Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Pitarrr82

#151 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????

Post by Pitarrr82 »

karanana

#152 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????

Post by karanana »

Pitarrr82 wrote:http://www.croatiaairlines.com/nbspnbsp ... fault.aspx

Mislim da ovo uopce nije lose :mrgreen:
ono "vec od" je najveca prevara sto postoji.
sarajevo - pariz (9-12.10) 4.400 HRK po osobi.
Pitarrr82

#153 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????

Post by Pitarrr82 »

karanana wrote:

Pa normala da necu uzeti ako ne bude 139+15eur u cijelih 5 mjeseci, fino se raspitati imaju poslovnicu ovdje...

U cijenu je uključeno sve što vam treba vezano uz prijevoz zrakoplovom, tako da nemate nikakvih dodatnih troškova:

- povratna karta + pristojbe zračnih luka + TSC (naknada za kupnju karte preko naše web stranice)
- obrok i piće za vrijeme leta
- prijevoz prtljage do 20 kg težine
- online rezervacija sjedala
- web-check-in ili prijava za let u zračnoj luci
- nagradne milje u programu Miles & More ili u nekom drugom programu neke od zrakoplovnih kompanija iz Star Alliance grupe
- dnevni tisak i časopisi - video program za vrijeme leta, itd.

Uvjeti:

- razdoblje kupnje: 30.9., 1.10. i 2.10. 2011.
- razdoblje putovanja: od 30. listopada 2011. do 24. ožujka 2012.
- min. boravak u mjestu odredišta: vikend ili 3 dana u tjednu
- promjene i povrat novca nisu dopušteni

NAPOMENA:

Promotivna cijena od 139 € konačna je cijena za karte kupljene na našoj web stranici www.croatiaairlines.com (sve pristojbe i naknade uključene).
Za kupnju karata na drugim prodajnim mjestima Croatia Airlinesa (poslovnice, Kontakt centar) naplaćuje se dodatnih 15 €.
Broj sjedala po ovoj atraktivnoj cijeni je ograničen.
suncica24

#154 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????

Post by suncica24 »

karanana wrote:

jeste sad, ali udji u sistem navedenih dana (30.9. 1.i 2. 10) i moci ces kupiti istu kartu (povratnu, naravno) po cijeni od 139eu za bilo koji datum u periodu navedenom u kaciji
i definitivno nije prevara je je prosle godine bila ista akcija i znam 3-4 osobe koje su po toj cijeni kupile karte za rim i/ili pariz
Last edited by suncica24 on 28/09/2011 12:57, edited 1 time in total.
Pitarrr82

#155 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????

Post by Pitarrr82 »

suncica24 wrote:
karanana wrote:

jeste sad, ali udji u sistem navedenih dana (30.9. 1.i 2. 10) i moci ces kupiti istu kartu po cijeni od 139eu za bilo koji datum u periodu navedenom u kaciji
i definitivno nije prevara je je prosle godine bila ista akcija i znam 3-4 osobe koje su po toj cijeni kupile karte za rim i/ili pariz

Da, moja prijateljica je isla u London za 150eur u slicnoj akciji...
karanana

#156 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????

Post by karanana »

aha, fiksna su 4 dana. ja mislio da se moze bilo kad u razdoblju od ovih 5 mjeseci.
Pitarrr82

#157 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????

Post by Pitarrr82 »

karanana wrote:aha, fiksna su 4 dana. ja mislio da se moze bilo kad u razdoblju od ovih 5 mjeseci.

Koja 4 dana drug, mislis kupovine karte? Samo od petka do nedjelje...

Uvjeti:

- razdoblje kupnje: 30.9., 1.10. i 2.10. 2011.
- razdoblje putovanja: od 30. listopada 2011. do 24. ožujka 2012.
- min. boravak u mjestu odredišta: vikend ili 3 dana u tjednu
- promjene i povrat novca nisu dopušteni
drndalo

#158 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????

Post by drndalo »

Ja sam na slicnoj akciji pocetkom ovve godine "ubo" London za 100 EUR/osoba... Nas 2 = 200 EUR... Malo nas je zeznula cinjanica da Maestro i Visa nisu mogli nego samo kreditna kartica, pa je i tu bilo nekih 10-12 EUR provizija/kursnih razlika... I pored toga, za 2 karte SJJ-LHR jako povoljno...
Pitarrr82

#159 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????

Post by Pitarrr82 »

Ja ionako s ovom svojom bankom ne mogu kupovati online pa cu otici do poslovnice da sve jos jednom provjerim i kupim kartu, ionako sam planirao u London tako da mi je ovo super doslo...
swirl

#160 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????

