Slike Cecenije

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

in33sa

Post by in33sa »

Ma to je klasicna postapalica nasih domacih branitelja islamske casti, da ih tako nazovem.

Cijeli svijet je protiv muslimana.

Slicnosti sa cetnickom postapalicom "celi svet se urotio protiv Srba/pravoslavaca" su slucajne, vjerovatno.

Tipicno, sad bi BH muslimani morali solidarizirati sa muslimanima sirom planete, bez obzira na cinjenice. Bez obzira sto su Rusi pristali na mir u Ceceniji sredinom devedesetih, i sto su Cecenski "borci za nezavisnost" (medju kojima je ogroman broj nececena, odnosno Arapa i slicnih koji sa Cecenijom nemaju bas nista zajednicko) presli u Dagestan i Ingushetiju i tamo napali na ruske vojnike, civile, prakticno izazvali novu intervenciju. Bez obzira na sve, BH muslimani se moraju solidarizirati sa njima. Jer, muslimani su, zaboga.

I onda se ljutimo kada nas drugi optuzuju za pretjerano isticanje islamskog karaktera borbe za Bosnu i Hercegovinu.
in33sa

Post by in33sa »

cheguevara_k1 wrote:
in33sa wrote:
obuca wrote:a po kojim zaslugama je 1 cecenski preSjednik dobio ulicu u nekom gradu BiH :lol: ovde je bas sve moguce :x
Zato sto je musliman, valjda.

Inace, nedostaju slike pobijene djece iz Beslana. Ili oni nisu bitni, jer nisu muslimani?
Rusku djecu u Beslanu su pobili ruski spetznazi, tako da ...
Ma da, oni to onako, iz zabave.

Ubijaju svoje da bi izazvali inervenciju NATO pakta, bre.
mala od skandala

Post by mala od skandala »

in33sa wrote:Ma to je klasicna postapalica nasih domacih branitelja islamske casti, da ih tako nazovem.

Cijeli svijet je protiv muslimana.

Slicnosti sa cetnickom postapalicom "celi svet se urotio protiv Srba/pravoslavaca" su slucajne, vjerovatno.

Tipicno, sad bi BH muslimani morali solidarizirati sa muslimanima sirom planete, bez obzira na cinjenice. Bez obzira sto su Rusi pristali na mir u Ceceniji sredinom devedesetih, i sto su Cecenski "borci za nezavisnost" (medju kojima je ogroman broj nececena, odnosno Arapa i slicnih koji sa Cecenijom nemaju bas nista zajednicko) presli u Dagestan i Ingushetiju i tamo napali na ruske vojnike, civile, prakticno izazvali novu intervenciju. Bez obzira na sve, BH muslimani se moraju solidarizirati sa njima. Jer, muslimani su, zaboga.

I onda se ljutimo kada nas drugi optuzuju za pretjerano isticanje islamskog karaktera borbe za Bosnu i Hercegovinu.
ma, idi bre Image...kako mudro samo
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

Može li neko navesti 10 najžeščih svjetskih ratišta u posljednjih 15-tak godina, npr. I ko su učesnici u njima, koje zaračene strane, s kojim ciljevima, razlozima, i td? Ja ne znam.
Last edited by homo_sapiens on 16/01/2008 12:05, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

veoma se solidarisem s narodima u patnji

ali eto zakljucili smo da albance boli glavic za bosnu...

mozemo otici malo dalje... pa zakljuciti da bosance boli cuna za kurde

mogli bi tako nabrajati danima...

medjutim sjecam se jednog prijepodneva kada sam jeo ustipke i gledao televiziju
na kojoj je bio dokumentarac doduse srbijanske tv kuce o ruskim zarobljenicima cije obitelji nisu imale nisu htjele platiti otkupnine

kasete su slane na adrese...

kasete sa klanjem
nozem
sjekirom
odsijecanje prsta
ma nezamislivi užas

:( :( :( :( :( :( :(
becu

Post by becu »

Sranje se desilo. Rat je zavrsen, gotova prica. Civili su izginuli. Nek mi neko objasni da je vrijednije da se drzava zove Noxçiyn, Ichkeria ili Cecenia od jednog zivota. I ratovati s Rusima, koji su nasljedili vojsku bivseg SSSR-a, imaju nuklearno naoruzanje i svakakvih igracki je ludost i protivno racionalnosti Islama.
visby

