ali to je samo procedura
E sad trebaće nam neke slike, textovi..za šta to još nisam siguran
Vidis ja falim kad treba glasati a niko nije uzeo moj prijedlog za ozbiljno ma koliko nezobiljno djelovaoAhmed.ibn.Fahalan wrote:Fali nam još samo soul_sista..fali ko desna ruka
Respektujem prijdlog i sad mi je jasnije. Samo moram ipak reci da se ne slazem u vezi Livadica. Mislim da se forum moze napraviti atraktivnijim, moze se uloziti puno rada u to itd itd...ali je ipak na kraju na tim osobama ako hoce da se vrate na forum, nije bas samo na nama.Stari wrote:Ja sam za princip sve ili nista ....nikad se nisam osjecao isprovociranim "schefom Livadicem"....premda sam svjestan da sam tu u manjini.....
A sto se tice onih koji su ...kao sto kazes sami otisli....trebalo bi da ovaj pokret utice na rasprave tako da se forum ponovo ucini atraktivnim i za njih ...to je bio otprilike moj prijedlog .....
Bice da te je livadic nesto bas jako naljutio ...stoga bih se, u vezi toga, suzdrzao daljnjih komentara.Respektujem prijdlog i sad mi je jasnije. Samo moram ipak reci da se ne slazem u vezi Livadica. Mislim da se forum moze napraviti atraktivnijim, moze se uloziti puno rada u to itd itd...ali je ipak na kraju na tim osobama ako hoce da se vrate na forum, nije bas samo na nama.
Eh... nadam se da ce nesto biti od svega ovoga.. ali evo.. ipak se okreceAhmed.ibn.Fahalan wrote:Mislim da smo malo fulali sa funkcijama..jer se još jednom pokazalo da nam je izgleda to u krvi da se prvo otimamo za fotelje..pa onda da nešto i uradimo. Mislim da bi predsjednik trebao da na neki pametan način zasluži tu funkciju..npr. broj postova, prednjači u argumentacijama na razne teme, nije jedan od onih oportunista koji dolaze ovdje isključivo da nekom kontriraju i da se svađaju...mislim da je to puno bolja varijanta?!
Ideju za ovakvo nešto sam dobio nakon dužeg perioda dumanja o tome kako bi se mogla popraviti kvaliteta komunikacije na ovom forumu. Svi se žale na istu, kukaju kako je nekad bilo bolje a sad je gore..a kad im čovjek pročita postove vidi da upravo oni doprinose stvaranju atmosfere provociranja, masovne upotrebe prostačenja kao jedine argumentacije..
Dalje, veoma se malo raspravlja o zadanim temama..svi samo čekaju da neko postavi temu i onda na istoj drže predavanja, citiraju historijske udžbenike..uglavnom bulazne o nekim apstrakcijama..a nigdje ništa konkretno. Isto se desilo i sa ovom temom gdje je jedini konkretan prijedlog bio da se pomjeri starosna dob![]()
Stvarno mi nije namjera da nekom solim pamet, majke mi moje..ali sigurno ste surfali po sličnim forumima u ostatku Balkana i mislim da ovom našem treba malo podići nivo. To je bila moja prvobitna zamisao..a nadalje ko zna?!
Ovaj kontakt koji imamo priliku da ostvarimo putem interneta može biti jako oružje u pravom povezivanju Bosanaca i Hercegovaca..a Boga mi i Krajišnika..u cijelom svijetu. Ako razmislite malo bolje..toliko je stvari u kojima nam treba bolja organizacija da ih je smiješno nabrajati..ali evo samo nekih:
Mogućnost osnivanja udruženja (u stvarnom svjetu) koja bi se bavila politikom na nivou aktivista koji bi bili u mogućnosti..uz dovoljan broj zainteresovanih za neku problematiku..da lobiraju kod pravih političara za izmjenu ili donošenje zakona o pitanjima koja nas žuljaju..
Mogućnost saradnje na polju obrazovanja gdje bi naše kolege u dijaspori pomagale svoje sunarodnjake u matici u nabavci stručne literature, ispitivanja opcija za studiranje putem interneta..koje je npr. u Americi pravo popularno, mogućnosti stipendiranja, pa sve do onih banalnih stvari kao što je nabavka kvalitetne beletristike koju je kod nas nemoguće nabavit..
Mogućnost organizovanja susreta naših članova za vrijeme ljetnih odmora gdje bi pojedini članovi..a ima ih povelik broj..mogli da organizuju seminare (drže predavanja) na teme iz njihovog faha (violentjack je po njegovim tvrdnjama kvalifikovan za isto u nekoliko oblasti)..ili jednostavno druženje i razmjena iskustava, kovanje planova za nove akcije..
Mislim da bi vraćanje kredibiliteta ovog foruma pomoglo uveliko na stvaranju plodnog tla za uvezivanje naše dijaspore same sa sobom..jer su izuzetno raštrkani po svijetu i žalosno je da im je ovo jedini vid ostvarivanja tog kontakta..a ta velika masa ljudi u inostranstvu dosad je ostvarila brojne kontakte sa vanjskim svijetom, nova znanja i iskustva sa tehnologijama koje nama trebaju..itd.
Ja sam dosta vremena proveo na internetu..posebno Američkim site-ovima..i bio sam zaprepašten kad sam vidio koliko se organizacija u Americi odlučilo da idu kao isključivo web-based, sa nekom malom kancelarijom, serverom, nekoliko kompjutera..i sad su veoma utjecajne u Americi..npr organizacije Američke Baptističke Omladine, org. koje se bave pitanjem kontrole prodaje oružja u Americi, zatim one ustrojene na boji kože, nacionalnosti, spola..itd. Mislim da ovakva jedna varijanta nije nikakva utopija i da je jedina prepreka koliko volje imamo i uopšte da li smo društvo aktivista ili pasivista
http://clubs.sarajevo-x.com/club.php?clubid=992violentjack wrote:Daj link jos jednom
Pa da se uclanim