fortaleza wrote:Zašto glavni grad ove države ima ovoliki problem s psima lutalicama?
Problem je u ljudima, paradoksalno malo, ali i logično kad se malo bolje pogleda. Nesavjesnost naših građana koja je dostigla neku novu razinu. Kao što je već netko napisao čovjek kupi sinu "živu igračku" i kad skonta da ta igračka da izvinete sere i jede te raste automatski leti vani. Naravno, to ljudi neće prijaviti niti će se institucije baviti pojedinačnim slučajevima jer ih jednostavno ne briga. Dalje ljudi ne da su neinteligentni ovdje kao što je češki matematičar naveo nego su i needucirani, odnosno nepismeni, to je ipak veći problem i na tome se može poraditi. Pa se događa da svoje ljubimce ne steriliziraju i ne brinu se o njima, a puste ih da vršljaju okolo,te ih izbace vani. Moralno dno koje smo davno dotakli utječe i na to da nemamo obzira prema drugima, a kamoli prema životinji pa dolazimo do ujednačenog mišljenja po forumu da 15-tak tisuća pasa eutanaziramo i problem riješen! Nikakav problem ljudi moji ako tako uradimo i to dovede do promjene, ali mi se nećemo promjeniti i naučiti na greškama već ćemo opet svojim nesavjesnim djelovanjem dovesti do istog problema koji ćemo OPET rješavati eutanazijom na račun čitave vrste jer jednostavno nećemo naučiti.
Tek tako kriviti udruge, institucije i vlast nema smisla dok se sami ne promjenimo jer takvi ljudi (čak i ekstremniji) rade tamo. Ne može sustav funkcionirati ako je njezin građanin nepismen i primitivan. Kako će ti biti čisto ako stalno bacaš smeće po ulici??
Baš me zanima gdje se događa po zapadnoj europi da ljudi masovno vrše nebrigu nad životinjama? U pitanju su pojedinačni slučajevi, a ne čitavi kolektivitet. Blago se nama.
fino se na ovo odgovorilo: koji % cuka na ulici su rasne cuke koje su izbacene na ulicu? ja ustvari ne pamtim da sam ikad vidio rasnog cuku ulicara.