Ruglo ispred Predsjedništva
-
anda 1
#1 Ruglo ispred Predsjedništva
Danima se dvoumim da li da otvorim ovu temu,ali jutros opet prođoh ispred Predsjedništva i ugledah onu spodobu od jelke.Zanima me jedino da li postoji ˝objašnjenje˝ za nešto onako ružno ispred institucije Predsjedništva BiH 
- mayab
#2 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
A sta joj fali?
- Soul_Sista
#4 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
Javi Komsicu da je okitianda 1 wrote:Danima se dvoumim da li da otvorim ovu temu,ali jutros opet prođoh ispred Predsjedništva i ugledah onu spodobu od jelke.Zanima me jedino da li postoji ˝objašnjenje˝ za nešto onako ružno ispred institucije Predsjedništva BiH
- Compact
#5 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
Krhni je nogom, nek se sruši, pa da imamo onda šta pisati 
- AVNOJ
#6 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
uzmi motorku i sasijeci je svu a zatim kupi benzina i svu je zapali i onda ces dobiti fini pepeo pa ga prospi i reci "zemlja zemlji pepeo pepelu" tako ces unistiti i svaki njen trag i opet cemo imat nase fino lijepo predsjednistvoanda 1 wrote:Danima se dvoumim da li da otvorim ovu temu,ali jutros opet prođoh ispred Predsjedništva i ugledah onu spodobu od jelke.Zanima me jedino da li postoji ˝objašnjenje˝ za nešto onako ružno ispred institucije Predsjedništva BiH
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#8 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
Grad svake godine opcenito izgleda sve jadnije za praznike
Nigdje praznicne atmosfere da se osjeti, ma nista.
Gledam pred Imperijalom sada stoji jedna jelka, a koliko se ja sjecam uvijek se bile dvije.
neko mi rece da su i pred predsjednistvom bile dvije prije ali ne sjecam se
Uglavnom kada bi grad i trebao malo da zivne, to je bas izgleda tesko i sizifov posao.
A i ekonomska kriza sada pa valja stediti...
Da mi je jednom u ovom gradu osjetiti pravi holiday spirit i mogu mirno umrijet

Gledam pred Imperijalom sada stoji jedna jelka, a koliko se ja sjecam uvijek se bile dvije.
neko mi rece da su i pred predsjednistvom bile dvije prije ali ne sjecam se
Uglavnom kada bi grad i trebao malo da zivne, to je bas izgleda tesko i sizifov posao.
Da mi je jednom u ovom gradu osjetiti pravi holiday spirit i mogu mirno umrijet
- Soul_Sista
#9 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
A sto si ti tako njezan?Compact wrote:Krhni je nogom, nek se sruši, pa da imamo onda šta pisati
-
ulpinian
#10 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
nije to samo do grada... i ljudi su jadniji, mnogo mnogo jadnijiladyblue18 wrote:Grad svake godine opcenito izgleda sve jadnije za praznike
- nokia6170
#11 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
mislim da komentar kojim je otvorena ova tema nije isla u pravcu da jelku treba skloniti ili unistiti, vec da je sramno sto jelka onako izgleda...jadno i bijedno, umjesto svecano i reprezentativno.AVNOJ wrote:uzmi motorku i sasijeci je svu a zatim kupi benzina i svu je zapali i onda ces dobiti fini pepeo pa ga prospi i reci "zemlja zemlji pepeo pepelu" tako ces unistiti i svaki njen trag i opet cemo imat nase fino lijepo predsjednistvoanda 1 wrote:Danima se dvoumim da li da otvorim ovu temu,ali jutros opet prođoh ispred Predsjedništva i ugledah onu spodobu od jelke.Zanima me jedino da li postoji ˝objašnjenje˝ za nešto onako ružno ispred institucije Predsjedništva BiH
unaprijed izvinjenje, ako sam pogresno zakljucio intenciju otvaraca teme.