Post by visby »

Da, tezak ruski zulum je natjerao Cecene da proglase odcjepljenje na koje legalno nisu imali pravo, pocnu tjerati Ruse i druge ne-Cecene iz svoje nove drzave, i prosirivati sveti rat na susjedne krajeve. Rolling eyes
Zaista i ja se pitam po kojem pravu je Bjelorusija nezavizna drzava. Cak zele da se ujedine sa Rusijom.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

hm

je li latvija i čečenija

kao kod nas slovenija i vojvodina???
visby

Post by visby »

Hajde bolan ne mijesaj nase republike i pokrajine sa istim u SSSR.
mala od skandala

emir101 wrote:Zna se zašto rusi nisu pustili Čečeniju, a jesu Latviju, Moldaviju i sl. Iz istog razloga zbog kojeg je i Hitler htjeo da je njegova, ali prije toga slomio zube (hint: pogledati proizvodnju i transport nafte).

Ako je već stanovništvo bilo za Ruse, zašto su isti primjenjivali taktiku "spržene zemlje"?

I zamisli da su srbi okupirali cijelu BiH, muslimani bi mogli pobjeći ili se boriti na druge načine. Mislim da znam šta bi većina izabrala.

Nisam vehabija, ali nema niko pravo da ubija nijedan narod zbog nafte pa "makar" oni bili muslimani. Btw. ako neko ne zna promoteri vehabizma su i dalje američki najbolji jarani, što je po meni jako zanimljivo.

Draga In33sa i obuća, ako nemate sažaljena prema ljudima koji nemaju ništa, možete li se makar suzdržati od ovakvih fašističkih izjava. Ne mogu da vjerujem da zato štu su ljudi muslimani, po vama se ne bi smjeli ni sažaliti nad njima. Fuj!
naravno.. ništa čudno kada se zna da je ...

in33sa provjereni sljedbenik balijalizma :D
Sezam

Post by Sezam »

obuca wrote:a po kojim zaslugama je 1 cecenski preSjednik dobio ulicu u nekom gradu BiH :lol: ovde je bas sve moguce :x
Zamisli da zhivish u Zoharovoj ulici, joooj :lol: :lol:
bordouze

Post by bordouze »

Nijedan drugi narod nije u cjelost deportiran osim Cecena. Ako to nije genocid onda ne znam sta je. Valjada mislis da Rusi imaju bozansko pravo da pod svakim predsjednikom pocine po jedan omanji nad Cecenima. Prema zvanicnim izvjestajima o toj opereciji poptpisanom od strane Berje 25% Cecena je unisteno tokom transporta u Kazahstan.

Naravno da nije bez razloga sto su danas zrtve uglavnom muslimanski narodi poput Palestinaca,Cecena, Iracana itd.

Jeli mislis da muslimani treba da se stide te cinjenice?

Usput ja prema Cecenima ne osjecam sucut zato sto su muslimani vec zato sto su zrtve.

Zasto se ti ocito solidarises sa dzelatima i ubicama to ti znas?

Eto Fatris to je recimo falilo Cecenima kad je rijec o njihovim odnosima s Moskvom.[/quote]

Fratris wrote:
bordouze wrote:Rusi su za vrijeme Staljina 1944 cjelokupno stanovnistvo Cecnije u par dana preselili u Kazahstan. Jednostavno bukvalno sve Cecene potrpali u vozove i nasilno odvukli u Kazahstan. U toku samog transporta koji je organizovo NKVD i Lavrentije Berja osobno umrlo je 25% cjelokupne Cecenske populacije.
Hruscov im je tek 1957, par godina nakon Staljinove smrti, dozvolio da se vrate u domovinu.

Eto Fatris to je recimo falilo Cecenima kad je rijec o njihovim odnosima s Moskvom.
Po ovom ispada da je Staljin ista stvar sto i Jeljcin. Ceceni nisu ratovali 1944. nego 1994. Nisam pitao sta im je falilo 1944.-1957. nego 1994.

A posto si upucen u rusku povijest, zasto nisu drugi narodi kojim se dogodila deportacija ratovali?

