Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

zaratustra

#26 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by zaratustra »

Sanji Vlaisavljević, opet svaka čast! :thumbup:

Ko hoće pravilno da shvati njene izlaganja i stavove neće se koristiti onim što u kontra temama stalno predbacuje svojim neistomišljenicima. Ne smije se opravdavati "hoš' da prođem kroz tebe" ali nemojte pravdati ni ovo drugo. Jer, ako se to bude pravdalo onda opet slijedi ovo prvo. Eto vuka, eto vuka, eto vuka.... Ne daj Bože, al' bojim se da ne bude mljac, mljac... Previše je u ovome zle krvi i svi moraju dati svoj doprinos da se ovo rješava na civilizovan način.
Prateći tok emisije primijetio sam da je ipak Arijana bila najnervoznija i najrastrešenija od svih gostiju. Vildana je za razliku od nje uspjevala držati konce u rukama.
Jara

#27 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by Jara »

zaratustra wrote:Sanji Vlaisavljević, opet svaka čast! :thumbup:

Ko hoće pravilno da shvati njene izlaganja i stavove neće se koristiti onim što u kontra temama stalno predbacuje svojim neistomišljenicima. Ne smije se opravdavati "hoš' da prođem kroz tebe" ali nemojte pravdati ni ovo drugo. Jer, ako se to bude pravdalo onda opet slijedi ovo prvo. Eto vuka, eto vuka, eto vuka.... Ne daj Bože, al' bojim se da ne bude mljac, mljac... Previše je u ovome zle krvi i svi moraju dati svoj doprinos da se ovo rješava na civilizovan način.
Prateći tok emisije primijetio sam da je ipak Arijana bila najnervoznija i najrastrešenija od svih gostiju. Vildana je za razliku od nje uspjevala držati konce u rukama.
I ne bila... novinarima 60 min se prijeti smrću... :x
batigol

#28 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by batigol »

ne treba vama repriza ove emisije...nisu bogzna bili naklonjeni 60minuta...bolje je da cekate ponedjeljak navece ili utorak oko podne kad se emituje 60 min...

nema bolan nikakve fajde ni kad se laje na sav glas...znate da se kaze da pas koji laje ne ujeda...treba biti kulturan, pismen novinar da bi te drugi cijenili a ne degen koji misli da je najpametniji na svijetu...i cije misljenje treba svi da postuju a on je imun na sve
zaratustra

#29 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by zaratustra »

Jara wrote:

Što ba izvrćeš očigledne stvari. Jel je to bilo strah boraviti u studiju? Jel to možda mislila da će je napasti neko od gostiju ili studenata, ili možda voditelj neženja? Bila je nervozna jer nije vladala tokom emisije.
hadzofield

#30 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by hadzofield »

za koga je to bakir rekao da je kriminalac
a ispostavilo se da nije?
Jara

#31 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by Jara »

zaratustra wrote:
Jara wrote:

Što ba izvrćeš očigledne stvari. Jel je to bilo strah boraviti u studiju? Jel to možda mislila da će je napasti neko od gostiju ili studenata, ili možda voditelj neženja? Bila je nervozna jer nije vladala tokom emisije.
Šta ba ti izvrćeš da ja izvrćem? :lol: :D
Rekoh - odgledah 10-tak min pred kraj...meni i nije bila toliko nervozna za to vrijeme...al' ako je tokom 2 sata emisije, onda - zar prijetnja ubistvom nije razlog za nervozu? :roll: Pa ženska je izvještavala sa prvih linija u ratu, išla gdje mnogi nisu smjeli nosa pomoliti, a sad "u miru" je napadali i prije ovih prijetnji smrću novinarima 60 min.
hadzofield

#32 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by hadzofield »

Hocemo li Hitlera zvati zlocincem
ili cemo cekati sudsku presudu?
batigol

#33 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by batigol »

Što ba izvrćeš očigledne stvari. Jel je to bilo strah boraviti u studiju? Jel to možda mislila da će je napasti neko od gostiju ili studenata, ili možda voditelj neženja? Bila je nervozna jer nije vladala tokom emisije.[/quote]
Šta ba ti izvrćeš da ja izvrćem? :lol: :D
Rekoh - odgledah 10-tak min pred kraj...meni i nije bila toliko nervozna za to vrijeme...al' ako je tokom 2 sata emisije, onda - zar prijetnja ubistvom nije razlog za nervozu? :roll: Pa ženska je izvještavala sa prvih linija u ratu, išla gdje mnogi nisu smjeli nosa pomoliti, a "u miru" je napadali i prije ovih prijetnji smrću novinarima 60 min.[/quote]

da je neko kojim slucajem reko brankovic je skontao onaj tunel sarajevski...ti bi vjerovatno reko da to nije on i da to nije vrijedno da ga se sad ne napada :)

morala je bit nervozna...jedino da je glupa pa da ne utice na nju kad joj u lice ljudi govore istinu koju ona na sve nacine izokrece i ne zeli da je prihvati jer ima bolja istina koja se smislja u nekoj od kancelarija CKSK
zaratustra

