Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#1 Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by O'zone »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/demobili ... /150413113

Neću dovoditi u pitanje njihovu odluku niti odluku mnogih drugih bivših boraca da skrate sebi životne muke, neki u tišini neki ne.

Međutim postavit ću uvijek pitanje zašto ljudi koji su četiri godine krvarili za ovu državu po raznim njenim vrletima, dolinama i šumama a od kojih je ova država digla ruke kao i od većine nas običnih građana a posvetila se vladajućoj kasteli koja je i skrojila na kraju državu po svojoj mjeri, odluče dići ruku na sebe a ne na one koji su ih u takvo stanje doveli?

Šefiku i Džemale, neće se niko iza lijevog uha počešati zato što ste Vi odlučili da se spalite ispred zgrada institucija BiH posebno ne oni koji su na vlasti jer da su htijeli davno bi pomogli. Dobit ćete vjerovatno neko obećanje dok se strasti ne stišaju i onda opet "Jovo na novo".

Žao mi je što su ljudi-borci spali na margine društva ali kao i sve ostalo što je loše je tako što smo mi to dopustili a ne zato što nam je to neko nametnuo.

................................................................................................
razonoda

#2 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by razonoda »

:sad: Zar bas niko nema razloga da im se PRIDRUZI, ........ ne spaljivanju....... --nego MORALN podrsku.
Hajvan

#3 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Hajvan »

sjo, više postavljanja pitanja.
"krvario" sam i ja dobrovoljno (ovo bar prvih par mjeseci :D) svih 4 godine- pa šta?!?

krvario sam zbog sebe,matere, sestre, brata, nane i tetki…
jebo ba više tu šatro-empatijsku priču- šuplja na kvadrat.
pametolog

#4 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by pametolog »

Ne razumijem da se dvadeset godina nakon rata jos uvijek nazivamo demobilisanim borcima. I ne razumijem zasto bi drzava trebala dozivotno da mi daje para 'nako, samo zato sto sam izvrsavao svoju duznost da je branim. Ima nas takvih par stotina hiljada na raznim stranama.

Vidim iz naslova da kazu niko ih iz Vlade nije zvao (clanak nisam procitao, jer mi je na vrh glave jadikovki i lajanja po politicarima - ne zivim od politike ni ja niti bilo ko moj blizi, pa ni dalji). Pa jel treba svaki dan da neko iz Vlade zove sve nas redom da pita sta ima, kako je, kaslju'l nam kokosi. Dokle cemo za sve kriviti drzavu i politicare. Neobradjene zemlje milioni kilometara, al nece niko da radi, nego - daj mi drzavo para, i hajmo krivit politicare za sve. A znam bogami puno ljudi koji od poljoprivrede lijepo zive. Al valja radit, jarane!

Svi mi imamo svojih problema, ja ih rjesavam kako znam i umijem, sa svojih deset prstiju, sa prijateljima, komsijama. Ja pomognem njima, oni meni, i guramo nekako ne cekajuci drzavu. :bih:

Nije mi problem radit bilo sta posteno, markica po markica, skupi se za normalnog zivota. Nekad nas nije bilo stid isklofat cilime za vrijednost danasnjih "des-dvaes" maraka, istovarat kamion, bilo sta. Hajde danas nadji nekog da ti isklofa cilime - nece niko, a sve gladno i zedno! Al svi bi kakve donacije.

Ne znam ko su ova dvojica i sta ih izdvaja od prosjecnog stanovnika BiH. Ja bih im ponudio komadic neobradjene opcinske zemlje i sjemena, nek je rade. Dio prinosa da daju nekom imvalidu kao rentu opcini, a ostatak nek prodaju i jedu. A onda nakon godinu dana da dodju mediji i da prikazu kako se odnose prema toj zemlji.
Ja bih, da nemam posla, rado prihvatio ovakvo rjesenje.
hAZNADAR

#5 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by hAZNADAR »

Neznam ko mi je gori u ovome.

Ili oni sto dramaticno i demonstrativno pokusavaju iznuditi sadake ili drugu vrstu pomoci samoubistvom, strajkom gladju, napustanjem zemlje,.... - ili dusebriznici sto ih podrzavaju u tome.

Proslo je 20 god od rata, neko se snasao a neko ne - uz duzan respekt prema nekadasnjim borcima - drzava je servis a ne mati. Ni Swica ne moze pomoci svakoga ko se nije snasao a kamoli BiH.
calculator

#6 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by calculator »

O'zone wrote: Neću dovoditi u pitanje njihovu odluku niti odluku mnogih drugih bivših boraca da skrate sebi životne muke, neki u tišini neki ne.

