Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

Edin H.

#176 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Edin H. »

Banksy wrote:

Otac Dženana Memića: Burzić mi je rekla da mi je sin ubijen

"15. marta na razgovoru s Dalidom Burzić, advokatu Feragetu i meni je opisivala događaj - to je bilo naguravanje to je bila tuča, nije on njega htio ubiti, jadna Alisa kaže imala je i ona traume, išla je hodži da joj pomogne, ja nju ne dam", rekao je Muriz Memić.

Ispitati hodzu pod krivicnom odgovornosti. :oops:
Last edited by Edin H. on 20/06/2017 00:20, edited 1 time in total.
pecpec

#177 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pecpec »

A odakle taj bunjo uopste u cijeloj toj prici,jeli doticni bio frajer od ove male prije pa ga zato povezuju ili?
ultima_palabra

#178 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ultima_palabra »

Bas tanka trola... zice spale.
MensurM

#179 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

pecpec wrote:A odakle taj bunjo uopste u cijeloj toj prici,jeli doticni bio frajer od ove male prije pa ga zato povezuju ili?
Nije. Ili najvjerovatnije nije.

Pocelo je tako da je novinaru Laticu jedan poznanik rekao da je Budnjo ubica, a on to objavio u tekstu. Pricalo se po Ilidzi. Kao sto se pricalo da je Alisin bivsi Mirza ubica, raja mu prijetila, al on prosao detektor lazi.
pecpec

#180 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pecpec »

MensurM wrote:
pecpec wrote:A odakle taj bunjo uopste u cijeloj toj prici,jeli doticni bio frajer od ove male prije pa ga zato povezuju ili?

Pocelo je tako da je novinaru Laticu jedan poznanik rekao da je Budnjo ubica, a on to objavio u tekstu. Pricalo se po Ilidzi. Kao sto se pricalo da je Alisin bivsi Mirza ubica, raja mu prijetila, al on prosao detektor lazi.
Cuj rekao,sta ce ga ubit ako nije imo povoda oko male.Mozda i tom bunji neko pakuje.
MensurM

#181 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Sad sam naletio na podatak da je Dzenan ustvari predlozio kobnu setnju Alejom...

Kako su mu Alisa i njoj nepoznati Budnjo smjestili sacekusu ako nisu znali da ce biti tamo?
MensurM

#182 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

pecpec wrote:
MensurM wrote:

Cuj rekao,sta ce ga ubit ako nije imo povoda oko male.Mozda i tom bunji neko pakuje.
E bas nam je to nejasno.

Svi znamo ubicu, ali ni izbliza ne znamo motiv.
pecpec

#183 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pecpec »

Dok se ne sazna motiv dzaba sve,ne treba nikog optuzivat ali sam ubjeđen da ta mala sve zna i krije.
Edin H.

#184 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Edin H. »

uglavnomja wrote:
zenit dozic wrote:

...
Svjedokinja ovog slučaja Vasvija Seferović, supruga osumnjičenog Ljube, dovedena je u Veliku aleju, gdje se nesreća dogodila, sa lisicama na rukama
...

:?:

zasto je svjedokinja sa lisicama ? zbog nekog drugog belaja?
Da, I zasto joj nisu skinuli lisice tokom vjestacenja, da nece mozda pobjeci pored onoliko ljudi? Zaista nehuman tretman.
emmir1

#185 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by emmir1 »

Ne vjerujem ja da je tu bilo motiva da ga se ubije, no vjerujem da su ga namjeravali prebit i udarci palicom su bili fatalni.

Svašta se priča i meni zaista nije realno da od udara auta u Aleji momak pogine.

I to vozač nije primjetio kao da ga je udario nego mu rekla žena?
A vidjeli smo prvi nalaz Žuje, višestruke ozljede po tjelu i glavi

Ovo ne izgleda kao nesreca a šta i ko se krije iza ovoga ne znam.

Porodici želim snage i sabura i da dođu do istine i pravde
Matzan

#186 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Matzan »

Edin H. wrote:
uglavnomja wrote:
zenit dozic wrote:

...
Svjedokinja ovog slučaja Vasvija Seferović, supruga osumnjičenog Ljube, dovedena je u Veliku aleju, gdje se nesreća dogodila, sa lisicama na rukama
...

:?:

zasto je svjedokinja sa lisicama ? zbog nekog drugog belaja?
Da, I zasto joj nisu skinuli lisice tokom vjestacenja, da nece mozda pobjeci pored onoliko ljudi? Zaista nehuman tretman.

Prema onom što piše u medijima dotična nije svjedok nego optužena.
Prema navodima iz prijedloga za određivanje pritvora Tužilaštva Ljubo i Vasvija se terete za ubistvo i pokušaj ubistva dok se Bekrija tereti za krivično djelo spriječavanje dokazivanja.

