovara. Mutan je, hem je ljigav ko čojk, hem splačina jedna obična ljudska. Nema u njemu insana nimalo.
[/quote]
Ovaj Dino je ljigavac najobičniji. Nema taj svoje "ja" ni za šta. Ništavilo jedno najobičnije. Savjest ga grize, pa ne zna kud bi. On bi da se njegovo ime ne povlači nigdje, da se ne spominje. Pravi se budala. Ima i njegovog masla. Pa koliko god je treba da odgovara. Mutan je, hem je ljigav ko čojk, hem splačina jedna obična ljudska. Nema u njemu insana nimalo.
- pinokio04
#5456 Re: Slučaj Dženan Memić
Liudi, iz svega ovog što znamo, što pratimo, šta možemo iz ovoga zaključiti ?? Ko je ubica, i koja je pozadina ubistva ?
Na osnovu dosad ovih 5 godna.
Na osnovu dosad ovih 5 godna.
-
nina9399
#5457 Re: Slučaj Dženan Memić
Ovo je najbitnija stvar koja nas najvise treba plasiti. Jer sutra moze biti bilo ko od nas, nase djece, porodice. Kao kolateralna steta ili jer se neko od bliskih vladajucim nadrogirao, napio ili mu je nesto zasmetalo ili jer je nervozan taj dan bio. A vec se desava, ne samo u slucaju r. Dzenana.Freamon Lester wrote: ↑07/02/2021 04:09
Kako god bilo i ko god da je ubio Djenana pored muke porodice Memic nas treba jako da zabrine nekoliko stvari. Postoji organizovani sistem koji je u stanju prikrivati kroz sve nivoe drustva zlocin.
Kao poruka za laku noc. Sjetite se kako jedan monstrum Zijad Turkovic tepa generalnom sekretaru SDA na telefon.. Susjed... Iza orkestriranog prikrivanja stoji neko ko zna tajne i gdje treba pritisnuti od lokalne policije, do kantonalnog i Federalnog tuzitelja. Neko ko moze sastaviti tim ljekara po zelji koji ce postaviti dijagnozu po zelji... Tako mocni ljudi u BiH ima maksimalno 10. Nema ni toliko. U Federaciji max. 5. Ali kako god se pogleda to prikrivanje dolazi iz politike.
Isto tako, da bi se ovaj slucaj rijesio kako treba, to bi znacilo revoluciju i apsolutnu cistku cjelokupne vladajuce strukture, do 3. koljena jer su svakako svi porodicno uvezani. Jer po svemu sudeci, ovo ide skroz do vrha. Ko god je pritisnuo da se ovaj slucaj pokrene, mislim da je imao upravu tu namjeru jer je znao sta ce sve pokrenuti rjesavanjem ovog slucaja. A oni se nece predati tek tako. Bojim se da ce i sada naci nacin ili da razvodne istragu ili da serviraju novog zrtvenog jarca, doduse ne onako balkansko prostacki i diletantski kao u slucaju onih Roma, vec jaceg, smislenijeg i koji ce rado prihvatiti tu ulogu da bi njih zastitio.
A da ih se ljudi boje i koliko, dovoljno je pogledati intervju onog malinara Hodzica sa Senadom. Placen jeste i fukara jeste i saucesnik jeste, ali u tom intervjuu se pored odanosti vidi i strah.
Jeza me hvata kad shvatim gdje zivim.
-
pinkman
#5458 Re: Slučaj Dženan Memić
Ne kaze dzaba Feraget da nam ne treba reforma pravosudja ako se ovaj slucaj i slucaj Dragicevic odrade kako treba. On zna kakvo ciscenje slijedi ako tako bude.nina9399 wrote: ↑07/02/2021 10:29Ovo je najbitnija stvar koja nas najvise treba plasiti. Jer sutra moze biti bilo ko od nas, nase djece, porodice. Kao kolateralna steta ili jer se neko od bliskih vladajucim nadrogirao, napio ili mu je nesto zasmetalo ili jer je nervozan taj dan bio. A vec se desava, ne samo u slucaju r. Dzenana.Freamon Lester wrote: ↑07/02/2021 04:09
Kako god bilo i ko god da je ubio Djenana pored muke porodice Memic nas treba jako da zabrine nekoliko stvari. Postoji organizovani sistem koji je u stanju prikrivati kroz sve nivoe drustva zlocin.
