Sarajevo stan održavanje
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#76 Re: Sarajevo stan održavanje
Zakoni ne valjaju, napravljeni su za socijalnu drzavu, sve je to politicki, ko smije to promijeniti gubi vlast
.
-
BadBoy
#77 Re: Sarajevo stan održavanje
Ali državu čini narod. Država nije neki vanzemaljski entitet koji dođe iz svemira i uvodi red. A stanje haustora najbolje oslikava obraz naroda - pesnava stoka. Tu nema izgovora o politici, Bakiru i Dodiku, to je čisto ogledalo onog običnog naroda.Thorgerson wrote: ↑14/04/2025 19:54Mozemo i tako reci. Medjutim, ja bih ipak rekao da sve pocinje sa drzavom, zakonima i najvaznije izvrsenjem istih.
Mislis da svabo, finac isto ne bi izbjegavao placanje, da moze? Pa bi. Nisu oni sveci toliki.
I to je kod nas problem.
Jutros direktor vik-a, imaju 50 i nesto miliona dugovanja, utuzenih koje ne mogu da naplate. Ne mogu zatvoriti vodu. Mogu tuziti i cekati.
Dakle, ne postoji mehanizam naplate. E isto i cak gore je sa odrzavanjem.
Kod mene u ulazu, imam ljude koji voze auto od 40.000 i ne placaju odrzavanje. Kako i zasto, ne znam.
Ali, da ti npr sutra krenes na more, pa predas pasos i o aj ti kazez eh druze ne mozes ti van drzave. Plati vodu, odrzavanje pa ces izaci. Il da ti kaze, hoces registrovati auto? Eee ne moze, plati fino sve sto dugujes. Hoces licnu da izvadis? Vozacku? Moze, ali prvo da poravnamo sve. Plus kamate.
I qrac bi onda iko dugovao. Ovako im se moze.
A taj isti narod nema interesa da provede dobar sistem izvršenja potraživanja.
Ja životom gatantujem, treba samo odraditi prvih 10 oduzimanja TV aparata ili mobitela od dužnika i od prodaje naplatiti dug za održavanje.
TV i mobiteli se lako prodaju.
Nisu esencijalni za život, nema sadaka i merhamet priče.
Apsolutno svi ih posjeduju u današnje vrijeme.
Strašno boli kad ti ih oduzmu jer su uređaji koji stvaraju ovisnost.
Nakon prvih deset provedenih izvršenja na ovaj način, bez milosti, svi bi bili ko bubice.
Ali mi kao narod ne želimo takav sistem. Radije ćemo truhnuti u našoj prljavštini...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#78 Re: Sarajevo stan održavanje
došlo i meni da nisam platio 14 mjeseci. evt možda jesam koji fulio, al ovoliko nema šanse.
matere ću im se najebati. nadaju se da ljudi ne čuvaju odreske i dokaze o uplati i tako hoće da lupaju po ušima.
matere ću im se najebati. nadaju se da ljudi ne čuvaju odreske i dokaze o uplati i tako hoće da lupaju po ušima.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
mali_balon
- Chmoljo
#81 Re: Sarajevo stan održavanje
Ne, na racunu pise dug. Sad poceli tako stampati. PEV nam nije los lik i on je pratio dinamiku placanja. Nema sanse da mi on ne bi reko komsija plati.
- shape of despair
#82 Re: Sarajevo stan održavanje
Poslao je Sarajevostan, pa tako se i zove tema. SVIMA su došli računi sa nekim dugom, ja većim ja manjim, jal postojećim jal izmišljenim. Postojeći OK, ali izmišljeni???
Neće se dobro provesti jer su svima ovako poslali. Ima budala, neko će im bombu baciti ili će se pomarisati.
Neće se dobro provesti jer su svima ovako poslali. Ima budala, neko će im bombu baciti ili će se pomarisati.
