Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

Nadzorna_ploca

#3751 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nadzorna_ploca »

A ti si Muriz znaci. :mrgreen:
strong69

#3752 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by strong69 »

Vector_dum wrote:Koliko god se neki ljutili, ali Muriz Memic je priprost covjek bez obrazovanja iz provincije, kamiondzija.

Sve ovo sto on radi nema vise smisla. Isprva sam stvarno osjecao empatiju prema njemu, jedan ozalosceni otac u borbi za pravdu..

Ali nakon 2,5 godine svakome razumnom je jasno da on ustvari
- drzi mitinge i promocije.
Sta ce njemu promocija??? Koji je razlog zbog cega bi njemu trebala promocija i to da je gradi na ubijenom sinu? Nikome razumnom nije jasno zasto nakon dvije i po godine nema uhapsenih i osudjenih za ovaj zlocin???
DaysleepeR

#3753 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DaysleepeR »

tako je.
Muriz je na forumu od 2003 godine, inkognito, pripremao se za slucaj
Nadzorna_ploca

#3754 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nadzorna_ploca »

Neka masala. Nego jeli isti daysleeper i na crometeo forumu ili ima jos jedan..
uglavnomja

#3755 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

tripple_dubble wrote:Image

Dio statusa prijateljice od Alise, Neire Selimovic od 13.4.2016. godine, status je bio objavljen javno na fb-u, a ja ovdje dajem samo odlucujuci dio, ostalo mozete potraziti sami ukoliko vas zanima - onaj u kojem njena dobra prijateljica javno tvrdi, da je Alisa navodno prepoznala i pobrojala imena napadaca - te da su isti bili uhapseni, ali pusteni zbog prolaza poligrafskog testiranja.

Image

Ovo cisto da se podsjetimo.

A Ljubo Seferovic nije ubio Dzenana, ni slucajno ni namjerno, ni kombijem ni palicom.
Muriz zna ime ubice, zna imena prisutnih, koliko god vas to izjedalo i koliko god se trudili da ubjedite narod u suprotno.
Dokazat ce se i to kada dodje vrijeme za to.

da li je ta prijatejica bila u policiji, samoinicijativno ili je privedena, da li je saslusana, da li postoji njena zvanicna izjava data organima...?

ili je to samo napisano na fb, k'o na tarabama?

mislim status na fb kao kljucni dokaz :-)

pitanje svih pitanja:

kakvo vrijeme treba dodje? za sta? sta treba da se desi kad "to vrijeme" dodje? kakva je razlika sad, prije dvije godine ili 5.10 ili za dvije godine kad njegovog djeteta vise nema?

osim sto ce 5.10. da se odrzi predizborni skup pod krinkom protesta
ceka da kcerka udje u vladu pa ce onda nesto da kaze?

malo se premalo razumije u politiku ako misli da jedna fotelja u vladi nesto znaci, puno je to komplikovanije, narocito u bosni i bosanskim koalicijama.

DaysleepeR wrote: ko se nije zadesio u istoj kafani sa Dalidom Burzic u momentima opustanja, naravno da ne moze da vjeruje da bi ovako nesto rekla

ko se zadesio, moze itekako da vjeruje
muriz se nije zadesio u kafani u opustenoj atmosferi sa drugaricom, haverkom dalidom nego je bio sluzbeno kao stranka kod tuziteljice burzic, tako on kaze: primila je njega i njegovog hodzu, valjda u kancelariji, ne u kafani

usput, taj se hodza nikad nije oglasio da potvrdi ono sto muriz prica :?:
DaysleepeR

#3756 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DaysleepeR »

Nadzorna_ploca wrote:Neka masala. Nego jeli isti daysleeper i na crometeo forumu ili ima jos jedan..
isti je.
Muriz voli meteorologiju.
DaysleepeR

#3757 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DaysleepeR »

uglavnomja wrote:

Dio statusa prijateljice od Alise, Neire Selimovic od 13.4.2016. godine, status je bio objavljen javno na fb-u, a ja ovdje dajem samo odlucujuci dio, ostalo mozete potraziti sami ukoliko vas zanima - onaj u kojem njena dobra prijateljica javno tvrdi, da je Alisa navodno prepoznala i pobrojala imena napadaca - te da su isti bili uhapseni, ali pusteni zbog prolaza poligrafskog testiranja.

