Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
trktamo

#26 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by trktamo »

O'zone wrote:
trktamo wrote: Pa sda šabani su postavili svoje satelite svuda, nemreš prić nigdje a da te ne dočeka neki sda kriminalac koji suvereno vlada terenom uz pomoć lokalnih kriminalaca, Jobovi, borački savezi, rvi sve je to pod sda, eno nedavno onaj tigar uzeo u krajini JOB i samoproglasio se ko presidente uz aminovanje sda
SDA nije ovdje okupator nego nešto što je izašlo iz naroda i što taj isti narod podržava (pogledati rezultate zadnjih izbora).

Evo sad da se aktivira pokret za liferovanje SDA sa političke scene BiH 15 ljudi bi bilo u njemu a ostali bi rekli "nemoj mene matere ti". Indolentni smo u svemu i to je fakt i onda ovako kad se neko pokrene u bilo kom smislu dali javnim demaršom ili protestom ili evo ako ovi ostavre svoje- javnim samospaljivanjem mi nađemo sve moguće izgovore zašto su ti koji su zatalasali ili se pobunili papci i plaćenici a mi ostali što javno šutimo a na forumu seremo gospoda.
Što će bolan sebe palit, to nisu normalni ljudi, pali onog ko ti je kriv a ne sebe u tome je stvar, sadaka, podanički i kukavički mentalitet kod bošnjaka.
mali_balon

#27 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by mali_balon »

Uz pomoc MZ u vidu davanja donacija (bez kontrole) i novca da bi se napravio "poslusan" poredak i sistem, vladajuce ratne elite 20 godina stvarale su a i dalje stvaraju apaticno drustvo. Drustvo ciji temelji su korupcija i nepotizam. Ali takvo drustvo ne bi moglo biti stvoreno bez podrske svih etnosa. Dok je beg djelio (svijet davao pare nako) fukari, fukara sutila i govorila dobro samo nek ne puca, nema nam boljeg bega on je nama sve, e sad i begu kesa presusila, ali on ima a fukaranema i ko tele i dalje gleda u bega ne bi li dao koju mrvicu, dzahkad beg baci mrvu i fukara odma hvalospjeve o begu pjeva i glasa za njega.
Hocu da kazem da smo mi fukara, nista dok se mi sami trznemo izajdemo iz apatije i odbijemo sudjelovati u korupciji. A prije svega moramo prestati biti telad i ovce.
trktamo

#28 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by trktamo »

O'zone wrote:
SDA nije ovdje okupator nego nešto što je izašlo iz naroda
sda nije izašla iz naroda već iz zatvora 90_tih godina počevši od osnivača pa do članova, takva je i dan danas
Last edited by trktamo on 14/04/2015 09:34, edited 1 time in total.
Cherry-Cherry

#29 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Cherry-Cherry »

vjesticanametli wrote:
Cherry-Cherry wrote:
vjesticanametli wrote:demobilisani borac .....hoce na sisu do kraja zivota iako je radno sposoban
djeca sehida.....ne trebaju nista raditi samo neka kazu da su oni djeca sehida-tako vecina njih i misli i djeluje

