[/quote]
Ja sam rekao da ko god smatra da je DOZVOLJENO SUDITI po zakonima koji se suprotstavljaju Allahovim (swt) zakonima, ta osoba je nevjernik i nemusliman. Ali drugo je prihvatiti da su zakoni u zemlji u kojim ti zivis ne-islamski zakoni, kao ako kazes prihvatim da su u bosni sekularni zakoni ali ne podrzavam ih i smatram da trebamo imati serijatski zakon. Ovo je sasvim normalno.
Isto tako u vezi homoseksualnost, mozes reci da prihvatas da zakoni u bosni legaliziraju homoseksualnost jel zivis u bosni, ali kazes da se NE slazes sa tim i smatras homoseksualnost veliki grijeh za kojeg te ceka kazna na buducem svijetu (Allah nas sacuvao)
Nadam se da razumijes sada. Isto tako unutar islamske drzava ne-muslimani koji placaju poseban porez (jizyah) oni dobijaju sigurnost i mogu zivjeti kao naprimjer krscani ili jevreji unutar Islamske drzava, i to prihvatas, ali ne podrzavas njihovu nevjeru i uvijek i pozivas na Islam i na spas na ovom i buducem svijetu. Tako da nadam se da vidis razliku.[/quote]
Bit ce rata sa vama jarane. Ali tada vas Alija nece spasiti vise. A cetnici su mila majka u poredenju sa Bosanskim nacionalistima. Izdajico roda svoga! Fuj.[/quote]
Drago mi je da si pokazao/pokazala tvoje pravo lice. Dakle da znam gdje si.
U svakom slucaju ko kaze da ja podrzavam Aliju? I kako ce nas on spasiti kad je on taj koji je zaustavio offanzivu ARBIH 1995 godine?
serijatsko vjencanje
-
alkalada
#127 Re: serijatsko vjencanje
"vi ste jednostavno cesto preglupi"Pietje_Bel wrote:Pa iz Holandije moze poslati kamion naoruznja npr. Ovi likovi su opasni. A vi ste jednostavno cesto preglupi da shvatiti koliko su oni opasni. I meni vas je zao ali sam istovremeno i malo zabrinut sto ste vi tako ravnodusni prema tome.almin-78 wrote:kako ces iz Holandije bolan? hajde dodji u BIH pa onda objavljuj rat![]()
hahahahahaha a budale Boze sacuvaj![]()
ma drzi se ti Holandije,takvi kao ti nisu potrebni Bosnjacima
Znaci ko god se neslaze sa tobom je glup?
I ko je to opasan? De mi reci koji su to ljudi koji su "opasni"?
-
alkalada
#128 Re: serijatsko vjencanje
Mozes li malo vise objasniti sa tim sta hoces da kazes?HAVANA wrote:alkalada wrote: Ja sam rekao da ko god smatra da je DOZVOLJENO SUDITI po zakonima koji se suprotstavljaju Allahovim (swt) zakonima, ta osoba je nevjernik i nemusliman. Ali drugo je prihvatiti da su zakoni u zemlji u kojim ti zivis ne-islamski zakoni, kao ako kazes prihvatim da su u bosni sekularni zakoni ali ne podrzavam ih i smatram da trebamo imati serijatski zakon. Ovo je sasvim normalno.
Isto tako u vezi homoseksualnost, mozes reci da prihvatas da zakoni u bosni legaliziraju homoseksualnost jel zivis u bosni, ali kazes da se NE slazes sa tim i smatras homoseksualnost veliki grijeh za kojeg te ceka kazna na buducem svijetu (Allah nas sacuvao)
Nadam se da razumijes sada. Isto tako unutar islamske drzava ne-muslimani koji placaju poseban porez (jizyah) oni dobijaju sigurnost i mogu zivjeti kao naprimjer krscani ili jevreji unutar Islamske drzava, i to prihvatas, ali ne podrzavas njihovu nevjeru i uvijek i pozivas na Islam i na spas na ovom i buducem svijetu. Tako da nadam se da vidis razliku.
Mrshhhhhhhhhhhhh
- Pietje_Bel
#129 Re: serijatsko vjencanje
Pa Alija vas je spasio. Juka vas je htijeo vratiti u Sandzak i Tursku zajedno sa Celom Bajramovicem a Alija vas nije dao. I Alija vam je dao Bosanske pasose umjesto da vas vrati u Alzi i Aganistan odakle ste i dosli. Da vam nije Alija, mislis da bi ti mogao na Alipasinom polju drzati 3 bule u kuci i vodati ih u burkama po gradu? Ti trebas da se molis za Aliju kao sto smo se mi molili za Tita jer on ti je dao sve zivo u zivotu, to zapamti.alkalada wrote:
U svakom slucaju ko kaze da ja podrzavam Aliju? I kako ce nas on spasiti kad je on taj koji je zaustavio offanzivu ARBIH 1995 godine?