#34 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by zaratustra »

Jara wrote: Šta ba ti izvrćeš da ja izvrćem? :lol: :D
Rekoh - odgledah 10-tak min pred kraj...meni i nije bila toliko nervozna za to vrijeme...al' ako je tokom 2 sata emisije, onda - zar prijetnja ubistvom nije razlog za nervozu? :roll: Pa ženska je izvještavala sa prvih linija u ratu, išla gdje mnogi nisu smjeli nosa pomoliti, a sad "u miru" je napadali i prije ovih prijetnji smrću novinarima 60 min.
Ma da Bog da da iko od nas šta večeras izvrne. :D
Mislio sam konkretno na samu emisiju. Nijednog trenutka nisam rekao da je ne cijenim kao novinarku, šta više svaka joj čast. Opet, da je savršena, nije brate. Na nekoj od sličnih tema sam rekao, i novinari su samo ljudi, zar ne? Samo sam iznio svoj stav kada je riječ o konkretnom periodu u trajanju od dva sata.
Eh eto ti sad. :D
Jara

#35 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by Jara »

batigol wrote: da je neko kojim slucajem reko brankovic je skontao onaj tunel sarajevski...ti bi vjerovatno reko da to nije on i da to nije vrijedno da ga se sad ne napada :)
:lol: Niđe veze... logičko zaključivanje ti je "jača" strana :D... mog'o bi malo kod Sanje da naučiš nešto o debati...
Jara

#36 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by Jara »

zaratustra wrote:
Jara wrote: Šta ba ti izvrćeš da ja izvrćem? :lol: :D
Ma da Bog da da iko od nas šta večeras izvrne. :D
Mislio sam konkretno na samu emisiju. Nijednog trenutka nisam rekao da je ne cijenim kao novinarku, šta više svaka joj čast. Opet, da je savršena, nije brate. Na nekoj od sličnih tema sam rekao, i novinari su samo ljudi, zar ne? Samo sam iznio svoj stav kada je riječ o konkretnom periodu u trajanju od dva sata.
Eh eto ti sad. :D
E, ovo si OK rekao...sretno noćas! :D
hadzofield

#37 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by hadzofield »

hocemo li Karadzica zvati zlocincem, ili cemo cekati sudsku presudu?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#38 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by mIRCerka »

hadzofield wrote:hocemo li Karadzica zvati zlocincem, ili cemo cekati sudsku presudu?
zovi ga GOSPODIN OPTUZEN ZA RATNI ZLOCINAC... :oops:
hadzofield

#39 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by hadzofield »

mIRCerka wrote:
hadzofield wrote:hocemo li Karadzica zvati zlocincem, ili cemo cekati sudsku presudu?

Hvala Sanja
heeheh:)
sasa_t

#40 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by sasa_t »

Gledao sam emisiju i jos ne mogu da se nacudim gluposti kakve sam cuo i kakve u ovoj zemlji postoji i obitava.
Zalosno je to sve sta se desava i vjerujem da to sve vise udaljave ljude iz ove zemlje.

Hrabrost novinara u BiH se najbolje moze ogledati u obracunu sa svojom nacinalnom bagrom. Onaj koji ne vidi ili nece da vidi sta se desava ILI JE GLUP ILI IZVLACI NEKAKVU KORIST IZ CIJELE SITUACIJE!

Hrvati svoj tor zabaljaju hrvatskom televizijom i trecim entitetom, Srbi svoj tor zabavljaju pricama o otcjepljenju, a Bosnjaci svoj tor zabavljaju Reisom, Vehabijama i pederima i tako u krug. Svaki dan sve mi je jaci osjecaj da izlaza iz ovog zacaranog kruga jednostavno nema, i da ce Bosna uvijek biti ne samo Jugoslavija nego i Balkan u malom.

I onda mi tu pricamo o novinarskoj hrabrosti?