- shape of despair
#83 Re: Sarajevo stan održavanje
Došli računi za cijeli ulaz, i poštar/inkasant samo stavio napola u jedno sanduče(i to im je bilo mrsko poubacivati normalno). Izvučem sve račune da nađem svoj kad vidim kod komšija da svi "duguju" i to stavili kao na glavno plaćanje svima.
Gdje je njima direkcija, je li ispod RTV doma???
- Chmoljo
#84 Re: Sarajevo stan održavanje
Da.
Mislim da je ovo seljacki pokusaj ako prodje prodje. Inace ce se vaditi da ih je "program za obracun zeznuo".
Teelfoni im ne rade. Oooooj matere vam se najebem
Mislim da je ovo seljacki pokusaj ako prodje prodje. Inace ce se vaditi da ih je "program za obracun zeznuo".
Teelfoni im ne rade. Oooooj matere vam se najebem
- shape of despair
#85 Re: Sarajevo stan održavanje
OVO JE LAŽ ZA DUGOVE. Ponavljam, Došlo mi sa suda za dug iz 11. i 12. 2023. godine. Plaćao preko bankarstva, ZNAM da je sve plaćeno, nisam budala, proneđem jedva tako stare transakcije, naravno sve plaćeno uredno, i predam ponovo na sud kao odgovor. Inače da sam platio bacio bih 60KM ukupno na dug i na sud. I sad opet dolazi dug 45KM koji su odštampali na sva tri računa kao za glavno plaćanje, ja budala.
Pitam opet, jesu li oni dole ispod RTV doma?
- JavierBosnia
-
mali_balon
#87 Re: Sarajevo stan održavanje
Horor u centru....evo kako zajednicke prostorije odrzava sarajevo stan...govna slobodno plivaju...zubori potocic iz puknute vodovodne cijevi racuni vode po 50 60km..iz Ss kazu nije do njih do vodovoda je ovi kazu da je do Ss......a zamislite koliko jos ovakvih podruma ima.....naravno ima tu i krivice stanara
- okocha
#88 Re: Sarajevo stan održavanje
Ovo je sramota prije svega za vas kao stanare, jer ovako zapustene zajednicke prostorije su plod vaseg nemara. Taj problem je samo pogorsao sve. Morate se organizovati i prvo organizovati akcije ciscenja a onda urgirati da se to sanira.
-
mali_balon
#89 Re: Sarajevo stan održavanje
Prvo se moraju promjeniti cijevi ili rijesiti cija voda i kanalizacija i odakle dolaze u podrum.....a podrum je bio javni wc za svakog kome se prisralo ili pripisalo o narkomanima da ne govorim....
Naravno da ima i do stanara ali ima i do Ss nikad okrecili o ciscenjun da ne govorim
..a dolazili da pogledaju ovo za kanlizaciju i vodu kaze lik nisam ponio cizme ma ovo je do vodovoda.....dodje vodovod kaze lik evo voda curi u vertikali......prijavili da fasada otpada niko nista....
- sinuhe
#90 Re: Sarajevo stan održavanje
Morate se vi vlasnici zadužiti da to počistite i uredite.
I da je do njih opet morate platiti.
I da je do njih opet morate platiti.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Haris.ba
#92 Re: Sarajevo stan održavanje
Ma garant nemaju para na racunu. Da imaju para sve bi to upravitelj rado pocistio i popravio.
-
mali_balon
#93 Re: Sarajevo stan održavanje
Bi popravio i ocistio al u k....
Ima para.....ne puno.....ali eto mogo bi se makar haustor okreciti....kako rekoh cistacica pojam....... zadnji put krecen kad je zgrada napravljena.....
Naravno opet kazem stanari snose dio krivice......ali mora se sanirati voda i kanalizacija da bi se mogao podrum ocistiti.....jbga kakva korist sto cistis ako tece kanalizacija i voda....
Ima para.....ne puno.....ali eto mogo bi se makar haustor okreciti....kako rekoh cistacica pojam....... zadnji put krecen kad je zgrada napravljena.....
