Ne bi bilo lose ako bi mogli makar malo uticati na ono sto se desava oko nas.
SA-X virtualna stranka??
-
BigusDickus
Stvarno nije bez pameti ideja, a i bili bi prvi koji su napravili nesto slicno. Mozda bi je stvarno trebalo malo vise razraditi, pa ko zna?
- Soul_Sista
Dovljno je da si postavio to pitanje, znamo da si zaintersovanMRAVOJED wrote:đe da se upišem?
@Ahmede,
mozda bi trebali poceti sa onom anketom da svi zaintresovani glasaju ako su za...ovo gore sto sam navela...hajd dizi se covjece, svijet ceka da bude spasen!
- manijak1
Prvo svi moraju proći test podobnosti 
-
BigusDickus
Sad nam je stranka definitivno najljepsaGazz wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
ja sam za![]()
![]()
![]()
![]()
- Soul_Sista
Hajd budite sad malo ozbiljni...da li imate prijedloge sta bi nam bio cilj/svrha sa ovom organizacijom? Morti je predlozio demnostracije (neku omanju revoluciju odozdo
), meni se to jako svidjelo ali je malo tesko izvodljivo jer smo ipak zaglavili u "virtualnom svijetu"...
Sta mislite?? Hajmo samo konstruktivno!
p.s.
ljubavne izjave ostavite pod "Ljubavi Sex"
p.s.
ljubavne izjave ostavite pod "Ljubavi Sex"
-
BigusDickus
Ako ne navija za Zelju je eliminatorni faktor, predpostavljammanijak1 wrote:Prvo svi moraju proći test podobnosti
- manijak1
Moralne osobine
Politička angažiranost
Pozicija u zajednici ( to ostaje samo kod nas bez mogućnosti zloupotrebe
)
Podložnost mitu i nepotizmu i učešće u nekom đe sam ja tu
angažmanu
Profiliranost
u svakom pogledu
Ima još ali sve je osnovano na KGB metodama pospješenim domaćim neumom
Politička angažiranost
Pozicija u zajednici ( to ostaje samo kod nas bez mogućnosti zloupotrebe
Podložnost mitu i nepotizmu i učešće u nekom đe sam ja tu
Profiliranost
-
Gazz
manijak1 wrote:Moralne osobine![]()
Politička angažiranost![]()
Pozicija u zajednici ( to ostaje samo kod nas bez mogućnosti zloupotrebe)
Podložnost mitu i nepotizmu i učešće u nekom đe sam ja tuangažmanu
![]()
Profiliranostu svakom pogledu
![]()
- manijak1
:DTako su mislili svi dok nisu
jednostavno inzistirali
da prođu
P.S. Zasnovano na osobno ličnom učešću u osnivanju Vijeća ministara
P.S. Zasnovano na osobno ličnom učešću u osnivanju Vijeća ministara
- manijak1
Apsolutno tačno i prihvatljivo
- Soul_Sista
Nisi deda!komi wrote:komija za predsjednika - MOŽE
svrha stranke - GUBLJENJE NEVINOSTI (više puta)
- manijak1
E pa ne može
Hoćemo predsjednicu
ili nema stranke
jr samim tim činom dobijamo potporu licemjera iz EU .
Komi , nije da ti skrećem pažnju ali ........ustupi mjesto nekoj od nekih predloženih kandidatkinja .
A
Soul
Gazz
Nova
Princeza
i sve koje izraze želju i spremnost 
Hoćemo predsjednicu
Komi , nije da ti skrećem pažnju ali ........ustupi mjesto nekoj od nekih predloženih kandidatkinja .
A
-
farky
predlažem izmjenu dijela 1. Člana
1. ČLAN:
Virtualno Udruženje Građana SA-X ( nadalje V.U.G. SA-X) se ovim članom utemeljuje kao multinacionalna, multirasna, unisexna, multireligijska organizacija. Članovi V.G.A. SA-X moraju biti virtualno punoljetni (18+). Nadalje, u organizaciji se neće vršiti nikakav oblik diskriminacije po pitanju jačine vašeg PC-a ili brzine vaše konekcije.

1. ČLAN:
Virtualno Udruženje Građana SA-X ( nadalje V.U.G. SA-X) se ovim članom utemeljuje kao multinacionalna, multirasna, unisexna, multireligijska organizacija. Članovi V.G.A. SA-X moraju biti virtualno punoljetni (18+). Nadalje, u organizaciji se neće vršiti nikakav oblik diskriminacije po pitanju jačine vašeg PC-a ili brzine vaše konekcije.
