Sarajevo, stidi se!!!
- k_kanji
Dragi drugovi i drugarice nema smisla pricati o donaciama u bosni...mi mozemo donirati ali nemozete ocekivati da nase donacije budu kao i americke donacije... nase su donacije samo da him kazemo da smo sa njima u ovom teskom momentu a nista drugo.... kako su rekli; sama nasa ljepa al siromasna bosna zivi od sadake....
Bilo je organizovano posle duma namaza sergija za aziju u cjeloj bosni bilo je da se nazove telefon preko televizije da se da jedna marka... pa sta vi mislite ljudi da svako ima marku dati... znam zalosno je sto je se desilo i treba pomoc al svako daje ono sto moze... i nema nikakve sramote pomoci nekom... pa koliko ko moze...
Bilo je organizovano posle duma namaza sergija za aziju u cjeloj bosni bilo je da se nazove telefon preko televizije da se da jedna marka... pa sta vi mislite ljudi da svako ima marku dati... znam zalosno je sto je se desilo i treba pomoc al svako daje ono sto moze... i nema nikakve sramote pomoci nekom... pa koliko ko moze...
- k_kanji
#78 Re: Sarajevo, stidi se!!!
Gdje ti zivis???? u bosni ili na svemiru???edu wrote:Ovako glasi naslov rubrike "Bosanski barometar" u posljednjem broju magazina "Dani" a koji se tice "sarajevske sutnje", u vezi sa zrtvama tsunamija. Izmedju ostalog spominje se "sarajevski duh", nestanak solidarnosti, (ne)reagovanje ljudi na katastrofu koja je zahvatila podrucje Azije...
I mene, takodjer, interesuje sta je to u ljudima pa za tako kratko vrijeme zaboravljaju da su i oni bili u slicnim situacijama. Sarajevo je bilo pod opsadom3-4 godine..i mi smo cekali tu, neciju, humanitarnu pomoc..da nije bilo nje, ma o kakvom kvalitetu hrane da se radilo, neki od nas bi vjerovatno umrli od gladi..svi smo bili k'o jedan..pomagali smo se..postojao je "taj" DUH..i sad se desi, nazalost, katastrofa u Aziji gdje za 2 dana pogine 150 000 ljudi i Sarajevo bijedno, hinjski, to presuti...
niko od nas, obicnih gradjana, ne trazi da mi dajemo hiljade, milione..ali nek' se stidi svaki gradjanin koji nije nazvao taj SOS telefon i na taj nacin darovao 1 KM ili 2 KM, ili nije na neki drugi nacin pomogao zrtve..jer niko zbog te marke ili dvije nece umrijeti..a ona ce unesrecenim puno znaciti..jer BiH ima oko 3.6 miliona stanovnika..i da su svi dali tu marku to bi bilo 3.6 miliona KM..to je najmanje sto smo mogli uciniti...
Mislim da dio krivice trebaju snositi i mediji..jer oni su ti koji su morali napraviti dobru kampanju za dobrotvorne priloge..da su manje "vrtili" kojekakve pjevaljke a vise pustali promotivne spotove Crvenog krsta skupilo bi se vise para..
Ako ona tri debilna Clana nisu se uspjeli dogovoriti i poslati telegram na drzavnom nivou onda barem nismo smjeli mi zakazati..a jesmo...
Sta je to sto nas je udaljilo jedne od drugih..sta je to sto nas je udaljilo od covjeka?
- libertyBiH
Mene cudi da ima ovakvih nedokaznih mamlaza poput nika edu koji neznaju da se kod vas u SA jos i nekako moze prezivit i naci bilo kakav posao u odnosu na vukojebine i druge gradove poput recimo STOCA naprimjer gdje ljudi po selima nemaju ni vode za okupat se ljeti i gdje se jebena voda vadi iz catrnja ito ako bude kise a ako ne, zna se ,cisterna 50km, a vi mi raspravljate o tsunamiju i pomoci IA i nemojte se molim vas onda cudit sto vas mrze i nazivaju lopovima ,vi to zasluzujete........
-
zili
kad je već tema totalno zastranila, da i ja dam svoj skromni doprinos
Nije problem u tome što mi nismo odreagovali na tsunami (zato što ne vjerujemo državnim institucijama, humanitarnim organizacijama itd.)
