napokon... hvala. nadam se da ces se i drzati ovoga.denden wrote: ↑13/07/2021 19:09Eee...ima taj kvaziduhovnjački lajn više inačica. Od onog da poliglota sa sagovornikom uvijek govori jezikom tog drugog, preko one da majstor može oponašati neznalicu, ali da obratno ne vrijedi, pa do Rambove "razgovor se uvijek vodi na nivou glupljeg"belfy wrote: ↑13/07/2021 18:30
kakav grafit ja vidim? kakvo je ovo buncanje? pusio opet sa dzolixom?
i onda opet problemi sa razumijevanjem procitanog. eto ti i ofarbano da razumijes bolje. sada se nama da smo i to apsolvirali, pa me interesuje kakve veze sa ovom temom ima taj moj post sa druge teme?
Nije da ova naša konverzacija nije imala blistavih trenutaka, ali mi je postala neinspirativna, efekat "slikovnica" se kvari ponavljanjem.
Tako da te pozdravljam, živ, zdrav i veseo bio.
Slučaj Dženan Memić
-
belfy
#15651 Re: Slučaj Dženan Memić
-
skaljicmufid
#15652 Re: Slučaj Dženan Memić
"Pas ne laje zbog sela, nego zbog sebe'”
Ovo do sada bile su informacije iz pravosuđa, slijede političke analize pozadine ovih predmeta, politički kontekst i njihove implikacije na politički život u BiH, od mojih poznanika političkih analitičara, lično se time ne bavim.
Kažu, Državno tužilaštvo, čitaj Glavna tužiteljica, ne bave se predmetom Memić zbog suza članova porodice Memić koje su, kako kažu svjedoci tog susteta, jako dirnule Glavnu, niti zbog pravde i pravice za građane, već zbog "dirty" materijala za njene mentore iz sjene u svrhu svojevrsnog pritiska i kvalitetnih "aduta" u aktuelnoj borbi i trgovini HDZ sa SDA oko njihovih ustupaka u izbornom zakonu.
Međutim, kako iz ove istrage Glavna nije dobila ništa upotrebljivo, odlučila je da okonča istragu stim da se takva istraga mora okončati potvrđivanjem optužnice po svaku cijenu jer bi je suprotno koštalo njene karijere i drugog mandata. Dakle, za Glavnu je sada od presudne važnosti da se "udari pečat" Državnog suda na tu optužnicu, a ishod suđenja po toj optužnici je ne zanima jer više ništa novo i upotrebljivo ne može izvući iz ove istrage i postupka osim tog optuženja i eventualne osude tih pet optuženih. Stoga slijedi dugogodišnje suđenje na koje će zaboraviti svi osim tužitelja, porodice Memić, optuženih i njihovih porodica, sudećeg vijeća i naravno advokata koji će se obogatiti na ovom dugogodišnjem suđenju.
Naravno, nije direktor Državne obavještajne službe uhapšen samo da bi se ishodila potvrda ove optužnice, to je svakako Glavnoj bilo u planu, ali kada se pokazalo da predmet Memić ne može donijeti potrebne političke "adute" njenim mentorima, odlučila je da se ovaj predmet "pusti niz vodu", a da se nastavi sa rezervnim planom "Osmica," tako da se zapravo radi o jednoj kontinuiranoj aktivnosti Glavne: predmet "Memić" se završava i odmah se nastavlja predmet "Osmica", a svrha i cilj njegovog današnjeg hapšenja je uticaj i pritisak na sudije, i to na Državni sud radi produženja pritvora osumnjičenim i potvrde optužnice, a na Vrhovni sud da oslobode Seferoviće.
Glavna će nastaviti sa predmetom Osmica iz istih razloga i motiva, kao nekad sa predmetom Memić: za potrebe aktuelne borbe i trgovine HDZ sa SDA oko njihovih ustupaka u izbornom zakonu.
Ima njen Mentor iz sjene ličnog aduta, mnogo jačeg "kviska" u pregovorima sa Riđobradim, radi se o njegovom federalnom ministru zdravlja od kojeg zavisi stolica "prof dr doktorice direktorice primarijus", ali se time ne želi poslužiti jer je svjestan činjenice da većina članova SDA potajno mrzi i prezire Profesoricu Direktoricu, iskreno priželjkuje njen pad, tako da se ne odlučuje na takvu vrstu ucjene i pritiska jer tako nešto ne bi uticalo na ostatak SDA da popusti u toj trgovini.