Naravno opet kazem stanari snose dio krivice......ali mora se sanirati voda i kanalizacija da bi se mogao podrum ocistiti.....jbga kakva korist sto cistis ako tece kanalizacija i voda....
- shape of despair
#94 Re: Sarajevo stan održavanje
Pored toga što su ukinuli čistačice i šalju nepostojeće dugove, niko od upravitelja ne održava protupožarne aparate i hidrantsku mrežu. Zakonski se oboje ispituje svakih 6 mjeseci, to rade ovlaštene firme. Inspekcije nigdje, zaštićeni upravitelji ko međedi u brlogu.
Da se sutra šta zapali niko nije kriv, piši propalo. Aparate niko ne ispituje godinama, pola boca je i za otpisati, hidranti devastirani.
Direktno se krši zakon o Zaštiti od požara i vatrogastvu i pravilnici o hidrantskoj mreži i PP aparatima, i niko ništa, jebe se svima.
Ko će svako 6 mjeseci davati desetine hiljada KM na ova bezvezna ispitivanja kad možemo to sebi u padže.
Šta je sa vatrodojavom u garažama i sprinkler sistemima koji također podliježu periodičnom pregledu? I to jednom izvedeno i tako godinama može stajati? Nema periodičnih ispitivanja, održavanja, popravke, ne šalju se dokazi o ispitivanjima u MUP a zbog čega inspektorat kažnjava???
Jebote javašluka i pljačke.
Da se sutra šta zapali niko nije kriv, piši propalo. Aparate niko ne ispituje godinama, pola boca je i za otpisati, hidranti devastirani.
Direktno se krši zakon o Zaštiti od požara i vatrogastvu i pravilnici o hidrantskoj mreži i PP aparatima, i niko ništa, jebe se svima.
Ko će svako 6 mjeseci davati desetine hiljada KM na ova bezvezna ispitivanja kad možemo to sebi u padže.
Šta je sa vatrodojavom u garažama i sprinkler sistemima koji također podliježu periodičnom pregledu? I to jednom izvedeno i tako godinama može stajati? Nema periodičnih ispitivanja, održavanja, popravke, ne šalju se dokazi o ispitivanjima u MUP a zbog čega inspektorat kažnjava???
-
k4mi
#95 Re: Sarajevo stan održavanje
vlasnici stanova su vlasnici i zajednickih prostorija. Duznost je vlasnika da upravljaju svojom imovinom. Upravitelj tu sluzi kao servis vlasnicima. Oni mogu ali i ne moraju vrsiti odravanje zajednickih prostorija. Vlasnici za sve radove mogu angazovati treca lica a upravitelj placa fakture koje im se dostave.shape of despair wrote: ↑16/04/2025 09:23 Pored toga što su ukinuli čistačice i šalju nepostojeće dugove, niko od upravitelja ne održava protupožarne aparate i hidrantsku mrežu. Zakonski se oboje ispituje svakih 6 mjeseci, to rade ovlaštene firme. Inspekcije nigdje, zaštićeni upravitelji ko međedi u brlogu.
Vlasnici mogu definisati i drugaciju rasporedu obaveza sa medjuvlasnickim ugovorom. Moguce je da vlasnici potpisu i ugovor sa upraviteljem. Na upravitelju je da postuje ono sto su vlasnici dogovorili.
Dakle ako imate novac na racunu, posaljete preko predstavnika stanara nalog i to je to.
Ne moze niko sebi u dzep staviti tek onako. Zakonski je definisana maksimalna naknada mjesecna, a medjusobnim ugovorom se moze definisati i niza. Ostali novac je na raspolaganju vlasnicima. Slazem se da ima svega, ali to je zbog toga sto predstavnici stanara ne brinu brigu o zgradi (ili zgradama) koje zastupaju.
A na kraju krajeva vlasnici mogu i promjeniti upravitelja.