pa dajte vise ..........rat gotov...dosta vise
al ne oni i dalje glasaju/ vecina njih za one koji su ih i odveli u rat
pa doviĐŽenja i ne palite se vec roknite nekoga od odgovornih pa sebe (kad vec idete povedite i njih)
Prednost za ovo, prednost za ono, čim nešto nije po volji, odmah krene priča šehidska porodica... Prednost kada čekaju u redu u opštini, kod doktora, pa jbt više... :-) Neki dan u domu zdravlja uleti žena preko reda, jer je šehidska, muž joj je poginuo prije 20 godina i ona ima prednost u domu zdravlja... :-) I reče joj neki čovjek: pa on je poginuo, a ja sam živ i čekam u redu, a ti uleti preko reda... :D a ona jedna glava, hiljadu jezika... :-) Mislim ono, postoje žene, čiji su muževi umrli, nisu poginuli u ratu i one normalno nemaju prednost u domu zrždravlja, što je i ok... Neka me niko ne shvati pogrešno, ali svi mi imamo nekog ko je nekad umro, ne mora biti u ratu i šta treba sad, da imamo neke privilegije zbog toga, umiru ljudi stalno... :? Al najjače mi je prednost na upisu na fakultet, pa dajte... Može imati 20 bodova manje na prijemnom i upisat će se na fakultet prije nego neko ko je razvalio prijemni, ali ima živog tatu ili nema tatu, ali nije u ratu poginuo nego umro od srca... Ma primjera je bezbroj... Ajde kada dva kandidata imaju isti broj bodova, pa se gleda imovinska karta, ok... Al ne da li je šehidska porodica, nego imovinska karta...
i sad ce nama dvjema biti jedna glava miliJon jezika jer se kod nas ovo ne smije govoriti :roll: i kad misli neko tako rijetko se usudi reci da ne talasa.....samo uvlakaci oko nas
Sad ćemo ispasti Emir Kusturica.
spacek

#30 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:31, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#31 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by O'zone »

trktamo wrote:
O'zone wrote:
trktamo wrote: Pa sda šabani su postavili svoje satelite svuda, nemreš prić nigdje a da te ne dočeka neki sda kriminalac koji suvereno vlada terenom uz pomoć lokalnih kriminalaca, Jobovi, borački savezi, rvi sve je to pod sda, eno nedavno onaj tigar uzeo u krajini JOB i samoproglasio se ko presidente uz aminovanje sda
SDA nije ovdje okupator nego nešto što je izašlo iz naroda i što taj isti narod podržava (pogledati rezultate zadnjih izbora).

Evo sad da se aktivira pokret za liferovanje SDA sa političke scene BiH 15 ljudi bi bilo u njemu a ostali bi rekli "nemoj mene matere ti". Indolentni smo u svemu i to je fakt i onda ovako kad se neko pokrene u bilo kom smislu dali javnim demaršom ili protestom ili evo ako ovi ostavre svoje- javnim samospaljivanjem mi nađemo sve moguće izgovore zašto su ti koji su zatalasali ili se pobunili papci i plaćenici a mi ostali što javno šutimo a na forumu seremo gospoda.
Što će bolan sebe palit, to nisu normalni ljudi, pali onog ko ti je kriv a ne sebe u tome je stvar, sadaka, podanički i kukavički mentalitet kod bošnjaka.
Da se razumijemo- Za mene je svako lud ko digne ruku na sebe i nikad ali baš nikad ne podržavam bilo kakav čin prema svom liku kako bi na takav način kao pokazao da ti je učinjena nepravda jer najiskrenije koga boli K....... od ovih što su doveli do ovakvog stanja što bi se danas ova dvojica mogla spaliti ili što ih se do sada stotinama ubilo.

I svako onaj koji pomisli da će na taj način nešto da dokaže je naivan.

Zbog toga sam i podržao post od @pametologa jer kako kukamo ispade da nije baketa nama bi ovdje teklo med i mlijeko. Bi k...c mi kakvi smo dobor je da bi i za hljeba imali a našao bi se neki novi da bude bake mjesto baketa a na koga bi mi preusmjerili svu našu nemoć jer eto on je vrh Masona koji nas drži pod kontrolom.
biscanka2

#32 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by biscanka2 »

pametolog wrote:Ne razumijem da se dvadeset godina nakon rata jos uvijek nazivamo demobilisanim borcima. I ne razumijem zasto bi drzava trebala dozivotno da mi daje para 'nako, samo zato sto sam izvrsavao svoju duznost da je branim. Ima nas takvih par stotina hiljada na raznim stranama.