Šef, direkror Državne obavještajne službe je već nešto drugo, mnogo važnije i mnogo značajnije, to se zorno uočava iz saopštenja bivšeg emeritus reis Cerića kada poziva Bošnjake da uoče značaj Mossada za Jevreje u njihovoj borbi za opstanak te tako pravi analogije iz kojih se mnogo toga zaključuje o mogućim potezima SDA.
Dakle, ostaje jedna gorka spoznaja, da je predmet Memić potrošen i zloupotrebljen u političke svrhe od većine političkih igrača, da će se zvanično okončati suđenjem i eventualnom osudom tih pet lica, a možda i Seferovićima, ali to sada za "visoku politiku i njihove igrače", Glavnu i vrh pravosuđa, više nije bitno.
Neće biti više bitno i za većinu javnosti, osim da ponovim, za tužitelja, porodicu Memić, optužene i njihove porodice, sudeće vijeće, advokate koji će se obogatiti na ovom predmetu. I za ponekog forumaša klixovca koji će se time baviti iz dokolice i hobija, poput recimo dzolixa.
Da završim kako sam započeo:
"Pas ne laje zbog sela, nego zbog sebe'”, ali i
"Psi laju, a karavane prolaze"...
Ovo do sada bile su informacije iz pravosuđa, slijede političke analize pozadine ovih predmeta, politički kontekst i njihove implikacije na politički život u BiH, od mojih poznanika političkih analitičara, lično se time ne bavim.
Kažu, Državno tužilaštvo, čitaj Glavna tužiteljica, ne bave se predmetom Memić zbog suza članova porodice Memić koje su, kako kažu svjedoci tog susteta, jako dirnule Glavnu, niti zbog pravde i pravice za građane, već zbog "dirty" materijala za njene mentore iz sjene u svrhu svojevrsnog pritiska i kvalitetnih "aduta" u aktuelnoj borbi i trgovini HDZ sa SDA oko njihovih ustupaka u izbornom zakonu.
Međutim, kako iz ove istrage Glavna nije dobila ništa upotrebljivo, odlučila je da okonča istragu stim da se takva istraga mora okončati potvrđivanjem optužnice po svaku cijenu jer bi je suprotno koštalo njene karijere i drugog mandata. Dakle, za Glavnu je sada od presudne važnosti da se "udari pečat" Državnog suda na tu optužnicu, a ishod suđenja po toj optužnici je ne zanima jer više ništa novo i upotrebljivo ne može izvući iz ove istrage i postupka osim tog optuženja i eventualne osude tih pet optuženih. Stoga slijedi dugogodišnje suđenje na koje će zaboraviti svi osim tužitelja, porodice Memić, optuženih i njihovih porodica, sudećeg vijeća i naravno advokata koji će se obogatiti na ovom dugogodišnjem suđenju.
Naravno, nije direktor Državne obavještajne službe uhapšen samo da bi se ishodila potvrda ove optužnice, to je svakako Glavnoj bilo u planu, ali kada se pokazalo da predmet Memić ne može donijeti potrebne političke "adute" njenim mentorima, odlučila je da se ovaj predmet "pusti niz vodu", a da se nastavi sa rezervnim planom "Osmica," tako da se zapravo radi o jednoj kontinuiranoj aktivnosti Glavne: predmet "Memić" se završava i odmah se nastavlja predmet "Osmica", a svrha i cilj njegovog današnjeg hapšenja je uticaj i pritisak na sudije, i to na Državni sud radi produženja pritvora osumnjičenim i potvrde optužnice, a na Vrhovni sud da oslobode Seferoviće.
Glavna će nastaviti sa predmetom Osmica iz istih razloga i motiva, kao nekad sa predmetom Memić: za potrebe aktuelne borbe i trgovine HDZ sa SDA oko njihovih ustupaka u izbornom zakonu.