Međutim postavit ću uvijek pitanje zašto ljudi koji su četiri godine krvarili za ovu državu po raznim njenim vrletima, dolinama i šumama a od kojih je ova država digla ruke kao i od većine nas običnih građana a posvetila se vladajućoj kasteli koja je i skrojila na kraju državu po svojoj mjeri, odluče dići ruku na sebe a ne na one koji su ih u takvo stanje doveli?.

Neće se ova dva tuzlanska junaka samospaliti, ne treba trošiti vrijeme i nerve, oni su idealna tema za naše kvazinovinarčiće, koji poput lešinara vrebaju i traže slične teme da ostvare veći tiraž svojih medija. Pogano smo društvo postali, beskičmeno i beskrupulozno :(

Ali da se osvrnem na "vječitu" patetiku koja nas prati skoro dvije decenije: Zašto bi država bila dužna plaćati nekom nešto, bilo kakvu naknadu, onom ko je bio njen ratnik tokom rata? U početku, niko nije dobrovoljno uzeo pušku što je morao, već da odbrani vlastiti integritet i spasi život sebi ili svojoj porodici. Kasnije je proglašena obavezna mobilizacija, ona je zakonom određena, i upravo zbog te činjenice još je manje razloga da država skuplja budžetske novce da bi platila ratnicima njihovo učešće. Država može pokazati zahvalnost jedino prioritetima u pravu na zapošljavanje ili u sličnim beneficijama, ali da vječito drži na grbači kojekakve lezihljeboviće, od kojih barem polovina ima drugačije riješen ekonomsko-socijalni status, potpuno je besmisleno.

Zapravo, najveći krivci su političke stranke koje te takve društvene parazite drže na okupu isključivo radi njihovog broja i podrške na izborima, radi kupovine glasova, poput jučerašnje odluke federalnog ministra Bukvarevića i Vlade HNK da se bivšim borcima koji su već izbačeni sa spiska za plaćanje, ponovo aktivira njihovo pravo na državni novac.

Svakako mi se čini da je ova boračka "samopaljevina" ranije planirana, da je dio kampanje da se Helezovi "borci" ponovo vrate u spisak, sve mi je pretjerano podudarno :-) http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/ak ... kt_id=4639
trktamo

#7 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by trktamo »

Ne kontam psihu IDIOTA koji kaže naudit će sebi ZAPALIT SE?

Pa majmune ako si se već odlučio na takvo nešto bolje pobi govna koja smatraš krivima i robijaj a ne sebe roknut a njih svakako boli neka stvar.
drag_gost

#8 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by drag_gost »

Upravo zbog tih ratnika, jer da njih nije bilo tesko da bi bilo i Bosne i Hercegovine. U bilo kojoj normalnoj drzavi u svijetu se takvi najvise cijene, u Titinoj drzavi su se takvi najvise cijenili, Ameri su napravili i dali oskare toliko filmova posvecenih Vijetnamu i veteranima. Da, u "normalnoj drzavi".
JThomas

#9 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by JThomas »

dokle ide potraga za guzovačom.
Cherry-Cherry

#10 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Cherry-Cherry »

Ubi nas sadakaški mentalitet.
Rat je bio prije 20 godina i dan danas ljudi očekuju da im država nešto da, jer su obavljali svoju građansku dužnost. Na kraju krajeva svako se borio zbog sebe, zbog svoje porodice, država tu nije dužna ništa da daje.
Better Man

#11 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Better Man »

Demobilisane borce je ojadila i ponizila porodica Izetbegović i SDA tako što su kriminalcima dali sve, a časnim i poštenim ljudima ništa. Ova dvojica također snose dio odgovornosti, jer godinama isti sigurno glasaju za one koji su ih ojadili i ponizili.
elcaliente

#12 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by elcaliente »

Pa kakvo vam je misljenje na ovo? Ja mislim da im je ova suplja prica i da se nece zapaliti, moze biti da cak izadje neki politicar malo se uslika sa njima i da im po 100KM i povratnu kartu za Tz a oni ce biti sretni. Evo u Sa su sada a nisu jos ni do benziske svratili.
O'zone
Globalni moderator

#13 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by O'zone »

Ja koliko vidim ljudi traže posla za sebe ili za svoju djecu. Jbg-a neko se ne može snaći dok ga neko ne pogura. Kontam kad je Nazif iz Berača željeza mogao dobiti opštinski posao zar nakon molbi ovih ljudi nije neko mogao i njima ponuditi nešto sa nekom minimalnom dnevnicom. Mislim jedna mi je stvar kad neko traži lovu a sasvim druga kad neko traži posao da radi i zarađuje.

