Slučaj Dženan Memić II

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
denden

#76 Re: Slučaj Dženan Memić II

Post by denden »

kvinoja wrote: 10/06/2023 16:23
Kako osuditi ubicu kad su materijalni dokazi ili uništeni (džemper) ili poturani (staklo, auta)...
Mislim da je uništavanje dokaza krivično djelo. Zašto Mutapi nisu optuženi za uništavanje džempera, nego je priča o "uništavanju džempera za koje imamo očevica iz kuće Mutapa" korišteno samo u medijsko-propagandne svrhe?

Možda zato što je i tužiocima jasno da je najnormalnija stvar, kad je u pitanju osoba povrijeđene i zamotane glave, rasjeći majicu čije bi skidanje preko glave povrijedilo ranu na glavi. A šta raditi od takve majice nego je baciti u smeće. Koliko se sjećam, baš iz tvog insajderskog pitanja na temi se dalo zaključiti da su upravo sami Mutapi ti "svjedoci iz kuće Mutapovih" koji su ispričali da je majica izrezana i bačena.

Majica koja je, btw., bila ispod jakne koja je uzeta u dokaze i samim tim su izrazito male statističke šanse da ima ikakvu dokaznu vrijednost, ali, kako to biva u svim teorijama zavjere, "ključni dokaz" je ono čega nema. Na takve odsutne dokaze se onda mogu štiklati priče ovisne o mašti naratora.
denden

#77 Re: Slučaj Dženan Memić II

Post by denden »

kvinoja wrote: 11/06/2023 21:13 O dendenovoj zadnjoj teoriji stvarno nemam riječi. Od 2018. pišeš po forumu balade o svjedoku E.M, ali sada si nadmašio sam sebe. Navodiš da su "murizovci" saznali da ih je E.M. izlevatio 23.05.2017, pa bi zbog bijesa od tog saznanja imali motov zapaliti kuću svjedoka E.M. U tom slučaju će ti balade morati ući u kategoriju Naučna fantastika, jer se događaj paljenja kuće desio 02.05.2017 (javno možeš saznati o tome na više mjesta ako se zaroviš). Znači, zašto bi osoba koju je spomenuo E.M. da je bila na licu mjesta (i da jest bio i da nije bio) imala želju da to uradi, kad nepismena rulja murizovci mogu upaliti vremensku mašinu, vratiti se 20ak dana u prošlost i zapaliti kuću tog svjedoka?
Eto, nisam znao tačan datum, ali pretpostavljao sam da je bilo nakon 23.05.2017. godine kada su u tužilaštvu Murizu i Feragetu rekli da ih je E.M. izlevatio.

Mada je to u čitavom kontekstu tvog prodavanja muda za bubrege potpuno nebitno, tek sam usput spomenuo mogućnost da su murizovci, a ne potvoreni Budnjo, imali jači motiv.

S druge strane, kada pogledamo saopštenje Kantonalnog tužilaštva, u njemu Dalida Burzić navodi da je Muriz samo tražio da ga prime nakon protesta i kažu mu šta je E.M. ispričao.

Tada su mu rekli da ga je E.M. izlevatio.

Međutim, sama činjenica da je Muriz insistirao upravo na tome da čuje zvanično šta je E.M. ispričao tužilaštvu, upućuje na zaključak da je već sumnjao da ih je izlevatio.

A znamo iz stare teme da je Muriz imao od "svojih ljudi" praktično sva saznanja iz istrage, da je CD sa Kuvajtske rezidencije imao prije nego što je on zvanično oduzet, da su policajci sa njim gledali snimke itd.

Tako da je vrlo moguće da je Muriz i prije 02.05.2017. godine imao saznanja o tome da je E.M. odbio svoju ublehu ponoviti dva mjeseca ranije u tužilaštvu, a Murizu sve vrijeme lagao da ju je ponovio.

Imamo na staroj temi post nekog, čini se, lokalca, koji je pisao kako se Muriz sa ekipom podigao i uništio romske nastambe nakon što su Seferovići uhapšeni. Ne znam je li tačno, ali niko to nije demantovao, a ukazuje na nasilan obrazac ponašanja.