Vidim iz naslova da kazu niko ih iz Vlade nije zvao (clanak nisam procitao, jer mi je na vrh glave jadikovki i lajanja po politicarima - ne zivim od politike ni ja niti bilo ko moj blizi, pa ni dalji). Pa jel treba svaki dan da neko iz Vlade zove sve nas redom da pita sta ima, kako je, kaslju'l nam kokosi. Dokle cemo za sve kriviti drzavu i politicare. Neobradjene zemlje milioni kilometara, al nece niko da radi, nego - daj mi drzavo para, i hajmo krivit politicare za sve. A znam bogami puno ljudi koji od poljoprivrede lijepo zive. Al valja radit, jarane!

Svi mi imamo svojih problema, ja ih rjesavam kako znam i umijem, sa svojih deset prstiju, sa prijateljima, komsijama. Ja pomognem njima, oni meni, i guramo nekako ne cekajuci drzavu. :bih:

Nije mi problem radit bilo sta posteno, markica po markica, skupi se za normalnog zivota. Nekad nas nije bilo stid isklofat cilime za vrijednost danasnjih "des-dvaes" maraka, istovarat kamion, bilo sta. Hajde danas nadji nekog da ti isklofa cilime - nece niko, a sve gladno i zedno! Al svi bi kakve donacije.

Ne znam ko su ova dvojica i sta ih izdvaja od prosjecnog stanovnika BiH. Ja bih im ponudio komadic neobradjene opcinske zemlje i sjemena, nek je rade. Dio prinosa da daju nekom imvalidu kao rentu opcini, a ostatak nek prodaju i jedu. A onda nakon godinu dana da dodju mediji i da prikazu kako se odnose prema toj zemlji.
Ja bih, da nemam posla, rado prihvatio ovakvo rjesenje.
Netreba vlada nikog svakodnevno zvati niti to iko ocekuje , vlada ( podjimo od vrhovne do opcinske ) treba samo da posteno i strucno svoj posao ( za koji su debelo placeni) odradjuje. Sta su do sad radili - unistavali, prodavali i sebe namirivali.
Da su strucno i posteno radili danas bi bar u pola manje ovakvih slucajeva imali.
Uzmi budzetske "potrosace" , cast pojedincima ali vecina su u porodicnoj ili prijateljskoj vezi vladajucih a kad iste porodicno pogledas svi u porodici zaposleni a toliko ih ( gdje u porodici niko neradi ) nezaposlenih a te poslove isto ako ne i bolje bi obavljati mogli.
Drzavno zemljiste, pa ko ce im dati i za to moras imati vezu i startni kapital. :)
O'zone
Globalni moderator

#33 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by O'zone »

Evo vidiš ti tog Bakira i SDA nedaju se ljudima ni spalit nego im oduzeše benzin koji će sad sigurno iskoristiti za svoja službena vozila :oops:
9:20 - Policija je oduzela benzin kojim su Šefik Muminović i Džemail Zahirović namjeravali da se spale pred Vladom Federacije BiH ako im vlasti ne pruže pomoć.
Ridjobrki

#34 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Ridjobrki »

Sve se nema a benzinom se polijeva...
O'zone
Globalni moderator

#35 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by O'zone »

Šta'š kad je Špirit skup....
sheilak

#37 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by sheilak »

:D

nikad nisam kontala javni cin samospaljivanja. bas ce im suknut ako to urade...pa nismo mi cesi. cak ce i narod kod nas reci velahavle...i otic dalje za svojim poslom.
sheilak

#38 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by sheilak »

i de nek mi neko pliz objasni naslov. il ga ispravite. pliz :D
trktamo

#39 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by trktamo »

dobro je ova država ikako uzgor, kada se sjetim likova koji su jahali po njoj i onih zvučnih imena danijele PAKET i SADAKO ogata, za vrijeme rata bogovi su hodali po zemlji ko se uvuko u pakaš dobro je prošo jebiga na toalet papiru ti napiše priznanicu od milion maraka i odeš kod čovjeka pa dobiješ keš.
mali_balon

#40 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by mali_balon »

trktamo wrote:
O'zone wrote:
SDA nije ovdje okupator nego nešto što je izašlo iz naroda
sda nije izašla iz naroda već iz zatvora 90_tih godina počevši od osnivača pa do članova, takva je i dan danas
Ali nisu oni sami sebi dali legitimitet
Ci-Nick

