Sarajeva vise nema ...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kame

Post by kame »

Pitt, mislim da bi ipak neki koji se drugacije zovu a zive u Sarajevu voljeli da je Sarajevo "oslobodila" neka druga vojska u ratu. To pokazuje i ovaj forum. Hocu da kazem, nisu svi koji se drugacije zovu onakvi kakvim se predstavljaju u javnosti. Eto, neki su se otvorili na forumu. Sto naravno ne znaci da su svi srbi i hrvati cetnici i ustase.

Shoba, ne znam za tebe ali ja kad sam bio u Londonu vidio sam isti onaj primitivizam i papanluk koji se moze vidjeti i ovdje. Tamo ima naselja koja su mnogo prljavija i losije uredjena od nasih. Druga je stvar ako si prosao samo "elitnim" dijelom Londona pa si ostao ocaran i zapanjen. 8-)

E ja sam prosao i dijelom gdje se mogu vidjeti govna na sred ulice, prosjaci koji izgledaju kao da su iz prahistorijskog doba, zgrade i ulice ruznije od sarajevskih....i iz kojih izbija smrad.... i sl.
zoka

Post by zoka »

Ovo je topic za 1000 odgovora i svaki kaze aferim druze
RIPPER

#228 Re: Sarajeva vise nema ...

Post by RIPPER »

secretlover wrote:Grad ne cine zgrade, vec ljudi... Molicu lijepo da se muslimanski seljaci ne javljaju sa optuzbama da sam Srbin ili Hrvat, jer ih nije bilo na 1000 km da brane svoje domove kad je trebalo, vec su podvili rep pa pobjegli po bijelom svijetu ili se nabili u Sarajevo da se od njih vise zivjeti ne moze.

Smrad prljavih bijelih carapa i visockih koznih vindjaka je prekrio ovo sto je od Bosne ostalo.

Za muslimanskog seljaka nema kletve i kazne za ono sto je ucinio Sarajevu iznutra "braneci i hraneci ga". Za njih nema adekvatne kazne, jer jos nije izmisljena mada poneka dolazi vrlo blizu.

Seljacine, papci, primitivci, olosu i smecu covjecanstva idite kuci na svoja ognjista pa tamo Bosnu branite, a manite se vi naseg Sarajeva i policija i kondukteraja, i opcina i auta i kamiona i aviona.

FUJ, MENI GA SILU PROVODITI NECETE !
RIPPER

Post by RIPPER »

kakav je ovo glupan .......bože sačuvaj ........
pitt

Post by pitt »

Jedan od mnogih, na zalost :(
Alen

Post by Alen »

Ne naginji se kroz prozor!

:D Image
kame

Post by kame »

Seha, ipak gledanje preko nisana jeste nasa buducnost. Buducnost nasih naroda i narodnosti. :D :D :D :roll:

Ostalo je samo zavaravanje. Ovo vjestacko stanje prividnog napretka nece dovesti do integracije u bilo kom smislu. Potpuno je nebitno koliko ce se ovakvo stanje odrzati. Kad jednog dana zemlja u kojoj zivis pusti za uzice ovdasnje drzave onda ce se ponovo desiti sve sto se vec desilo. Jer svi uslovi za to postoje. A ne postoji niti jedan uslov za integraciju.
kame

Post by kame »

Šeha wrote:Kame dezurni forumski optimista :D :-D
Ma da. :D

Ma pazi, samo pokusavam realno gledati na stvari.

Trudim se da se ne zavaravam.

Jednostavno nema sanse da RS ne sprovede referendum o nezavisnosti (ili pripajanju Srbiji) kad se za to steknu uslovi. A to vrijeme ce doci. Pravo vrijeme koje tece vrlo brzo. Iako Ustavom nije predvidjen takav referendum on ce biti proveden u blizoj ili daljoj buducnosti. A referendum automatski mora izazvati rat.

Previse je nerasciscenih racuna i nerijesenih pitanja da bi se BiH mogla mirno razdruziti i rastociti.

Za rat je dovoljan povratak koji se vec desio u poslijeratnom periodu. Iako je povratak jadan i cemeran (citaj->nikakav) to je dovoljno za novi rat.

