Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
van Basten wrote:Od mnogih stvari u ovom slucaju koje paraju razum normalna insana da priupitam za jjednu usputnu... Otkud Karkin u svemu ovome? Otkud Seferovicima pare za njega? Ako ga oni ne placaju ko ga placa?
Ako ko bude odgovarao mi neka me quota, bojim se da se pitanje ne zagubi u ovom skrabanju komrada Mensura.
P.s. rezultat ankete pokazuje da ipak jos uvijek nismo ovce
Isto upita na početku . .. nisam ga našao na spisku branitelja po službenoj dužnosti pa se pitam da da li se svaki advokat može angažirati po službenoj dužnosti?
Rusmir? Na spisku je. Samim tim je vjerovatno i njima po službenoj dužnosti.
Tražiš u izjavama nelogičnosti i intrepretiraš ih kao neke dokaze a iste mogu biti posljedica loše formirane izjave, takođe moramo uzeti u obzir da se u istrazi pojavljuju nova saznanja i novi momenti.
Ti svjesno uzimaš izjave iz različitih faza istrage te manipuliraš sa njima.
Ok, tvoje pravo da braniš svoju stranu, no trebaš imati u vidu da to nisu argumenti te ih ne možeš tako nazivat.
Možeš kada mahalaš ispred granapa u mahali.
No u okruženju gdje ima ljudi koji su pametniji od tebe ne možeš prodavati tu priču, stoga prilagodi svoju komunikaciju okruženju jer si dosadašnjim upisima se prilično degradirao za ovu raspravu.
Hoćeš li mi konačno odgovoriti šta je to porodica otkrila pa si ti počeo sumnjati u tužilaštvo i vještake? Gdje su ti dokazi koje si pročitao u novinama?
Ja sam, primijetili ste dosad, trudio se pratiti slučaj pa od dokaza porodice nisam vidio nijedan. Osim što sam u svakom intervjuu čuo: "Imamo dokaze", "Mi ćemo dokazati", "Znamo ko su ubice", "Znamo ko je udarao Alisu", "Znamo da je on/ona plaćenik", "Znamo da Alisa nema amneziju"...
Pa jebem mu, daj te dokaze da i cijela država sazna. Šta ste škrti?
Nemam ja nikakve dokaze niti bilo šta tvrdim.
Ti si taj koji ovdje tvrdi da ima dokaze, međutim sve što navodiš je u domenu rekla kazala.
Meni kao posmatraću sa strane, kao nepristrasnoj osobi je mnogo sumnjivog u slučaju
Amnezija Alise je mnoooogo sumnjiva.
Romi koji su navodno autom ubili Dzenana, njihova odstupanja od svjedočenja
Izjava na sudu vozača koji kaže da nije vidio da je udario nekog nego mu žena na mjestu suvozača rekla
I slično
Znači moje sumnje su vezane za ove stvari a ne izjave pojedinaca po fejsbuku te istrage porodice ubijenog.
Ako uzmemo u obzir korumpirano tužilaštvo imamo i više nego dovoljno razloga da u najmanju ruku budemo skeptični prema ovom slučaju
van Basten wrote:Od mnogih stvari u ovom slucaju koje paraju razum normalna insana da priupitam za jjednu usputnu... Otkud Karkin u svemu ovome? Otkud Seferovicima pare za njega? Ako ga oni ne placaju ko ga placa?
Ako ko bude odgovarao mi neka me quota, bojim se da se pitanje ne zagubi u ovom skrabanju komrada Mensura.
P.s. rezultat ankete pokazuje da ipak jos uvijek nismo ovce
Isto upita na početku . .. nisam ga našao na spisku branitelja po službenoj dužnosti pa se pitam da da li se svaki advokat može angažirati po službenoj dužnosti?
Samo oni sa spiska. Osumnjičeni sa istog biraju onog advokata, kojeg žele da ih brani u parnici.
