Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

shandrprcSA

#26 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru

Post by shandrprcSA »

kupio 10-15 narukvica od bijelog zlata za te ljude a Osmiću njaka sat ko pet mojih plata i jedva im to sve uvalio rek'o ostavit će pred vratima pa nek uzme ko hoće, jedva su to uzeli.
uhhhhhh
nepass1

#27 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru

Post by nepass1 »

E tako je moja zena mlatila jebo osiguranje ja hocu sama da placam, da odvajam. Tup operacija 19k€, plati sve zavod. E reko sad bi ti kredite dizala za op, jos imas srecu pa da bi mogla kredit dici. Sta je sa ostalim narodom.
Bloo
Globalna šefica

#28 Re: Deconfuckingstruction of Medical Sećija

Post by Bloo »

SaraFina wrote: 10/07/2020 00:49
DEMONIKA wrote: 10/07/2020 00:13
SaraFina wrote: 09/07/2020 23:42 Jednostavno nije istina, niti moze biti, da su svi doktori i medicinske sestre korumpirana banda. Ne moraju biti ni heroji. Ljudi su od krvi i mesa, koji su trenutno na prvoj liniji izlozeni i smatraju da zaslizuju više. To što je nekome to trazenje onog VIŠE moralno upitno, ne znači da taj isti čovjek u istoj situaciji takodjer ne bi štrajkovao zbog nedovoljnih primanja.
sami izabrali struku i položili zakletvu
u ovakvim vremenima ostaviti ljude kojima se oduzimalo od plata da bi imali zdravstveno, na čekanju, bez pomoći, da mole za svoje pare, je monstruozno
period finito nema dalje
Pa šta ako su? Potplaćeni su. Ne znam kolike su plaće u Srbiji, ali od svih zemalja EX YU (HR, Slo) u BiH su najmanje u zdravstvu. Dr je deficitarno zanimanje na zapadu. Sestre isto. Pa kad pogledaš tu stranu medalje, mozda je moralno upitno traziti veće plaće baš sada. No nije nelegitimno. Izlozeni su i na prvoj liniji. Moj najblizi muski srodnik je takodjer bio u zdravstvu i znam o čemu pričam.
To nije posao od 8 do 16. Rad je i praznicima, i za djecije rodjendane a i kad je evo pandemija. Pogledaj temu o pandemiji na kojoj par paničara ordinira 24 sata. Ničemu izlozeni. Iz udobnosti kuća i za PC-om. Mislim da ce ti biti dovoljno da shvatiš situaciju.
Da li si ikada koristila usluge zdravstvenog sistema u BiH?
SaraFina

#29 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru

Post by SaraFina »

Jesam Blo, koristila sam. I ja, ( doduše privatno, nisam osigurana u BiH) a i koristi moja cijela familija, koja se nalazi u BiH (Sarajevu i Tuzli) Samo oca, majku i ujaka imam u Austriji. Dakle svi ostali su u BiH. Ja sam 8 - 10 puta godišnje u BiH. Logično da mi je bio potreban Dr. Ako ništa zbog sezonske gripe, sam išla ili bila sa vremešnom nanom, tetkom, strinom. Na pregledu ili kontroli. Mnogo puta. Tako da sam upoznata sa situacijom. Neki 7/10. Rekla bih.

Moj otac je i radio. Ne samo prije rata, i za vrijeme rata, nego i nakon rata.
Bliska rođaka koja radi na UKC Tuzla, trenutno je u samoizolaciju. Pozitivna, ali bez simptoma. Troje djece ima jedno drugom do uha.
Imam još rodbine na UKC. U Sarajevu takodjer, ali u Tuzli baš bliže 3 rade na Gradini.
Haris.ba

#30 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru

Post by Haris.ba »

SaraFina wrote: 10/07/2020 01:06 Posaljite sve ljude iz zdravstva vani Demonika. To je najbolja opcija. Uvesti ove iz Bangladeša, i sličnih destinacija.

A ako i oni odu, možda po USA ima još koji živ indijanski vrač, u rezervatima, pa on ponudi svoje usluge. I otvori škole. Liječite se nogicama slijepih miševa i travama.

Mislim, meni ni u džep ni iz džepa.
Šta će nam indijanci preko bare?

Ovoga je otjerao doktorski lobi.

Image
SaraFina

#31 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru

Post by SaraFina »

Haris.ba wrote: 10/07/2020 09:51
SaraFina wrote: 10/07/2020 01:06 Posaljite sve ljude iz zdravstva vani Demonika. To je najbolja opcija. Uvesti ove iz Bangladeša, i sličnih destinacija.

A ako i oni odu, možda po USA ima još koji živ indijanski vrač, u rezervatima, pa on ponudi svoje usluge. I otvori škole. Liječite se nogicama slijepih miševa i travama.

Mislim, meni ni u džep ni iz džepa.
Šta će nam indijanci preko bare?

Ovoga je otjerao doktorski lobi.

Image

Hvala ti za tu sliku. :thumbup: Prestajem sa diskusijom na ovu temu.

