Cekam odgovor ThomaseeeeMensurM wrote:
Ja se nikad necu umoriti, al ti bi mogao naucitiJThomas wrote:i ne shvataš da je u tome podvučenom oruđe ono "nekom čvrstom preprekom unutar vozila", a ne vozilo?
Slučaj Dženan Memić
-
MensurM
#251 Re: Slučaj Dženan Memić
-
MensurM
#252 Re: Slučaj Dženan Memić
Da. To ni ja nisam nasao odgovor. Jesu mogle mozda povrede proci do obdukcije jer je sedam dana bio u komi?Vega_Brothers wrote:Kad će vrli vještaci pojasniti od čega su tačno oštećeni Ljubini blatobrani i farovi? Udarili Dženana u noge kojima ništa nije bilo a blatobrani i farovi popucali?
Mislim, pa to im je ipak bio ključni dokaz protiv Ljube. Popravljao oštećeni kombi nedugo nakon onog što se dogodilo Dženanu.
- Thorgerson
#253 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa evo vidim mjerilo tih na drugoj strani. 10% vs 90%, barem ovdje na forumu.MensurM wrote: Ma mrsko mi sve pisati, samo shvati da postoje isti takvi kao ti na drugoj strani. Koji, blago receno, sumnjaju u slabe dokaze obitelji.
Ne smeta im on. Nego stvara sliku u javnosti da se nema povjerenja u tuzilastvo. Negdje s pravom, a negdje luta.
Evo dva primjera brzinska. Kaze da je Zujo tvrdio da je Dzenan ubijen. Toga nigdje nema. Onda da vozilo nije tupo mehanicko orudje, a vidimo da jest.
Prihvata da je ubistvo plod saobracajne nesrece, ali ne prihvata identitet ubica. To je samo iz novina i s fejsa sto znam
Kazes evo Muriz stvara sliku u javnosti. Ja sam gledao jedan intervju Muriza. I taj intervju me samo zainteresovao da pratim sudjenje. Tu i tamo covjek izadje sa nekom izjavom. Niti pratim fb sta tamo pisu, niti idem na te proteste.
Slusajuci sudjenje, svjedocenja, gledajuci rekonstruckcije ja sam stekao dojam kakav imam. A ne slusajuci Muriza. Tako da ti to pada u vodu, da je Muriz nesto poremetio stav javnosti. Muriz je jedino zasluzan za to da je puno raje se zainteresovalo za slucaj i pocelo ga pratiti. A i mediji su poceli objavljivati snimke sa sudjenja.
A to kakav je stav javnosti prema ovom slucaju zahvali nesposobnim tuziteljima, policiji, vjestacima itd.
- JThomas
#254 Re: Slučaj Dženan Memić
to baš izgleda kao pravi nalaz nekog pravog stručnjaka. bez naših slova i na templejtu.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#255 Re: Slučaj Dženan Memić
Da imamo američki sistem prosječan forumaš bi ovog Cigu spasio zatvora na "reasonable doubt".
Nema šanse da bi neko mogao ubijedit 12 porotnika da je Cigo ubio Dženana kombijem...
Nema šanse da bi neko mogao ubijedit 12 porotnika da je Cigo ubio Dženana kombijem...
- zateznistub
#256 Re: Slučaj Dženan Memić
Vela havle, onda si ipak ono drugo...MensurM wrote:Da. To ni ja nisam nasao odgovor. Jesu mogle mozda povrede proci do obdukcije jer je sedam dana bio u komi?Vega_Brothers wrote:Kad će vrli vještaci pojasniti od čega su tačno oštećeni Ljubini blatobrani i farovi? Udarili Dženana u noge kojima ništa nije bilo a blatobrani i farovi popucali?
Mislim, pa to im je ipak bio ključni dokaz protiv Ljube. Popravljao oštećeni kombi nedugo nakon onog što se dogodilo Dženanu.
