Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

karakters

#3651 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

JThomas wrote:znači, sve se lomi od autentičnih, nemanipulisanih, uvjerljivih i konzistentnih dokaza protiv ljube, i samo protiv ljube. tužilaštvo je njih pronašlo na stotine (ovo je bukvalno, nije pretjerivanje). ali sud ih zajebao, i on što neće da prizna.

a ja, i pritisak javnosti.
Samo to sto konstantno "poentiras" opovrgavajuci "moje" tvrdnje koje nisam ni iznio najbolje govori o tome koliko je i samom tebi "neuvjerljivo" ono sto pisem. Samo sto to nikad neces priznati, kao sto ni Muriz nikad nece priznati da ga je "ocevidac E.M." namagarcio ko zadnjeg levata, sto i nije cudno za Muriza, ali jeste za ekipu pravnih i duhovnih autoriteta oko njega koji mu i danas pisu mantre o "ocevicu kojeg je tuzilastvo unistilo da bi zastitilo mocnog ubicu".

Murizovo tumaranje je u interesu mnogim lesinarima, ali kad prodju izbori i potvrdi se oslobadjanje Ljube, Muriz ce tek biti u prilici da vise razmislja o tome da li je pogrijesio kad je tvrdio da je Ljubo neduzan.
karakters

#3652 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

Hendrix wrote:Karakters...radis i vikendom? Odmori malo ba, nece poso propast ako ne napises koji pamflet za vikend.

Zaboravi te pitat kakav si sa ovom freelance poreznom situacijom? Jel dosla plava koverta ili te placaju keshom? Koverta u padze?
Mozda me Muriz platio da kobajagi pisem protiv njegove verzije, ali da na dubljem nivou saljem poruke javnosti kako je tuzilastvo pogrijesilo u optuznici sa verzijom da je Dzenan ubijen udarcem kombija i poruke da je sud s pravom donio oslobadjajucu presudu. U ovom delikatnom periodu kad tuzilastvu sve ovisi od ubjedjivanja suda u ispravnost verzije da je Dzenan ubijen kombijem.

A mozda i Budnjo hoce da pojaca klimavi alibi, pa radim za njeg.

A mozda iz ciste pakosti ocrnjujem E.M. Emotivnog Meleka, ima svakakvih ljudi.

Glavno je u svemu tome da postoje pronicljivi i moralni pripadnici grupa slozni u misljenju kod kojih zbog njihovih visokih moralnih i intelektualnih kvaliteta ne prolaze ublehe, a koje samo zavidnici zovu jednoumnom dogmatskom ruljom. ;)
JThomas

#3653 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

ma naravno. nikako drukčije nije moglo biti nego kako ti kažeš. ali eto, nesretni splet okolnosti i ne riješi se.
JThomas

#3654 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

ovo je logični stadijum poslije presude, kad je jednostavno toliko toga izašlo da ne možeš više uvjerljivo zastupati tezu o nesreći, i kad nisu uspjeli na mišiće izgurati osuđujuću. tad ovaj jahač i stupa na scenu. eto jeste se griješilo, ko radi taj i griješi, ali sigurno nije namjerno, a doprinio je i muriz da se pogriješi. ljubo je svakako ubica, ništa se ne krije i nema o čemu to da se dalje gleda i istražuje. jeste nestao i poneki dokaz, ali to je sigurno nebitno i sigurno nije namjerno. nema konteksta :lol:

sljedeći će vjerovatno biti, pa možda neki tužilac i jeste nešto petljao, i poneki inspektor, ali šefovi to nisu znali i nisu mogli spriječiti.
karakters

#3655 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

JThomas wrote:ovo je logični stadijum poslije presude, kad je jednostavno toliko toga izašlo da ne možeš više uvjerljivo zastupati tezu o nesreći, i kad nisu uspjeli na mišiće izgurati osuđujuću. tad ovaj jahač i stupa na scenu. eto jeste se griješilo, ko radi taj i griješi, ali sigurno nije namjerno, a doprinio je i muriz da se pogriješi. ljubo je svakako ubica, ništa se ne krije i nema o čemu to da se dalje gleda i istražuje. jeste nestao i poneki dokaz, ali to je sigurno nebitno i sigurno nije namjerno. nema konteksta :lol:

sljedeći će vjerovatno biti, pa možda neki tužilac i jeste nešto petljao, i poneki inspektor, ali šefovi to nisu znali i nisu mogli spriječiti.
Naravno. Ti si onaj "ne lazi da sam teoreticar zavjere, ja bas nikakvu teoriju ne iznosim, samo trazim da se rijesi slucaj. A nisam ni dio nadrkane dogmatske rulje".