#41 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Ci-Nick »

Isti ti radnici koji sada prijete samospaljivanjem su 20 godina primali plaću ( kolika god da je bila) znajući da je nisu zaradili i da se jede supstanca firme.
Isti ti radnici su nijemo posmatrali "nesposobne" direktore koji su uspijevali da izvuku ponešto za sebe i stranku koja ih je postavila.
Na kraju krajeva,..ako se ukazala prilika za to, isti ti ljudi su i sami potkradali firmu koja ih je hranila.
Zato,...radite šta vas volja.
vivak

#42 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by vivak »

razonoda wrote::sad: Zar bas niko nema razloga da im se PRIDRUZI, ........ ne spaljivanju....... --nego MORALN podrsku.

Idi ti prvi ja cu odma za tobom :pusi:

Na temu cu samo rec sa su ljudi poput ove dvojice svakodnevica pred kojom svi zatvaramo oci, jebat politicare govna ko govna al jadno je sto to rade njhovi ratni drugovi il komsije il rodbina,svi oni koji su u boljoj situaciji od njih. Sit gladnom nikad nije vjerovo.
pametolog

#43 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by pametolog »

biscanka2 wrote:
pametolog wrote:Ne razumijem da se dvadeset godina nakon rata jos uvijek nazivamo demobilisanim borcima. I ne razumijem zasto bi drzava trebala dozivotno da mi daje para 'nako, samo zato sto sam izvrsavao svoju duznost da je branim. Ima nas takvih par stotina hiljada na raznim stranama.

Vidim iz naslova da kazu niko ih iz Vlade nije zvao (clanak nisam procitao, jer mi je na vrh glave jadikovki i lajanja po politicarima - ne zivim od politike ni ja niti bilo ko moj blizi, pa ni dalji). Pa jel treba svaki dan da neko iz Vlade zove sve nas redom da pita sta ima, kako je, kaslju'l nam kokosi. Dokle cemo za sve kriviti drzavu i politicare. Neobradjene zemlje milioni kilometara, al nece niko da radi, nego - daj mi drzavo para, i hajmo krivit politicare za sve. A znam bogami puno ljudi koji od poljoprivrede lijepo zive. Al valja radit, jarane!

Svi mi imamo svojih problema, ja ih rjesavam kako znam i umijem, sa svojih deset prstiju, sa prijateljima, komsijama. Ja pomognem njima, oni meni, i guramo nekako ne cekajuci drzavu. :bih:

Nije mi problem radit bilo sta posteno, markica po markica, skupi se za normalnog zivota. Nekad nas nije bilo stid isklofat cilime za vrijednost danasnjih "des-dvaes" maraka, istovarat kamion, bilo sta. Hajde danas nadji nekog da ti isklofa cilime - nece niko, a sve gladno i zedno! Al svi bi kakve donacije.

Ne znam ko su ova dvojica i sta ih izdvaja od prosjecnog stanovnika BiH. Ja bih im ponudio komadic neobradjene opcinske zemlje i sjemena, nek je rade. Dio prinosa da daju nekom imvalidu kao rentu opcini, a ostatak nek prodaju i jedu. A onda nakon godinu dana da dodju mediji i da prikazu kako se odnose prema toj zemlji.
Ja bih, da nemam posla, rado prihvatio ovakvo rjesenje.
Netreba vlada nikog svakodnevno zvati niti to iko ocekuje , vlada ( podjimo od vrhovne do opcinske ) treba samo da posteno i strucno svoj posao ( za koji su debelo placeni) odradjuje. Sta su do sad radili - unistavali, prodavali i sebe namirivali.
Da su strucno i posteno radili danas bi bar u pola manje ovakvih slucajeva imali.
Uzmi budzetske "potrosace" , cast pojedincima ali vecina su u porodicnoj ili prijateljskoj vezi vladajucih a kad iste porodicno pogledas svi u porodici zaposleni a toliko ih ( gdje u porodici niko neradi ) nezaposlenih a te poslove isto ako ne i bolje bi obavljati mogli.
Drzavno zemljiste, pa ko ce im dati i za to moras imati vezu i startni kapital. :)
Draga Biscanko,

hajde da sebi postavimo pitanje ima li zivota izvan budgeta i politike. I moramo li sve popljuvati, ima li ista u ovoj Bosni vrijeno podrske :bih: moramo li za svaki svoj problem i svoju gresku optuzivati politicare I "budzetlije"
trktamo