- simonese
#12 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
[quote="ladyblue18"]Grad svake godine opcenito izgleda sve jadnije za praznike
to je radi vitalnog,nacionalnog interesa
to je radi vitalnog,nacionalnog interesa
- ladyblue18
#13 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
Ti bas shvatas ozbiljno komentare na forumu?shefko wrote:Pa kad samo vidite ovakve komentare poput ovih rusilackih gore, i SHUPLJU pricu iz tzv grada, Cuda od Selendre ,i takodje o toleranciji i multietnicnosti kao i o suzivotu ,onda je svakom katoliku i pravoslavcu jasno sta treba i kojim putem. A na sva usta se zalazu ,da drugi budu tolerantni prema njima, i da im jos izgrade i koju dzamiju, za poslanike A.DZ.
nazalostulpinian wrote:nije to samo do grada... i ljudi su jadniji, mnogo mnogo jadnijiladyblue18 wrote:Grad svake godine opcenito izgleda sve jadnije za praznike
@simonese-jes jes
- shuriken
#14 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
gdje li je tutto completo sad kad ih najvise trebamo?
bolje da su njih angazirali da ukrase zgradu, ljepse je izlgedala nakon njihove intervencije
jelka izgleda kao da je na nju povratio neko ko je jeo rezance
treba to vidjet, da bi se znalo o cemu se diskutira
bolje da su njih angazirali da ukrase zgradu, ljepse je izlgedala nakon njihove intervencije
jelka izgleda kao da je na nju povratio neko ko je jeo rezance
treba to vidjet, da bi se znalo o cemu se diskutira
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#15 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
nema se para, prijete otkazima, udaraju poreze do jaja, dizu penzije za par maraka da predju 300 maraka da i njima harach uzmu...i vi se cudite sto su ljudi potisteni i sto im nije do praznika?????????
Sto se jelke tice, dobro je da je ima, inace bi i to bilo "nametanje necega sto nije u nasoj tradiciji"...samo ukrasena svjetlima...
fuj!

Postovani Zeljko Komsicu, da li mozemo doci i donijeti svoje ukrase i ukrasiti jelku? na nas trosak?
Sto se jelke tice, dobro je da je ima, inace bi i to bilo "nametanje necega sto nije u nasoj tradiciji"...samo ukrasena svjetlima...
fuj!
Postovani Zeljko Komsicu, da li mozemo doci i donijeti svoje ukrase i ukrasiti jelku? na nas trosak?
- atom62
#16 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
ma ona jelka hajd i lici na nesto, al one dvije ispred katedrale su pravo smece: ofucane i otrcane sa onim jeftinim lampicama. ovi iz gradske uprave bas su se utrkivali da nadju dvije najruznijue jelke na regiji.
ma nego anda 1 se vise ne javlja. obavio je zadatak. poturio kost da se mi glodjemo. siguran sam da dolazi iz fan-kluba arzije mahmutovic, direktorice javne ustanove djecija obdanista!
ma nego anda 1 se vise ne javlja. obavio je zadatak. poturio kost da se mi glodjemo. siguran sam da dolazi iz fan-kluba arzije mahmutovic, direktorice javne ustanove djecija obdanista!
- Clint_Eastwood
#17 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
Za tvoju informaciju penzije ne obuhvaća zakon o porezu na dohodak, penzije su povećali iznad 300 KM kako neki porezni obveznik nebi mogao prijaviti nekoga s penzijom kao da ga uzdržava, te tako stekao pogodnosti manjeg oporezivanja, odnosno imao bi manju osnovicu, znači limit za uzdržavanje neke osobe su ukupna primanja do 300KM.mIRCerka wrote: udaraju poreze do jaja, dizu penzije za par maraka da predju 300 maraka da i njima harach uzmu
A što se tiče jelke, mene čudi da uopće ima i jedna nakićena u Bliskoistočnom Sarajevu, izgled te jelke ispred predsjedništva je adekvatan, znači odražava stanje u državi.
