Sellam brate i Ahbab Stela
- arzuhal
#51 Re: Sellam brate i Ahbab Stela
Merhaba ej, Pietje Bel, merhabaaaaaaaa
merhaba ej, tamo noćiiiiii, merhabaaaaaaaaaaaa
Merhaba ti, povjesnosti, merhaabababbababababbaaaaaAaaAaAa
Ehlen veeeeeeeeeee seeeeeeeeehlen, merhaAaAAabAaAaA
MerhaaaBAAAaaaaA
il da kažem: mehraba!
MerhaaaBAAAaaaaA
- madner
#52 Re: Sellam brate i Ahbab Stela
Cuj merhaba odvratno. Cccccccc.Pietje_Bel wrote:Selam je u redu ljudi. Ali merhaba je vec odvratno. A isto tako kada kaze Selam, pa ga pitas sta ce popiti a on kaze:"Ma ajd daj pivo."
- Pietje_Bel
#53 Re: Sellam brate i Ahbab Stela
Pa da. Nisam Turcin majka mu stara. Merhaba je pristojni Turski pozdrav i samo ga koriste Turci i poturice iz Bosne, Bugarske, Sandjaka i Rumunije te Grcke. Znaci neko ko vise voli Turski jezik nego svoj, taj ce reci merhaba umjesto dobar dan ili zdravo.madner wrote:Cuj merhaba odvratno. Cccccccc.Pietje_Bel wrote:Selam je u redu ljudi. Ali merhaba je vec odvratno. A isto tako kada kaze Selam, pa ga pitas sta ce popiti a on kaze:"Ma ajd daj pivo."
- amrica
#54 Re: Sellam brate i Ahbab Stela
Ova recenica oslikava sav jad ovog drustva i ove zemlje i njenih narodaPietje_Bel wrote:[
A do jucer im janbolji drugovi i kumovi bili Milos i Ilija te redovno sa njima jeli slaninu i pili rakiju.
Sramotno je imati druga koji se zove Milos ili Ilija, ali je dobro druziti se sa onim sto imaju "pravo" ime, a iz oka bi ti ukrali, lazu te u oci...
A da je taj isti milos ili ilija primarijus dr specijalista hirurg.... prvi bi poletjeli kod njega na lijecenje oni koji se bave prebrojavanjem krvnih zrnaca, a ne bi kod hodze da im pravi zapise.
- Pietje_Bel
#55 Re: Sellam brate i Ahbab Stela
Ne totalno si me pogrresno razmuijela. Prije rata su takvim likovima kumovi i najbolji jarani bili Srbi a danas nazivaju ovu regularnu novu godinu ""Vlaskom" novom godinom i ponasaju se totalno obrnuto od onoga kako su se ponasali do jucer. U tome je stvar.amrica wrote:Ova recenica oslikava sav jad ovog drustva i ove zemlje i njenih narodaPietje_Bel wrote:[
A do jucer im janbolji drugovi i kumovi bili Milos i Ilija te redovno sa njima jeli slaninu i pili rakiju.![]()
Sramotno je imati druga koji se zove Milos ili Ilija, ali je dobro druziti se sa onim sto imaju "pravo" ime, a iz oka bi ti ukrali, lazu te u oci...
A da je taj isti milos ili ilija primarijus dr specijalista hirurg.... prvi bi poletjeli kod njega na lijecenje oni koji se bave prebrojavanjem krvnih zrnaca, a ne bi kod hodze da im pravi zapise.
- arzuhal
#56 Re: Sellam brate i Ahbab Stela
Merhaba je arapska riječ i izraz je dobrodošlice. Merhaba bismo preveli kao prostrano ti bilo. Jes da su je turci usvojili i prisvojili, ali u Turskoj merhaba koriste danas sekularisti kao naše zdravo, a muslimani koriste selam.
p.s.
Ova podjela sekularisti/muslimani nije moja (veoma je čudna), već sam je čuo od samijeh Turaka...
p.s.
Ova podjela sekularisti/muslimani nije moja (veoma je čudna), već sam je čuo od samijeh Turaka...
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#57 Re: Sellam brate i Ahbab Stela
MeHraba Savo komandante !arzuhal wrote:Merhaba ej, Pietje Bel, merhabaaaaaaaa
MerhaaaBAAAaaaaA
- Compact
#58 Re: Sellam brate i Ahbab Stela
Ehlen, byr milion! Otkud ljutaarzuhal wrote:Merhaba, kardešu moj...Pietje_Bel wrote: Seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelaaaaaaaaaaaaaaaam Maleeeeeeeeeeeeeeeeeeejk OoooooOOOOOOOOoooooooo
A do jucer im janbolji drugovi i kumovi bili Milos i Ilija te redovno sa njima jeli slaninu i pili rakiju...da naspem jednu ljutu, peke?