Međutim, samo sam usput i retorički spomenuo da su murizovci imali motiv za agresiju prema E.M.-u, jer ih je dvaput izlevatio.

Ako to je jedina tvoja zamjerka (a i njena vrijednost je pod sumnjom) na sadržaj mog posta, onda se slažeš da pokvareno prodaješ muda pod bubrege u vezi svega ostalog? :)
kvinoja

#78 Re: Slučaj Dženan Memić II

Post by kvinoja »

denden wrote: 11/06/2023 21:24
kvinoja wrote: 11/06/2023 21:13 O dendenovoj zadnjoj teoriji stvarno nemam riječi. Od 2018. pišeš po forumu balade o svjedoku E.M, ali sada si nadmašio sam sebe. Navodiš da su "murizovci" saznali da ih je E.M. izlevatio 23.05.2017, pa bi zbog bijesa od tog saznanja imali motov zapaliti kuću svjedoka E.M. U tom slučaju će ti balade morati ući u kategoriju Naučna fantastika, jer se događaj paljenja kuće desio 02.05.2017 (javno možeš saznati o tome na više mjesta ako se zaroviš). Znači, zašto bi osoba koju je spomenuo E.M. da je bila na licu mjesta (i da jest bio i da nije bio) imala želju da to uradi, kad nepismena rulja murizovci mogu upaliti vremensku mašinu, vratiti se 20ak dana u prošlost i zapaliti kuću tog svjedoka?
Eto, nisam znao tačan datum, ali pretpostavljao sam da je bilo nakon 23.05.2017. godine kada su u tužilaštvu Murizu i Feragetu rekli da ih je E.M. izlevatio.

Mada je to u čitavom kontekstu tvog prodavanja muda za bubrege potpuno nebitno, tek sam usput spomenuo mogućnost da su murizovci, a ne potvoreni Budnjo, imali jači motiv.

S druge strane, kada pogledamo saopštenje Kantonalnog tužilaštva, u njemu Dalida Burzić navodi da je Muriz samo tražio da ga prime nakon protesta i kažu mu šta je E.M. ispričao.

Tada su mu rekli da ga je E.M. izlevatio.

Međutim, sama činjenica da je Muriz insistirao upravo na tome da čuje zvanično šta je E.M. ispričao tužilaštvu, upućuje na zaključak da je već sumnjao da ih je izlevatio.

A znamo iz stare teme da je Muriz imao od "svojih ljudi" praktično sva saznanja iz istrage, da je CD sa Kuvajtske rezidencije imao prije nego što je on zvanično oduzet, da su policajci sa njim gledali snimke itd.

Tako da je vrlo moguće da je Muriz i prije 02.05.2017. godine imao saznanja o tome da je E.M. odbio svoju ublehu ponoviti dva mjeseca ranije u tužilaštvu, a Murizu lagati da ju je ponovio.

Međutim, samo sam usput i retorički spomenuo da su murizovci imali motiv za agresiju prema E.M.-u, jer ih je dvaput izlevatio.

Ako to je jedina tvoja zamjerka (a i njena vrijednost je pod sumnjom) na sadržaj mog posta, onda se slažeš da pokvareno prodaješ muda pod bubrege u vezi svega ostalog? :)
Nije to moja jedina zamjerka naravno, imamo novih 1300 stranica da ponovimo sve što je rečeno na prethodnoj temi. Trenutno me je najviše šokirao način na koji bez imalo srama nastojiš prebaciti sumnju na žrtvu. Btw za datum 2.5. si mogao saznati na prethodnoj temi kada sam postavio link.
kvinoja