Ovo sve na kraju može ispasti ubleha ali to ne može niti će sakrit činjenicu da u BiH postoji veliki broj ljudi koji bi željeli da rade,zarađuju i žive od svojih 10 prstiju ali to im nije omogućeno. Počevši od visoko obrazovanog kadra pa do NK radnika pa evo i jedan broj tih ljudi se nalazi ovdje na forumu jeste da nikad nisu/te išali na radikalne poteze tipa ovoga što Šefik i Džemal hoće da urade ali ko zna nekad čovjeku prepukne i to bude to. Jutros evo samoubistvo u Tuzli čovjek/momak 34 godine, moje godište ko zna zbog čega.

Image

Image
mudrac2

#14 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by mudrac2 »

O'zone wrote:Ja koliko vidim ljudi traže posla za sebe ili za svoju djecu. Jbg-a neko se ne može snaći dok ga neko ne pogura. Kontam kad je Nazif iz Berača željeza mogao dobiti opštinski posao zar nakon molbi ovih ljudi nije neko mogao i njima ponuditi nešto sa nekom minimalnom dnevnicom. Mislim jedna mi je stvar kad neko traži lovu a sasvim druga kad neko traži posao da radi i zarađuje.

i to ne jedan posao, koliko ja znam. lik je napustio više njih.
mali_balon

#15 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by mali_balon »

Better Man wrote:Demobilisane borce je ojadila i ponizila porodica Izetbegović i SDA tako što su kriminalcima dali sve, a časnim i poštenim ljudima ništa. Ova dvojica također snose dio odgovornosti, jer godinama isti sigurno glasaju za one koji su ih ojadili i ponizili.
Ovo je srz teme i "problema" sa borackim organizacijama i populacijom.

Takodje, problem je sto se uopste uvela kategorija demobilisan borac, mislim nije problem u kategoriji nego u benificijama, neko rece predonst u zaposljavanju, ili neke subvencije, ali neke redovne naknade to je vec problem. Ali neko vec rece trebaq osigurati glasacku masineriju, tako da me lagano zaboli neka stvar ko, kad, gdje i koliko ce ih se spaliti. Mali milion borackih organizacija svaka prdi u svoju sisu. Goni hin...
vjesticanametli

#16 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by vjesticanametli »

demobilisani borac .....hoce na sisu do kraja zivota iako je radno sposoban
djeca sehida.....ne trebaju nista raditi samo neka kazu da su oni djeca sehida-tako vecina njih i misli i djeluje

pa dajte vise ..........rat gotov...dosta vise
al ne oni i dalje glasaju/ vecina njih za one koji su ih i odveli u rat
pa doviĐŽenja i ne palite se vec roknite nekoga od odgovornih pa sebe (kad vec idete povedite i njih)
trktamo

#17 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by trktamo »

jesu ova dvojica FIRAUNI(GANCI), ako jesu treba ih nabit nogom u guzice, ciganska posla neće donjeti ništa dobro.
O'zone
Globalni moderator

#18 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by O'zone »

mali_balon wrote:
Better Man wrote:Demobilisane borce je ojadila i ponizila porodica Izetbegović i SDA tako što su kriminalcima dali sve, a časnim i poštenim ljudima ništa. Ova dvojica također snose dio odgovornosti, jer godinama isti sigurno glasaju za one koji su ih ojadili i ponizili.

Takodje, problem je sto se uopste uvela kategorija demobilisan borac, mislim nije problem u kategoriji nego u benificijama, neko rece predonst u zaposljavanju, ili neke subvencije, ali neke redovne naknade to je vec problem. Ali neko vec rece trebaq osigurati glasacku masineriju, tako da me lagano zaboli neka stvar ko, kad, gdje i koliko ce ih se spaliti. Mali milion borackih organizacija svaka prdi u svoju sisu. Goni hin...
Nije to stvar samo sa boračkim organizacijama. Isto je i sa Sindikatima, penzionerima i njihovim organizacijama, sportistima, prosvjetnim radnicima, domačicama......Svako gleda da nešto ušićari i to je OK međutim problem je što su sve organizacije, savezi i udruženja na usluzi vladajućim strankama što su ljudi koji sjede na čelnim pozcijama tih oragnizacija direktno ili inidrektno vezani za politički establišment i služe samo za kanalisanje uputa sa stranačkog vrha prema svom članstvu. Tu dolazi na vidjelo ono naše "ma nemoj mene u to matere ti" što niko neće da oragnizuje izbacivanje tih i takvih likova iz organizacija i udruženja nego ih ignoriraju.
trktamo