Image

A Ljubo Seferovic nije ubio Dzenana, ni slucajno ni namjerno, ni kombijem ni palicom.
Muriz zna ime ubice, zna imena prisutnih, koliko god vas to izjedalo i koliko god se trudili da ubjedite narod u suprotno.

da li je ta prijatejica bila u policiji, samoinicijativno ili je privedena, da li je saslusana, da li postoji njena zvanicna izjava data organima...?

ili je to samo napisano na fb, k'o na tarabama?

mislim status na fb kao kljucni dokaz :-)

pitanje svih pitanja:

kakvo vrijeme treba dodje? za sta? sta treba da se desi kad "to vrijeme" dodje? kakva je razlika sad, prije dvije godine ili 5.10 ili za dvije godine kad njegovog djeteta vise nema?

osim sto ce 5.10. da se odrzi predizborni skup pod krinkom protesta
ceka da kcerka udje u vladu pa ce onda nesto da kaze?

malo se premalo razumije u politiku ako misli da jedna fotelja u vladi nesto znaci, puno je to komplikovanije, narocito u bosni i bosanskim koalicijama.

DaysleepeR wrote: ko se nije zadesio u istoj kafani sa Dalidom Burzic u momentima opustanja, naravno da ne moze da vjeruje da bi ovako nesto rekla

ko se zadesio, moze itekako da vjeruje
muriz se nije zadesio u kafani u opustenoj atmosferi sa drugaricom, haverkom dalidom nego je bio sluzbeno kao stranka kod tuziteljice burzic, tako on kaze: primila je njega i njegovog hodzu, valjda u kancelariji, ne u kafani

usput, taj se hodza nikad nije oglasio da potvrdi ono sto muriz prica :?:
ma jarane, isti je mentalni sklop i u kafani i u kancelariji

apsolutno djeluje kao neko ko bi tako nesto rekao
Banksy

#3758 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Banksy »

Vector_dum wrote:
Ej, Dalida Burzic - zena sa ogromnim i prakticnim iskustvom koja je dugogodisnji sudija i
glavni kantonalni tuzilac;
http://www.dnevno.ba/vijesti/josip-simi ... sda-81592/
MensurM

#3759 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Image

Pa ti si prva nedavno rekla da misliš da on NE ZNA imena ubica. Jel ti to rekao? :lol:
Nadzorna_ploca

#3760 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nadzorna_ploca »

DaysleepeR wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Neka masala. Nego jeli isti daysleeper i na crometeo forumu ili ima jos jedan..
isti je.
Muriz voli meteorologiju.
Cestitam. To je pravo opredjeljenje.
Billy The Pljuc

#3761 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Billy The Pljuc »

Nikom ne bih pozelio da se nadje u Murizovoj situaciji, cak ni najgorem neprijatelju.
Ako nije saobracajka onda je ubistvo.
Alisa Mutap je onda saucesnica u ubistvu.
Ista glumi amneziju i nikome ne pada na pamet da je uhapsi i procesuira.
Postoji li mogucnost da je ista bila mamac i da sad iz straha ili novcane naknade ili ko zna kojeg motiva radi to sto radi.
Postoji li mogucnost da je rahmetli Dzenan Memic to vece trebao dobiti lekciju od strane nn lica i da je ista otisla predaleko.
Ja da sam Muriz, a Boga molim da necu nikad biti u situaciji kao on, ne bih isao prema institucijama vise nego prema Alisi Mutap.
_Reds_

#3762 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by _Reds_ »

Pa nije li najlakse da je Alisa rekla, da jeste Ljubo je to uradio?
Nadzorna_ploca

#3763 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nadzorna_ploca »

Ili da kaze ko je fakat to uradio.
Dozer

#3764 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Dozer »

NIsam pratio slucaj pretjerano, ali ocigledno je da se i te kako zna ko je sta tu uradio. Ta Alisa pogotovo. A posto se u svemu spominje i Muamer Budnjo, a svi znamo ko je, sta je i ciji je, nema tu neke pretjerane filozofije.
Te price o "amneziji" su za malu djecu.