I naravno, ne moze ni jedna stranica rasprave o Cecenima, Palestincima, Iracanima, Afgancima proci a da neko ne spomene da su muslimani. Tek da se zna da postoji belosvestska zavera protiv svih muslimana. :roll:
obuca

Post by obuca »

emire i te kako imam sazaljenja jer uvijek nastrada sitna buranija. meni nije bitno ko je ko i bezze mi je uvijek se pravdati. ljude djelim na dobre i lose. uvijek ista prica. cura je stavila slike i napisala 5 rijeci i otisla. slike su stare nekoliko godina :roll: sve smo vidjeli i znamo i na kraju krajeva mislis da je bilo koga zanimalo sto se u BiH kolju ljudi i siluju djeca s posebnim potrebama iz doma u Visegradu.
in33sa

Post by in33sa »

Fakat, Ulica Dzohara Dudajeva :D

To sto su nekom moji stavovi fasisticki, a jebiga, stvar je percepcije. Mislim da sam bio dovoljno jasan. Ako je neko musliman, ne znaci da je automatski u pravu.

Cinjenice govore za sebe.
in33sa

Post by in33sa »

Uostalom, slike stradanja djece i civila moze i srbadija staviti, djeca sa Kosova, djeca iz Sanskog mosta izbjegla pred Armijom, djeca iz Krajine, djeca iz Kravice, itd.

Ali to ne mijenja na cinjenicama koje svi znamo.
amarpitar

Post by amarpitar »

Dočaravajući u mislima prve početke Islama i teške borbe na Božijem putu, i uzimajući u obzir islamsku solidarnost kao jedan od aspekata Ramazana, nikako ne mogu a da se ne sjetim čovjeka koji je svoju napaćenu i okupiranu zemlju i svoj ponosan, ali potlačen i osramoćen narod poveo u borbu protiv ruske okupacije i hegemonije, nikako a da se ne sjetim generala Dževhera Dudajeva (ne Džohara, kako su njegovo lijepo muslimansko ime rogobatno transkribirali mediji) .

General Dudajev, prvi predsjednik Čečenske Republike Ičkerije, od 1991. pa sve do svoje pogibije 21. aprila 1996. godine junački je predvodio svoj narod u borbi protiv okupatorske ruske vojske. Ako je i jedan drugi narod doživio sličnu i još goru sudbinu u istom momentu i boreći se protiv istog jarma kao mi Bošnjaci onda su to bili Čečenci.

General Dudajev poginuo je najvjerovatnije u zračnom napadu ruskih aviona koji su ga uspjeli trasirati kada je Dudajev razgovarao preko satelitskog telefona. Ni dan danas nema zvanične izjave Moskve o tom slučaju, ali se sumnja da su čak i SAD umiješane u njegovu pogibiju. Uzimajući u obzir da je i sam bio general u vazduhoplovstvu sovjetske armade, trebao je znati da korištenje satelitskog telefona može biti kobno po njegov život, što je se Božijom voljom na kraju i dogodilo.

Iako su ostali bez svog vođe hrabri čečenski vojnici izborili su svijetlu pobjedu u prvom čečenskom ratu protiv Rusa.

Zanimljiva je i činjenica da je Čečeniju, pod kojim je imenom kod nas poznata, bez obzira na mnoge simpatije u svijetu, oficijelno priznala samo Gruzija 1991. godine i da Grozny od 1996. godine sjeća na svog generala noseći novo ime Dzhokhar-Ghala.

Danas mnoge lokacije u Turskoj, Letoniji, Ukrajini, Litvaniji i Poljskoj nose ime u čast Generala Dudajeva. Da je i Bosna i Hercegovina plakala za velikim Vukom Kavkaza pokazuje i Ulica Generala Dževhera Dudajeva u Goraždu.

Neka ti je rahmet generale.
http://burek.blogger.ba/arhiva/2007/09/14/1130427
visby

Post by visby »

A te cinjenice su to da su ceceni teroristi?

Reci cu vam samo da iz bosanskog rata oduzmete UNPROFOR, medunarodnu zajednicu, milijarde napumpane u BiH nakon rata i dobicete drustvo koje je podlozno uticajima iz Arabije.
bordouze

Post by bordouze »

Mozda jos uvije nisi bas fasista ali je ocito da si sovinsta i rasista.