Last edited by Compact on 18/05/2009 11:59, edited 1 time in total.
- arzuhal
#59 Re: Sellam brate i Ahbab Stela
Ja bih išao i Milošu i Iliji i hodži...nijesam tijesan čovjek, pobogu...amrica wrote:A da je taj isti milos ili ilija primarijus dr specijalista hirurg.... prvi bi poletjeli kod njega na lijecenje oni koji se bave prebrojavanjem krvnih zrnaca, a ne bi kod hodze da im pravi zapise.
- Pietje_Bel
#60 Re: Sellam brate i Ahbab Stela
Prijatelj Turcin mi je rekao da je "merhaba" pristojni Turski pozdrav. Da je to Turska rijec koju su Arapi preuzeli iliti pozajmili.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#61 Re: Sellam brate i Ahbab Stela
Evo ovako ( bez visinskih priprema ) :arzuhal wrote:Merhaba je arapska riječ i izraz je dobrodošlice. Merhaba bismo preveli kao prostrano ti bilo. Jes da su je turci usvojili i prisvojili, ali u Turskoj merhaba koriste danas sekularisti kao naše zdravo, a muslimani koriste selam.
p.s.
-dusek
-kaput
-fildzan
-jorgan
-tjilim
-sokak
-baksuz
-jastuk
DZe sam stala, ti produzi.
Last edited by Latina on 18/05/2009 12:05, edited 1 time in total.
- arzuhal
#62 Re: Sellam brate i Ahbab Stela
Turci su znali svašta hapit pa podvest pod svoje..a možda je to i istina, ne znam...Pietje_Bel wrote:Prijatelj Turcim mi je rekao da je "merhaba" pristojni Turski pozdrav. Da je to Turska rijec koju su Arapi preuzeli.
Čujem jučer kako jedan malac iz mahale mi priča drugom:
Svađali se Kristiano i Ronaldinjo i u po frke drekne Kristiano: Ma ja sam za tebe Džeko!
Ne znam što ovo ispričah, al baš mi se nekako uklapalo...Merhaba..
- Pietje_Bel
#63 Re: Sellam brate i Ahbab Stela
Da li Edin Dzeko kaze ikada merhaba? Ne vjerujem. Mislim da je i njemu to odvartno. Ali ako Dzeko kaze merhaba onda cu je merhaba eaccepted.arzuhal wrote:Turci su znali svašta hapit pa podvest pod svoje..a možda je to i istina, ne znam...Pietje_Bel wrote:Prijatelj Turcim mi je rekao da je "merhaba" pristojni Turski pozdrav. Da je to Turska rijec koju su Arapi preuzeli.
Čujem jučer kako jedan malac iz mahale mi priča drugom:
Svađali se Kristiano i Ronaldinjo i u po frke drekne Kristiano: Ma ja sam za tebe Džeko!
Ne znam što ovo ispričah, al baš mi se nekako uklapalo...Merhaba..
-
obelix1
#64 Re: Sellam brate i Ahbab Stela
Lično mi nesmeta nijedan pozdrav, ali mi nekad zasmeta mjesto i vrijeme kad se ti pozdavi koriste, još mi više smeta kombinacija dva pozdava ko biva da se neko ne uvrjedi.
Sve što se nosi iz kuće bilo selam ili npr. bog ili pomoz bog u principu je pozitivno, međutim isticanjem tih pozdrava posebno u širem društvu ili kad taj pozdrav treba da istakne vjersku pripadnost pripisujem onoj vrsti imbecila zbog kojih nam je svima ovako kako je.
Sve što se nosi iz kuće bilo selam ili npr. bog ili pomoz bog u principu je pozitivno, međutim isticanjem tih pozdrava posebno u širem društvu ili kad taj pozdrav treba da istakne vjersku pripadnost pripisujem onoj vrsti imbecila zbog kojih nam je svima ovako kako je.
- arzuhal
#65 Re: Sellam brate i Ahbab Stela
Ja ljude pozdravljam nako kako oni vole a za to imam potvrdu u sunnetu...inače, kaki voliš sladoled: kuglu il' iz automata?
- BarbaDue
#66 Re: Sellam brate i Ahbab Stela
eselamu alejkum i merhabaarzuhal wrote:Ja ljude pozdravljam nako kako oni vole a za to imam potvrdu u sunnetu...inače, kaki voliš sladoled: kuglu il' iz automata?