- sunceKOtepsija
#257 Re: Slučaj Dženan Memić
MensurM wrote:Da. To ni ja nisam nasao odgovor. Jesu mogle mozda povrede proci do obdukcije jer je sedam dana bio u komi?Vega_Brothers wrote:Kad će vrli vještaci pojasniti od čega su tačno oštećeni Ljubini blatobrani i farovi? Udarili Dženana u noge kojima ništa nije bilo a blatobrani i farovi popucali?
nasem Ahileju nemoze nista kombi, osim da ga udarivsi ga sa straznje strane nanese povredu u slijepocnom prijedjelu glave
Vještak Žujo tek 18. aprila 2017. godine pozvan je kao vještak-svjedok te je tada kazao da je radio na ovom slučaju čak šest puta! O izvršenoj obdukciji je kazao:
- Leš je bio sa medicinskom gazom i sa zavojem na glavi. To sam samo našao na tijelu. Kod svake obdukcije mjeri se leš. Ja sam našao 190 cm. Nakon što sam uradio spoljašni pregled konstatovao sam povrede odnosno otvor u sljepoočnom predjelu lijevog dijela glave – kazao je Žujo
- Prilikom obdukcije nisam našao nikakve povrede na nogama, na trbuhu, na karlici, na grudnom košu. Nisam našao i ima fotodokumentacija koja to pokazuje – kazao je Žujo.
Last edited by sunceKOtepsija on 20/06/2017 11:43, edited 1 time in total.
- Thorgerson
#258 Re: Slučaj Dženan Memić
Kad se vec hvatas nalaza vjestaka, zasto onda ovdje to ne spomenes? Ili ono copnes, samo kad odgovara tvojoj verziji.MensurM wrote:Da. To ni ja nisam nasao odgovor. Jesu mogle mozda povrede proci do obdukcije jer je sedam dana bio u komi?Vega_Brothers wrote:Kad će vrli vještaci pojasniti od čega su tačno oštećeni Ljubini blatobrani i farovi? Udarili Dženana u noge kojima ništa nije bilo a blatobrani i farovi popucali?
Zasto ne kazes da je vjestak Zujo fino rekao da su primarne povrede samo na glavi. Sekundarne na nogama, rukama, razderotine. Nastale padom.
Dakle, prema njihovoj verziji kombi je udario Dzenana u glavu. To je jedini kontatk kombija i Dzenana. Sve ostalo su povrede nastale padom. To je rekao Zujo. Jedan od vjestaka na koje se ti ovdje silno pozivas.
-
MensurM
#259 Re: Slučaj Dženan Memić
http://www.geocities.ws/dalempijevic/serb/pesak.htmJThomas wrote:to baš izgleda kao pravi nalaz nekog pravog stručnjaka. bez naših slova i na templejtu.
Samo upisi na gugl tupo mehajicko orudje vozilo i dobices 300 strana. Da nisam na mobu jos bi te malo izdominirao, al dosta mi je i ovo.
- JThomas
#260 Re: Slučaj Dženan Memić
a ovako se moramo zadovoljiti tezom da je željeznica prvi, takoreći paradni, primjer mehaničkog oruđa. i jeste dosta.
-
MensurM
#261 Re: Slučaj Dženan Memić
Thorgerson wrote:Kad se vec hvatas nalaza vjestaka, zasto onda ovdje to ne spomenes? Ili ono copnes, samo kad odgovara tvojoj verziji.MensurM wrote:Da. To ni ja nisam nasao odgovor. Jesu mogle mozda povrede proci do obdukcije jer je sedam dana bio u komi?Vega_Brothers wrote:Kad će vrli vještaci pojasniti od čega su tačno oštećeni Ljubini blatobrani i farovi? Udarili Dženana u noge kojima ništa nije bilo a blatobrani i farovi popucali?
Zasto ne kazes da je vjestak Zujo fino rekao da su primarne povrede samo na glavi. Sekundarne na nogama, rukama, razderotine. Nastale padom.
Dakle, prema njihovoj verziji kombi je udario Dzenana u glavu. To je jedini kontatk kombija i Dzenana. Sve ostalo su povrede nastale padom. To je rekao Zujo. Jedan od vjestaka na koje se ti ovdje silno pozivas.
Da je zujo htio lagat, je li mogao reci: da, bile su povredice na nogama i mogle su biti od kombija.
I bilo bi gotovo. Al jok, frajer prema vasem pola govori istinu, a pola laze
- sunceKOtepsija
#262 Re: Slučaj Dženan Memić
Thorgerson wrote:Kad se vec hvatas nalaza vjestaka, zasto onda ovdje to ne spomenes? Ili ono copnes, samo kad odgovara tvojoj verziji.MensurM wrote:Da. To ni ja nisam nasao odgovor. Jesu mogle mozda povrede proci do obdukcije jer je sedam dana bio u komi?Vega_Brothers wrote:Kad će vrli vještaci pojasniti od čega su tačno oštećeni Ljubini blatobrani i farovi? Udarili Dženana u noge kojima ništa nije bilo a blatobrani i farovi popucali?