Seha, zar mislis da ce 12 000 srba koji su se vratili u Drvar, 8000 srba iz Bosanskog Grahova, 7000 srba iz Glamoca sjediti i mirno gledati kako RS odlazi?

St mislis kako ce se u tom momentu provesti cirka 6000 hrvata koji danas zive u te tri opstine a prije rata tu uopste nisu zivjeli hrvati?

Takodjer, sta ce se desiti sa cirka 1000 bosnjackih povratnika u Glamoc?

Mislis da srbi osokoljeni referendumom nece ponovo pociniti zlocine nad povratnicima u Kozarcu, Janji, Brckom, Srebrenici....?

To jecisto zavaravanje. Zalosno je da je tako ali ipak jeste tako. Tj. takvo je raspolozenje u narodu o kojem govorim.
Pravda30

Post by Pravda30 »

kame wrote:
Šeha wrote:Kame dezurni forumski optimista :D :-D
Ma da. :D

Ma pazi, samo pokusavam realno gledati na stvari.

Trudim se da se ne zavaravam.

Jednostavno nema sanse da RS ne sprovede referendum o nezavisnosti (ili pripajanju Srbiji) kad se za to steknu uslovi. A to vrijeme ce doci. Pravo vrijeme koje tece vrlo brzo. Iako Ustavom nije predvidjen takav referendum on ce biti proveden u blizoj ili daljoj buducnosti. A referendum automatski mora izazvati rat.

Previse je nerasciscenih racuna i nerijesenih pitanja da bi se BiH mogla mirno razdruziti i rastociti.

Za rat je dovoljan povratak koji se vec desio u poslijeratnom periodu. Iako je povratak jadan i cemeran (citaj->nikakav) to je dovoljno za novi rat.

Seha, zar mislis da ce 12 000 srba koji su se vratili u Drvar, 8000 srba iz Bosanskog Grahova, 7000 srba iz Glamoca sjediti i mirno gledati kako RS odlazi?

St mislis kako ce se u tom momentu provesti cirka 6000 hrvata koji danas zive u te tri opstine a prije rata tu uopste nisu zivjeli hrvati?

Takodjer, sta ce se desiti sa cirka 1000 bosnjackih povratnika u Glamoc?

Mislis da srbi osokoljeni referendumom nece ponovo pociniti zlocine nad povratnicima u Kozarcu, Janji, Brckom, Srebrenici....?

To jecisto zavaravanje. Zalosno je da je tako ali ipak jeste tako. Tj. takvo je raspolozenje u narodu o kojem govorim.
Tacno.

Kome sad nije doslo iz guzice u glavu nece nikad. A najzalosniji su ovi koji pisu da se moze zajedno a nijedan snije u Trebinju, Gacku, Banja Luci Bijeljini itd.. Ustvari njih i ne interesuje mnogo taj kraj. Oni su tu u Sarajevu i posto je u Sarajevo sve ok po tom planu onda "mora da je tako i drugdje".

Ko god je 1992 mislio "da mozemo " zajedno , vise nije medu nama il je prosao kroz nevidene torture i sad je bogalj. Ko god je 1942 vjerovao "mozemo zajedno " je prosao na isti nacin.

Rata ce biti , to je neminovno. Na nama je da ne dozvoliomo da opet kao 1992 gledamo kako se ovi ukopavaju na brdima.

Ako me ista u zivotu nervira onda je to kad me neko nazor hoce strpati u neki nacionalni tor. Zasto me svrstavas tamo negdje gdje ja ne zelim da budem? Na osnovu cega? Na osnovu moga imena? Zato sto se zovem Vedran odmah moram biti kao "ostali srbi/hrvati". Za tvoju informaciju, samo ovaj put, nisam ni Srbin ni Hrvat. Jedina nacionalnost kojoj osjecam pripadnost je Bosanac (ovo Skljoco progovara iz mene, Pitt )

hehe samo se pitam kako su se do 1992 ti "mjesani" izjasnjavali. Pa naravno kao jugosloveni; danas Bosanci a sutra? "Gradani svijeta" ili nesta u tom fazonu.
Kad tad moras da kazes ko si i sta si.
pitt

Post by pitt »

