SARAJEVSKI BALKONI
- munevera44
- Amazonka27
#2 Re: SARAJEVSKI BALKONI
Kada vidim zastakljen balkon dobijem nagon za povracanje
- munevera44
#3 Re: SARAJEVSKI BALKONI
...
Last edited by munevera44 on 04/10/2008 18:17, edited 1 time in total.
-
d2
#4 Re: SARAJEVSKI BALKONI
pa eto mozda ce ti biti drago da se stalno najavljuje zakon koji ce se baviti ustakljenim balkonima, satelitskim antenama i klimama, ja bih volio vidjeti ko ce to provesti u djelo...
u vezi toga mene zanima kako ja mogu uraditi klimu tj kako da rijesim pitanje one vanjske jedinice ?
u vezi toga mene zanima kako ja mogu uraditi klimu tj kako da rijesim pitanje one vanjske jedinice ?
Last edited by d2 on 07/04/2008 09:26, edited 1 time in total.
- vjesticanametli
#5 Re: SARAJEVSKI BALKONI
ma milina je vidjeti i strikove na balkonima i gace raznih boja
i sporete na balkonima i kako hanume fino kuhaju 
-
LED
#6 Re: SARAJEVSKI BALKONI
U Hrvatskoj metropoli to sada rjesavaju 700-1500 kuna kazne za Antenu, susenje vesa, klima uredjaj...za fizicka lica, pravna su posebna prica.
Sad ce to i kod nas nemaj brige ionako nam je skoro citav zakon prepiska njihovog sa zakasnjenjem, stim da kod nas treba dodati saksije sa cvijecem, ostakljene balkone
iskreno
Jedva cekam
- ZZZlica
#7 Re: SARAJEVSKI BALKONI
Moji roditelji su polovinom '80-ih zagradili balkon, ali su morali tražiti dozvolu od opštine, mada je postojao opravdan razlog (neka dječurlija se navadila penjati na balkon i stalno su nam krali odjeću sa štrika)... zastakljeni balkon (tada) nije smio kvariti izgled niti odudarati od fasade i drugih balkona po obliku i boji.
- Better Man
#8 Re: SARAJEVSKI BALKONI
Šta fali saksijama sa cvijećem na balkonu? Cvijeće je jedan lijep ukras.LED wrote:![]()
U Hrvatskoj metropoli to sada rjesavaju 700-1500 kuna kazne za Antenu, susenje vesa, klima uredjaj...za fizicka lica, pravna su posebna prica.
Sad ce to i kod nas nemaj brige ionako nam je skoro citav zakon prepiska njihovog sa zakasnjenjem, stim da kod nas treba dodati saksije sa cvijecem, ostakljene balkone
iskreno
Jedva cekam
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#9 Re: SARAJEVSKI BALKONI
Prije nego udare na narod koji pokusava da od garsonjere napravi malo veci stan ustakljavajuci ona dva kvadrata balkona, nek srede Carsiju i vrate joj stari izgled, sve u skladu sa Regulacionim planom. Nek vise krenu s vrha, nek puste sirotinju na miru.
-
pita
#10 Re: SARAJEVSKI BALKONI
Tako je u ime sirotinje drzava i sarajevo moraju izgledati kao ruglo i brlogmIRCerka wrote:Prije nego udare na narod koji pokusava da od garsonjere napravi malo veci stan ustakljavajuci ona dva kvadrata balkona, nek srede Carsiju i vrate joj stari izgled, sve u skladu sa Regulacionim planom. Nek vise krenu s vrha, nek puste sirotinju na miru.
-
mIRCerka
#11 Re: SARAJEVSKI BALKONI
pita wrote:Tako je u ime sirotinje drzava i sarajevo moraju izgledati kao ruglo i brlogmIRCerka wrote:Prije nego udare na narod koji pokusava da od garsonjere napravi malo veci stan ustakljavajuci ona dva kvadrata balkona, nek srede Carsiju i vrate joj stari izgled, sve u skladu sa Regulacionim planom. Nek vise krenu s vrha, nek puste sirotinju na miru.
Ma da, hajde da sad da ganjamo ljude sto imaju antene i sto imaju ustakljene balkone.
Imaju opcinske odluke koje su ZAKON i koje se moraju postovati. Jedna od njih je da sa prometne strane zgrade na balkonima i prozorima NE SMIJE BITI VESH. I slicno. Znas, mrsko je narodu kao i predsjednicima kucnog savjeta obavijestiti svoje komsije o takvim stvarima. Mrsko je i inspekcijama obici i okaciti upozorenja. Mrsko je balavurdiji ostaviti prokletu tablu sa kucnim redom na zidu.