sudija :"Primarni kontakt vozila s pjessakom bio far u predjelu ...ispod pojasa...da li je moguce da vozilo ostvari kontakt sa pjesakom ispod pojasa pri tome imamo ostecenje blatobrana, imamo polomjen far a nemamo nikakvih povreda u predjelu ispod pojasa..." ... "razderotine koze rekli ste da su sekundarne povrede-DA, raniji vjestaci su rekli da je kontakt prednjeg dijela vozila bio ispod pojasa imamo pri tome i ostecenje blatobrana, i polomljen far i udubljenje haube...da li je moguce da ta ostecenja vozila nastanu a da nemamo nikakvih primarnih povreda u predjelu tijela dzenan memica ispod pojasa"
"Ja prilikom obdukcije nisam nasao nikakve povrede nisam nasao nikakve povred e i na nogama ni na kralici ni na grudnom kosu..."
-
lijepa u dusi
#263 Re: Slučaj Dženan Memić
I prilikom tog jednog jedinog kontakta, puca retrovizor i logicno savija se prema prozoru; isti retrovizor na kojem Ljubo u odrazu vidi nepomicno tijelo da lezi. Alise nigdje nema u izjavama. A izjave, gluho bilo.
Drago mi je vidjeti podrsku i pravnika.
Drago mi je vidjeti podrsku i pravnika.
-
MensurM
#264 Re: Slučaj Dženan Memić
Zasto mislis da je Zujo tu rekao istinu, a lagao da ostecenja na kombiju odgovaraju povredama glave? Ne mozes uzimati jednu recrnicu iz iskaza i reci da je to istina, a 95 posto iskaza laz.sunceKOtepsija wrote:Thorgerson wrote:Kad se vec hvatas nalaza vjestaka, zasto onda ovdje to ne spomenes? Ili ono copnes, samo kad odgovara tvojoj verziji.MensurM wrote:
Da. To ni ja nisam nasao odgovor. Jesu mogle mozda povrede proci do obdukcije jer je sedam dana bio u komi?
sudija :"Primarni kontakt vozila s pjessakom bio far u predjelu ...ispod pojasa...da li je moguce da vozilo ostvari kontakt sa pjesakom ispod pojasa pri tome imamo ostecenje blatobrana, imamo polomjen far a nemamo nikakvih povreda u predjelu ispod pojasa..." ... "razderotine koze rekli ste da su sekundarne povrede-DA, raniji vjestaci su rekli da je kontakt prednjeg dijela vozila bio ispod pojasa imamo pri tome i ostecenje blatobrana, i polomljen far i udubljenje haube...da li je moguce da ta ostecenja vozila nastanu a da nemamo nikakvih primarnih povreda u predjelu tijela dzenan memica ispod pojasa"
"Ja prilikom obdukcije nisam nasao nikakve povrede nisam nasao nikakve povred e i na nogama ni na kralici ni na grudnom kosu..."
- Thorgerson
#265 Re: Slučaj Dženan Memić
Inace, treba napomenuti da je rekonstrukcija, koju ovdje gledamo i koja je nedavno objavljena, snimljena 13 na 14 juni 2016. godine.
Znaci tacno 4 mjeseca poslije Dzenanove smrti.
Ne znam. Ja da sam kera izgubio, bio bih vise potresen da pricam kako je uginuo.
Znaci tacno 4 mjeseca poslije Dzenanove smrti.
Ne znam. Ja da sam kera izgubio, bio bih vise potresen da pricam kako je uginuo.
-
mrgreen
#266 Re: Slučaj Dženan Memić
evo vrlo konkretno: dalida na 1:10 izjavljuje kako je dzenan imao kontuziju pluca: https://youtu.be/otUdRc7N-eQ?t=1m10ssunceKOtepsija wrote: sudija :"Primarni kontakt vozila s pjessakom bio far u predjelu ...ispod pojasa...da li je moguce da vozilo ostvari kontakt sa pjesakom ispod pojasa pri tome imamo ostecenje blatobrana, imamo polomjen far a nemamo nikakvih povreda u predjelu ispod pojasa..." ... "razderotine koze rekli ste da su sekundarne povrede-DA, raniji vjestaci su rekli da je kontakt prednjeg dijela vozila bio ispod pojasa imamo pri tome i ostecenje blatobrana, i polomljen far i udubljenje haube...da li je moguce da ta ostecenja vozila nastanu a da nemamo nikakvih primarnih povreda u predjelu tijela dzenan memica ispod pojasa"
a obdukcija nije ukazala na bas nikakve povrede grudnog kosa, niti opcenito bilo kakve povrede osim jedne na glavi, i onih nastalih padom na zemlju.
s obzirom da izjavljuje nesto sto nije istina: 1. nekompetentna i obmanjuje javnost, i/ili 2. namjerno laze.