Ima njen Mentor iz sjene ličnog aduta, mnogo jačeg "kviska" u pregovorima sa Riđobradim, radi se o njegovom federalnom ministru zdravlja od kojeg zavisi stolica "prof dr doktorice direktorice primarijus", ali se time ne želi poslužiti jer je svjestan činjenice da većina članova SDA potajno mrzi i prezire Profesoricu Direktoricu, iskreno priželjkuje njen pad, tako da se ne odlučuje na takvu vrstu ucjene i pritiska jer tako nešto ne bi uticalo na ostatak SDA da popusti u toj trgovini.
Šef, direkror Državne obavještajne službe je već nešto drugo, mnogo važnije i mnogo značajnije, to se zorno uočava iz saopštenja bivšeg emeritus reis Cerića kada poziva Bošnjake da uoče značaj Mossada za Jevreje u njihovoj borbi za opstanak te tako pravi analogije iz kojih se mnogo toga zaključuje o mogućim potezima SDA.
Dakle, ostaje jedna gorka spoznaja, da je predmet Memić potrošen i zloupotrebljen u političke svrhe od većine političkih igrača, da će se zvanično okončati suđenjem i eventualnom osudom tih pet lica, a možda i Seferovićima, ali to sada za "visoku politiku i njihove igrače", Glavnu i vrh pravosuđa, više nije bitno.
Neće biti više bitno i za većinu javnosti, osim da ponovim, za tužitelja, porodicu Memić, optužene i njihove porodice, sudeće vijeće, advokate koji će se obogatiti na ovom predmetu. I za ponekog forumaša klixovca koji će se time baviti iz dokolice i hobija, poput recimo dzolixa.
Da završim kako sam započeo:
"Pas ne laje zbog sela, nego zbog sebe'”, ali i
"Psi laju, a karavane prolaze"...
-
bitangeIprinceze
#15653 Re: Slučaj Dženan Memić
Ja bih se volio provozati u superdobroj limuzini Ljubinoj. Al da se kamere pogase.
- GAU8
#15654 Re: Slučaj Dženan Memić
Mufide, ti si do jučer imao sasvim drugačije "informacije"... Šta je bilo?

-
dzolix
#15655 Re: Slučaj Dženan Memić
Sta mislis ima li ikakve veze hapsenje Osmice sa postupkom protiv G.Tadic pred disciplinskim tuziocem u vezi namjestanja tuzilaca po njenoj volji ili mozda sa hapsenjem direktora rudnika Djurdjevik, bivse firme gdje je G.Tadic radila kao pravnica.skaljicmufid wrote: ↑14/07/2021 23:31 I za ponekog forumaša klixovca koji će se time baviti iz dokolice i hobija, poput recimo dzolixa.
https://youtu.be/ceYsipKMKSE
- GAU8
#15656 Re: Slučaj Dženan Memić
G.Tadic je "pozitivac" u slučaju optužbe vezano za istragu o istrazi ubistva Dženana.
S druge strane je "negativac" po pitanju jučerašnjeg "državnog udara".
Izgleda da su se napokon o sebi zabavili.
S druge strane je "negativac" po pitanju jučerašnjeg "državnog udara".
Izgleda da su se napokon o sebi zabavili.
- JThomas
#15657 Re: Slučaj Dženan Memić
hej, samo jedan sudija potvrđuje optužnice, i kad ode na odmor ne potvrđuju se (ili odbijaju, eto). pa to nije tako na sudu u bosanskoj krupi od pet sudija, a ne...
- GAU8
#15658 Re: Slučaj Dženan Memić
Sav javašluk, amaterizam i kriminal polako izlazi na površinu.
Oni se igraju države...
Oni se igraju države...
-
td_maajka
#15659 Re: Slučaj Dženan Memić
zar ti sumnjas u Mufidove informacije i analize?
Mislim, covjek se time licno ne bavi, ali je okruzen ljudima iz svih sfera, pravnicima, politickim analiticarima, vjerovatno i drugim strucnjacima... Citavu grupu savjetnika covjek ima... stani... da on nije Benjamina Karic, jbt?!
- vjeshalica
-
sumirprimus
#15661 Re: Slučaj Dženan Memić
bogme ovde faza mirovanja od ranog jutra, sta je reci? tajmaut zbog protesta? 
- tranquil
#15662 Re: Slučaj Dženan Memić
Prioriteti
- skafiskafsnjak
#15663 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa ja , botovi na protestima .