Kao poruka za laku noc. Sjetite se kako jedan monstrum Zijad Turkovic tepa generalnom sekretaru SDA na telefon.. Susjed... Iza orkestriranog prikrivanja stoji neko ko zna tajne i gdje treba pritisnuti od lokalne policije, do kantonalnog i Federalnog tuzitelja. Neko ko moze sastaviti tim ljekara po zelji koji ce postaviti dijagnozu po zelji... Tako mocni ljudi u BiH ima maksimalno 10. Nema ni toliko. U Federaciji max. 5. Ali kako god se pogleda to prikrivanje dolazi iz politike.
Isto tako, da bi se ovaj slucaj rijesio kako treba, to bi znacilo revoluciju i apsolutnu cistku cjelokupne vladajuce strukture, do 3. koljena jer su svakako svi porodicno uvezani. Jer po svemu sudeci, ovo ide skroz do vrha. Ko god je pritisnuo da se ovaj slucaj pokrene, mislim da je imao upravu tu namjeru jer je znao sta ce sve pokrenuti rjesavanjem ovog slucaja. A oni se nece predati tek tako. Bojim se da ce i sada naci nacin ili da razvodne istragu ili da serviraju novog zrtvenog jarca, doduse ne onako balkansko prostacki i diletantski kao u slucaju onih Roma, vec jaceg, smislenijeg i koji ce rado prihvatiti tu ulogu da bi njih zastitio.
A da ih se ljudi boje i koliko, dovoljno je pogledati intervju onog malinara Hodzica sa Senadom. Placen jeste i fukara jeste i saucesnik jeste, ali u tom intervjuu se pored odanosti vidi i strah.
Jeza me hvata kad shvatim gdje zivim.
Ovo mora biti neko mocan iza ovoga. Sam Mutap nije. Nalogodavac je neko mocniji. Ne moze jedan Mutap imati toliki uticaj. Mislim da nema puno ljudi koji mogu zataskati ubistvo.
- Cherry-Cherry
#5459 Re: Slučaj Dženan Memić
Kada bi se ovaj slučaj riješio, to bi bio veliki pomak za nas. Zamislite samo da se klupko odmota i sve izađe na vidjelo, da svi sve znamo. Pa onda još završe u zatvoru, ali ne u onom hotelu na Igmanu, nego u pravoj buhari. Ovaj slučaj može pokrenuti revoluciju. Samo je bitno ko je aktivirao sada istragu, je li Larson, američka ambasada, ko je pritisnuo da se ovo konačno otpetlja. Nije ovo sad tek tako pokrenuto, neko moćan diriguje istragom.
Vjerovatno je rečeno evo vam dokazi, evo vam sve, ali povucite poteze, da vidimo da li ste se spremni boriti protiv korupcije. Slično je i u Hrvatskoj bilo u slučaju premijera. 
-
laik1981
#5460 Re: Slučaj Dženan Memić
Zijo Mutap nije ni blizu mocan da ovo sve odradi na nacin na koji je odradio. Uticaj na svjedoke, sklanjanje video nadzora, poturanje laznih dokaza, uticaj na tuzioce, doktore, policiju i sta sve ne.. To jednostavno nema smisla.. Za sve to je potrebna moc i ogroman novac, a sudeci po kuci u kojoj Zijo zivi ne bih rekao da je on neko takav..
Zanimljivo je da je Stojnic naglasio da su njegova ukradena auta vjerovatno bila kod Zije Mutapa. Mozda je Zijo dio neke organizovane automafije zajedno sa nekim jakim ljudima iz policije, politike i tuzilastva.. A gdje ima automafije ima i droge, ubistava, pljacki i cega sve ne.. Mozda je neko ko moze povaliti mnoge mocnije ljude u tom lancu, pa je iz tog razloga imao mogucnost ovakvog uticanja.. Tada bi imalo vise smisla jer bi tada on dobio svu mogucu pomoc ako je u stanju da nekim svojim svjedocenjem razmrsi kriminalna klupka za koja znamo da su prisutna u nasem drustvu, a vezana su za policiju, tuzilastvo i lokalne politicke mocnike..
Za ovakav uticaj potrebno je iza sebe imati pravi kartel..
Zanimljivo je da je Stojnic naglasio da su njegova ukradena auta vjerovatno bila kod Zije Mutapa. Mozda je Zijo dio neke organizovane automafije zajedno sa nekim jakim ljudima iz policije, politike i tuzilastva.. A gdje ima automafije ima i droge, ubistava, pljacki i cega sve ne.. Mozda je neko ko moze povaliti mnoge mocnije ljude u tom lancu, pa je iz tog razloga imao mogucnost ovakvog uticanja.. Tada bi imalo vise smisla jer bi tada on dobio svu mogucu pomoc ako je u stanju da nekim svojim svjedocenjem razmrsi kriminalna klupka za koja znamo da su prisutna u nasem drustvu, a vezana su za policiju, tuzilastvo i lokalne politicke mocnike..