Ali ne, hajmo mi ganjat antene
Moja antena je na krovu, ne narusavam nista, tako da ne branim samu sebe. Da se razumijemo. Ali mi smeta to sto se svasta nesto dozvoljava onima koji imaju pare ili misice a zakon se ganja po plecima sirotinje.
- poplava
#12 Re: SARAJEVSKI BALKONI
Neka kanton kupi susilice onima koji nemaju gdje susiti ves i jedno ruglo manje. Neka kanton omoguci djeci da imaju svoju sobu u stanu umjesto ustakljenog balkona, jos jedno ruglo manje...
-
goran5
#13 Re: SARAJEVSKI BALKONI
Neka gospoda Bosanci zasucu lijepo rukave i naprave drzavu , pa im nece past napamet sto im mali stanovi, nek malo ustroje i podsjete vlast zasto je tu....
a ne vazda iskukavat se pricama o sirotinji i ratu, vezda neko drugi kriv , neko nedefinisan
najbitnije da imaju zakon da ne priznaju strane diplome dabi mogli nakrast para ako ko hoce da se vrati , a izgled grada ....bliski istok bi nam pozavidio
a ne vazda iskukavat se pricama o sirotinji i ratu, vezda neko drugi kriv , neko nedefinisan
najbitnije da imaju zakon da ne priznaju strane diplome dabi mogli nakrast para ako ko hoce da se vrati , a izgled grada ....bliski istok bi nam pozavidio
- sinus
#14 Re: SARAJEVSKI BALKONI
NIje to samo u Sarajevu problem nego u cijeloj državi pa mislim da bi se tema trebala preimenovati u Brdsko Bosansko Hercegovački balkoni.
Baš neki dan gledam jednu zgradu koja je plava, a stolarija je bijela,boja hrasta, plastična, drvena,smeđa, tamno smeđa, zagrađeni balkoni, odgrađeni balkoni itd. U glavnom ko uskršnje jaje i nikakve veze sa vezom. Pa izbijanje prozora i postavljanje novih, od ovakvog prozora [][][] naprave ovakav [ ][] i onda na zgradi 7 prozora jedne vrste, 10 druge, 15 treće,27 četvrte ili veliki prozor suze pa onu rupu zazidaju ciglama ili kockom i još milion drugih kombinacija, pa kad pogledaš zgradu izgleda kao da ju je slijepac projektovao. I ovo je problem u svakom gradu ama baš svakom.
Ne mrzim ja nikoga, ali treba da postoji neki red majka mu stara. A ako nekome nešto kažeš odnosno pitaš zašto je to tako samo kaže imam pravo. Ma jebem li vam pravo, samo udarat po novčaniku, od najkrupnijih do najsitnijih riba.
P.S:
Neko spomenu zagrađivanje balkona u cilju proširenja prostora. OK slažem se, ali samo da se ne naruši izgled zgrade posebno bojom. Samo smiješno je kada taj isti "siromah" koji je zagradio balkon sutra prodaje taj stan koji ima recimo 36 kvadrata i balkon ima recimo 6 kvadrata. I onda on prodaje stan od 42 kvadrata
Pa legendo nije balkon stan, nije moj problem što si ti balkon zagradio. Balkon će uvijek biti balkon. Al haj ti to ovima što imaju pravo dogovori.
Baš neki dan gledam jednu zgradu koja je plava, a stolarija je bijela,boja hrasta, plastična, drvena,smeđa, tamno smeđa, zagrađeni balkoni, odgrađeni balkoni itd. U glavnom ko uskršnje jaje i nikakve veze sa vezom. Pa izbijanje prozora i postavljanje novih, od ovakvog prozora [][][] naprave ovakav [ ][] i onda na zgradi 7 prozora jedne vrste, 10 druge, 15 treće,27 četvrte ili veliki prozor suze pa onu rupu zazidaju ciglama ili kockom i još milion drugih kombinacija, pa kad pogledaš zgradu izgleda kao da ju je slijepac projektovao. I ovo je problem u svakom gradu ama baš svakom.
Ne mrzim ja nikoga, ali treba da postoji neki red majka mu stara. A ako nekome nešto kažeš odnosno pitaš zašto je to tako samo kaže imam pravo. Ma jebem li vam pravo, samo udarat po novčaniku, od najkrupnijih do najsitnijih riba.