A to o tome da znas gdje sam, je li to prijetnja?
- HAVANA
#130 Re: serijatsko vjencanje
alkalada wrote:Mozes li malo vise objasniti sa tim sta hoces da kazes?HAVANA wrote:alkalada wrote: Ja sam rekao da ko god smatra da je DOZVOLJENO SUDITI po zakonima koji se suprotstavljaju Allahovim (swt) zakonima, ta osoba je nevjernik i nemusliman. Ali drugo je prihvatiti da su zakoni u zemlji u kojim ti zivis ne-islamski zakoni, kao ako kazes prihvatim da su u bosni sekularni zakoni ali ne podrzavam ih i smatram da trebamo imati serijatski zakon. Ovo je sasvim normalno.
Nadam se da razumijes sada. Isto tako unutar islamske drzava ne-muslimani koji placaju poseban porez (jizyah) oni dobijaju sigurnost i mogu zivjeti kao naprimjer krscani ili jevreji unutar Islamske drzava, i to prihvatas, ali ne podrzavas njihovu nevjeru i uvijek i pozivas na Islam i na spas na ovom i buducem svijetu. Tako da nadam se da vidis razliku.
Mrshhhhhhhhhhhhh
Ne mogu.Baniraće me.
-
alkalada
#131 Re: serijatsko vjencanje
Ko je to "vas"? Jesil ti srbin ili hrvat pa govoris za bosnjake "vas"? I ti kazes da smo dosli iz Alzira i Afghanistana, de mi reci jel ti kazes da sam ja odatle, i otkuda ti ta informacija? Inace svi muslimani su dobrodosli u bosni bez obzira dali su iz Afghanistana ili Iraka, ili arapskog poluostrva ili Alzira, svi muslimani su nasa braca i dobrosli su u bosnu.Pietje_Bel wrote:Pa Alija vas je spasio. Juka vas je htijeo vratiti u Sandzak i Tursku zajedno sa Celom Bajramovicem a Alija vas nije dao. I Alija vam je dao Bosanske pasose umjesto da vas vrati u Alzi i Aganistan odakle ste i dosli. Da vam nije Alija, mislis da bi ti mogao na Alipasinom polju drzati 3 bule u kuci i vodati ih u burkama po gradu? Ti trebas da se molis za Aliju kao sto smo se mi molili za Tita jer on ti je dao sve zivo u zivotu, to zapamti.alkalada wrote:
A to o tome da znas gdje sam, je li to prijetnja?
I to za Tita, trebas znati da mi muslimani samo se Allahu (swt) molimo i samo od njega pomoc trazimo. Ako Allah (swt) hoce da nam se desi nesto onda ce se to desiti, bez obzira ako cijeli svijet hoce drugacije, ukljucujuc tvoj Tito. I Allah (swt) je taj koji nam daje sve u zivotu i on je taj kojima cemo se svi vratiti. Tito je mrtav i njegovo vrijeme na ovom svijetu je gotovo. Nema ga vise.
Last edited by alkalada on 17/05/2009 22:08, edited 1 time in total.
-
ekvivalent
#132 Re: serijatsko vjencanje
Pietje_Bel wrote:Pa iz Holandije moze poslati kamion naoruznja npr. Ovi likovi su opasni. A vi ste jednostavno cesto preglupi da shvatiti koliko su oni opasni. I meni vas je zao ali sam istovremeno i malo zabrinut sto ste vi tako ravnodusni prema tome.almin-78 wrote:kako ces iz Holandije bolan? hajde dodji u BIH pa onda objavljuj rat![]()
hahahahahaha a budale Boze sacuvaj![]()
ma drzi se ti Holandije,takvi kao ti nisu potrebni Bosnjacima
jel vas ovome uce gore na tih prestiznim zapadnoevropskim univerzitetima
dobro posto si ti malo zabrinut da se ovako dogovorimo
taj kamion oruzja nemoj slati
sjedi mu ti za volan i pravac sarajevo,podjeli duge cjevi toj vecini sekularista koje spominjes i na sred bascarsije izbaci proglas:
Achtung,achtung od danas zabranjene sve aktivnosti vezane s islamom pa tako i serijatska vjencanja
u potpisu stranka pedofila iz amsterdama
pa kom opanci kom obojci
uh sto ces odmah shvatit da ovde niko nije preglup bez obzira na to sto nemaju dipolmu zapadnoevropskog univerziteta
sinko popravi mi dan fakat
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#133 Re: serijatsko vjencanje
Posto je stiglo par upozorenja i prituzbi na diskusije po ovoj temi, a na zalost, .... moderatori ovog podforuma nisu prisutni, a moja malenkost je nije pratila, .... tema ce do daljnjeg biti zatvorena.
Moderator ovog p/f ce je procitati i odluciti sta dalje ciniti.
Moderator ovog p/f ce je procitati i odluciti sta dalje ciniti.