#79 Re: Slučaj Dženan Memić II

Post by kvinoja »

denden wrote: 11/06/2023 21:07
kvinoja wrote: 10/06/2023 16:23
Kako osuditi ubicu kad su sve relevantne poruke iz mobitela navodno u mupu izbrisane?
Mislim da je u tehničkom smislu vrlo lako utvrditi da li mijenjan sadržaj mobitela i kada, odnosno da li je uopšte i da li u vremenu kad je mobitel bio kod porodice Memić ili nakon što je predat u MUP.
MURIZ MEMIĆ: "Emir Mehmedagić je policajac MUP-a KS. On je sa Admirom Šalakom lično rekao da su oni obrisali poruke sa Dženanovog telefona i da ih pokušavaju da ih vrate. Edin Grabovica i Sanela Hasanbegović su bile u njihovom društvu.
Činjenica da niko nije, koliko je javnosti poznato-ni osumnjičen, niti optužen za brisanje poruka upućuje na zaključak da je u pitanju još jedna podmukla propagandna ubleha.
Tako je, ako niko JOŠ nije optužen, i ako se navodno JOŠ ne vodi istraga oko toga, to upućuje na zaključak da je sigurno ubleha. Zanemarićemo to što je istraga u toku protiv svih nadređenih Odsjeku koji Muriz sumnjiči za brisanje: Ćosića, Kreme i Mehića. :bih:
denden

#80 Re: Slučaj Dženan Memić II

Post by denden »

kvinoja wrote: 11/06/2023 21:30
Nije to moja jedina zamjerka naravno, imamo novih 1300 stranica da ponovimo sve što je rečeno na prethodnoj temi. Trenutno me je najviše šokirao način na koji bez imalo srama nastojiš prebaciti sumnju na žrtvu. Btw za datum 2.5. si mogao saznati na prethodnoj temi kada sam postavio link.
Onda, bujum, demantuj navode iz sadržaja mog posta na koje kažeš da imaš zamjerke.

Da, ne sumnjam da si mnogo "šokiran", takva ti je uloga.

Sjećam se da si postavljao link sa članka o zapaljenoj kući, ali nisam sad tražio da provjerim datum.
Last edited by denden on 11/06/2023 21:37, edited 1 time in total.
denden

#81 Re: Slučaj Dženan Memić II

Post by denden »

kvinoja wrote: 11/06/2023 21:33

Tako je, ako niko JOŠ nije optužen, i ako se navodno JOŠ ne vodi istraga oko toga, to upućuje na zaključak da je sigurno ubleha. Zanemarićemo to što je istraga u toku protiv svih nadređenih Odsjeku koji Muriz sumnjiči za brisanje: Ćosića, Kreme i Mehića. :bih:
Ma čudno, ako su tužioci već prije dizanja optužnice za prikrivanje imali takvu Murizovu izjavu i telefon čijom analizom mogu provjeriti da li on laže ili je neko zaista "brisao ključne poruke". ;)

Vrijeme će reći, kao što je reklo kada je raskrinkalo pa i stotine laži narativa Feraget-Memić. ;)
bitangeIprinceze

#82 Re: Slučaj Dženan Memić II

Post by bitangeIprinceze »

denden wrote: 11/06/2023 21:14 A šta raditi od takve majice nego je baciti u smeće.
:lol: :lol: :lol: jesi li gledao crtani u 19:15, idi spavaj :skoljka:
kvinoja

#83 Re: Slučaj Dženan Memić II

Post by kvinoja »

denden wrote: 11/06/2023 21:37
kvinoja wrote: 11/06/2023 21:33

Ma čudno, ako su tužioci već prije dizanja optužnice za prikrivanje imali takvu Murizovu izjavu i telefon čijom analizom mogu provjeriti da li on laže ili je neko zaista "brisao ključne poruke". ;)

Vrijeme će reći, kao što je reklo kada je raskrinkalo pa i stotine laži narativa Feraget-Memić. ;)
Tada su u fokusu bili mutapi, brisanje snimka i policajci iz Saobraćajnih istraga. Po datumima ispitivanja svjedoka, provedenih vještačenja itd. može se vidjeti šta je bilo u fokusu u periodu od februara 2021. do podizanja optužnice u julu 2021. Krvni delikti tada nisu došli na red. Ali sada jesu, što vidimo po imenima protiv kojih je pokrenuta istraga, a do čega će to dovesti, vidjećemo.
denden