Pa sta fali biti gradjanin cijelog svijeta? Svi idu ka globalizaciji i brisanju nekih granica, samo se kod nas ljudi jos trpaju po torovima i crtaju se neke nove linije :(
Pravda30

Post by Pravda30 »

Šeha wrote:Ma Kame, ti znas da bi taj referendum donijeo rat sa sobom, znam i ja a znaju i oni.
No jedno je bilo svjesno krenuti u rat kad iza sebe imas citavu JNA, Milosevica koji ti tuli da je uz tebe citav srpski narod, listom i kad protiv sebe imas nenaouruzani narod. Sasvim druga stvar je krenuti u rat kad znas da si u manjini u odnosu na neprijatelja, kad znas da iza sebe nemas srbiju i kad znas da ti ni jedna vojna sila nece pomoci.
Mislis da oni imaju muda za takvo nesto? Ja znam da nemaju, i ti znas da nemaju a sto je najvaznije i oni znaju da ih nemaju :D

Ko ti kaze da Srbija nije iza njih?
ovo je vic(zalostan) godine!
kame

Post by kame »

Šeha wrote:Ma Kame, ti znas da bi taj referendum donijeo rat sa sobom, znam i ja a znaju i oni.
No jedno je bilo svjesno krenuti u rat kad iza sebe imas citavu JNA, Milosevica koji ti tuli da je uz tebe citav srpski narod, listom i kad protiv sebe imas nenaouruzani narod. Sasvim druga stvar je krenuti u rat kad znas da si u manjini u odnosu na neprijatelja, kad znas da iza sebe nemas srbiju i kad znas da ti ni jedna vojna sila nece pomoci.
Mislis da oni imaju muda za takvo nesto? Ja znam da nemaju, i ti znas da nemaju a sto je najvaznije i oni znaju da ih nemaju :D
Seha, jednog dana ce opet imati Srbiju iza sebe. Kad u Srbiji pobijede radikali.
mrmot

Post by mrmot »

Znam ja jedan još gluplji vic:

Pita James Bond Muju: koliko je sati?
Mujo odgovora:
Tačno je deset sati.
Deset sati i petnaest minuta.
margareta

#239 SARAJEVA VIŠE NEMA

Post by margareta »

Apeliram na civilizacijsku svijest i na pamet svih forumaša da ne diskutiraju više na ovaj primitivni izazov od "sekret"-love-ra.
kame

Post by kame »

Šeha wrote:Srbija hoce u partnerstvo za mir, Srbija hoce u Ev. zajednicu, Srbiji je pun k**ac sankcija i sukoba sa svijetom, Srbija nece vojno pomoci Bos. srbe... moze samo potkuhavati i verbalno ih kuraziti...
Tacno. Takvo je sadasnje stanje. Ali u bliskoj buducnosti to se moze promijeniti. Kao sto se moze promijeniti i svjetski poredak (moze doci do raspada NATO-a i EU i stvaranja nekih novih vojnih i ekonomskih saveza).

Do stvaranja nekih novih saveza ce vjerovatno i doci kada Americi sadasnji drustveni poredak postane neodgovarajuci. I kada sva politika tih saveza bude usmjerena protiv Amerike i njenih jakih ali malobrojnih prijatelja.

Tada, (mada je tesko reci koliko ce vremena proci dotad) ce se otvoriti vrata za nova cetovanja i u Srbiji i u RS. A mozda ipak ne i u Crnoj Gori. Ali ce zato mozda u njoj doci do gradjanskog rata ili cak agresije Srbije na nju.

Ovo su samo neka moja razmisljanja......ne mora se sve od pobrojanog desiti.
pitt

Post by pitt »

Baksuze :D :D
kame

Post by kame »

pitt wrote:Baksuze :D :D
:D :D :D
Tisina

Post by Tisina »

Sarajevo ce biti, sve drugo ce proci... pa i mi ;)
mrmot

Post by mrmot »

Znam još gluplji vic za temu Sarajeva više nema - a u srbiji će biti rat...

Sreli se na kafici James Bond i Jen-Claude Van-Damm.

Kaže Bond: My name is Bond. James Bond.

Kaže ovaj drugi:
My name is Damm.
Van-Damm.
Claude Van-Damm.
Jean-Claude Van-Damm.
Post Reply