Kad tužioc i kvazivještaci objasne ovo ja ću im sve povjerovati:
- Dženan je dobio isključivo jedan udarac u glavu, barem je to obdukcija pokazala
- Kombi ima oštećenja na gornjem dijelu koja su mogla nastati od udarca u Dženanovu glavu ali također ima još i veća oštećenja na donjem dijelu vozila što se nikako ne uklapa u samo jedan udarac u glavu
Moze li neko meni nesto objasniti vezano za ovaj slucaj. Ne razumijem ko je ovaj mladic sto je nastradao? Prica se na siroko u medijima ali tesko mogu zamisliti da o nekom tamo ne poznatom se toliko pise. Druga stvar, sta je njegova pozadina da ga moze dovesti u igru odmazde? Moze Bosna koliko god hoce biti "nakaradna" ali opet mislis kako vjerovatnoca da ce neko nekoga roknuti bez razloga je mala. Necu reci da nije moguca takva situacija ali ipak mislim da je vjerovatnoca manja od 0,5%. Znaci da li se moze momak staviti u relaciju sa nekim miljeom gdje ubistva su normalna ako neko iskoci iz traka? Znaci ako je ubijen, onda sta je motiv istog cina, ili sta bi mogao biti?
beobasket wrote:Moze li neko meni nesto objasniti vezano za ovaj slucaj. Ne razumijem ko je ovaj mladic sto je nastradao? Prica se na siroko u medijima ali tesko mogu zamisliti da o nekom tamo ne poznatom se toliko pise. Druga stvar, sta je njegova pozadina da ga moze dovesti u igru odmazde? Moze Bosna koliko god hoce biti "nakaradna" ali opet mislis kako vjerovatnoca da ce neko nekoga roknuti bez razloga je mala. Necu reci da nije moguca takva situacija ali ipak mislim da je vjerovatnoca manja od 0,5%. Znaci da li se moze momak staviti u relaciju sa nekim miljeom gdje ubistva su normalna ako neko iskoci iz traka? Znaci ako je ubijen, onda sta je motiv istog cina, ili sta bi mogao biti?
Po meni nije to problem.
Fora je sto oni prave budale cijelu drzavu i od ubistva nevjesto prave saobracajnu nesrecu.
Vega_Brothers wrote:Muriz Memić o Alisi: "Meni iz Kanade kažu policajci: Živi svjedok? Vi imate riješen slučaj."
Muriz ima brata u Kanadi koji se izuzetno angazovao. Oni su analizirali snimak na kojem se vidi kombi Seferovica, kako tuzioci kazu. Medjutim, Kanadjani tvrde da ne postoji tehnologija na kugli zemaljskoj koja moze nedvojbeno potvrditi da je to taj kombi, niti da ga vozi Ljubo. A na nasem sudu je ovo jedan od osnovnih dokaza.
Alsu ne spominjem, ima imunitet ali ne zadugo.
I ako je cist slucaj, zasto je odbijen zahtjev Muriza Memica da slucaj ne vodi Kantonalni sud, vec Drzavni sud? Jbg, valjda onda nove uplitati i njima jaja stezat.
Vega_Brothers wrote:Muriz Memić o Alisi: "Meni iz Kanade kažu policajci: Živi svjedok? Vi imate riješen slučaj."
Muriz ima brata u Kanadi koji se izuzetno angazovao. Oni su analizirali snimak na kojem se vidi kombi Seferovica, kako tuzioci kazu. Medjutim, Kanadjani tvrde da ne postoji tehnologija na kugli zemaljskoj koja moze nedvojbeno potvrditi da je to taj kombi, niti da ga vozi Ljubo. A na nasem sudu je ovo jedan od osnovnih dokaza.
I ako je cist slucaj, zasto je odbijen zahtjev Muriza Memica da slucaj ne vodi Kantonalni sud, vec Drzavni sud? Jbg, valjda onda nove uplitati i njima jaja stezat.
Zašto bi slučaj vodio Državni sud?
Mislim, možda se ja varam, ali se ne sjećam da je Državni sud vodio slične slučajeve. Kažem, može biti da griješim.
hladan.preminger wrote:Ako je taj lik (za kojeg se tvrdi da je mogući ubica) prošao poligraf, sigurno nije ubica.
Ako je sve ovo namjesteno da bi se on izvukao, zasto i taj poligraf ne bi bio? A s druge strane, porodica nikad nije rekla ime, iz opravdanih razloga. Ne treba im jos i neka tuzba na njih, a ne daj Boze i nesto gore, tako da javnost nagadja, Memici znaju o kome se radi. Mozda zaista i ne ciljaju na Budnju.
hladan.preminger wrote:Ako je taj lik (za kojeg se tvrdi da je mogući ubica) prošao poligraf, sigurno nije ubica.