-
mali_balon
#96 Re: Sarajevo stan održavanje
Ma nece ni upravitelji svasta da uzimaju....pogotovu centar austrougarska gradnja to su rupe bez dna a slaba ili nikakva naplata...u neku ruku ih i razumijem.....svakakve stoke ima svi cekaju da neko drugi sve rijesi.......
Meni lici ko da neko namjerno nece da se sve sredi da sve propada da spadne cijena i neko da kupi za neku sicu....
Osim zimi sada moras preko cijele godine dizati glavu da te ne ubije fasada
Meni lici ko da neko namjerno nece da se sve sredi da sve propada da spadne cijena i neko da kupi za neku sicu....
Osim zimi sada moras preko cijele godine dizati glavu da te ne ubije fasada
-
Bobi
- Forum administrator
#97 Re: Sarajevo stan održavanje
mali_balon wrote: ↑16/04/2025 07:38Prvo se moraju promjeniti cijevi ili rijesiti cija voda i kanalizacija i odakle dolaze u podrum.....a podrum je bio javni wc za svakog kome se prisralo ili pripisalo o narkomanima da ne govorim....
Naravno da ima i do stanara ali ima i do Ss nikad okrecili o ciscenjun da ne govorim
..a dolazili da pogledaju ovo za kanlizaciju i vodu kaze lik nisam ponio cizme ma ovo je do vodovoda.....dodje vodovod kaze lik evo voda curi u vertikali......prijavili da fasada otpada niko nista....
-
mali_balon
#98 Re: Sarajevo stan održavanje
Eto ja to nisam znaoBobi wrote: ↑16/04/2025 11:24mali_balon wrote: ↑16/04/2025 07:38Prvo se moraju promjeniti cijevi ili rijesiti cija voda i kanalizacija i odakle dolaze u podrum.....a podrum je bio javni wc za svakog kome se prisralo ili pripisalo o narkomanima da ne govorim....
..a dolazili da pogledaju ovo za kanlizaciju i vodu kaze lik nisam ponio cizme ma ovo je do vodovoda.....dodje vodovod kaze lik evo voda curi u vertikali......prijavili da fasada otpada niko nista....ti stvarno ne znaš kako to funkcionise? Sve naopako radite, curi voda na vetikali, predstavnik stanara ode upravitelju sa nalogom i pečatom , upravitelj kaze "Ok, imate para popravit cemo" ili "Ok nemate para ne mozemo popravit" i tu se sva prica zavrsava. Kad kaze da nemate para to znaci da ste ispod minimum minimuma s lovom
.Ili plačajte redovno ili povecajte cijenu ili sakupljajte po stanovima. Najmanju krivnju ima upravitelj, stanari su najodgovorniji! Sve iza vodomjera je na zgradu, ne trebas biti puno pametan da utvrdis gdje curi
.
Para ima pev zove ovi dodju i kazu do vodovoda je dodje vodovod kaze do uoravitelja je.....pev opet zove Ss dolazi lik u tenicama kaze ihhhhh ja nisam ponio cizme ali ovo je do vodovoda sigurno........sad cemo malo drugacije metode upotrijebiti
-
Bobi
- Forum administrator
#99 Re: Sarajevo stan održavanje
Onda je taj vas pev mentol
, jel pita za objašnjenje ili zdravo za gotvo ga ovi levate ?
- black
#100 Re: Sarajevo stan održavanje
mene nedavno zove bivsi komsija, kao dosla vam je opomena od sarajevo stana ili racun za dug, koji je zavrsio u njegovom sanducicu, a stan prodat ima taj vakat pa me zacudilo..prilikom prodaje donesene potvrde o izmirenim racunima bla bla, rekoh mu da podere i baci a sad citajuci ovo sto pisete jasno mi je zasto je dosao, upravo to sto kazes papanski pokusaj pa dje prodje..sad mi zao sto nisam uzeo taj papir da odem i matere im se najebem.
vodovod to isto radi, jedne prilike za poslovni prostor rekose jednu cifru kao nekog duga, drugi put skroz druga cifra..reklamacija i ostale pizdarije, takodjer sam kulturno jebo im sve