#19 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by trktamo »

O'zone wrote:
mali_balon wrote:

Nije to stvar samo sa boračkim organizacijama. Isto je i sa Sindikatima, penzionerima i njihovim organizacijama, sportistima, prosvjetnim radnicima, domačicama......Svako gleda da nešto ušićari i to je OK međutim problem je što su sve organizacije, savezi i udruženja na usluzi vladajućim strankama što su ljudi koji sjede na čelnim pozcijama tih oragnizacija direktno ili inidrektno vezani za politički establišment i služe samo za kanalisanje uputa sa stranačkog vrha prema svom članstvu. Tu dolazi na vidjelo ono naše "ma nemoj mene u to matere ti" što niko neće da oragnizuje izbacivanje tih i takvih likova iz organizacija i udruženja nego ih ignoriraju.
Pa sda šabani su postavili svoje satelite svuda, nemreš prić nigdje a da te ne dočeka neki sda kriminalac koji suvereno vlada terenom uz pomoć lokalnih kriminalaca, Jobovi, borački savezi, rvi sve je to pod sda, eno nedavno onaj tigar uzeo u krajini JOB i samoproglasio se ko presidente uz aminovanje sda
Cherry-Cherry

#20 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Cherry-Cherry »

vjesticanametli wrote:demobilisani borac .....hoce na sisu do kraja zivota iako je radno sposoban
djeca sehida.....ne trebaju nista raditi samo neka kazu da su oni djeca sehida-tako vecina njih i misli i djeluje

pa doviĐŽenja i ne palite se vec roknite nekoga od odgovornih pa sebe (kad vec idete povedite i njih)
Prednost za ovo, prednost za ono, čim nešto nije po volji, odmah krene priča šehidska porodica... Prednost kada čekaju u redu u opštini, kod doktora, pa jbt više... :-) Neki dan u domu zdravlja uleti žena preko reda, jer je šehidska, muž joj je poginuo prije 20 godina i ona ima prednost u domu zdravlja... :-) I reče joj neki čovjek: pa on je poginuo, a ja sam živ i čekam u redu, a ti uleti preko reda... :D a ona jedna glava, hiljadu jezika... :-) Mislim ono, postoje žene, čiji su muževi umrli, nisu poginuli u ratu i one normalno nemaju prednost u domu zrždravlja, što je i ok... Neka me niko ne shvati pogrešno, ali svi mi imamo nekog ko je nekad umro, ne mora biti u ratu i šta treba sad, da imamo neke privilegije zbog toga, umiru ljudi stalno... :? Al najjače mi je prednost na upisu na fakultet, pa dajte... Može imati 20 bodova manje na prijemnom i upisat će se na fakultet prije nego neko ko je razvalio prijemni, ali ima živog tatu ili nema tatu, ali nije u ratu poginuo nego umro od srca... Ma primjera je bezbroj... Ajde kada dva kandidata imaju isti broj bodova, pa se gleda imovinska karta, ok... Al ne da li je šehidska porodica, nego imovinska karta...
O'zone
Globalni moderator

#21 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by O'zone »

trktamo wrote: Pa sda šabani su postavili svoje satelite svuda, nemreš prić nigdje a da te ne dočeka neki sda kriminalac koji suvereno vlada terenom uz pomoć lokalnih kriminalaca, Jobovi, borački savezi, rvi sve je to pod sda, eno nedavno onaj tigar uzeo u krajini JOB i samoproglasio se ko presidente uz aminovanje sda
SDA nije ovdje okupator nego nešto što je izašlo iz naroda i što taj isti narod podržava (pogledati rezultate zadnjih izbora).

