imas hiljade nacina, a jedan od zescih nacina da se to izbjegne je mlacenje prazne slame..
i ovokvoga pametovanja...
i okarekterisovanja pljuvanjem.. bez veze..
mozda ti treba nacrtati sta bi se moglo uraditi, jel'
Za taj tzv. SARAJEVSKI DUH, POTREBNE SU SARAJLIJE....edu wrote:Izmedju ostalog spominje se "sarajevski duh"
[/i]
slusaj prijatelju, ja ne znam otkud tebi to silno znanje, ali dosta toga si rekao sa onom cinjenicom pod brojem 6. Ne, nego drot treba da te pizdekne pendrekom posred tog glupog cela, svaki put kad se nesto usudis upitati, a kamoli opsovati.Plavac wrote:ČINJENICA JESTE:
1.Da Bosna nije što je nekad bila.
2.Da Sarajevo nije što je nekad bilo.
3.Da kad prođem Baščaršijom ne prepoznam pet ljudi,u gradu u kojem sam rođen.
4.Da nam preduzeća vode ljudi koji i dan danas preskaču tranvajske šine jer kontaju da u njima ima struje.
5.Da nam se djeca razvaljuju raznoraznim drogama.
6.Da možeš poslat drota u neku stvar a da ovaj okrene glavu na drugu stranu.
7.Da čim se smrači kifeliš u kuću da ti nebi neko otkino glavu za cenera.
8.Gdje te novopečeni građani urbanih sredina uče redu i kulturi.
9.Gdje su sve pičoke,čim je prvi metak opalio,ufatili se noge i sad bi srali o donacijama..........................
OVAJ NAROD AKO NIJE DAO PARE ZA OVE UNESREĆENE JA MU NE ZAMJERAM.
Ljudi koje žive ovde u Bosni dosta su se nagledali pljački i otimačina.Koliko je para leglo za Srebrenicu mogli su Pariz napraviti.
Šta se radi sa preduzećima koja su se mogla dići na noge ali zbog prokletih 20% svjesno su propala i dalje propadaju i otimačina se nastavlja i dalje.
I onda počnu se javljati karinaši iz dijaspore da mi pričaju kako se negdje u Danskoj pale baklje za unesrećene.
E te baklje što ste popalili zabite sebi u šupak jer nama je dosta nas.Ako ti se neradi gore imaš tu socijalu,izvedi djecu na put i nemoj ovde da sereš o humanosti.I obuci džemper da se ne prehladiš i naravno živi za onaj dan kad ćeš doći ovamo na godišnji odmor sa nekom truljom što gore ni Turci ne vozaju.Naravno mi ćemo ostati zatečeni tvojim uspjehom,AL U KURCU.
Da je makar jedna petina novca potrosenog na internet za ovu pljuvacinu poslana za pomoc zrtvama cunamija, bili bismo od neke koristi.Tornjak wrote:Daj prestanite vise sa tim vasim kukanjem, pa znate li vi kako su svi ovi komentari primitivni, pa koji vam je vrag doci ovdje na forum i kukati kako oni nece da pomognu, pa kako ovo, kako ono. Ako vam je drago pomoci pomozite. Nemoze se jedna fukara natjerati da pomogne, mozete vi pisati koliko hocete. A jos jedna stvar sto u zapadu vise pomazu je sto se tamo negleda ko ce koliko pomoci i hoceli a i nepljuju jedno na drugo nego pomaze onaj ko hoce i ko moze, netjeraju oni nikoga da pomaze ako nece. Jeste da je sramotno nepomoci ali sta se moze.
Mamu im **** sto nisu za Srebrenicku sirocad pokrenuli kakvu akciju.. a i ti Edu sto si pokrenuo ovu temu, ti si licemjer da nemozes bit veci, otidji na http://www.bosnjaci.net i tamo doniraj, ima sijaset oglasa za pomoc .....elviss83 wrote:Holandija je skupila oko 120 miliona eura.Zapravo ne Holandija nego njeni drzavljani.Pokrenut je ziroracun 555.Odziv je bio nevjerovatan.Djeca su skupljala flase,papir i zaradjeni novac uplacivali za zrtve.Fenomenalna propaganda za akciju.Jedan dan su se sve radio stanice ukljucile u isti program.Ma besprijekorno sprovedena akcija.Narod odusevljen.Sada su odgovorni ljudi za novac izjavili da ce dio novca ici zrtvama azije ostalo ce upotrijebiti za druge akcije nepreciziravsi koje.
Eh isto ovako bi i kod nas bilo.Dok bi ukrao ovaj pa onaj..pa garant ima lopova i u aziji... mi samo nismo zatucani ko ovi u europi pa su mislili da ce svaki euro otici dole..daj boze da postoji pravi nacin za pomoc
da, to su ta sela i gradovi, ili tacnije - ljudi koji u njima zive.jehangir wrote: Neki spominju bakljade u nekim, haman, danskim selima.Jesu li to ona ista sela i isti gradovi i iste drzave koje su u svom komsiluku kao dio vecernjeg stimunga gledali na svojim TV u svojim toplim, lijepim, uredjenim kucama kako se ubija jedan narod pred njihovim ochima i na tlu Evrope?