-
bosanska senzacija
#267 Re: Slučaj Dženan Memić
I meni je zaista tesko povjerovati da je u pitanju toliki obim zavjere u pitanju ovog slucaja gdje i atentat na Kenedija izgleda kao maciji kasalj.
Ti cigani su snimljeni na mjestu dogadjaja, uhvaceni su u bijegu, priznali pa povukli priznanje, mijenjali su dijelove na kombiju na kojem postoje udubljenja od udara...
Ali jok, ubio Budnjin sin iako ni u tragovima se ne moze naci da je on uopste poznavao nekog od ovo dvoje pa me onda zaista interesuje kako uopste utvrditi motiv da on tek tako ubije nekog.
Sva zbrka oko ovog slucaja je cini mi se nastala zbog javasluka i nesposobnosti policije koja je prvobitno obavljala uvidjaj gdje su se pojavile razne kontradiktornosti i nedoumice na osnovu kojih su se isplele razne price.
Ti cigani su snimljeni na mjestu dogadjaja, uhvaceni su u bijegu, priznali pa povukli priznanje, mijenjali su dijelove na kombiju na kojem postoje udubljenja od udara...
Ali jok, ubio Budnjin sin iako ni u tragovima se ne moze naci da je on uopste poznavao nekog od ovo dvoje pa me onda zaista interesuje kako uopste utvrditi motiv da on tek tako ubije nekog.
Sva zbrka oko ovog slucaja je cini mi se nastala zbog javasluka i nesposobnosti policije koja je prvobitno obavljala uvidjaj gdje su se pojavile razne kontradiktornosti i nedoumice na osnovu kojih su se isplele razne price.
- apsidejzi
#268 Re: Slučaj Dženan Memić
Kad je sud u pitanju, tu se gledaju samo cinjenice, a cinjenica iz ovog video klipa je da ostecenje koje kombi ima, NIJE nastalo usljed kontakta sa r. Dzenanom. Koliko ce ova cinjenica uticati na vjerodostojnost ostatka price o romima, nek sud odluci. Imaju uvid u siri spektar dokaza.sunceKOtepsija wrote: sudija :"Primarni kontakt vozila s pjessakom bio far u predjelu ...ispod pojasa...da li je moguce da vozilo ostvari kontakt sa pjesakom ispod pojasa pri tome imamo ostecenje blatobrana, imamo polomjen far a nemamo nikakvih povreda u predjelu ispod pojasa..." ... "razderotine koze rekli ste da su sekundarne povrede-DA, raniji vjestaci su rekli da je kontakt prednjeg dijela vozila bio ispod pojasa imamo pri tome i ostecenje blatobrana, i polomljen far i udubljenje haube...da li je moguce da ta ostecenja vozila nastanu a da nemamo nikakvih primarnih povreda u predjelu tijela dzenan memica ispod pojasa"
-
MensurM
#269 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa vjetrobransko staklo i stok su imali kontakt, vele svi vjestaci. Bas bas s tim kombijem.apsidejzi wrote:Kad je sud u pitanju, tu se gledaju samo cinjenice, a cinjenica iz ovog video klipa je da ostecenje koje kombi ima, NIJE nastalo usljed kontakta sa r. Dzenanom. Koliko ce ova cinjenica uticati na vjerodostojnost ostatka price o romima, nek sud odluci. Imaju uvid u siri spektar dokaza.sunceKOtepsija wrote: sudija :"Primarni kontakt vozila s pjessakom bio far u predjelu ...ispod pojasa...da li je moguce da vozilo ostvari kontakt sa pjesakom ispod pojasa pri tome imamo ostecenje blatobrana, imamo polomjen far a nemamo nikakvih povreda u predjelu ispod pojasa..." ... "razderotine koze rekli ste da su sekundarne povrede-DA, raniji vjestaci su rekli da je kontakt prednjeg dijela vozila bio ispod pojasa imamo pri tome i ostecenje blatobrana, i polomljen far i udubljenje haube...da li je moguce da ta ostecenja vozila nastanu a da nemamo nikakvih primarnih povreda u predjelu tijela dzenan memica ispod pojasa"
- apsidejzi
#270 Re: Slučaj Dženan Memić
Javasluk policije + korumpirano tuzilastvo = jebe lud zbunjenog (da prostite)bosanska senzacija wrote: Sva zbrka oko ovog slucaja je cini mi se nastala zbog javasluka i nesposobnosti policije koja je prvobitno obavljala uvidjaj gdje su se pojavile razne kontradiktornosti i nedoumice na osnovu kojih su se isplele razne price.