- Soul_Sista
Vidis, na ovo samo trebali ranije misliti, prva predsjednica BiH
..glasam vec za A

-
Ahmed.ibn.Fahalan
Mislim da smo malo fulali sa funkcijama..jer se još jednom pokazalo da nam je izgleda to u krvi da se prvo otimamo za fotelje..pa onda da nešto i uradimo. Mislim da bi predsjednik trebao da na neki pametan način zasluži tu funkciju..npr. broj postova, prednjači u argumentacijama na razne teme, nije jedan od onih oportunista koji dolaze ovdje isključivo da nekom kontriraju i da se svađaju...mislim da je to puno bolja varijanta?!
Ideju za ovakvo nešto sam dobio nakon dužeg perioda dumanja o tome kako bi se mogla popraviti kvaliteta komunikacije na ovom forumu. Svi se žale na istu, kukaju kako je nekad bilo bolje a sad je gore..a kad im čovjek pročita postove vidi da upravo oni doprinose stvaranju atmosfere provociranja, masovne upotrebe prostačenja kao jedine argumentacije..
Dalje, veoma se malo raspravlja o zadanim temama..svi samo čekaju da neko postavi temu i onda na istoj drže predavanja, citiraju historijske udžbenike..uglavnom bulazne o nekim apstrakcijama..a nigdje ništa konkretno. Isto se desilo i sa ovom temom gdje je jedini konkretan prijedlog bio da se pomjeri starosna dob
Stvarno mi nije namjera da nekom solim pamet, majke mi moje..ali sigurno ste surfali po sličnim forumima u ostatku Balkana i mislim da ovom našem treba malo podići nivo. To je bila moja prvobitna zamisao..a nadalje ko zna?!
Ovaj kontakt koji imamo priliku da ostvarimo putem interneta može biti jako oružje u pravom povezivanju Bosanaca i Hercegovaca..a Boga mi i Krajišnika..u cijelom svijetu. Ako razmislite malo bolje..toliko je stvari u kojima nam treba bolja organizacija da ih je smiješno nabrajati..ali evo samo nekih:
Mogućnost osnivanja udruženja (u stvarnom svjetu) koja bi se bavila politikom na nivou aktivista koji bi bili u mogućnosti..uz dovoljan broj zainteresovanih za neku problematiku..da lobiraju kod pravih političara za izmjenu ili donošenje zakona o pitanjima koja nas žuljaju..
Mogućnost saradnje na polju obrazovanja gdje bi naše kolege u dijaspori pomagale svoje sunarodnjake u matici u nabavci stručne literature, ispitivanja opcija za studiranje putem interneta..koje je npr. u Americi pravo popularno, mogućnosti stipendiranja, pa sve do onih banalnih stvari kao što je nabavka kvalitetne beletristike koju je kod nas nemoguće nabavit..
Mogućnost organizovanja susreta naših članova za vrijeme ljetnih odmora gdje bi pojedini članovi..a ima ih povelik broj..mogli da organizuju seminare (drže predavanja
) na teme iz njihovog faha (violentjack je po njegovim tvrdnjama kvalifikovan za isto u nekoliko oblasti)..ili jednostavno druženje i razmjena iskustava, kovanje planova za nove akcije..
Mislim da bi vraćanje kredibiliteta ovog foruma pomoglo uveliko na stvaranju plodnog tla za uvezivanje naše dijaspore same sa sobom..jer su izuzetno raštrkani po svijetu i žalosno je da im je ovo jedini vid ostvarivanja tog kontakta..a ta velika masa ljudi u inostranstvu dosad je ostvarila brojne kontakte sa vanjskim svijetom, nova znanja i iskustva sa tehnologijama koje nama trebaju..itd.
Ja sam dosta vremena proveo na internetu..posebno Američkim site-ovima..i bio sam zaprepašten kad sam vidio koliko se organizacija u Americi odlučilo da idu kao isključivo web-based, sa nekom malom kancelarijom, serverom, nekoliko kompjutera..i sad su veoma utjecajne u Americi..npr organizacije Američke Baptističke Omladine, org. koje se bave pitanjem kontrole prodaje oružja u Americi, zatim one ustrojene na boji kože, nacionalnosti, spola..itd. Mislim da ovakva jedna varijanta nije nikakva utopija i da je jedina prepreka koliko volje imamo i uopšte da li smo društvo aktivista ili pasivista
Ideju za ovakvo nešto sam dobio nakon dužeg perioda dumanja o tome kako bi se mogla popraviti kvaliteta komunikacije na ovom forumu. Svi se žale na istu, kukaju kako je nekad bilo bolje a sad je gore..a kad im čovjek pročita postove vidi da upravo oni doprinose stvaranju atmosfere provociranja, masovne upotrebe prostačenja kao jedine argumentacije..