NAravno, za to umaranje gladju vec su se pobrinuli profiteri koji su "radili" pod okriljem SDA, HDZ i SDS, pa su tu humanitarnu pomoc krali, cesce otimali i prodavali svom narodu. Cisto ono, DA NE BUDE UMOREN GLADJU!jehangir wrote: A konzerve su nam slali, ne kazem da nisu, bilo bi zaista sramota da na tlu Evrope jedan narod bude umoren gladju ( od granate moze) Od Ikara sada umiremo na rate.
jehangir wrote: Ma pustite mi licemjerja, od njega mi je zlo!
A gdje sam ja to napisao da Bosanci nisu ljudi?Vanna-x wrote:Za Bosance mozes sve reci ali ne mozes reci da nisu ljudi.
Ti ili se pravis lud ili si stvarno ludkrmelj wrote:A gdje sam ja to napisao da Bosanci nisu ljudi?Vanna-x wrote:Za Bosance mozes sve reci ali ne mozes reci da nisu ljudi.
Uostalom, ako me bas vuces za jezik, sada cu ti reci - mnogo su slabiji ljudi nego sto o sebi misle i sto o sebi vole reci.
A da ne pominjem koliko su diskutabilne te nase norme 'ljudskosti'. Za nase sumnjake je ljudskost kad jedan placa turu i tako te neke majmunske. To nije ljudskost, to je primitivizam. TAkvih primjera imam masu, ali nema potrebe da ih pisem kada vi ionako imate vec formirano misljenje. Cak i o ljudima koje nikada niste susreli i mjestima na kojim nikada niste bili. Ali hajd', svak' ima svoje, pa...
Samo ti nastavi sa tim djecijim konstatacijama. Je li to sve sto imas reci?Tornjak wrote:Ti ili se pravis lud ili si stvarno ludkrmelj wrote:A gdje sam ja to napisao da Bosanci nisu ljudi?Vanna-x wrote:Za Bosance mozes sve reci ali ne mozes reci da nisu ljudi.
Uostalom, ako me bas vuces za jezik, sada cu ti reci - mnogo su slabiji ljudi nego sto o sebi misle i sto o sebi vole reci.
A da ne pominjem koliko su diskutabilne te nase norme 'ljudskosti'. Za nase sumnjake je ljudskost kad jedan placa turu i tako te neke majmunske. To nije ljudskost, to je primitivizam. TAkvih primjera imam masu, ali nema potrebe da ih pisem kada vi ionako imate vec formirano misljenje. Cak i o ljudima koje nikada niste susreli i mjestima na kojim nikada niste bili. Ali hajd', svak' ima svoje, pa...![]()
Je li ti to 200 000 pobijenih Bosnjaka i Bosnjakinja nazivas divljacima??!!eto, trebali su ti ljudi napustiti svoje tople, lijepe kuce i svoje familije, pa ici ginuti po bosaskim gudurama za neke divljake koji bi i givikt razvalili,
nije dosta sto su drzava koja je primala bosanske izbjeglice mjesecima i godinama nakon sto su svi ostale drzave vec uveliko zamandalili granice, a primali su ih cak i nakon zavrsenog rata.
NAravno, za to umaranje gladju vec su se pobrinuli profiteri koji su "radili" pod okriljem SDA, HDZ i SDS, pa su tu humanitarnu pomoc krali, cesce otimali i prodavali svom narodu. Cisto ono, DA NE BUDE UMOREN GLADJU!
Hajd' umij se i operi krmelje, mozda progledas.Ako ti ne vidis sopstvenu licemjernost u ovom svom postu, onda je suvisan svaki dalji razgovor. Medjutim, jedno je sigurno - BOSANCI SU NAJNEZAHVALNIJI NAROD.
evo, prvenstveno sam na ovakve divljake mislio, a zatim i na one koji glasaju za nacionalne partijetolkien wrote:NISAM DAO NI MARKU I NECU DATI NI MARKU I NE STIDIM SE, NEGO SE NAPROTIV PONOSIM.
1. Ja i moja porodica smo imali vrlo malo ili nista od strane pomoci u ratu. Da smo se oslonili samo na to svi bi pomrli od gladi da se jos koju godinu ratovalo. Ja i moja porodica ne dugujemo nikom nista a ponajmanje JI Aziji.
2. Zemlje JI Azije vode neodgovornu populacionu politiku i stvaraju viskove stanovnistva. Taj visak naseljavaju ispod vulkana i na niskim obalama gdje je opasnost od cunamija velika. Tolkien nece financirati posljedice nicije j......e. Hrani i brani sta si napravio.
3. Preko 80% donirane pomoci se potrosi od strane zapadnih debeloguzana iz UN, crvenog krsta i raznoraznih mafijaskih humanitarnih organizacija. Nemam namjeru da financiram prebogate zemlje zapada i lokalnu mafiju iz JI Azije.
I ne zajeb....e vise.
Znamo se.