#84 Re: Slučaj Dženan Memić II

Post by denden »

kvinoja wrote: 11/06/2023 21:54 Tada su u fokusu bili mutapi, brisanje snimka i policajci iz Saobraćajnih istraga. Po datumima ispitivanja svjedoka, provedenih vještačenja itd. može se vidjeti šta je bilo u fokusu u periodu od februara 2021. do podizanja optužnice u julu 2021. Krvni delikti tada nisu došli na red. Ali sada jesu, što vidimo po imenima protiv kojih je pokrenuta istraga, a do čega će to dovesti, vidjećemo.
Besmisleno je istragu i optužnicu za jedinstveno navodno prikrivanje komadati na osnovu formacijske pripadnosti navodnih prikrivača. Ono "ma sjajan bi bio dokaz za postojanje zavjere dokazati da je Muriz u pravu kad tvrdi da su MUP-ovci izbrisali ključne poruke, ali nećemo to provjeravati, jer su oni iz Krvnih delikata, a ne iz Saobraćaja. Sačekaćemo par godina, pa ćemo provjeriti" :-)

Smatram zbog toga da je u pitanju samo medijsko-propagandna ubleha. Ali, vrijeme će reći, slažemo se oko toga.
bitangeIprinceze

#85 Re: Slučaj Dženan Memić II

denden wrote: 11/06/2023 22:18
Smatram zbog toga da je u pitanju samo medijsko-propagandna ubleha.
Ubistvo je u pitanju, ublehe su samo tvoje. :)
Sanjarko

#86 Re: Slučaj Dženan Memić II

Post by Sanjarko »

bitangeIprinceze wrote: 11/06/2023 22:20
denden wrote: 11/06/2023 22:18
Smatram zbog toga da je u pitanju samo medijsko-propagandna ubleha.
Ubistvo je u pitanju, ublehe su samo tvoje. :)
+1 Da, ali tesko ce se rijesiti slucaj, koliko je vec vremena proslo itd.
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#87 Re: Slučaj Dženan Memić II

Post by RagibUzoriti »

Ubistvo je svakako.

Da li hotimicno ili iz ne, o tome se polemiše evo godinama.

Ja sam debelo ubjedjen i da na ponovljenom sudskom postupku nece biti nikakve promjene po pitanju sudske odluke.

Sta onda?
Cherry-Cherry

#88 Re: Slučaj Dženan Memić II

Post by Cherry-Cherry »

RagibUzoriti wrote: 12/06/2023 14:09 Ubistvo je svakako.

Ja sam debelo ubjedjen i da na ponovljenom sudskom postupku nece biti nikakve promjene po pitanju sudske odluke.

Sta onda?
Normalno da će biti ista odluka, nema dokaza za drugačiju.
A onda, neka se vrate opet na Ljubu ali sa palicom.
bitangeIprinceze

#89 Re: Slučaj Dženan Memić II

Sta onda?
Pa opet sve ispočetka dok nešto ne bude 🤠
bitangeIprinceze

#90 Re: Slučaj Dženan Memić II

Cherry-Cherry wrote: 12/06/2023 14:16

Sta onda?
Normalno da će biti ista odluka, nema dokaza za drugačiju.
A onda, neka se vrate opet na Ljubu ali sa palicom.
A šta je s kombijem? Ili i kombi i palica združeno?
kvinoja

#91 Re: Slučaj Dženan Memić II

Post by kvinoja »

"Na ročištu se pojavio i Murizov rođak, Sakib Memić.

On je kazao da je decenijama bio taksista i da mu je “na hiljade” mušterija, nakon stradanja Dženana Memića, pričalo da je Alisa prostitutka.

“Vozio sam dosta majki učenica koje su išle u školu s Alisom. Pričale su mi o prostituciji, ne samo one, nego na hiljade mušterija”, kazao je.

Ispričao je i saznanja o Zijadu Mutapu.

“Prije rata je prodavao paprike i paradajz. Kasnije se preselio na Alipašino Polje, imao je svoju ekipu, postao je baja. Kasnije je otvorio ‘rent a car’ kuću. Saznao sam kasnije da mu je zbog te ‘rent a car’ kuće ispred kuće došao džip s Pala, ljudi su pucali iz heklera. Zavrtao ih je za ta iznajmljena auta”, rekao je Memić."