Mimo stvari koje su u domenu vjerovanja, svakog dana ovdje raskinkam pokoju vasu doslovnu laz (djes Hare, sta ima) na kojoj i gradite svoje mudre zakljucke, ali sto vise lazete i sto se to vise objelodanjuje, to je veci dokaz o tome da ste u pravu, pametni, mudri i moralni.
JThomas

#3656 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

u pogledu toga šta jeste bilo u samom slučaju, ne iznosim. i nemam je ni intimno.

a što se tebe tiče, ti si ovdje nama počev od izricanja (i samo počev od izricanja) napisao roman sto godina samoće. to je jedan opus magijskog realizma u kojem apsolutno sve može, i gdje ništa "nije crno-bijelo". osim da ljubo nije ubica. to je jedino što ne može i što ne treba dovoditi u pitanje. nesretni je splet okolnosti što predmet pada na sudu, ali nema šta tu više da se gleda i istražuje.
karakters

#3657 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

JThomas wrote:u pogledu toga šta jeste bilo u samom slučaju, ne iznosim. i nemam je ni intimno.

a što se tebe tiče, ti si ovdje nama počev od izricanja (i samo počev od izricanja) napisao roman sto godina samoće. to je jedan opus magijskog realizma u kojem apsolutno sve može, i gdje ništa "nije crno-bijelo". osim da ljubo nije ubica. to je jedino što ne može i što ne treba dovoditi u pitanje. nesretni je splet okolnosti što predmet pada na sudu, ali nema šta tu više da se gleda i istražuje.
Za promjenu opet o meni.

Na temu sam samo i napisao komentar kad sam procitao vijest o izricanju presude. Roman koji je uslijedio je na doslovno trazenje i tegljenje za rukav od strane nekoliko vas. A slagao bih kad bih napisao da mi nije zadovoljstvo prcati vase dogme i raskrinkavati vase lazi.

A veci sam prijatelj Murizu Memicu time sto ne podrzavam njegove gluposti nego svi vi mudri serloci.
Cherry-Cherry

#3658 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Ali meni je vrh ovo kako je sud zajebao tužilaštvo. Rekao sud da nije ubistvo palicom i onda jadno tužilaštvo, eto kud će šta će, brže bolje promijeni da je kombijem. I onda ih sud opet sjebe, kaže nije kombi. I tako tužilaštvo ispade glupo, a sud namazan, namagarčio ih. Nije se tužilaštvo sjetilo da dalje istražuje za palicu, nego poletili da napišu da je kombi, eto daj šta daš, jebi ga, da spašavaju šta se može. A nije bilo palicom jer nema palice :lol: da je bila rupa od metka a nema pištolja na licu mjesta, bilo bi nije pištoljem, nego je kombijem. :lol:
Jebote, ovo tužilaštvo je glupo ko kurac :lol:
JThomas

#3659 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

i to može, da neko roman napiše na traženje drugih anonimnih komentatora, o nečemu što ga prvobitno ne zanima. samo ne može da nije ljubo.
JThomas

#3660 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

Cherry-Cherry wrote:Ali meni je vrh ovo kako je sud zajebao tužilaštvo. Rekao sud da nije ubistvo palicom i onda jadno tužilaštvo, eto kud će šta će, brže bolje promijeni da je kombijem. I onda ih sud opet sjebe, kaže nije kombi. I tako tužilaštvo ispade glupo, a sud namazan, namagarčio ih. Nije se tužilaštvo sjetilo da dalje istražuje za palicu, nego poletili da napišu da je kombi, eto daj šta daš, jebi ga, da spašavaju šta se može. A nije bilo palicom jer nema palice :lol: da je bila rupa od metka a nema pištolja na licu mjesta, bilo bi nije pištoljem, nego je kombijem. :lol:
a prvenstveno je nemoguće da nije ljubo. da dokazi ne valjaju zato što nije on. splet okolnosti jebiga.
Cherry-Cherry