P.S:
Neko spomenu zagrađivanje balkona u cilju proširenja prostora. OK slažem se, ali samo da se ne naruši izgled zgrade posebno bojom. Samo smiješno je kada taj isti "siromah" koji je zagradio balkon sutra prodaje taj stan koji ima recimo 36 kvadrata i balkon ima recimo 6 kvadrata. I onda on prodaje stan od 42 kvadrata
-
klixober
#15 Re: SARAJEVSKI BALKONI
Rekose u zavodu za izgradnju da je u Sarajevu oko 40 000 ilegalno izgradenih kuca.Pored ovog rugla po brdima oko Sarajeva koje nase vlasti nisu sprijecile,iluzorno je ocekivati da ce se pozabaviti ilegalnom nadogradnjom balkona.
-
d2
#16 Re: SARAJEVSKI BALKONI
i dakle ne rekoste mi kako da rijesim problem klime ?
-
mIRCerka
#17 Re: SARAJEVSKI BALKONI
Najbolje ti je da odes u svoju opstinu i provjeris tamo...svaka opstina ima svoje odluke koje su zakon na opstinskom nivou.d2 wrote:i dakle ne rekoste mi kako da rijesim problem klime ?
-
pita
#18 Re: SARAJEVSKI BALKONI
Nemoj tako...sad ce eu da izgradi drzavugoran5 wrote:Neka gospoda Bosanci zasucu lijepo rukave i naprave drzavu , pa im nece past napamet sto im mali stanovi, nek malo ustroje i podsjete vlast zasto je tu....
-
bice_bice
#19 Re: SARAJEVSKI BALKONI
u petak sam bio u pomenutoj metropoli.. vozeci se od kvatrica do jaruna, sesveta, borovja i glavnom pored velesajma/vecernjeg lista ne vidjeh da su ista "ocistili"... i pored navedenih kazni, ipak visi kako ves tako i satelitska po zagrebackim balkonima.. stoga........?LED wrote:![]()
iskreno
Jedva cekam
cak im je taj dan Dabl-Ju u posjeti bio... ako na taj dan nisu pocistili grad.............
-
d2
#20 Re: SARAJEVSKI BALKONI
zvao sam jutros, pitao koja je legalna procedura za postavljanje klimemIRCerka wrote:Najbolje ti je da odes u svoju opstinu i provjeris tamo...svaka opstina ima svoje odluke koje su zakon na opstinskom nivou.d2 wrote:i dakle ne rekoste mi kako da rijesim problem klime ?
zena se prvo iznenadila, onda rekla da nije sigurna jer od kako ona tu radi jako je malo ljudi zvalo ali da mogu nazvati oko 13h dok ona procita zakon pa ce mi reci
ono sto mi je znala reci to je da cu morati platiti 32 km da izadje komisija da pregleda kako sam ja to mislio i gdje sam mislio pa da kazu moze ili ne moze
ista procedura je i za satelitske
zakonski, legalno, procedura za ustakljivanje balkona ne postoji - ne mozete sami ustakliti balkon, jedino sto mozete je kad bi se cijela zgrada dogovorila da identicno ustakli balkone
dakle kako rece zena za sve njene godine tu ja sam drugi ili treci koji je isao legalno da postavi klimu i pitao kako se to radi u skladu sa zakonom
toliko o (novom) sarajevu i urbanosti
Last edited by d2 on 07/04/2008 11:42, edited 1 time in total.
-
d2
#21 Re: SARAJEVSKI BALKONI
jah receno je i da ona ne zna da se sprema ikakav zakon koji bi regulisao tu oblast
- poplava
#22 Re: SARAJEVSKI BALKONI
Imamo zakone po kojima se kaznjava neplacanje komunalnih obaveza, pa eno milion parnica na sudu... Sta mislite da bi rijesio jos jedan zakon?
-
d2
#23 Re: SARAJEVSKI BALKONI
pa mislim da je potrebna promjena u glavama prvo
ja cu radije dati 32 km nego razmisljati o tome da mi jednog dana opstina naredi da skinem klimu ili platim kaznu. elem...
ja cu radije dati 32 km nego razmisljati o tome da mi jednog dana opstina naredi da skinem klimu ili platim kaznu. elem...
-
sulesavic
#25 Re: SARAJEVSKI BALKONI
Ima li ko dovoljno pametan & rječit da mi malo nešto objasni - koja je svrha balkona?