- Cherry-Cherry
#5461 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa lakše je onda da se njega riješe, nego da mu pomažu toliko.
-
laik1981
#5462 Re: Slučaj Dženan Memić
Ima smisla, ali ko zna koliko bi ljudi morali "rijesiti" uz Ziju..Cherry-Cherry wrote: ↑07/02/2021 11:09 Pa lakše je onda da se njega riješe, nego da mu pomažu toliko.
- _Reds_
#5463 Re: Slučaj Dženan Memić
Ima logike. Policija i automafija su duboke povezani. Cinjenica je da automafija ima svoje ljude u policiji.
Pa oni nisu uspjeli da rijese ubistvo dva policajca, a ne da ovo rijese.
Zapocetak provjeriti od cega to on stvarno zivi.
Moguce da je mala ispr7xala Dzenanu o tim mutnim poslovima.
Pa oni nisu uspjeli da rijese ubistvo dva policajca, a ne da ovo rijese.
Zapocetak provjeriti od cega to on stvarno zivi.
Moguce da je mala ispr7xala Dzenanu o tim mutnim poslovima.
-
pinkman
#5464 Re: Slučaj Dženan Memić
Na ovome ne moze stati jer ovu dvojicu terete za organizovani kriminal, a Krivicni zakon kaze da je organizovani kriminal tri ili vise osoba.
Dakle, za optuznicu i kasnije presudu treba jos jedna osoba ili pada u vodu organizovani kriminal. A mislim da je receno da su oni pripadnici grupe, a ne organizatori tj. NN osoba je organizovala.
Dakle, za optuznicu i kasnije presudu treba jos jedna osoba ili pada u vodu organizovani kriminal. A mislim da je receno da su oni pripadnici grupe, a ne organizatori tj. NN osoba je organizovala.
- Cherry-Cherry
#5465 Re: Slučaj Dženan Memić
Moguće je da se Alisa baš zaljubila u Dženana, pa mu rekla neke stvari o tati, a tata to saznao i odlučio da ga ušutka da ne bi izletio kome.
- JThomas
#5466 Re: Slučaj Dženan Memić
to će najprije biti da je neko drugi, ali ko je znao alisu (jer što bi dženana čekali?) i ziju i znao da je ovaj "nagodan", da se "može pričati sa njim"...
-
DonieBrasco
#5467 Re: Slučaj Dženan Memić
Iza svake moguce afere, ubistava, kontraverzi je neko mocan. A koliko toga ima kod nas ?pinkman wrote: ↑07/02/2021 10:56Ne kaze dzaba Feraget da nam ne treba reforma pravosudja ako se ovaj slucaj i slucaj Dragicevic odrade kako treba. On zna kakvo ciscenje slijedi ako tako bude.nina9399 wrote: ↑07/02/2021 10:29Freamon Lester wrote: ↑07/02/2021 04:09SpoilerShowKako god bilo i ko god da je ubio Djenana pored muke porodice Memic nas treba jako da zabrine nekoliko stvari. Postoji organizovani sistem koji je u stanju prikrivati kroz sve nivoe drustva zlocin.
Kao poruka za laku noc. Sjetite se kako jedan monstrum Zijad Turkovic tepa generalnom sekretaru SDA na telefon.. Susjed... Iza orkestriranog prikrivanja stoji neko ko zna tajne i gdje treba pritisnuti od lokalne policije, do kantonalnog i Federalnog tuzitelja. Neko ko moze sastaviti tim ljekara po zelji koji ce postaviti dijagnozu po zelji... Tako mocni ljudi u BiH ima maksimalno 10. Nema ni toliko. U Federaciji max. 5. Ali kako god se pogleda to prikrivanje dolazi iz politike.Jeza me hvata kad shvatim gdje zivim.SpoilerShowOvo je najbitnija stvar koja nas najvise treba plasiti. Jer sutra moze biti bilo ko od nas, nase djece, porodice. Kao kolateralna steta ili jer se neko od bliskih vladajucim nadrogirao, napio ili mu je nesto zasmetalo ili jer je nervozan taj dan bio. A vec se desava, ne samo u slucaju r. Dzenana.
Ovo mora biti neko mocan iza ovoga. Sam Mutap nije. Nalogodavac je neko mocniji. Ne moze jedan Mutap imati toliki uticaj. Mislim da nema puno ljudi koji mogu zataskati ubistvo.
