everlast wrote:Kakav naslov, rjesimo se pasa lutalica, bez ikakvog prijedloga, kako neko moze uzeti za ozbiljno tvoj takoreci besmislen prijedlog. Zelite u EU, a zaista tamo gdje vi zelite zivotinja ima veca prava nego covjek, najmanji problem je pobiti, ali problem je obuzdati zvijer koja zivi u nama. Sve bih ja vas potrpao u par aviona, obecao svedsku, zemlju snova, i istovario u najmaracnijem dijelu afrike, bez prava povratka u rodnu grudu.
Dok sam bio dijete, onaj period poslije rata, sjecam se bilo je tih lutalica, zasta smo im pravili kuce, brinuli o njima, hranili, a danasnji roditelji to zele pobiti, jer takoreci zele zastiti svoju djecu, gdje vecina njih sa sedam godina ne zna ni preci samo ulicu, ja sam u tim godinama cuvao ovce od vukova, hehehe.
Problem je kompleksniji, udaljili smo se od tih pascadi, a nasi su ih preci nkad davno pripitomili. Gledam ovde kod mene, oni se krecu, gdje god se okupe, bacaju im petarde, gadjaju ih kamenjima, sakate, i zaista mi smo krivi sto nas preziru.
Kad vec nesposobna vlast ne zna kako se nostit a ovim,mi kao narod jos pokazujemo jos vecu dozu gluposti. Cak nemamo vremena da budemo kreativni od vec naviknutog besposlicarenja.
Bla bla bla bla
Animozitet koji prelazi u mržnju o kom govoriš nastao je NAKON ajmo opet NAKON ukidanja sanitacije nad lutalicama i onemogućavanja kontrole populacije vukolikih lutalica. Rezultat je alarmantan:
Rekordan broj pacijenata traži pomoć zbog ujeda pasa u Hitnoj pomoći Sarajevo
http://www.klix.ba/vijesti/bih/rekordan ... /140703105
Zakon akcije i reakcije. Sjedi jedan!
everlast wrote:Gradite im kucice oko zgrada na zelenim povrsinama, iznosite ostatke hrane, a oni ce vam zahvaliti jer ce cuvati vase domove, vasa auta od lopuza koji su postali svakodnevnica u mracnim nocima. Bar vi poksajte iskoristiti ono sto vlast ne zna.

Za >10.000 lutalica kućice i pojilišta?
Nisi ti pri pameti!
Navedi mi JEDNU EU zemlju gdje se po javnim površinama prave hiljade i hiljade cukećih kućica, pojilica, sraćkalica itd. !!! Čista ubleha obespamećenih "tužnim okama". Vodi ih sebi na vikendicu, u stan/kuću itd. Zbog vas "tužne oke" i došlo je do mega problema od 12.000 džukaca avlijanera a ne zbog "neprovođenja Zakona" koji je monstruozan (fenomen Starački domovi za lutalice).
everlast wrote:Vjrovatno cu biti proglasen dio kojekakvih organizacija, a zasta sam i ja bio dondavno ogorcen na njih i prizeljkivao da se sve pobiju. No zasto to trazite od nekog drugog da uradi, kad to i sami mozete uciniti, izgleda da vam vecini savjest to ne dozvoljava, a od nekog drugog trazite to djelo.
Sami da vršimo humanu eutanaziju? "Administriramo" uspavljivanje, onako na ulici?
Po ovome se vidi da si troler jer je jasno rečeno da će tema biti zaključana ako se bude pozivalo na akcije ubijanja lutalica po ulicama.