Novinarskoj hrabrosti u kojoj ako dignes glas protiv odredjenih grupa dobijas sljedece etikete: cetnik, ustasa, balija, placenik, poslusnik, islamofob. Poslije toga si automatski odstranjen iz javnog zivota "svog tora".

Evo nekoliko tema koje apsolutno nisu pravilno obradjene u medijima gdje bi strucnjaci zajedno sa akterima diskutovali:

- Aprilski paket ustavnih amandmana
- Mogucnost mjenjanja Dejtonskog sporazuma: ukidanje/otcjepljenje/formiranje trece nacionalne jedinice
- Privatizacija
- Boracka populacija i njihova primanja
- Vehabije/Selefije
- Donatorska sredstva 95-01
- Korupcija u skolstvu
- Haski sud
- Ratni zlocini
- OHR
- Brcko distrikt
- Povratak
- Sport

.....

Svaku od ovih tema kad se otvori odmah dodje do mini rata izmedju suprotstavljenih strana, nigdje normalne i civilizirane rasprave sa minimumom uvazavanja tudjeg misljenja. Rijetko se slusa druga strana, ukrstavaju argumenti i raspravlja. Sve ide na silu, a mediji donose samo ulje na vatru.
ibizza

#41 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by ibizza »

"Glasajte za vola,dobit cete kravu"...ovo je izjava Arijane... :skoljka: :skoljka: :run:
lerdi

#42 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by lerdi »

To prije svega nije Arijanina izjava nego zajebancija među stanovnicima Tarčina.

Po meni ovakav diskus je neophodan da bi se ovdje narod malo razdrmao. Pa čovječe ima li iko da mu je dobro u ovoj državi ( osim ovih glavešina i njihovih familija ), a niko da mrdne prstom.

Odem na proteste podrške policiji i tužilaštvu, a tamo 20 ljudi. Odem poslije toga u kafić na kfu a svi pričaju kako policijai tužilaštvo ništa nerade. Pa šta hoćete ljudi?
campa_xxx

#43 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by campa_xxx »

Kao i uvjek odlicna emisija ....

P.S. Nema reprize... :D
mostarac

#44 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by mostarac »

hadzofield wrote:
mIRCerka wrote:

Hvala Sanja
heeheh:)

bas tako. Dok mi tepamo karadzicima i slicnim njemu, dok tepamo gashijima i slicnim njemu oni unistise nase zivote. Nema se tu sta tepati.
Naravno ne treba ni etiketirati, ali ako imas dokaz kao novinar onda bandita nazovi njegovim pravim imenom - bandit, kriminalac, mafijas. Nemas mu sta tepati ako imas dokaze. Nije on gospodin, on je lopov.
Maratonska sudjenja ratnim zlocincima i kriminalcima u trajanju od nekoliko godina su nas i dovela do ovoga gdje smo danas. Dok su godine prolazile, a banda se u sudnici pred kamerama izivljavala i sirila svoju ideologiju mi smo sve dublje propadali.
Mjesec dana plafon za sudjenje, a ako te osude za npr. ratni zlocin, nema tu zatvorske kazne, nego sutra odmah sprasit metak u celo i gotova prica. Ne mozes bit samo malo ratni zlocinac, a ako si ratni zlocinac onda si odgovoran za neciju smrt izivljavajuci se nad bespomocnom zrtvom. Metak u vugla po skracenom postupku i gotovo. A ne oni su uvazena gospoda, gospoda doktori, naucnici i slicne pizdarije i jos da im se mozda izvinimo sto im se svudi jer to utice na njihovu psihu i mentalno zdravlje.
nema tu milosti i ne treba da je ima kod novinara. Ako ima dokaze nazovi govno kriminalcem i mafijasem, al ako si slagao onda treba i da se snose posljedice bumeranga, a ne simbolicnih presuda kao avaz sto kaznjavaju sa desetak hiljada maraka, sto radoncic pjevaljki na seoskom tefericu da za jednu pjesmu.
Ako imaju dokaze nek pletu i tako i treba. Necemo bagri tepat jer se i osilila zbog toga sto joj se tepa i tetosi.