Reforma pravosudja je kod nas ne moguca, nece niti jedna partija to dozvoliiti svi on prvi imaju svoje tuzioce i sudije koji su im dobri bili.
- _Reds_
#5468 Re: Slučaj Dženan Memić
Vrlo moguce.Cherry-Cherry wrote: ↑07/02/2021 11:23 Moguće je da se Alisa baš zaljubila u Dženana, pa mu rekla neke stvari o tati, a tata to saznao i odlučio da ga ušutka da ne bi izletio kome.
-
DonieBrasco
#5469 Re: Slučaj Dženan Memić
Samo da se sad sve ne slomi na Ziji da ispadne on Dusan Spasojevic, veze i moc svuda, on sve uradio i organizovao sa svojima.
Malo sutra, ovo je mnogo vece nego sto izgleda a saznat ce se sve !
Malo sutra, ovo je mnogo vece nego sto izgleda a saznat ce se sve !
- JThomas
#5470 Re: Slučaj Dženan Memić
čekali momka da ga prebiju, vjerovatno ne da ga ubiju. vjerovatno zbog nje, prije nego bilo čega drugog. pošlo po krivom, vide dečko ne mrda, možda i umire. i svi kažu hajmo zvati ziju. ona jer joj je otac, oni jer znaju da je muljator i da se može dogovarati. pa jel? nema on tu moć, ali logično je da je ovako uključen na početku.
-
suspect_zero
#5471 Re: Slučaj Dženan Memić
Zna li se o porijeklu Budnjinog bogatstva?
Koji poslovi se vrte iza, organizovani kriminal koje vrste?
Trgovina drogom ili ljudima, prostitucija, iznuda, ucjena, automafija, namještaljke, bespravne gradnje, tenderi???
Jeli moguće da je hotel samo fasada a da se drugim stvatima bave Budnjići?
Onda ima logike odakle lova za podmazati sve od vrha do dna....doduše ovakva sorta i ne rješava sve parama...prijetnje, ucjene, držanje u šaci...
Koji poslovi se vrte iza, organizovani kriminal koje vrste?
Trgovina drogom ili ljudima, prostitucija, iznuda, ucjena, automafija, namještaljke, bespravne gradnje, tenderi???
Jeli moguće da je hotel samo fasada a da se drugim stvatima bave Budnjići?
Onda ima logike odakle lova za podmazati sve od vrha do dna....doduše ovakva sorta i ne rješava sve parama...prijetnje, ucjene, držanje u šaci...
- JThomas
#5472 Re: Slučaj Dženan Memić
šta će to nekome ko je dobio četiri austrougarska hotela, bukvalno državnu baštinu za havu u privatizaciji po našem? što bi koštalo stotine miliona da se kupuje danas na tržištu, eto danas od njih. mislim nije nemoguće, ali apsolutno nema potrebe da to bude.
-
last mohicans
#5473 Re: Slučaj Dženan Memić
Sta ce ti porijeklo imovine, dovoljno je reci stranka stoji iza njega, tj. kartel. Hoteli su samo paravani, a nisu ni tu male pare. Mnogi ne znaju da je Sarajlic najprije stasavao uz Budnju,on mu je dao posao, kao i burazerima. Kad je Asim dovoljno ispekao zanat, lansirao se uz Tihica,kasnije Bakira.
- Cherry-Cherry
#5474 Re: Slučaj Dženan Memić
Feraget i inspektor Šehović daju nadu u bolje sutra, ipak u ovoj žabokrečini ima stručnih i poštenih ljudi. 
Ja nekako imam osjećaj, da će se ovo rasvijetliti do kraja.
Ja nekako imam osjećaj, da će se ovo rasvijetliti do kraja.
- Nisrin
#5475 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa nije mu ono kuca nego vikendica- fino i rekose, a neko napisa da stan ima na Otesu, dvoetazni i ima rent-a-car Primero, ne znam sto se potencira prica da ga neko s vana izdrzava?? Ko je to neko i zasto bi to radio?laik1981 wrote: ↑07/02/2021 11:04 Zijo Mutap nije ni blizu mocan da ovo sve odradi na nacin na koji je odradio. Uticaj na svjedoke, sklanjanje video nadzora, poturanje laznih dokaza, uticaj na tuzioce, doktore, policiju i sta sve ne.. To jednostavno nema smisla.. Za sve to je potrebna moc i ogroman novac, a sudeci po kuci u kojoj Zijo zivi ne bih rekao da je on neko takav..
I je li neko upratio kakva pljacka u hotelu Terme i kakve veze to ima sa slucajem??