Twiggy nekad i sad.
Fazon je bio izgledati kao Twiggy nekada.

ooo jbmti pa ovo sam skrooooz zaboravio.Naslovnica wrote:Izvinjavam se ako je bilo...
Nikad necu zaboraviti pitanje u mom spomenaru,koji dan iz djetinjstva vam je ostao u sjecanju,a moja prijateljica odgovorila,kupanje nedeljomInnovation wrote:Kako da ne. Cim imas novu simpatiju, a ti odmah napravis novi spomenar i das mu da se upise.
gumifufna wrote:detroit-mercy wrote: Naravno da je sve to zdravije. Ali cemu se sve to svaljuje na djecu ili na mrski kapitalizam, komformizam ili nesto trece kada su danas upravo oni (30-40to godisnjaci) koji se trzaju na ovake tekstove roditelji djece i kada im bas oni kupuju sve te igrice ili ih posade pred tv i sl. da bi oni imali malo vremena za "sebe".
Vidis, ja imam djecu, i trudim se da sto vise vremena provedu vani ali isto tako imaju i vrijeme za tv i vrijeme za kompjuter (minimalno). Dosta toga je i do roditelja koji se ibrete na ove i ovakve tekstove a mrsko im izaci sa djecom da voze bicikla ili u setnju ili nece da ih puste napolje jer valja ponekad i nadgledati sta ti dijeter radi vani.
Btw, i ti i ja da smo u svoje vrijeme imali ovo sto danasnja djece imaju i nas niko ni motkom ne bi mogao istjerati vani.
To je to kraj teme
Igbala wrote:Ja sam mlađa ('90) ali je tema super, pa rekoh da se javim![]()
Sjećam se dosta stvari i igara koje ste naveli, ovo je neki moj rezime:
- između dvije vatre
- aberečke abertute
- hu okoš bokoš![]()
- esa esesa (lastika, guma)
- žmira, ganja, zaleđiva
- planovi (jedna grupa crta plan, obično kamenom na zemlji, a druga ih grupa preko te mape traži, često su se i lažni planovi crtali kako bi se što teže ušlo u trag)![]()
- klikeri
- hrana od trave i zemlje(sudića što bi mi djevojčice rekle
)
- učiteljica, malo se kredom pisalo po kućnim vratima![]()
- sakupljanje salveta![]()
- pola cijela, šareno bijelo (sa dječacima)![]()
- barbike, beba Čela![]()
Jednom me komšija nasamario da stavim kamen ispod majice, a drugim kamenom preko majice kucam i nešto brojim, kao vidjet ću to...izderala sam majicupametnica
![]()
Još uvijek ponegdje vidim da je "škola" nacrtana na asfaltu![]()
Uz ovo sam naučila slova i nazive hrvatskih gradova![]()
Uživala u gledanju![]()
Plesalo se uz ovu![]()
@Sabirni
Kozlić sam bez problema preskakala

Ma naravnoInnovation wrote:
plus komad linoleuma![]()
Jeli neko ovo koristio na casovima likovnog vaspitanja.

Norm wrote:@furuna
Nesto ovakvo...Ko je ovo imao bio je pravi frajer/macka...
Ja sam imao slicnu ovakvu igracku kad sam bio mali iako nisam 30+furuna wrote:ne znam jel' bilo...

Jeben ti miša gdje se ovog sjeti.. obozavao sam ovo..Innovation wrote:
plus komad linoleuma![]()
Jeli neko ovo koristio na casovima likovnog vaspitanja.
Ovo?furuna wrote:trazim po netu ali nikako da nadjem...
ja prvi put to vidio (i kupio, tj. kupili mi) na vidikovcu, ona kao zastita od sunca sa providnom plastikom u boji sto se natakari na glavu