#3661 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

JThomas wrote:
Cherry-Cherry wrote:Ali meni je vrh ovo kako je sud zajebao tužilaštvo. Rekao sud da nije ubistvo palicom i onda jadno tužilaštvo, eto kud će šta će, brže bolje promijeni da je kombijem. I onda ih sud opet sjebe, kaže nije kombi. I tako tužilaštvo ispade glupo, a sud namazan, namagarčio ih. Nije se tužilaštvo sjetilo da dalje istražuje za palicu, nego poletili da napišu da je kombi, eto daj šta daš, jebi ga, da spašavaju šta se može. A nije bilo palicom jer nema palice :lol: da je bila rupa od metka a nema pištolja na licu mjesta, bilo bi nije pištoljem, nego je kombijem. :lol:
a prvenstveno je nemoguće da nije ljubo. da dokazi ne valjaju zato što nije on. splet okolnosti jebiga.
Izmisliš teoriju i ako joj dokazi ne idu u prilog, onda ne valjaju dokazi. Sjajna logika. :thumbup: I drugi su teoretičari zavjere, a on nije. I presuda ne valja.
karakters

#3662 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

Pa u konacnici, iz ove perspektive, tuzilastvo jeste ispalo glupo (ja sam napisao kratkovido i nesposobno) zato sto je prihvatilo sudsku ocjenu da nije ubistvo palicom, a jeste udar kombijem. Isli su linijom manjeg otpora ili mislili da to rade ("ako je sud vec nase dokaze nakon prakticno zavrsene istrage ocijenio da su za saobracajku, a nisu za ubistvo palicom, a isti taj sud koji je vec tako odlucio odlucuje i o optuznici, onda nema smisla tjerati im inat i traziti sipku kad Ljubo ocito nece priznati dokusurivanje palicom, a sipku je nemoguce naci"). Ali iza tog pravosudnog fijaska tuzilastva vidim medju redovima pricu koju vi ne vidite. Nije slucajno da Ljubo tek nakon prekvalifikacije na saobracajku povlaci priznanje, dotad ga se grcevito drzao zajedno sa odbranom.
karakters

#3663 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

JThomas wrote:i to može, da neko roman napiše na traženje drugih anonimnih komentatora, o nečemu što ga prvobitno ne zanima. samo ne može da nije ljubo.
Cuj anonimni komentatori :lol:

Ali zar zavjera koju si provalio, a zbog pripadanja kojoj ovdje pisem ne pocinje jos u Aleji februara 2016.? Kako ti koji koji teorije zavjere o meni imas samo mimo slucaja Memic mozes razdvojiti mene kao dio sistemske zavjere u slucaju od slucaja? :-)

A pisem o cemu mi se pise i koliko mi se pise. Trebam nekom sa 50000 postova objasnjavati o razlozima pisanja.
karakters

#3664 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

JThomas wrote:i to može, da neko roman napiše na traženje drugih anonimnih komentatora, o nečemu što ga prvobitno ne zanima. samo ne može da nije ljubo.
"Ne, nismo rulja i teoreticari zavjere, imamo argumente i mimo ad hominema. Sve vrijeme".

Meni je od Dzenanovog ubistva veca misterija kako neko moze napisati 50.000 postova odgovarajuci anonimnim komentatorima :lol:

A uz to imati rezerve prema raspravama sa anonimnim komentatorima

:lol: :lol: :lol:
Hendrix

#3665 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Hendrix »

karakters wrote:
Hendrix wrote:Karakters...radis i vikendom? Odmori malo ba, nece poso propast ako ne napises koji pamflet za vikend.

Zaboravi te pitat kakav si sa ovom freelance poreznom situacijom? Jel dosla plava koverta ili te placaju keshom? Koverta u padze?
Mozda me Muriz platio da kobajagi pisem protiv njegove verzije, ali da na dubljem nivou saljem poruke javnosti kako je tuzilastvo pogrijesilo u optuznici sa verzijom da je Dzenan ubijen udarcem kombija i poruke da je sud s pravom donio oslobadjajucu presudu. U ovom delikatnom periodu kad tuzilastvu sve ovisi od ubjedjivanja suda u ispravnost verzije da je Dzenan ubijen kombijem.