S istim amnezijskim sablonom je pokusano i kod onog mrmonje Sefica. K'o fol - on se, jadan, ne sjeca nesrece...
Interesantno... A u svom tom neznanju uspio je zbrisati s lica mjesta, obratiti se za pomoc haverima, a onda i zbrisati iz zemlje. Sve u roku 3-4h od momenta nesrece. Cudna neka selektivna amnezija... Pri tome, taj ober strucni sud za relevantno uzima svjedocenja kojekakvih saobracajnih eksperata dovedenih ko zna odakle, a zanemaruje svjedocenja ocevidaca koji su stajali na crvenom na semaforu i vidjeli debila kako je proletio odvojnom trakom kroz to isto crveno.

Kod Memica cak postoji i snimak nadzorne kamere, kao i svjedokinja svega toga koja je inicijalno sve ispricala i pokazal na licu mjesta. Onda se odjednom pocinju krojiti "nedoumice", a ona naprasno dozivljava "amneziju"...

A u pm pravosudja i govana...
MensurM

#3765 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Dozer wrote:
Kod Memica cak postoji i snimak nadzorne kamere, kao i svjedokinja svega toga koja je inicijalno sve ispricala i pokazal na licu mjesta. Onda se odjednom pocinju krojiti "nedoumice", a ona naprasno dozivljava "amneziju"...

Pa prvo je rekla da ih je udarilo neko auto.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3766 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Truba »

_Reds_ wrote:Motivi ljudi.
sex ili pare 95% svih motiva
da je ubijen josip moglo bi se govoriti i o naciji
Dozer

#3767 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Dozer »

MensurM wrote:
Dozer wrote:

Pa prvo je rekla da ih je udarilo neko auto.
A onda, a sto je bilo prikazivano i u rekonstrukciji na Hayatu, ispalo je da ipak tacno zna koji je to "neki auto"...
bosanska senzacija

#3768 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bosanska senzacija »

Tranzicijski lopov Alija Budnjo je apsolutno dovoljno mocan da organizuje i potplati ogroman broj ljudi ako mu je to u interesu.

Medjutim niko do sada nije ponudio ni jedan moguci dokaz da je Budnjo junior uopste poznavao Alisu ili Dzenana sto mi u vremenu drustvenih mreza izgleda gotovo nemoguce.
MensurM

#3769 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

bosanska senzacija wrote:Tranzicijski lopov Alija Budnjo je apsolutno dovoljno mocan da organizuje i potplati ogroman broj ljudi ako mu je to u interesu.

Medjutim niko do sada nije ponudio ni jedan moguci dokaz da je Budnjo junior uopste poznavao Alisu ili Dzenana sto mi u vremenu drustvenih mreza izgleda gotovo nemoguce.
Da.

Da ne postoji nijedan živi svjedok da je ikad vidio Alisu i gospodina Budnju u razgovoru.
Billy The Pljuc

#3770 Re: Slučaj Dženan Memić

Pretpostavljam da na forumu ima dosta balavaca koji jos nisu osjetili sta znaci biti otac pa iz istog razloga pisem ovo sto slijedi i pojednostavljujem stvari al' bukvalno.

Npr. moj sin izadje veceras sa osobom X i izgubi zivot pri cemu osoba X ostaje netaknuta. Ta ista osoba X daje nekoliko razlicitih izjava o tome kako je moje djete izgubilo zivot a kasnije necijim savjetom se izvlaci na amneziju. S obzirom na cinjenicu da su nam institucije takve kakve su tj. u sluzbi onoga sto je susta suprotnost stvarnom razlogu njihovog postojanja ja bih odmah preuzeo ulogu istrazitelja, tuzioca i sudije. Ta osoba X u mojim ocima je odgovorna kao i onaj ko je mom djetetu oduzeo zivot.