Problem je što svaki dan gledamo taj naš trio fantastikus iz predsjedništva, svaki dan gledamo kako nas pljačkaju, svaki dan gledamo kako nas obespravljuju...
... i NE REAGUJEMO
OTPOR, STOKO!
Nije problem u tome što mi nismo odreagovali na tsunami (zato što ne vjerujemo državnim institucijama, humanitarnim organizacijama itd.)
Problem je što svaki dan gledamo taj naš trio fantastikus iz predsjedništva, svaki dan gledamo kako nas pljačkaju, svaki dan gledamo kako nas obespravljuju...
... i NE REAGUJEMO
OTPOR, STOKO!
-
edu
Postavis temu o 170 000 zrtava ona pise o tome kako nema vode u Sto(l)cu..da sam postavio temu o tome kako Stocani tesko zive..kako nemaju vode zenski debil bi rekao "sram te bilo..ti pricas kako ljudi nemaju vode a u Aziji je za sam 48 sati poginulo 170 000 ljudi"...
Nikad nasem hajvanu ugoditi...
Nikad nasem hajvanu ugoditi...
-
papak_eliminator

Gdje se izgubila nit teme?
- stickitout
Svake sedmice u zemljama treceg svijeta umre 120.000 hiljada djece od gladi i kojekakvih bolescina, genocid u Somaliji je odnio 1.000.000 dusa u godinu dana.
Bosna i Hercegovina je postala kolonija i praonica novca svjetske konspiracione druzine a zitelji iste su potpuno sludjeni ratom, trenutnom ekonomskom i socijalnom situacijom.
Sta drugo ocekivati??
Amerikanci samo gledaju gdje ce novu busotinu napravit da crpe naftu, zapitajte se malo sta je napravilo tektonske poremecaje i prouzrokovalo tsunami za pocetak.
Zalosno je sto je narod izginuo, ali dosta je tu i pedofila sa zapada nastradalo i treba svako da se zapita gdje te pare odose. A to da svako da po marku....pa ljudi 90% Bosanaca ne zna kud bi sa sobom i slazem se da mi imamo svojih problema koje treba rjesavati prvenstveno.
Da nam je rukovodstvo nesposobno za bilo sta, nije nam potreban primjer tsunamija da nas uvjeri u to
Bosna i Hercegovina je postala kolonija i praonica novca svjetske konspiracione druzine a zitelji iste su potpuno sludjeni ratom, trenutnom ekonomskom i socijalnom situacijom.
Sta drugo ocekivati??
Amerikanci samo gledaju gdje ce novu busotinu napravit da crpe naftu, zapitajte se malo sta je napravilo tektonske poremecaje i prouzrokovalo tsunami za pocetak.
Zalosno je sto je narod izginuo, ali dosta je tu i pedofila sa zapada nastradalo i treba svako da se zapita gdje te pare odose. A to da svako da po marku....pa ljudi 90% Bosanaca ne zna kud bi sa sobom i slazem se da mi imamo svojih problema koje treba rjesavati prvenstveno.
Da nam je rukovodstvo nesposobno za bilo sta, nije nam potreban primjer tsunamija da nas uvjeri u to
- pitt
Od sefa:
:D:D
I am delighted and proud to report that ***** employees around the world responded in full force to the special gift-matching program established to support relief efforts resulting from the earthquakes and tsunamis in Southeast Asia. This program was established to bolster the numerous gifts of ****** employees to humanitarian efforts through matching dollars from ******.
More than 1,200 employees responded with their generosity to assist the International Red Cross/Red Crescent, Save the Children, CARE and the U.K.-based Disasters Emergency Committee relief organizations, all of which are experiencing an unprecedented demand on their resources. It is with great pride that I announce we reached our gift match total of $175,000, one week in advance of our official program deadline. Combined with contributions from ****** employees and a $25,000 corporate donation to the International Red Cross, our total employee and corporate contribution is $375,000. Additionally, nearly $32,000 in donations were reported by employees to relief organizations beyond those which ****** offered a matching gift, for a grand total to date of more than $400,000.
Employee and corporate response to the tsunami disaster has been strong and heartfelt. Thank you for your generous actions in support of the relief efforts.