-
sumirprimus
#15664 Re: Slučaj Dženan Memić
neka neka fino samo da primjetimo, sad kad se stanu javljat s mobitela 
- JThomas
#15665 Re: Slučaj Dženan Memić
kiša će padati, ali ako puhne vjetar možda i neće...td_maajka wrote: ↑15/07/2021 09:34zar ti sumnjas u Mufidove informacije i analize?
Mislim, covjek se time licno ne bavi, ali je okruzen ljudima iz svih sfera, pravnicima, politickim analiticarima, vjerovatno i drugim strucnjacima... Citavu grupu savjetnika covjek ima... stani... da on nije Benjamina Karic, jbt?!![]()
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#15666 Re: Slučaj Dženan Memić
hahhaha a vidi fakat, ni Mensura ni dzolixa ni dendena, kakva slučajnost ??!!??!!
sad će oni sa telefona, trebamo one slike poskidat i kladionicu baciti koji je koji
sad će oni sa telefona, trebamo one slike poskidat i kladionicu baciti koji je koji
- GAU8
#15667 Re: Slučaj Dženan Memić
Jadne su ove demonstracije...
-
bitangeIprinceze
- GAU8
#15669 Re: Slučaj Dženan Memić
Ja sam protestvovao protiv ovih utvara u svoje vrijeme.bitangeIprinceze wrote: ↑15/07/2021 12:36Pa naravno da su jadne kad forumas. Sto nisi dao svoj doprinos demonstracijama da sve bude kako treba. Bez tebe sve je 0.
Ako mene vidiš kao nekoga tko podržava Osmicu i bagru, onda mijenjaj dioptriju.
-
MensurM
-
bitangeIprinceze
#15671 Re: Slučaj Dženan Memić
Sve ista ekipa, bez razlike.GAU8 wrote: ↑15/07/2021 12:47Ja sam protestvovao protiv ovih utvara u svoje vrijeme.bitangeIprinceze wrote: ↑15/07/2021 12:36
Pa naravno da su jadne kad forumas. Sto nisi dao svoj doprinos demonstracijama da sve bude kako treba. Bez tebe sve je 0.
Ako mene vidiš kao nekoga tko podržava Osmicu i bagru, onda mijenjaj dioptriju.
-
bitangeIprinceze
#15672 Re: Slučaj Dženan Memić
I tebe boli neka stvar za spas drzave. Sad kad su krenula kola nizbrdo samo gkavu okrecete jedni od drugih a ranije u istom kolu.
-
belfy
#15673 Re: Slučaj Dženan Memić
-
td_maajka
-
dzolix
#15675 Re: Slučaj Dženan Memić
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/66 ... -moje-bebe
Ja pet godina trpim medijski linč. Govorili su da me treba silovati da sve kažem. Pisali su da sam ubica. Pratili su me. Moj život je stao a tada sam imala 19 godina. Osudili su me samo što sam ostala živa. Pristajem na sva vještačenja i međunarodna i poligraf samo da saznam šta se desilo. Imam ožiljak na donjoj strani leđa i rupu na glavi gdje nikada nije izrasla kosa. Jedino lijepo je što sam ostala trudna i ne znam ni kako iznosim trudnoću. Svima sam bila na raspolaganju da se sazna sve - navela je Mutap - Ramić.
Ona je opet kazala da se ničega ne sjeća.
- Ja ne znam ništa pustite me zbog moje bebe - kazala je Mutap- Ramić
Ja pet godina trpim medijski linč. Govorili su da me treba silovati da sve kažem. Pisali su da sam ubica. Pratili su me. Moj život je stao a tada sam imala 19 godina. Osudili su me samo što sam ostala živa. Pristajem na sva vještačenja i međunarodna i poligraf samo da saznam šta se desilo. Imam ožiljak na donjoj strani leđa i rupu na glavi gdje nikada nije izrasla kosa. Jedino lijepo je što sam ostala trudna i ne znam ni kako iznosim trudnoću. Svima sam bila na raspolaganju da se sazna sve - navela je Mutap - Ramić.
Ona je opet kazala da se ničega ne sjeća.
- Ja ne znam ništa pustite me zbog moje bebe - kazala je Mutap- Ramić
Last edited by dzolix on 15/07/2021 16:05, edited 1 time in total.