Evo sad da se aktivira pokret za liferovanje SDA sa političke scene BiH 15 ljudi bi bilo u njemu a ostali bi rekli "nemoj mene matere ti". Indolentni smo u svemu i to je fakt i onda ovako kad se neko pokrene u bilo kom smislu dali javnim demaršom ili protestom ili evo ako ovi ostavre svoje- javnim samospaljivanjem mi nađemo sve moguće izgovore zašto su ti koji su zatalasali ili se pobunili papci i plaćenici a mi ostali što javno šutimo a na forumu seremo gospoda.
vjesticanametli

#22 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by vjesticanametli »

Cherry-Cherry wrote:
vjesticanametli wrote:demobilisani borac .....hoce na sisu do kraja zivota iako je radno sposoban

Prednost za ovo, prednost za ono, čim nešto nije po volji, odmah krene priča šehidska porodica... Prednost kada čekaju u redu u opštini, kod doktora, pa jbt više... :-) Neki dan u domu zdravlja uleti žena preko reda, jer je šehidska, muž joj je poginuo prije 20 godina i ona ima prednost u domu zdravlja... :-) I reče joj neki čovjek: pa on je poginuo, a ja sam živ i čekam u redu, a ti uleti preko reda... :D a ona jedna glava, hiljadu jezika... :-) Mislim ono, postoje žene, čiji su muževi umrli, nisu poginuli u ratu i one normalno nemaju prednost u domu zrždravlja, što je i ok... Neka me niko ne shvati pogrešno, ali svi mi imamo nekog ko je nekad umro, ne mora biti u ratu i šta treba sad, da imamo neke privilegije zbog toga, umiru ljudi stalno... :? Al najjače mi je prednost na upisu na fakultet, pa dajte... Može imati 20 bodova manje na prijemnom i upisat će se na fakultet prije nego neko ko je razvalio prijemni, ali ima živog tatu ili nema tatu, ali nije u ratu poginuo nego umro od srca... Ma primjera je bezbroj... Ajde kada dva kandidata imaju isti broj bodova, pa se gleda imovinska karta, ok... Al ne da li je šehidska porodica, nego imovinska karta...
i sad ce nama dvjema biti jedna glava miliJon jezika jer se kod nas ovo ne smije govoriti :roll: i kad misli neko tako rijetko se usudi reci da ne talasa.....samo uvlakaci oko nas
pametolog

#23 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by pametolog »

pa taj Izetbegovic jaci od betmena I spajdermena zajedno. Vjerovatno je kriv I sto se moj komsija razveo od zene. I sto mi amidzinici snajder nije dobro sasio kostim. Vjerovatno stanuje u mom naselju jer samo Izetbegovic baca smece po parku, mi gradjani ne. I vjerovatno je on napisao one grafite po mom liftu. I vjerovatno je on izgazao travu pored uredno napravljene siroke asfaltne staze, sigurno je njegovo auto parkirano na sred prolaza jer to samo politicari rade,... A vjerovatno su Lagumdzija I Komsic zajedno s' njim napravili sva sr..nja u ovom gradu, mi smo svi ostali fini gradjani koji izvrsavaju svoje gradjanske duznosti I placamo porez.

Ja nemam posla zato sto Izetbegovic I Lagumdzija imaju familiju koja broji dvaes hiljada dusa I sve ih pozaposljavali preko stele, a ne zato sto sam lijen, bezobrazan I drzak, jer prijetim da cu tuzit sve redom, jer znam za svoja prava ali ne I obaveze, jer na razgovoru za posao odmah pokazujem da necu dati na sebe I da sam pametniji I sposobniji od cijele firme zajedno, samo su ovdje menadzeri toliko losi da jos niko nije prepoznao moj talenat, jer mi je prosjek u srednjoj skoli 3.65 (al petice iz fizickog, muzickog I likovnog) i jos uvijek pokazujem istu glad za znanjem,...

Ne znam ima li ista u ovom gradu a da Izetbegovic nije vlasnik, pa jaci je od Bila Gejtsa.

De ba ljudi, prestanite vise virit u zivote politicara, hajmo virit u svoje zivote. Nemojte da nam je za svaku losu ocjenu kriv nastavnik a ne dijete koje nije bas naucilo, nemojte da nam je kriv komsija kad se pozali da mu je nase dijete odvalilo retrovizor na parkingu, hajmo pomoc komsiji da renovira stan a ne zvat mu policiju I inspekciju tri puta na dan, hajmo ocisiti snijeg I smece ispred svoje zgrade jer nam je to I zakonska I civilizacijska duznost,... ako nadjemo vremena od kuknjave i piljenja u Lagumdzije, Izetbegovice, Komsice, Dodike,... I trazeci opravdanje za sve nase lose osobine u drugima, umjesto da radimo na sebi, kao pojedinci, familija, komsiluk, drustvo, narod.