Post by swirl »

Pitarrr82 wrote:Ja ionako s ovom svojom bankom ne mogu kupovati online pa cu otici do poslovnice da sve jos jednom provjerim i kupim kartu, ionako sam planirao u London tako da mi je ovo super doslo...
Samo da znas, kada kupujes u poslovnicama avio karte, budu skuplje.
Pitarrr82

#161 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????

Post by Pitarrr82 »

swirl wrote:
Pitarrr82 wrote:Ja ionako s ovom svojom bankom ne mogu kupovati online pa cu otici do poslovnice da sve jos jednom provjerim i kupim kartu, ionako sam planirao u London tako da mi je ovo super doslo...
Samo da znas, kada kupujes u poslovnicama avio karte, budu skuplje.

Pise da je 15eur vise ali nazalost nemam drugih mogucnosti, da ne spominjem o kojoj se banci radi...
swirl

#162 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????

Post by swirl »

Pitarrr82 wrote:Pise da je 15eur vise ali nazalost nemam drugih mogucnosti, da ne spominjem o kojoj se banci radi...
Nije ti banka kriva, jer koliko ja znam, s obzirom da cesto kupujem on line avionske karte, mozes kupovati samo kreditnom karticom, ne mozes kupovati sa onim tzv. obicnim koje su ti vezane za tekuci racun.
drndalo

#163 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????

Post by drndalo »

Ni to bas nije istina, u zavisnosti od pruzaoca usluge karticnog placanja, moze se placati svom "elektronikom" koju oni dopustaju...

2006 sam Wizzair placao Raiffeisen-ovom VISA-om electron...
Pitarrr82

#164 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????

Post by Pitarrr82 »

swirl wrote:
Pitarrr82 wrote:Pise da je 15eur vise ali nazalost nemam drugih mogucnosti, da ne spominjem o kojoj se banci radi...
Nije ti banka kriva, jer koliko ja znam, s obzirom da cesto kupujem on line avionske karte, mozes kupovati samo kreditnom karticom, ne mozes kupovati sa onim tzv. obicnim koje su ti vezane za tekuci racun.

Pa trazio sam kreditnu karticu izricito zbog takve vrste placanja ali su mi samo rekli da kod njih nikako nije omoguceno online placanje, sad jel do mene ne znam... Tekući račun svakako imam kod njih ali s njim ne mogu nista, znam to...
suncica24

#165 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????

Post by suncica24 »

karanana wrote:aha, fiksna su 4 dana. ja mislio da se moze bilo kad u razdoblju od ovih 5 mjeseci.
mozes putovati bilo kad u razdoblju od 5mj, ali kartu moras kupiti u ova tri navedena dana

ps: moze se placati i karticom koja nije kreditna (kao i kod svih ostalih kompanija)
drndalo

#166 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????

Post by drndalo »

Kod Croatia-e nije moglo... Maestro nije... VISA-u Electron nemam Unicredit, a koja mi je za kurs Kune bila najpovoljnija... Pa sam morao Kreditnom...
Pooll

#167 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????

Post by Pooll »

vox-populi wrote:
drndalo wrote: A Germanwings iz SJJ leti poluprazan jel'de ? Posebno u sezoni... I Norwegian iz Osla i Stockholma lete poluprazni u sezoni ??? Jastarade...

Ne znam da li lete prazni, poluprazni ili puni. Imas par osoba na ovoj temi koje su se javljale da su letjeli u skoro praznim avionima.
Sezona je jedno (juni-avgust) a ostalih 9 mjeseci je nesto drugo.

U aprilu 2011 - sto i nije neka sezona SJJ-CGN Germanwings - dupke pun! U povratku isto.
vox-populi wrote:
drndalo wrote: Pricas o cijenama od 10-15 EUR, i siris dezinformacije... Po tim cijenama te kompanije prodaju mozda 10-ak sjedista po letu, pa 20-ak po 39.90, pa 50-ak po 69.99, pa 50-ak po 99, pa preostale u rasponu 100-300 EUR po sjedistu... Tako da prosjecna cijena slobodnog sjedista na svakom letu nije ni blizu ove tvoje (a i njihove reklamne) pocetne cijene...
Pa drug, ti mozes biti budala pa kupovati kartu za slijedecu sedmicu a mozes biti i pametan pa planirati 2-3 mjeseca unaprijed i platiti tih 10-15€. Ako tako budes radio onda ce prosjek TVOJE karte biti tih 10-15€. I ne prodaju se karte po broju sjedista nego vremenski, sto je putovanje blize, karta je skuplja.
Sto je putovanje blize, vise karata je prodato i manje je onih jeftinih - LCC upravo prodaju određeni broj najjeftinijih karata, jučer sam kupio za 16,99EUR ("ostala su samo tri sjedala po ovoj cijeni") - da prodaju vremenski, onda bi napisali "samo još danas po ovoj cijeni" :run:
drndalo wrote:Ni to bas nije istina, u zavisnosti od pruzaoca usluge karticnog placanja, moze se placati svom "elektronikom" koju oni dopustaju...