#44 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by trktamo »

vivak wrote:
razonoda wrote::sad: Zar bas niko nema razloga da im se PRIDRUZI, ........ ne spaljivanju....... --nego MORALN podrsku.

Na temu cu samo rec sa su ljudi poput ove dvojice svakodnevica pred kojom svi zatvaramo oci, jebat politicare govna ko govna al jadno je sto to rade njhovi ratni drugovi il komsije il rodbina,svi oni koji su u boljoj situaciji od njih. Sit gladnom nikad nije vjerovo.
99% tih su dobijali besplatno zemlju, poticaje, građevinske materijale, bespovratne kredite i sad kad se sve propišalo i prokockalo odo se zapalit, zapali se tako i treba u jedinstvu je snaga.
vivak

#45 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by vivak »

trktamo wrote:
vivak wrote:

99% tih su dobijali besplatno zemlju, poticaje, građevinske materijale, bespovratne kredite i sad kad se sve propišalo i prokockalo odo se zapalit, zapali se tako i treba u jedinstvu je snaga.

Jesu racQ nemoj zajebavat,nije rjec o 99% nego ovoj dvojici koji su ginuli da i ti i ja sad mozemo srat po forumu.I mi smo govna ba,da nismo sad bi stajali tamo uz njih al lakse mi tipkat :izet: ko i tebi i svakom na ovoj temi
Ljakan

#46 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Ljakan »

Meni je najsmjesnije sto niko nije ovu dvojcu sprijecio da dodju dovde i urade sto su naumili nego ih pustaju ko da su rekli da ce neko dobro napravit.
vjesticanametli

#47 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by vjesticanametli »

sheilak wrote:i de nek mi neko pliz objasni naslov. il ga ispravite. pliz :D
pa kako ne znas :lol: u skladu je sa cinom spaljivanja i cilju naUDivanja polKitićarima :D
trktamo

#48 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by trktamo »

vivak wrote:

Jesu racQ nemoj zajebavat,nije rjec o 99% nego ovoj dvojici koji su ginuli da i ti i ja sad mozemo srat po forumu.I mi smo govna ba,da nismo sad bi stajali tamo uz njih al lakse mi tipkat :izet: ko i tebi i svakom na ovoj temi
ma jok eto nisu nikla naselja svuda kad upitaš čije su kuće ili je izbjeglica ili demobilisan borac ili logoraš ili invalid ili porodica šehida sve se to dobrano okoristilo dok je moglo sad kad nema zapali se
azdralovic

#49 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by azdralovic »

drag_gost wrote:Upravo zbog tih ratnika, jer da njih nije bilo tesko da bi bilo i Bosne i Hercegovine. U bilo kojoj normalnoj drzavi u svijetu se takvi najvise cijene, u Titinoj drzavi su se takvi najvise cijenili, Ameri su napravili i dali oskare toliko filmova posvecenih Vijetnamu i veteranima. Da, u "normalnoj drzavi".
Napravili filmove i to je to... koliko imas veterana da su beskucnici,prosjaci ili da jedva zivotare... imas postovanje i zahvalnost zajednice i to je to, nece te niko izdrzavati
vivak

#50 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by vivak »

trktamo wrote:
vivak wrote:

ma jok eto nisu nikla naselja svuda kad upitaš čije su kuće ili je izbjeglica ili demobilisan borac ili logoraš ili invalid ili porodica šehida sve se to dobrano okoristilo dok je moglo sad kad nema zapali se

jes jebo majku trebalo je to sve pobit da je po tvom a? mrs stoko uhljebljena
Post Reply