Sa Raport tačka ba dosta novih informacija
Cherry-Cherry

#92 Re: Slučaj Dženan Memić II

Post by Cherry-Cherry »

Kaže Muriz: ne mogu ja odgovarati zbog jedne rečenice. :roll:
MensurM

#93 Re: Slučaj Dženan Memić II

Post by MensurM »

I eto tako, dva dana suđenja, a nigdje nijednog dokaza za prostituciju.

Loše.
tramvajtrojka

#94 Re: Slučaj Dženan Memić II

Post by tramvajtrojka »

MensurM wrote: 15/06/2023 17:35 I eto tako, dva dana suđenja, a nigdje nijednog dokaza za prostituciju.

Loše.
Ev i kvazi novinara sa index. hr ukaza se sime
Ateista

#95 Re: Slučaj Dženan Memić II

Post by Ateista »

Ovakva situacija da jedini svjedohk ubistva dobije amneziju je realan samo u sapunicama i nigdje drugo.

Ako lazira amneziju, a to mozemo sa skoro 100% sigurnoscu tvrditi da lazira,znaci da nekog stiti ili je ucijenjena i za to treba da odgovara.

To sto nije probadjen ubica jer nema dovoljno dokaza, ne znaci da se ne treba baviti onim za sta ima - ometanje istrage.
RagibUzoriti

#96 Re: Slučaj Dženan Memić II

Post by RagibUzoriti »

Sapunica za zaludjene mahalske tračeve i besposlene mase da imaju šta naglabati i prepričavati.

Taksista vozio 150 zena i sve mu rekle da je Alisa prostitutka. Ok, daj imena da i njih pozovemo da vidimo sta su izjavile.

Toliki silni zaštićeni i nezaštićeni svjedoci,sve priče rekla-kazala, tipa rekla tetka od komšijinog rođaka a ovaj čuo na pijaci...niti jedna validna informacija nije izrečena pred sudom.

Alisa jedini svjedok ubistva, nece da progovori ko je napadač odnosno ubica. Kako je natjerati da progovori? Izgleda nikako...

Splet okolnosti i traljav posao policije baca veliku sumnju da je mnogo ljudi umjesano u zlocin. Kad zarovis malo vise, u biti nikakvih konkretnih dokaza nema.

Muriz ponavlja godinama da zna ko je ubica. U zadnje vrijeme izgovara da nema pojma ko je ubica.

Digla se kuka i motika da se sin Alije Budnje nabije na kolac, kao ubica i nasilnik. Bez obzira na "popularnost" prezimena Budnjo, ljudi istrpili medijski linč. Ispade da taj Muamer nema veze sa ubistvom. Nisu odlucili da terete sve one koji im stavise metu na čelo.

Nikakvih novih detalja, sve neko ponavljanje prazne priče, raja postala odavno umorna od cijelog slucaja, nego većini ofirno više priznati da i sami ne vjeruju u Murizove teorije.

Sve u svemu, debelo smatram da je jedna politicka partija dobro iskoristila Murizovu nesrecu da ogadi narodu jednu drugu vec podobro ogađenu političku partiju da bi ih lakše skinuli sa vlasti ,uhljebili Arijanu kao navodno neko pojačanje,i jednog dana nabit će i nju i Muriza nogom kad im postanu nepotrebni.
kvinoja

#97 Re: Slučaj Dženan Memić II

Post by kvinoja »

RagibUzoriti wrote: 18/06/2023 05:25 Sapunica za zaludjene mahalske tračeve i besposlene mase da imaju šta naglabati i prepričavati.

Taksista vozio 150 zena i sve mu rekle da je Alisa prostitutka. Ok, daj imena da i njih pozovemo da vidimo sta su izjavile.

Toliki silni zaštićeni i nezaštićeni svjedoci,sve priče rekla-kazala, tipa rekla tetka od komšijinog rođaka a ovaj čuo na pijaci...niti jedna validna informacija nije izrečena pred sudom.

Alisa jedini svjedok ubistva, nece da progovori ko je napadač odnosno ubica. Kako je natjerati da progovori? Izgleda nikako...