A mozda i Budnjo hoce da pojaca klimavi alibi, pa radim za njeg.

A mozda iz ciste pakosti ocrnjujem E.M. Emotivnog Meleka, ima svakakvih ljudi.

Glavno je u svemu tome da postoje pronicljivi i moralni pripadnici grupa slozni u misljenju kod kojih zbog njihovih visokih moralnih i intelektualnih kvaliteta ne prolaze ublehe, a koje samo zavidnici zovu jednoumnom dogmatskom ruljom. ;)
Jel Mensur na godisnjem? Ili si zaboravio password s tog accounta? :D
karakters

#3666 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

"Ne, nismo rulja i teoreticari zavjere, imamo argumente i mimo ad hominema. Sve vrijeme".

Sto rece Mjesecar ubjedjujuci sud da je Dzenana Ljubo ubio samo kombijem, "gdje je istina jasna, tu ne treba puno rijeci".

Ali je uvijek dobro kad se iznova potvrdi.
karakters

#3667 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

tripple_dubble wrote: Dokazat ce se vremenom, ali ce trajati jos, da Budnjo zapravo nije bio izvan zemlje. Vratio se 8.2. u toku dana i to avionom.
Niko nikad - osim Tuzilastva - nije vidio tu kopiju pasosa koju je on predao kao. Nije malo cudno, sto Tuzilastvo nije dostavilo medijima fotodokumentaciju,a potrudilo se da napise dugacak tekst/alibi za njega?

Jbt, znam da sam negdje to za avion pročitao na temi, mislio sam da je neki šerločki padobranac pisao o avionu :D, ali nisam znao da je to napisala tripl dabl koja je, sudeći po onom piše, neko doslovno više nego blizak porodici...

E moj Murize...narode i pravdo...

:roll:
karakters

#3668 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

Čovjek bez teorije, a kamoli teorije zavjere:
JThomas wrote:u pogledu toga šta jeste bilo u samom slučaju, ne iznosim. i nemam je ni intimno.
...sa teorijom o zavjereničkoj grupi kojoj mora pripadati svako ko mu na forumu prca dogme
JThomas wrote:a baš ti je vatra.

ko zna, možda ga i vi internet svirači moradnete malo obaliti kad se ovo sve odmota. kao članovi grupe.

ali kako rekoh, možete se dosta uvjerljivo braniti neuračunljivošću.
Ne, niste jednoumna rulja teoretičara zavjere. Definitivno :thumbup:

P.S. 60.000, tipkao sam sa moba, jbg :lol:
baxus

#3669 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by baxus »

Razapeše ih.
:thumbup:
Ifet je gospodin.
SmokingMan

#3670 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by SmokingMan »

Gledao,stub srama je javno postavljen!
MensurM

#3671 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Jel to opet nije rekao ime ubice? Jel to opet nabrajao neke policajce i tužitelje?

:run:
DonieBrasco

#3672 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DonieBrasco »

I da zna ko mu je ubio djete ne moze izaci u javnosti reci to ne ide to tako, prvo mu advokat to ne bi dozvolio.
Last edited by DonieBrasco on 29/09/2018 19:06, edited 3 times in total.
SmokingMan

#3673 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by SmokingMan »

Vidjet ćemo kako će se ovo završiti,tako da nije potrebno da unosiš blagu dozu sarkazma kada je u pitanju đženanova srmt.
MensurM

#3674 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Pa evo znam ja kako će završit. Romi oslobođeni, otac nikad neće reći ime ubice.

Dajte ba, ne budite naivni i kretenasti. Valjda da zna ko je ubica, prekopao bi svijet da nađe dokaze o tome da je bio tu i tu, tad i tad i ponudio to javnosti. A ne bi dvije godine govorio: Ja znam ko je ubica, ali ću to reći samo kad Dalida kaže ime. To ko u vrtiću. A vjerujem da ste vi prerasli vrtić na ovom forumu.
DonieBrasco

#3675 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by DonieBrasco »

Moje misljenje je da dok se Alisa ne stavi na poliograf, odvede na ispitavanje nema od ovoga nista, ona je kljuc svega nema ko drugi da prica ona je tamo bila.

Jedno je sigurno da se neko stiti tj. pravi ubica.
Locked