2006 sam Wizzair placao Raiffeisen-ovom VISA-om electron...
Wizz, Germanwings i EasyJet - RBA visa electron prolazi bez problema ;-)
Pitarrr82

#168 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????

Post by Pitarrr82 »

Ma platio 15eur vise opet je ovo prilicno dobro tako da sam ja rezervisao sebi let :mrgreen:
insertdelete

#169 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????

Post by insertdelete »

Pomoc od ovih koji su letili sa Easyjet.
Pitanje u vezi 'check in' - kupio kartu preko neta prije 15tak dana, da li trebam sad chekirat se online prije leta il se kupnjom karte to automatski odradi :D

Znaci sljedece sam odradio na stranici easyjet, logovo se, upiso mail i pass,i uso na My account -> My bookings
u My bookings imam broj rezervacije, kliknem na View i onda imam Check flight status i Boarding pass
Kad kliknem na Boarding pass imam samo opciju Download i Print. Print vec davno uradio. Da li trebam jos sta odradit prije leta il je to to :D

Ako trebam se online chekirat, gdje kliknem da odradim taj check in, broj pasosa nisam nigdje upiso prilikom kupovine karte :D
suncica24

#170 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????

Post by suncica24 »

insertdelete wrote:Pomoc od ovih koji su letili sa Easyjet.
Pitanje u vezi 'check in' - kupio kartu preko neta prije 15tak dana, da li trebam sad chekirat se online prije leta il se kupnjom karte to automatski odradi :D

Znaci sljedece sam odradio na stranici easyjet, logovo se, upiso mail i pass,i uso na My account -> My bookings
u My bookings imam broj rezervacije, kliknem na View i onda imam Check flight status i Boarding pass
Kad kliknem na Boarding pass imam samo opciju Download i Print. Print vec davno uradio. Da li trebam jos sta odradit prije leta il je to to :D

Ako trebam se online chekirat, gdje kliknem da odradim taj check in, broj pasosa nisam nigdje upiso prilikom kupovine karte :D
Ako imas samo rucnu prtljagu, dovoljno je da isprintas boarding pass i odmah s tim ides na ukrcavanje.
Ako imas prtljagu, moras se checkirati (online, a onda na aerodromu checkiras prtljagu).

PS: Ako ne isprintas boarding pass, oni ti to na aerodromu znaju dobro naplatiti
insertdelete

#171 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????

Post by insertdelete »

Hvala suncice :thumbup: :D

Putujem samo s rucnom prtljagom, koju nosim sa sobom u avion :D rusacic 8)
Pooll

#172 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????

Post by Pooll »

insertdelete wrote:Hvala suncice :thumbup: :D

Onda s printom pravo na avion :D

p.s Suncice, meni na potvrdi rezervacije sa 1 torbom do 20 kg u mailu stoji da "Sve što trebate učiniti jest ispisati svoju propusnicu za ukrcaj i ponijeti je sa sobom u zračnu luku. Na taj ćete način preskočiti redove na pultu na prijavu i ići ravno do sigurnosne provjere." - naravno da na šalteru trebam predati torbu, ali to je to - nema nikakvog više online checkiranja? :? :-)
suncica24

#173 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????

Post by suncica24 »

Pooll wrote:
insertdelete wrote:Hvala suncice :thumbup: :D

Onda s printom pravo na avion :D

p.s Suncice, meni na potvrdi rezervacije sa 1 torbom do 20 kg u mailu stoji da "Sve što trebate učiniti jest ispisati svoju propusnicu za ukrcaj i ponijeti je sa sobom u zračnu luku. Na taj ćete način preskočiti redove na pultu na prijavu i ići ravno do sigurnosne provjere." - naravno da na šalteru trebam predati torbu, ali to je to - nema nikakvog više online checkiranja? :? :-)
Ja sam s njima letjela par puta, od toga samo jednom sa prtljagom, i morala sam se dan ranije, ili taj dan checkirati (online), a prtljagu sam predala na salter.
Sad, ako ti pise na potvrdi da je to to... onda je to to :)
ChataDodajStaHoces

#174 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????

Post by ChataDodajStaHoces »

Mogu li sa EasyJet-om u okviru rucne prtljage ponijeti kofer propisane velicine i ruksak koji bih stavio ispred sebe? Ovo me pitanje bas kopka da mi ne naplate bezveze ogromnu cifru... Hvala na info
drndalo

#175 Re: Ryanair, Easyjet, WizzAir, letovi ka BiH????

Post by drndalo »

Zavisi od aerodroma i raspolozenja ljudi... Easy cesto striktno sprovodi politiku 1 kom... Dotle da i tasnu "pederusu" smatra dodatnim komadom... Budi spreman nagurati sve u taj rucni...
Post Reply