Dalje, veoma se malo raspravlja o zadanim temama..svi samo čekaju da neko postavi temu i onda na istoj drže predavanja, citiraju historijske udžbenike..uglavnom bulazne o nekim apstrakcijama..a nigdje ništa konkretno. Isto se desilo i sa ovom temom gdje je jedini konkretan prijedlog bio da se pomjeri starosna dob
Stvarno mi nije namjera da nekom solim pamet, majke mi moje..ali sigurno ste surfali po sličnim forumima u ostatku Balkana i mislim da ovom našem treba malo podići nivo. To je bila moja prvobitna zamisao..a nadalje ko zna?!
Ovaj kontakt koji imamo priliku da ostvarimo putem interneta može biti jako oružje u pravom povezivanju Bosanaca i Hercegovaca..a Boga mi i Krajišnika..u cijelom svijetu. Ako razmislite malo bolje..toliko je stvari u kojima nam treba bolja organizacija da ih je smiješno nabrajati..ali evo samo nekih:
Mogućnost osnivanja udruženja (u stvarnom svjetu) koja bi se bavila politikom na nivou aktivista koji bi bili u mogućnosti..uz dovoljan broj zainteresovanih za neku problematiku..da lobiraju kod pravih političara za izmjenu ili donošenje zakona o pitanjima koja nas žuljaju..
Mogućnost saradnje na polju obrazovanja gdje bi naše kolege u dijaspori pomagale svoje sunarodnjake u matici u nabavci stručne literature, ispitivanja opcija za studiranje putem interneta..koje je npr. u Americi pravo popularno, mogućnosti stipendiranja, pa sve do onih banalnih stvari kao što je nabavka kvalitetne beletristike koju je kod nas nemoguće nabavit..
Mogućnost organizovanja susreta naših članova za vrijeme ljetnih odmora gdje bi pojedini članovi..a ima ih povelik broj..mogli da organizuju seminare (drže predavanja
Mislim da bi vraćanje kredibiliteta ovog foruma pomoglo uveliko na stvaranju plodnog tla za uvezivanje naše dijaspore same sa sobom..jer su izuzetno raštrkani po svijetu i žalosno je da im je ovo jedini vid ostvarivanja tog kontakta..a ta velika masa ljudi u inostranstvu dosad je ostvarila brojne kontakte sa vanjskim svijetom, nova znanja i iskustva sa tehnologijama koje nama trebaju..itd.
Ja sam dosta vremena proveo na internetu..posebno Američkim site-ovima..i bio sam zaprepašten kad sam vidio koliko se organizacija u Americi odlučilo da idu kao isključivo web-based, sa nekom malom kancelarijom, serverom, nekoliko kompjutera..i sad su veoma utjecajne u Americi..npr organizacije Američke Baptističke Omladine, org. koje se bave pitanjem kontrole prodaje oružja u Americi, zatim one ustrojene na boji kože, nacionalnosti, spola..itd. Mislim da ovakva jedna varijanta nije nikakva utopija i da je jedina prepreka koliko volje imamo i uopšte da li smo društvo aktivista ili pasivista
-
topmir
Zar stvarno mislis da ce nas politicari saslusati?Ahmed.ibn.Fahalan wrote:Mogućnost osnivanja udruženja (u stvarnom svjetu) koja bi se bavila politikom na nivou aktivista koji bi bili u mogućnosti..uz dovoljan broj zainteresovanih za neku problematiku..da lobiraju kod pravih političara za izmjenu ili donošenje zakona o pitanjima koja nas žuljaju..
-
Ahmed.ibn.Fahalan
E jarane upravo u tom grmu leži zec..što smo mi sami sebe ubijedili da ništa ne možemo da promijenimo ni za milion godina i da je naše jednio da izađemo na izbore i nekog zaokružimo..a za sve ostalo će nam se oni pobrinuti..
Ja nemam velika očekivanja da će ova tema da bude baš ta revolucija koja nam treba..nisam toliko naivan..ali mislim da moramo da raspravljamo o tim stvarima
neko će već nešto da uradi 
Ja nemam velika očekivanja da će ova tema da bude baš ta revolucija koja nam treba..nisam toliko naivan..ali mislim da moramo da raspravljamo o tim stvarima