P.S. Sa tepanjem i tetosenjem kao kod naseg sudstva i suda u Haagu, Nirnberski proces bi trajao pedeset do sto godina, a ne 11 mjeseci, tj. trajao bi dok ne pomru prirodnom smrcu oni kojima se sudilo
[Matrix]

#45 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by [Matrix] »

http://www.sarajevo-x.com/clanak/090212119

procitajte "komentare" na bilo koju temu "politika" sarajevo-x portala i bit ce vam mnogo
jasnije da su ovi kulturni i kontrolirani nacini vodjenja dijaloga na forumu samo krinka jer
da nema te kontrole iz ljudi bi pokuljalo isto smece kao i na portalu.Ponekad se pitam
jesu li ovi nasi komentari uopce stvarni ,jer su moderirani,preradjeni,preoblikovani,cenzurirani
autocenzurirani i sl.Ono sto me brine da je prava slika naseg covjeka,ovaj oslobodjeni i
izmozdjujuci lavez ljudi-pasa na portalu.Pregledao sam prilican broj tih tema,horibile !
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#46 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by Chmoljo »

[Matrix] wrote:http://www.sarajevo-x.com/clanak/090212119

procitajte "komentare" na bilo koju temu "politika" sarajevo-x portala i bit ce vam mnogo
jasnije da su ovi kulturni i kontrolirani nacini vodjenja dijaloga na forumu samo krinka jer
da nema te kontrole iz ljudi bi pokuljalo isto smece kao i na portalu.Ponekad se pitam
jesu li ovi nasi komentari uopce stvarni ,jer su moderirani,preradjeni,preoblikovani,cenzurirani
autocenzurirani i sl.Ono sto me brine da je prava slika naseg covjeka,ovaj oslobodjeni i
izmozdjujuci lavez ljudi-pasa na portalu.Pregledao sam prilican broj tih tema,horibile !
upravo... nećeš ti stići složiti ni rečenicu a već će te rastrgati :|
IBM

#47 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by IBM »

:thumbup: :thumbup:

Mislim da je opasno opravdavati neprofesionalne rijeci time sto mi zivimo u "nenormalnoj zemlji", jer se time moze opravdavati svaka protuzakonita radnja gradjanina . Ali je opasno i iz slijedeci razloga: bilo je i nevinih ljudi koji su proglaseni svakakvim imenima, ciji su zivoti unisteni i na kraju se ispostavilo da nisu krivi (ovo je u 5% slucajeva, ali opet bez njih, bez novinarskog digniteta, treba odrzavati odredjeni nivo profesionalizma)
callmethebreeeze

#48 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by callmethebreeeze »

ja iz opravdanih razloga nisam gledao emisiju :D , ali cu se osvrnuti na ovu diskusiju "da li stvari treba nazvati svojim pravim imenom". ja ne mislim da je to toliko dobar nacin, i ne vjerujem da ce pobornici gasija ili karadzica promijeniti misljenje ako bakir na agresivne nacine njihove idole krene prozivati da su kriminalaci, zlocinci, ovo ono. ja sam uvjeren da tiha voda brijege roni i da je puno efikasnije naredati masu dokaza i na kulturan nacin ih prezentovati javnosti. dovoljno je vidjeti da je velika vecina na ovoj diskusiji (na zalost samo jos dvije stranice) ipak odusevljenja nastupom sanje v.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#49 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by mIRCerka »

IBM wrote:

:thumbup: :thumbup:

Mislim da je opasno opravdavati neprofesionalne rijeci time sto mi zivimo u "nenormalnoj zemlji", jer se time moze opravdavati svaka protuzakonita radnja gradjanina . Ali je opasno i iz slijedeci razloga: bilo je i nevinih ljudi koji su proglaseni svakakvim imenima, ciji su zivoti unisteni i na kraju se ispostavilo da nisu krivi (ovo je u 5% slucajeva, ali opet bez njih, bez novinarskog digniteta, treba odrzavati odredjeni nivo profesionalizma)
Bas me interesuju konkretni primjeri kome su unisteni zivoti.-..
Arc_Angel

#50 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by Arc_Angel »

ama emisija je bila super.

ali mi se najvise svidjalo kada se javio onaj covjek iz doboja graficar kad je rekao onom nadarevicu da laze da nikada nisu dosle pare za borce i da on licno zna kolegu graficara iz sarajeva koji je stampao 250.000 uplatnica (1850 maraka za borce) i da ce ostaviti svoj broj u studiju :-D :-D :-D :-D :-) :-) :-) :-)

i onda jedno 30 secundi nakon tog poziva muk u studiju a nadarevic isto kao da je vidjeo duha nekog :-D :-D :-D :-D :-D

ovo bi mogao biti matzerijal za sljedecih 60 minuta

famozne uplatnice za borce, i nadarevic koji tvrdi da novca nema ( pa dobro znamo da ga vise nema )

:sax: :sax: :sax: :sax:
Post Reply