Hajde da naglasvamo dobre, a ne uporno lose primjere.

Ko zeli da pomogne Dzemalu I Sefiku, nek ih zovne sad kod sebe da mu urade sta okokuce. Evo ovaj vikend je KRO Rad akcija odvoza kabastog otpata u Novom Gradu. Nek zaredaju od stana do stana I nek iznose starudije koje ljudi hoce da bace, nek zarade sebi za pocetak. Ko ima sta drugo da im da da rade, bujrum. Nije pomoc dati covjeku ribu, nego ga nauciti da je lovi. Nek kazu sta imaju od skole, sta znaju raditi pa da im pomognemo, a ne trazit sadaku. Ja ne znam za pristojnog, urednog, vrijednog covjeka, a da nema posla.

:bih:
O'zone
Globalni moderator

#24 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by O'zone »

9:10 Kako javljaju reporteri "Dnevnog avaza" sa lica mjesta, policija pokušava da otme benzin od demobilisanih boraca.
O'zone
Globalni moderator

#25 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by O'zone »

pametolog wrote:pa taj Izetbegovic jaci od betmena I spajdermena zajedno. Vjerovatno je kriv I sto se moj komsija razveo od zene. I sto mi amidzinici snajder nije dobro sasio kostim. Vjerovatno stanuje u mom naselju jer samo Izetbegovic baca smece po parku, mi gradjani ne. I vjerovatno je on napisao one grafite po mom liftu. I vjerovatno je on izgazao travu pored uredno napravljene siroke asfaltne staze, sigurno je njegovo auto parkirano na sred prolaza jer to samo politicari rade,... A vjerovatno su Lagumdzija I Komsic zajedno s' njim napravili sva sr..nja u ovom gradu, mi smo svi ostali fini gradjani koji izvrsavaju svoje gradjanske duznosti I placamo porez.

Ja nemam posla zato sto Izetbegovic I Lagumdzija imaju familiju koja broji dvaes hiljada dusa I sve ih pozaposljavali preko stele, a ne zato sto sam lijen, bezobrazan I drzak, jer prijetim da cu tuzit sve redom, jer znam za svoja prava ali ne I obaveze, jer na razgovoru za posao odmah pokazujem da necu dati na sebe I da sam pametniji I sposobniji od cijele firme zajedno, samo su ovdje menadzeri toliko losi da jos niko nije prepoznao moj talenat, jer mi je prosjek u srednjoj skoli 3.65 (al petice iz fizickog, muzickog I likovnog) i jos uvijek pokazujem istu glad za znanjem,...

Ne znam ima li ista u ovom gradu a da Izetbegovic nije vlasnik, pa jaci je od Bila Gejtsa.

De ba ljudi, prestanite vise virit u zivote politicara, hajmo virit u svoje zivote. Nemojte da nam je za svaku losu ocjenu kriv nastavnik a ne dijete koje nije bas naucilo, nemojte da nam je kriv komsija kad se pozali da mu je nase dijete odvalilo retrovizor na parkingu, hajmo pomoc komsiji da renovira stan a ne zvat mu policiju I inspekciju tri puta na dan, hajmo ocisiti snijeg I smece ispred svoje zgrade jer nam je to I zakonska I civilizacijska duznost,... ako nadjemo vremena od kuknjave i piljenja u Lagumdzije, Izetbegovice, Komsice, Dodike,... I trazeci opravdanje za sve nase lose osobine u drugima, umjesto da radimo na sebi, kao pojedinci, familija, komsiluk, drustvo, narod.

Hajde da naglasvamo dobre, a ne uporno lose primjere.

Ko zeli da pomogne Dzemalu I Sefiku, nek ih zovne sad kod sebe da mu urade sta okokuce. Evo ovaj vikend je KRO Rad akcija odvoza kabastog otpata u Novom Gradu. Nek zaredaju od stana do stana I nek iznose starudije koje ljudi hoce da bace, nek zarade sebi za pocetak. Ko ima sta drugo da im da da rade, bujrum. Nije pomoc dati covjeku ribu, nego ga nauciti da je lovi. Nek kazu sta imaju od skole, sta znaju raditi pa da im pomognemo, a ne trazit sadaku. Ja ne znam za pristojnog, urednog, vrijednog covjeka, a da nema posla.

:bih:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Post Reply