- ladyblue18
#18 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
ne cudimo se ni najmanje, samo izrazavamo realnost u SarajevumIRCerka wrote:nema se para, prijete otkazima, udaraju poreze do jaja, dizu penzije za par maraka da predju 300 maraka da i njima harach uzmu...i vi se cudite sto su ljudi potisteni i sto im nije do praznika?????????
fuj!
a nece pustiti da mi ukrasavamo, mislit ce da ima boje u kuglicama
-
jaca78
#19 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
ma vala mi je svejedno jel okiceno, kad prodjem gradom i vidim nane i dede da prose i sve one nase jadnike, ni do kakvog mi slavlja nijeladyblue18 wrote:Grad svake godine opcenito izgleda sve jadnije za praznike![]()
neko mi rece da su i pred predsjednistvom bile dvije prije ali ne sjecam se![]()
Da mi je jednom u ovom gradu osjetiti pravi holiday spirit i mogu mirno umrijet![]()
![]()
-
in33sa
#20 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
Stvarno se u Sarajevu ne osjeca praznicna atmosfera, ne samo sad za Bozic i NG, vec i za Bajrame, i slicne blagdane.
Uopce nema onog praznicnog stimunga, sto se da vidjeti u drugim vecim gradovima u blizoj okolici, da ne idem dalje po Evropi.
Valjda je nas narod deprimiran.
Uopce nema onog praznicnog stimunga, sto se da vidjeti u drugim vecim gradovima u blizoj okolici, da ne idem dalje po Evropi.
Valjda je nas narod deprimiran.
-
mIRCerka
#21 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
nemam penzionera u familiji, pa pamtim samo prvu info za to, hvala na objasnjenju...dakle kako god okrenes nama kradu, sebi dizu, a mi sutimo...Clint_Eastwood wrote:Za tvoju informaciju penzije ne obuhvaća zakon o porezu na dohodak, penzije su povećali iznad 300 KM kako neki porezni obveznik nebi mogao prijaviti nekoga s penzijom kao da ga uzdržava, te tako stekao pogodnosti manjeg oporezivanja, odnosno imao bi manju osnovicu, znači limit za uzdržavanje neke osobe su ukupna primanja do 300KM.mIRCerka wrote: udaraju poreze do jaja, dizu penzije za par maraka da predju 300 maraka da i njima harach uzmu
A što se tiče jelke, mene čudi da uopće ima i jedna nakićena u Bliskoistočnom Sarajevu, izgled te jelke ispred predsjedništva je adekvatan, znači odražava stanje u državi.
tako nam i treba i ko nas je*e...kad smo mutavi
-
anda 1
#22 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
atom62 wrote:ma nego anda 1 se vise ne javlja. obavio je zadatak. poturio kost da se mi glodjemo. siguran sam da dolazi iz fan-kluba arzije mahmutovic, direktorice javne ustanove djecija obdanista!
Ovo me je nasmijalo pravo
mIRCerka wrote:Postovani Zeljko Komsicu, da li mozemo doci i donijeti svoje ukrase i ukrasiti jelku? na nas trosak?
- karanana
#23 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
nisam bio u gradu nekoliko dana, i ne znam jesu li ih sada postavili, ali meni generalno fale oni novogodisnji stolovi sa prodajom raznoraznih dzidza, iako malo sta kupim sa njih.
-
mIRCerka
#24 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
razlog za smijeh je?anda 1 wrote:atom62 wrote:ma nego anda 1 se vise ne javlja. obavio je zadatak. poturio kost da se mi glodjemo. siguran sam da dolazi iz fan-kluba arzije mahmutovic, direktorice javne ustanove djecija obdanista!![]()
Ovo me je nasmijalo pravo![]()
mIRCerka wrote:Postovani Zeljko Komsicu, da li mozemo doci i donijeti svoje ukrase i ukrasiti jelku? na nas trosak?
-
anda 1
#25 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
Možda ne izleda najjasnije ,ali razlog za smijeh nije tvoj post, nego onaj koji je napisao atom 62, kost , fan klub i to