Puno kakimo za narod, (uključujući i mene) koji je kod ovoga šarlatana u redovima čekao.
Bloo
Globalna šefica

#32 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru

Post by Bloo »

SaraFina wrote: 10/07/2020 09:31 Jesam Blo, koristila sam. I ja, ( doduše privatno, nisam osigurana u BiH) a i koristi moja cijela familija, koja se nalazi u BiH (Sarajevu i Tuzli) Samo oca, majku i ujaka imam u Austriji. Dakle svi ostali su u BiH. Ja sam 8 - 10 puta godišnje u BiH. Logično da mi je bio potreban Dr. Ako ništa zbog sezonske gripe, sam išla ili bila sa vremešnom nanom, tetkom, strinom. Na pregledu ili kontroli. Mnogo puta. Tako da sam upoznata sa situacijom. Neki 7/10. Rekla bih.

Moj otac je i radio. Ne samo prije rata, i za vrijeme rata, nego i nakon rata.
Bliska rođaka koja radi na UKC Tuzla, trenutno je u samoizolaciju. Pozitivna, ali bez simptoma. Troje djece ima jedno drugom do uha.
Imam još rodbine na UKC. U Sarajevu takodjer, ali u Tuzli baš bliže 3 rade na Gradini.
Zanemari pitanje.
Nismo u istoj situaciji.
saabsa

#33 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru

Post by saabsa »

Blago onom ko im u ruke ne dospije.
dječak sa šibicama

#34 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru

Post by dječak sa šibicama »

Znaci, nije problem u tome sto ogromna vecina gradjana nije zadovoljna medicinskom uslugom, sto je mito i korupcija sveprisutna u "bijelom svijetu", problem je sto su oni uvrijedjeni jer ih gradjani ne vole.
sinuhe

#35 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru

Post by sinuhe »

Malo koji doktor nije u politici jos od devedesete. Od njih se ocekuje da budu u stranci kao i direktori skola. Nije da oni nisu kreatori zdravstveno-socijalne politike.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#36 Re: Deconfuckingstruction of Medical Sećija

Post by dr.gog »

SaraFina wrote: 09/07/2020 23:42 A tema je dovoljno nakaradno postavljena, upravo za istresanje, a ne kritiku.
Hvala na veoma korisnoj lekciji. Zaista. :)

@Bobi ... :D Esi mi dobar? :P
SaraFina

#37 Re: Deconfuckingstruction of Medical Sećija

Post by SaraFina »

dr.gog wrote: 10/07/2020 19:04
SaraFina wrote: 09/07/2020 23:42 A tema je dovoljno nakaradno postavljena, upravo za istresanje, a ne kritiku.
Hvala na veoma korisnoj lekciji. Zaista. :)

@Bobi ... :D Esi mi dobar? :P

Dr, ja ovo zbog štele.👀 Ne dao Bog hitne, a ti dežurni. Ova rečenica je lozinka za prepoznavanje?🤭

Šalim se!
dr.gog

#38 Re: Deconfuckingstruction of Medical Sećija

Post by dr.gog »

................
Last edited by dr.gog on 12/07/2020 21:37, edited 1 time in total.
dr.gog

Post by dr.gog »

Hvala dežurnom portala na trećem banovanju. :sax:

Levatino :) .
Last edited by dr.gog on 12/07/2020 21:37, edited 1 time in total.
espn

#40 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru

Post by espn »

:run: :D
Last edited by espn on 14/07/2020 11:24, edited 1 time in total.
sinuhe

#41 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru

Post by sinuhe »

Najpouzdaniji su oslonac balkanskih rezima, nevezano za Sebiju, iako mogu biti progresivni i nosioci promjena zajedno za obrazovnim sektorom. Prolaze ispod radara -jer doktori.
Mafioso

#42 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru

Post by Mafioso »

shandrprcSA wrote: 10/07/2020 06:06
kupio 10-15 narukvica od bijelog zlata za te ljude a Osmiću njaka sat ko pet mojih plata i jedva im to sve uvalio rek'o ostavit će pred vratima pa nek uzme ko hoće, jedva su to uzeli.
uhhhhhh
Sine to je ništa šta su ovi u kantonalnoj bolnici od djeteta uradili, da je kupio plac BBI-ja i srušio BBI pa im zlatne spomenike digao malo je. Mali je literalno bio ono ko u igrici 1HP
skambrljo

#43 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru

Post by skambrljo »

https://avaz.ba/vijesti/bih/581311/gavr ... aloj-nadin

Ako se ovo pokaže tačnim onda treba odvojiti žito od kukolja. Neki jesu istinski heroji, ali siguran sam da je više onih koji ne zaslužuju ni onu platu koju imaju.
Od sestre na prijemu koja te dočeka kao neprijatelja, doktora koji te usmjerava u svoju privatnu ordinaciju, i posebno dobijanje termina koje je samo po sebi apsurd. Kao da je riječ o nekoj turističkoj destinaciji pa moraš rezervisati unaprijed pregled mjesecima.

Ismet i Faris Gavrankapetanović se razlikuju ako se ne varam? Zna li neko više o njima?
sinuhe

#44 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru

Post by sinuhe »

Ne izlaze sa zahtjevima za uvodjenjem mjera dok BiH biljezi porast zarazenih. Iz stranke su rekli da su kase prazne a i ne bi oni da se BiH zaduzuje radi zdravstva, izgurace oni vec nekako. Znaju oni da treba cuvati i konvertabilnu marku.
Post Reply