Svi oni koji spinuju ovdje na temi samo treba da razmisle o ovome sto sam gore napisao.

Da mnogo toga smrdi - definitivno smrdi, kljuc svega jeste jedino Alisa Mutap.
Dozer

#3771 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Dozer »

Naravno. I nju treba pritisnuti da kaze sta je tacno bilo, radi cega, i ko je bio ukljucen. Sve ostalo su nabadanja.
Zasto ona nije "pritisnuta"?
Ili, jos bolje - zasto je promijenila iskaz(e) i zasto se vadi na amneziju? Ovo je krucijalno pitanje, a koje za sobom definitivno vuce da postoji pozadisnko zataskavanje i sticenje nekoga.
Logika govori da je to neko dovoljno parali i mocan, ko je u mogucnosti da vrsi zataskavanje na razne nacine, sto obicno ukljucuje prijetnje i potplacivanje.

Da li je to Budnjo ili neko deseti, nebitno je. Poenta je da ona zna, a policija to ne izvlaci iz nje.
bosanska senzacija

#3772 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bosanska senzacija »

Nije tacno da Alisa Mutap nije imala nikakve povrede.

Ako se vodimo time da ona nesto krije onda se svakako moze reci da to radi jer joj je neko zaprijetio ili mozda cak i platio.

Ali da je ona svjesno ucestvovala u ubistu i sa namjerom dovukla Dzenana u Aleju, to nema nikakvog smisla.
Dozer

#3773 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Dozer »

Nisam ni rekao da se to desilo. Ali, onome je prethodilo nesto. Sta?
uglavnomja

#3774 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

bosanska senzacija wrote:Nije tacno da Alisa Mutap nije imala nikakve povrede.

Ako se vodimo time da ona nesto krije onda se svakako moze reci da to radi jer joj je neko zaprijetio ili mozda cak i platio.

Ali da je ona svjesno ucestvovala u ubistu i sa namjerom dovukla Dzenana u Aleju, to nema nikakvog smisla.

imali su cigu na tanjiru, samo da je rekla on je, kombi je, palica je ... sve bi bilo gotovo za 5 minuta.

zato nema logike da glumi.

"Amnezija može biti organskog porekla, posledica traume mozga ili patoloških promena u nekim moždanim područjima, ali može se javiti i kao posledica preteranog uzimanja psihoaktivnih sredstava, usled oštećenja centralnog nervnog sistema ili staračkih promena ili psihogena, nastala obično posle nekog teškog emocionalnog šoka. U praksi se organska amnezija najčešće vidi zbog oštećenja dubljih moždanih struktura ili moždane kore, i to posle povreda (potresa mozga, nagnječenja ili kontuzije mozga), davljenja ili neuspelog vešanja ili posle težih trovanja, epileptičkog napada, delirantnih pomućenja svesti ili sumračnih stanja, poremećaja moždane cirkulacije ili degenerativnih promena pojedinih delova mozga."
Billy The Pljuc

#3775 Re: Slučaj Dženan Memić

bosanska senzacija wrote:Nije tacno da Alisa Mutap nije imala nikakve povrede.

A sto ne bi imalo smisla?????

Ja napisah da se razmisli o onome sto sam napisao u svom prethodnom postu. Stavi ti sebe u poziciju covjeka koji je izgubio djete, pokusaj sebi docarati bol i ludilo s kojim se taj covjek suocava svakodnevno. Sine ako neces reci sta i kako institucijama koje su vrlo vjerovatno pokusale zataskati slucaj u cilju zastite nekoga onda tako mi Boga ima sve meni da kazes ili nece biti ni tebe ni tvojih sve do cetvrtog koljena. Simple as that makar i mene ne bilo na kraju svega.
Locked