Ako je sve ovo namjesteno da bi se on izvukao, zasto i taj poligraf ne bi bio? A s druge strane, porodica nikad nije rekla ime, iz opravdanih razloga. Ne treba im jos i neka tuzba na njih, a ne daj Boze i nesto gore, tako da javnost nagadja, Memici znaju o kome se radi. Mozda zaista i ne ciljaju na Budnju.
Poligraf se ne može namjestiti iz ugla onog ko ga prolazi (osim ako nisu top svjetski agneti koji se godinama obučavaju da lažiraju poligraf).
Ako misliš na to da su u namještaljku ukuljučeni svi koji su uključeni u poligrafsko testiranje od koji je najvažiniji čiko sa druge strane poligrafa, onda mi ne možemo dalje pričati o ničemu jer šta god da neko iznese ti ćeš bez osnova govortit da je namješteno.
Da bi posumnjali u poligraf morao bi postojati neki drugi dokaz koji bar u smunju dovodi iskaz potencijalnog osumnjičenog.
Zašto bi slučaj vodio Državni sud?
Mislim, možda se ja varam, ali se ne sjećam da je Državni sud vodio slične slučajeve. Kažem, može biti da griješim.
nije, niti ce
"Sud Bosne i Hercegovine, koji je osnovan da bi se osiguralo efikasno ostvarivanje nadležnosti države Bosne i Hercegovine, poštovanje ljudskih prava i vladavine zakona na njenoj teritoriji."
cak ni sud fbih ne moze biti prva stepenica u nekom postupku, to je zalbeni sud, sljedeca instanca.
Moguce i da sam ja pogrijesila kad je instanca suda u pitanju, uglavnom, obracali su se s molbama da visa instanca preuzme slucaj, zasnovanu na rjesenjima adhok tijela o nepravilnostima tokom postupka, dobili odbijenicu. Ima vise o tome na internetu.
"Sud Bosne i Hercegovine, koji je osnovan da bi se osiguralo efikasno ostvarivanje nadležnosti države Bosne i Hercegovine, poštovanje ljudskih prava i vladavine zakona na njenoj teritoriji."
cak ni sud fbih ne moze biti prva stepenica u nekom postupku, to je zalbeni sud, sljedeca instanca.
Sud BiH nije nadlezan u ovakvim stvarima. Samo ratni zlocini, organizovani kriminal i djela protiv drzave i ustava. Manje vise.
Btw samo bih da kazem jos nesto, a vezano je za anketu i generalno za stavove forumasa koji su se do sad javili. Mislim da nikad nijedan slucaj nije imao ovoliko ljudi na jednoj strani. Sjetimo se npr. malenog Mahira, gdje je sigurno bilo vise onih koji nisu vjerovali u pricu roditelja, a bilo je poprilicno moguce da su se stvari odvijale tako kako su rekli. To je prvi slucaj koji mi pade na pamet, a da je izazvao podijeljenje reakcije javnosti, gdje je vise bilo onih koji ne vjeruju u pricu.
Sta imamo sad? Da li ovo znaci da nasa javnost ipak nije glupa u momentu, samo zaboravna? Da li bismo Dzenanovo ubistvo, iako sumnjivo do Boga, zaboravili do sad da se otac ne bori lavovski? Koliko je ljudi bilo na protestima svaki put? Koliko ljudi podrzava oca? Zasto oca nikad nije zvao Hayat, FTV, BHT1 ili neka druga poltronska TV na gostovanje?
Zamislite, ubiju vam dijete na pravdi Boga, jednim jedinim udarcem, bez mogucnoati da se brani, kukavicki ko najvece pizde. Ok, u pocetku vam je jasno da se nesto desava, ali pustite ljude da rade svoj posao. Tuziteljica vam kaze "Bilo je naguravanje, nije on njega htio ubiti, ne dam ja Alisu."