Splet okolnosti i traljav posao policije baca veliku sumnju da je mnogo ljudi umjesano u zlocin. Kad zarovis malo vise, u biti nikakvih konkretnih dokaza nema.

Muriz ponavlja godinama da zna ko je ubica. U zadnje vrijeme izgovara da nema pojma ko je ubica.

Digla se kuka i motika da se sin Alije Budnje nabije na kolac, kao ubica i nasilnik. Bez obzira na "popularnost" prezimena Budnjo, ljudi istrpili medijski linč. Ispade da taj Muamer nema veze sa ubistvom. Nisu odlucili da terete sve one koji im stavise metu na čelo.

Nikakvih novih detalja, sve neko ponavljanje prazne priče, raja postala odavno umorna od cijelog slucaja, nego većini ofirno više priznati da i sami ne vjeruju u Murizove teorije.

Sve u svemu, debelo smatram da je jedna politicka partija dobro iskoristila Murizovu nesrecu da ogadi narodu jednu drugu vec podobro ogađenu političku partiju da bi ih lakše skinuli sa vlasti ,uhljebili Arijanu kao navodno neko pojačanje,i jednog dana nabit će i nju i Muriza nogom kad im postanu nepotrebni.
Pa ako su raja postala odavno umorna od cijelog slučaja, čemu ovi romani? :? Ah da, moraju se po nalogu centrale oprati neka imena :bih:
RagibUzoriti

#98 Re: Slučaj Dženan Memić II

Post by RagibUzoriti »

kvinoja wrote: 18/06/2023 08:45
RagibUzoriti wrote: 18/06/2023 05:25 Sapunica za zaludjene mahalske tračeve i besposlene mase da imaju šta naglabati i prepričavati.

Pa ako su raja postala odavno umorna od cijelog slučaja, čemu ovi romani? :? Ah da, moraju se po nalogu centrale oprati neka imena :bih:
U pravu si. Samo o cijoj centrali bi se moglo pricati, to je vec diskutabilno.
Ovi iz prve centrale su fašisti. Ovi što iskoristiše Murizovu bol, fašisti na kvadrat.
bitangeIprinceze

#99 Re: Slučaj Dženan Memić II

RagibUzoriti wrote: 18/06/2023 05:25 Splet okolnosti i traljav posao policije baca veliku sumnju da je mnogo ljudi umjesano u zlocin.
Koji je to splet okolnosti? Neki UZP :roll: ako je policija traljavo odradila poso a jeste zašto je to tako, ko je kome i šta reko? Policiju treba :izet: :izet:
RagibUzoriti

#100 Re: Slučaj Dženan Memić II

Post by RagibUzoriti »

bitangeIprinceze wrote: 18/06/2023 09:48
RagibUzoriti wrote: 18/06/2023 05:25 Splet okolnosti i traljav posao policije baca veliku sumnju da je mnogo ljudi umjesano u zlocin.
Koji je to splet okolnosti? Neki UZP :roll: ako je policija traljavo odradila poso a jeste zašto je to tako, ko je kome i šta reko? Policiju treba :izet: :izet:
Splet okolnosti je taj da nisu izuzeti svi dokazi sa lica mjesta(navodno),pa ostaju te sumnje i nagađanja.
Zasto je policija odradila traljavo posao-pa zato sto su nesposobni,a sefovi im se biraju po stranackoj liniji,nekad SDA a sada NiP. Ne zna se ko je gori od goreg.
U pravu si,pojedine treba :izet:
Ko je kome i sta rekao, treba dokazati.

Zasto bih ja vjerovao samo i iskljucivo jednoj strani, ako ta strana niti jedan jedini, ali konkretan dokaz za ovih godina nije predocila? Sve se svodi na neko nesto rek'o...ko je rek'o?

Zeko rek'o...

Cijelo tuzilastvo je u khurcu. Ako bi se vodili izjavama ko je sta rekao, a receno je puno, zasto tu istu Dalidu ne natakare na onaj detektor lazi samo sa jednim ciljem: da li je rekla mnogo puta spominjanu recenicu "ja nju nedam,on njega nije htio ubiti,samo je bilo naguravanje"...

Ako detektor podivlja, nek piče istragu u tom smjeru
Post Reply