- HAVANA
#67 Re: Sellam brate i Ahbab Stela
Vozdrica,dvije kugle molim 
- Pietje_Bel
#68 Re: Sellam brate i Ahbab Stela
arzuhal wrote:Ja ljude pozdravljam nako kako oni vole a za to imam potvrdu u sunnetu...inače, kaki voliš sladoled: kuglu il' iz automata?
Ja vise volim kuglu samo neznam je li halal?
-
davidigolijat
#69 Re: Sellam brate i Ahbab Stela
Uvlakastva je uvijek bilo...
Znam da se svojedobno, osoblje tehnike u RTV domu koji su 90% gradjanski Muslimani, utrkivalo se ko ce otici na djumu u dzamiju u koju ide sef tehnike, ne bi li ih on zapazio i pripazio sa smjenama, sluzbenim putovanjima itd
Znam da se svojedobno, osoblje tehnike u RTV domu koji su 90% gradjanski Muslimani, utrkivalo se ko ce otici na djumu u dzamiju u koju ide sef tehnike, ne bi li ih on zapazio i pripazio sa smjenama, sluzbenim putovanjima itd
-
yxcvbn
#70 Re: Sellam brate i Ahbab Stela
Merhaba je stara arapska rijec, cak spomenuta u Kur´anu, i znaci kao sto je neko gore rekao prostrano vam bilo. Arapi cesto koriste izzraz ehlen ve sehlen ve merhaba. Za muslimane i to je pozdrav je spomenut u Kur´anu.Pietje_Bel wrote:Prijatelj Turcin mi je rekao da je "merhaba" pristojni Turski pozdrav. Da je to Turska rijec koju su Arapi preuzeli iliti pozajmili.
- Compact
#71 Re: Sellam brate i Ahbab Stela
Prijatelj Turčin, kojeg spominješ isto tako njeguje tradiciju šerijatskog vjenčanja, pa me zanima da li si mi rekao da ti to smeta!Pietje_Bel wrote:Prijatelj Turcin mi je rekao da je "merhaba" pristojni Turski pozdrav. Da je to Turska rijec koju su Arapi preuzeli iliti pozajmili.
Misliš se izvaditi kod raje na merhaba i selam!
- Pietje_Bel
#72 Re: Sellam brate i Ahbab Stela
Prijatelj Turcin nosi ime Turskog komandanta koji je za vrijeme Ataturka se borio protiv Islamista. Ziva istina. A to o serijatskom vjencanju..sta ja znam. Sharija je za njega kao i za mene jedan zakon koji se ni pod razno ne smije primijeniti na modernu zemlju. Mozda ce se on serijatski vjencati ali Shariju on ne priznaje kao validan zakon, niti se Sharijatsko vjencanje priznaje u Turskoj kao validno vjencanje.Compact wrote:Prijatelj Turčin, kojeg spominješ isto tako njeguje tradiciju šerijatskog vjenčanja, pa me zanima da li si mi rekao da ti to smeta!Pietje_Bel wrote:Prijatelj Turcin mi je rekao da je "merhaba" pristojni Turski pozdrav. Da je to Turska rijec koju su Arapi preuzeli iliti pozajmili.
Misliš se izvaditi kod raje na merhaba i selam!
- Pietje_Bel
#73 Re: Sellam brate i Ahbab Stela
merhaba je rijec koju su arapi preuzeli od Tuaraka. Mislim da si pogrijesio. progooglaj malo.yxcvbn wrote:Merhaba je stara arapska rijec, cak spomenuta u Kur´anu, i znaci kao sto je neko gore rekao prostrano vam bilo. Arapi cesto koriste izzraz ehlen ve sehlen ve merhaba. Za muslimane i to je pozdrav je spomenut u Kur´anu.Pietje_Bel wrote:Prijatelj Turcin mi je rekao da je "merhaba" pristojni Turski pozdrav. Da je to Turska rijec koju su Arapi preuzeli iliti pozajmili.
- BarbaDue
#74 Re: Sellam brate i Ahbab Stela
kad si vec ti proguglo, nakaci nam info
-
bosna123
#75 Re: Sellam brate i Ahbab Stela
black wrote:dvostruka krinka na njenom ( u ovom slucaju njegovom) licu chini suvishnom svaku providnost...
Alejkumu selam we rahmetullahi...
Btw. Gdje se setaju sve te puste selamdzije, ja se haman krecem pogresnim dzadama...

..da naspem jednu ljutu, peke?