Ako nastavis uzgajati svoju mrznju spram muslimana ko zna dokle ces dobaciti.

in33sa wrote:Fakat, Ulica Dzohara Dudajeva :D

To sto su nekom moji stavovi fasisticki, a jebiga, stvar je percepcije. Mislim da sam bio dovoljno jasan. Ako je neko musliman, ne znaci da je automatski u pravu.

nokturno

Post by nokturno »

Fratris wrote:Zasto Rusi nisu nigdje drugdje ratovali? Zasto su i Litva, i Latvija(s 30% Rusa) i Estonija otisle s mirom? Zasto su Rusi pustili Kazahstan, u kojem ih je bilo vise od samih Kazaha, da ode?

Zasto su Ceceni, nakon sto je prvi rat zavrsen ugovorom u Moskvi koji im je dao de fakto nezavisnost, isli 1999. siriti dzihad po Kavkazu?

Sad ispada da se svi manjinski narodi u svijetu trebaju dici na oruzje ako ih je neko ikad u povijesti ugnjetavao.
Fratrisovi komentari su slicni komentarima onih koji bi zbog 200 vojnika El Mudzahida da prikazu kompletnu Armiju BiH kao mudzahedine i fanatike.
Rahmetli general Dudajev nema nista zajednicko sa Basajevom, sem sto su obojica Ceceni. Pored Rusa, najveca nesreca koja je zadesila Cecene je uvlacenje vehabijskog kapitala i dobrovoljaca iz nama poznatih destinacija.

Sto se tice Cecenije ona je isti slucaj kao i Kosovo, pravno nema pravo na otcjepljenje ali imaju sva moralna prava, prije svega zasnovana na istoriji i cinjenici da su Ceceni u Rusiji gradjani drugog reda.

Inace, kroz diskusiju koja se vodi ovdje moze se prepoznati ko je Bosnjak a ko ne. Dok Bosnjaci spominju zlodjela Rusa, nebosnjaci najcesce spominju zloglasne desperatne akcije Cecena na ruskoj teritoriji. Nista cudno, vjerovatno bi imali oprecna misljenja i kad bi diskutovali o Sjevernoj Irskoj npr. a sve se to zasniva na predrasudama koje imamo jedni prema drugima, prije svega.

Meni je najinteresantnije zasto Ceceni digose u zrak dvije zgrade u Moskvi jos u vrijeme dok su bili slobodni a nakon ponovne okupacije Cecenije nije zabiljezena ni jedna takva teroristicka akcija :? Da li je nekome trebao povod za novi rat i ciji je igrac Basajev, prosudite sami.
mala od skandala

bordouze wrote:Mozda jos uvije nisi bas fasista ali je ocito da si sovinsta i rasista.

Ako nastavis uzgajati svoju mrznju spram muslimana ko zna dokle ces dobaciti.

in33sa wrote:Fakat, Ulica Dzohara Dudajeva :D

bordouze, pusti ga, nema ko da ga j.be! :D
bordouze

Post by bordouze »

Cuj Ceceni teroristi?

Prema zvanicnoj ruskoj historografiji ruski rezim u jednom danu pobije 25% ukupne Cecenske populacije a ostalih 75% protjera.

I onda se pojavi ovaj Visby i kaze da je cinjenica da su Ceceni teroristi. Ne neki, pojedinacni Ceceni, nego generalno Ceceni kao narod teroristi.

To je taj predtekst za genocid.
visby wrote:A te cinjenice su to da su ceceni teroristi?

Reci cu vam samo da iz bosanskog rata oduzmete UNPROFOR, medunarodnu zajednicu, milijarde napumpane u BiH nakon rata i dobicete drustvo koje je podlozno uticajima iz Arabije.
visby

Post by visby »

Budalo ja i ne tvrdim da su ceceni teroristi.
LjepoticaiZvjer

Post by LjepoticaiZvjer »

obuca wrote:pitam jer ne znam. hvala na odgovoru :) ima i ulica one azize sacirbegovic u SA koja je rodila sina pa joj valjda zato dali ulicu. ihhhhhhhh sta ovde sve ima :D
pa sin joj je postao neko, preko mame, a ne ona preko njega al haj.
visby

Post by visby »

Valjda jos uvijek u SA ima ulica Woodroov Srbija Mora izaci Na More Wilsona :-)
bordouze

Post by bordouze »

Nego sta tvrdis seljacino neartikulirana?
visby wrote:A te cinjenice su to da su ceceni teroristi?

Locked