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/239389/novi-d ... DIhfV.dpuf
MensurM

#187 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

emmir1 wrote:Ne vjerujem ja da je tu bilo motiva da ga se ubije, no vjerujem da su ga namjeravali prebit i udarci palicom su bili fatalni.
Kaze tata da su ga zamijenili s nekim. Hmmm

Image
sunceKOtepsija

#188 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by sunceKOtepsija »

dakle udari ga "kombi" u predjelu koljeno potkoljenicu, momak nema nikakvih povreda osim na glavi-dakle bio je nesto poput Ahileja, samo obrnuto
Rofix

#189 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Rofix »

Ovi administratori nista ne rade, ne znam kako mogu pustit ovakve da pisu... :-)
klaki

#190 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by klaki »

Mensure dosadan si

@Rofix I ja se isto pitam. Ocito da je psovka jedini kriterij za popusit ban, a spinovanje, obmana i flejmanje nisu?
O'zone wrote:

O'Zone jesi ziv?
MensurM

#191 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Vas 90 posto misli suprotno od mene, a niste mi u stanju parirati s dvije prosirene recenice. Demantujte, navedite, izmislite...

Evo otac kaze da su ga zamijenili i da je ubistvo ustvari nesretan slucaj i velika zabuna...
pecpec

#192 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pecpec »

Ne treba biti ni brutalan prema Mensuru i traziti ban samo zato sto brani jarana i iznosi svoje misljenje kao i price koje se vrte po novinama.Do sad ne primjetih da ikog vrijeđa.Ako ne pise sto mozda nekom nije po volji ne treba ga valjda zbog toga banovat,nemojte djeca biti.Razmjenjujte sa njim misljenja kao ja ako vas nesto zanima.
TheMule

#193 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by TheMule »

Znao sam jednog koji je motorm udario kombi i onda preletio preko njeg i pao na asfalt na drugu stranu. Poderana koza na nogama i rukama ko da je bio u pozaru pa izgorio. Nema sanse da bi ovaj Dzenan imo male povrede u slucaju direktnog udarca.

Ulovite djevojku, tog svjedoka i Rome, i sve ispitajte ponaosob dok se djele batine ko bombone - dok ne propjevaju

A onda, ubicu, vjestaka, i oca u Zenicu na 20 godina bez penzije kad izadju.

A Dalidu - dozivotno. Taj rad sudova je nedopustiv i izvor svog zla u BiH
lijepa u dusi

#194 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by lijepa u dusi »

Pistolj nije nosio uz sebe, vec u autu. I to prema Alisinim tvrdnjama.
lijepa u dusi

#195 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by lijepa u dusi »

MensurM wrote:Sad sam naletio na podatak da je Dzenan ustvari predlozio kobnu setnju Alejom...

Kako su mu Alisa i njoj nepoznati Budnjo smjestili sacekusu ako nisu znali da ce biti tamo?
Naletices na svasta sad jer su pozivi i poruke obrisani. Ali...
Last edited by lijepa u dusi on 20/06/2017 07:37, edited 1 time in total.
karanana

#196 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karanana »

isto ko sto nije realno da udarac autom nanosi samo povrede glave, tako mi nije realno da neko premlacivanje koje vodi do kome i smrti moze biti naneseno samo na glavi. posebno ako inicijelna namjera nije da se osoba ubije. izadjes sa bejzbol palicom i udaras po rebrima, stomaku, nogama, mozda glavi. ali ne samo i iskljucivo po glavi.
Vega_Brothers

#197 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Vega_Brothers »

Tu nema ništa neubično ako planiraš nekog pretući palicom da mu "daš lekciju" ali vidiš da je već nakon prvog udarca pao na tlo i potpuno izgubio svijest.
PM72

#198 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by PM72 »

Više mi je i ova tema dojadila.Te ovaj je ili onaj,reći ću ime pa neću,ne valja ovaj ili onaj.Nedao Bog zla slučaja ali meni da neko ubije dijete i da znam ko je - ne bi mi trebalo tužiteljstvo i ganjanje pravne države.Pobio bi govna i zatro im sjeme.Pa neka košta koliko god.
lijepa u dusi

#199 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by lijepa u dusi »

karanana wrote:isto ko sto nije realno da udarac autom nanosi samo povrede glave, tako mi nije realno da neko premlacivanje koje vodi do kome i smrti moze biti naneseno samo na glavi. posebno ako inicijelna namjera nije da se osoba ubije. izadjes sa bejzbol palicom i udaras po rebrima, stomaku, nogama, mozda glavi. ali ne samo i iskljucivo po glavi.
Meni to opet samo govori da je taj neko znao sta radi i vrlo vjerovatno da jeste isao na ubistvo.
lijepa u dusi

#200 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by lijepa u dusi »

PM72 wrote:Više mi je i ova tema dojadila.Te ovaj je ili onaj,reći ću ime pa neću,ne valja ovaj ili onaj.Nedao Bog zla slučaja ali meni da neko ubije dijete i da znam ko je - ne bi mi trebalo tužiteljstvo i ganjanje pravne države.Pobio bi govna i zatro im sjeme.Pa neka košta koliko god.
Ne shvatas sustinu Murizove borbe. Ovo nije borba samo za Dzenana, vec za sve naredne Dzenane koji se mogu desiti u ovom cirkusu od grada, drzave. Lahko bi Muriz rijesio svoj problem ali bi oni koji trebaju da nas stite od ubica ostali neotkriveni, u mogucnosti da rade na stetu sutra bilo kome od nas.
Locked