Zivi svjedok se pravi lud, a u medjuvremenu nestane iz zemlje. Vidite da im mnogo toga, da li namjerno ili slucajno, promice. Skrecete paznju, ti dokazi nestaju ili se podmecu novi, eventualno dobijete sumnjive odgovore na pitanja. Shvatate da nesto ne stima i zapocinjete paralelnu istragu. Dolazite do saznanja, pomalo prikupljate dokaze, vrsite pritisak pod kojim nadlezi prave sve vece greske i stvaraju sve vise nelogicnosti. Pojavi se svjedok koji ponovo potvrdi sve ono sto znate i isprica detalje koje nije mogao znati ako nije bio prisutan, a pod prijetnjama najvjerovatnije kaze da se SALIO i da nije ni bio tu. Zamislite, neko vam isprica i istinuvi onda pred odgovornim kaze da se salio. Ko se pobogu sali s takvim stvarima? I da li se zaista salio?
Srecom, finansijski mozete podrzati saopstvenu istragu i nastavljate borbu, kako se desava koje rociste, isplivava sva glupost. Kao kad Jehovine svjedoke konacno pustite u kucu, ne znaju sta da kazu jer nikad dotle dosli nisu, tako i ovi na sudu. Nisu mislili da ce Muriz ovako istrajati, da ce se uopste morati ovoliko muciti da dokazu od starta lose izreziranu dramu, pa se pojavio veliki jaz izmedju zdravog razuma i zvanicne verzije dogadjaja.
Srecom, Muriz ima i svjetske strucnjake koji tumace materijalne dokaze koje im posalje. I ima ljudinu, advokata uz sebe koji se bori za rahmetli Dzenana kao za svoje dijete.
Zamislite samo, ubiju vam dijete i lazu vas u oci. Zamislite samo, da se porodica zrtve i osumnjiceni bore na jednoj, a tuzilastvo na drugoj strani. Zamislite...
"Lijepa u duši", čini mi se da si ti s Ilidže pa ću vjerovati da nisi objektivna u ovom slučaju.
Kakvi svjetski stručnjaci? Đe su ti dokazi i nalazi svjetskih stručnjaka? Ponavljam, ja nijedan nisam čuo osim da su u Kanadi zaključili da se vidi slovo A na tablicama kombija (ne znam jel to A ima na tablicama kombija od Seferovića ili nema, odnosno je li Memić time htio dokazati da nije riječ o njihovom kombiju).
Ništa drugo nismo čuli, osim da čekamo. Nema veze, čekat ćemo...
Pa sigurno je da vas više dira slučaj nego mene iz centra grada. Možda ste znali momka, obitelj jednu, drugu, želite vjerovati da nije nastradao tako glupo...
I jel to hoćete reći da na protestima nije 80-90 posto ljudi s Ilidže? Ako se ne varam čak se i autobusi organizuju. Daleko od toga da to osuđujem...
Mozda porodica memic zaista ima dokaze te pusta nase tuzilastvo da se ukopa sto dublje..... Mozda na kraju prikazu snimak nekih tipova koji tuku dzenana, ko zna.... Nagadjam.... Valja se onda tuzilastvu vaditi iz belaja...
r_faruk wrote:Mozda porodica memic zaista ima dokaze te pusta nase tuzilastvo da se ukopa sto dublje..... Mozda na kraju prikazu snimak nekih tipova koji tuku dzenana, ko zna.... Nagadjam.... Valja se onda tuzilastvu vaditi iz belaja...
U toj igri bi oni samo radili u korist pravog ubice koji bi ostao na slobodi, a romi osudjeni za nesto sto nisu ucinili. Mislim da im to nije pametno, ako imaju dokaze da ih cuvaju dok postupak traje.
Poligraf se ne može namjestiti iz ugla onog ko ga prolazi (osim ako nisu top svjetski agneti koji se godinama obučavaju da lažiraju poligraf).
Ako misliš na to da su u namještaljku ukuljučeni svi koji su uključeni u poligrafsko testiranje od koji je najvažiniji čiko sa druge strane poligrafa, onda mi ne možemo dalje pričati o ničemu jer šta god da neko iznese ti ćeš bez osnova govortit da je namješteno.
Da bi posumnjali u poligraf morao bi postojati neki drugi dokaz koji bar u smunju dovodi iskaz potencijalnog osumnjičenog.
Jebes poligraf mi gantestirali sa profesionalcem. Rekao nam ako hoces da zajebes poligraf samo budi ono kao da imas noge u vodi pusis cigar i ubjedimsebi u mozak da si to pocinio ili ne. Na cistu laz dobijes pozitivno da govoris istinu. Poligraf je ispao iz validnosti jer se moze prevariti tako lagano. To jos samo u koje kakvim vukojebinama se kristi.