Ne treba ti teorija zavjere nikakva...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#271 Re: Slučaj Dženan Memić
Neko je vec spominjaobosanska senzacija wrote:I meni je zaista tesko povjerovati da je u pitanju toliki obim zavjere u pitanju ovog slucaja gdje i atentat na Kenedija izgleda kao maciji kasalj.
ali eto nemoguce da je neki Memic (uz duzno postovanje) ubijen i da se iz nekog razloga trazi krivina.Leutar je preminuo u Univerzitetsko kliničkom centru Sarajevo 28. ožujka, a iako je prošlo 18 godina, ubojice i nalogodavci atentata na Jozu Leutara još nisu otkriveni, iako su u istrazi sudjelovali stručnjaci iz FBI-a.
Ja ne kazem da je to Budnjih sin ili ko vec, ali da cijeli slucaj smrdi, itekako.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#272 Re: Slučaj Dženan Memić
Nevezano za slucaj Memic.
Sjecate li se ubistva konobara u Strosi,pucanjem u glavu,pred 100 svjedoka,svi dobili amneziju,niko nista ne zna. Jel ikad iko osudjen?
Sjecate li se ubistva konobara u Strosi,pucanjem u glavu,pred 100 svjedoka,svi dobili amneziju,niko nista ne zna. Jel ikad iko osudjen?
- apsidejzi
#273 Re: Slučaj Dženan Memić
Teorija je malo drugacije prezentovana sudu. Pogledaj boldirano. Ako je Dzenan preminuo od urarca u lijevu sljepocnicu a sudu se predstavlja da je PRIMARNI kontakt vozila bio far, onda je Dzenan ili klecao na koljenima pa ovi naletili, ili se sageo u tom trenutku. Sta kazu ostali svjedoci tj Romkinja i Alisa. Jesu li setali u trenutku kontakta ili je on klecao / vezao pertlu?MensurM wrote:Pa vjetrobransko staklo i stok su imali kontakt, vele svi vjestaci. Bas bas s tim kombijem.apsidejzi wrote:Kad je sud u pitanju, tu se gledaju samo cinjenice, a cinjenica iz ovog video klipa je da ostecenje koje kombi ima, NIJE nastalo usljed kontakta sa r. Dzenanom. Koliko ce ova cinjenica uticati na vjerodostojnost ostatka price o romima, nek sud odluci. Imaju uvid u siri spektar dokaza.sunceKOtepsija wrote: sudija :"Primarni kontakt vozila s pjessakom bio far u predjelu ...ispod pojasa...da li je moguce da vozilo ostvari kontakt sa pjesakom ispod pojasa pri tome imamo ostecenje blatobrana, imamo polomjen far a nemamo nikakvih povreda u predjelu ispod pojasa..." ... "razderotine koze rekli ste da su sekundarne povrede-DA, raniji vjestaci su rekli da je kontakt prednjeg dijela vozila bio ispod pojasa imamo pri tome i ostecenje blatobrana, i polomljen far i udubljenje haube...da li je moguce da ta ostecenja vozila nastanu a da nemamo nikakvih primarnih povreda u predjelu tijela dzenan memica ispod pojasa"
-
MensurM
#274 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa da su htjeli namjestiti slucaj ne bi razbili donji dio kombija, a Zuji rekli da kaze da nema povreda donjeg dijela.
Mane logike, nisu amateri
Mane logike, nisu amateri
- sunceKOtepsija
#275 Re: Slučaj Dženan Memić
jesi li citao Ilijadu? gledas li seriju "American Gods"? Ako DA onda ce ti biti jasno kako se u sve ovo uklapa smrt Dzenana Memica, i povrede koje je zadobio u "slijepocnom predjelu glave" nakon sto ga je kombi udario ispod pojasa pri cemu je doslo do teskih ostecenja na kombiju :thumbupMensurM wrote:Zasto mislis da je Zujo tu rekao istinu, a lagao da ostecenja na kombiju odgovaraju povredama glave? Ne mozes uzimati jednu recrnicu iz iskaza i reci da je to istina, a 95 posto iskaza laz.sunceKOtepsija wrote: