Reprodukcija

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Voliš li što si rođen(a)?

Da
65
78%
Ne
18
22%

Total votes: 83

seln

#301 Re: Reprodukcija

Post by seln »

medvjed23 wrote:interesuje me život, al svejedno, hvala na savjetu :kiss:
Nema na cemu... ups, zamalo rekoh "i drugi put"... a to nece biti potrebno, zar ne? :wink:
medvjed23

#302 Re: Reprodukcija

Post by medvjed23 »

seln wrote:
Nema na cemu... ups, zamalo rekoh "i drugi put"... a to nece biti potrebno, zar ne? :wink:
drugi neće, treći možda, jer već si dva puta dao savjet.. ponavljaš se.. zaboravnost, godine, šta li.. šta je da je, nadam se da neće doći do toga da neko tvojoj porodici "srdačno" poželi svu bol koja proizilazi iz (tvog) suicida.. drži se, sve najbolje :kiss:
seln

#303 Re: Reprodukcija

Post by seln »

medvjed23 wrote:
seln wrote:
drugi neće, treći možda, jer već si dva puta dao savjet.. ponavljaš se.. zaboravnost, godine, šta li.. šta je da je, nadam se da neće doći do toga da neko tvojoj porodici "srdačno" poželi svu bol koja proizilazi iz (tvog) suicida.. drži se, sve najbolje :kiss:
Kako ti kazes, medjede.
medvjed23

#304 Re: Reprodukcija

Post by medvjed23 »

drago mi je da smo ti i ja završili..

što se tiče ostalih ljudi koji eventualno ovo čitaju, želim reći sljedeće.. donijeti čovjeka na ovaj i ovakav svijet - to je, po mom mišljenju, nemoralan čin.. sve što sam čitao i slušao o toj meni zanimljivoj temi, a ima toga podosta, samo je osnažilo moje uvjerenje.. međutim, moja je želja da to uvjerenje iznesem pristojno, bez da serem po ljudima koji misle drugačije.. ako sam negdje, a moguće da jesam, prešao granicu i nekoga uvrijedio, nadam se da će taj neko primiti moje izvinjenje..
broj dva

#305 Re: Reprodukcija

Post by broj dva »

Svjet je gadan, ljudi još gadniji.I ranije sam bio zabrinut iz hiljadu razloga a od kako sam dobio djecu postao sam tolika pička da beciklo vozim sa kacigom na glavi.
Ali opet bi isto uradio, bez obzira na moje strahove - neću da koristim floskule ali ljubav prema svom djetetu je nešto što bi (skoro) svakom poželio.
Fudo387

#306 Re: Reprodukcija

Post by Fudo387 »

medvjed23 wrote:drago mi je da smo ti i ja završili..

što se tiče ostalih ljudi koji eventualno ovo čitaju, želim reći sljedeće.. donijeti čovjeka na ovaj i ovakav svijet - to je, po mom mišljenju, nemoralan čin.. sve što sam čitao i slušao o toj meni zanimljivoj temi, a ima toga podosta, samo je osnažilo moje uvjerenje.. međutim, moja je želja da to uvjerenje iznesem pristojno, bez da serem po ljudima koji misle drugačije.. ako sam negdje, a moguće da jesam, prešao granicu i nekoga uvrijedio, nadam se da će taj neko primiti moje izvinjenje..
Izabrao si liniju manjeg otpora. :D
Najlakse se predati, sklanjati po strani.
Ne budalesi, nadji kakvu krasnoticu i sklepaj sebi malog Mujicu, nemoj supcima pustiti da te uskrate za tu radost da nekom podaris zivot.
medvjed23

#307 Re: Reprodukcija

Post by medvjed23 »

moja krasotica manje-više dijeli moje stavove :D

ako budem imao sreću da ostatak života provedem sa njom, možda usvojimo buckastog bebana ili nabavimo cuku, rundavog, gnjavljivog
Fudo387

#308 Re: Reprodukcija

Post by Fudo387 »

medvjed23 wrote:moja krasotica manje-više dijeli moje stavove :D

ako budem imao sreću da ostatak života provedem sa njom, možda usvojimo buckastog bebana ili nabavimo cuku, rundavog, gnjavljivog
Trazi drugu.
medvjed23

#309 Re: Reprodukcija

Post by medvjed23 »

nikad
Fudo387

#310 Re: Reprodukcija

Post by Fudo387 »

medvjed23 wrote:nikad
Qrac nikad.
Sad i odmah.
Recu Paulu da vise ne igra saha s tobom. :lol:
medvjed23

#311 Re: Reprodukcija

Post by medvjed23 »

neki dan mu lovcem napo dijagonalu kraljica - kralj.. malo se srkletio i psovo trampa, al smirio se relativno brzo.. dobar je pol, popravlja se :D
Fudo387

#312 Re: Reprodukcija

Post by Fudo387 »

medvjed23 wrote:neki dan mu lovcem napo dijagonalu kraljica - kralj.. malo se srkletio i psovo trampa, al smirio se relativno brzo.. dobar je pol, popravlja se :D
Ne voli on trUnpa i bez tebe :D
A fakat, bez zeze, jes ti stvarno onaj lik? :lol:
medvjed23

#313 Re: Reprodukcija

Post by medvjed23 »

ma nisam ba.. imam dva "prijatelja" na šahu i oba su kanađani :D fini neki ljudi..
broj dva

#314 Re: Reprodukcija

Post by broj dva »

medvjed23 wrote:neki dan mu lovcem napo dijagonalu kraljica - kralj.. malo se srkletio i psovo trampa, al smirio se relativno brzo.. dobar je pol, popravlja se :D
Jesi na chess.com i ako jesi koji ti je nick da te potražim..
ovo_mi_je_nick

#315 Re: Reprodukcija

Post by ovo_mi_je_nick »

Postavite jednostavno pitanje samom sebi;

Da su vas pitali, prije rođenja, da li želite doći na ovaj svijet živjeti po programu, da li bi rekli DA ili NE

Program obuhvata, pohađanje škole od kada saznate za sebe (izvinjavam se onima koji su sa veseljem išli u školu i radili zadaću), bubuljice, pubertetske probleme, imaš novca, nemaš novca, kako god malo, svi ti pričaju kako kad završiš fakultet onda ćeš hodati i provodititi se, trpiš pritiske roditelja, štrebaš, stres, nervoza, ponekad umočiš, završiš fax, nema posla, radi šta bilo, ustaj u 6,7 - rintaj za 500-800 KM, štedi, uvijek štedi, skontaš da više nemaš vremena da hodaš i provodiš se kao što su obećavali, dolazi pritisak za ženidbu, odupireš se koju godinu, onda gubiš sebe, dođeš na raskrsnicu i ne znaš gdje bi sada, oženiš se/udaš, postane monotono, odlučiš se za dijete da ti bude zanimljiviji život i da ima smisao i da imaš nekoga kad ostariš (kako sebično), a to isto dijete stavljaš u početnu poziciju u kojoj si se ti nalazio i pametuješ mu i upravljaš životom kako su tobom tvoji upravljali.

I onda se hvališ kako si uspješan čovjek i da radiš šta želiš a ustvari si radio sve ono što su drugi tražili od tebe.

Uvaliti svjesno svoje dijete na ovaj svijet, zaista NE.
seln

#316 Re: Reprodukcija

Post by seln »

ovo_mi_je_nick wrote: Uvaliti svjesno svoje dijete na ovaj svijet, zaista NE.
Ok, ne trpi... rokni se.
Tomahawk11
Globalni moderator

#317 Re: Reprodukcija

Post by Tomahawk11 »

Ne kontam poentu priče. Kod tebe nije čaša dopola prazna, kod tebe je bez dna.
seln

#318 Re: Reprodukcija

Post by seln »

Iluzija.
To tvoje cijenjeno misljenje (koje je kao i guzica, svako ga ima) si mogao izreci u jednom postu.
Umjesto toga, davis nas ovdje nekim pseudofilozofskim sranjem, proizaslim iz nedostatka serotonina.
ovo_mi_je_nick

#319 Re: Reprodukcija

Post by ovo_mi_je_nick »

Tomahawk11 wrote:Ne kontam poentu priče. Kod tebe nije čaša dopola prazna, kod tebe je bez dna.
Poenta je DA ili NE, da si ti mogao uticati na svoje pojavljivanje na ovom svijetu kad znaš kakve blagodati nosi sa sobom.
ovo_mi_je_nick

#320 Re: Reprodukcija

Post by ovo_mi_je_nick »

seln wrote:
Ok, ne trpi... rokni se.
.

Ja sam svoje pretrpio a da li želiš da tvoje dijete tripi isto, to je pitanje. A samo dobiti dijete radi smisla života tj. da se ne rokneš, je sebično.
seln

#321 Re: Reprodukcija

Post by seln »

Ljudi, jasno je da je depresija postala narodna bolest nr. 1
ali postoji lijek.
Umjesto da poricete vrijednost zivota, idite ljekaru i dopustite da vam se pomogne.
seln

#322 Re: Reprodukcija

Post by seln »

ovo_mi_je_nick wrote:
seln wrote:
Ok, ne trpi... rokni se.
.

Ja sam svoje pretrpio a da li želiš da tvoje dijete tripi isto, to je pitanje. A samo dobiti dijete radi smisla života tj. da se ne rokneš, je sebično.
Ne znam sta si pretrpio, ali imam utisak da trenutno trpis jos vise. To nije smisao zivota, vec nedostatak serotonina.
Ne znam sta zele moja djeca, ali trenutno izgledaju vrlo sretno. I ja sam sretan jer me niko nije pitao zelim li biti rodjen, a pretrpio sam gomilu sranja.
Cak i zivot sa sranjima je bolji od ne-zivota.
Tomahawk11
Globalni moderator

#323 Re: Reprodukcija

Post by Tomahawk11 »

ovo_mi_je_nick wrote:
Tomahawk11 wrote:Ne kontam poentu priče. Kod tebe nije čaša dopola prazna, kod tebe je bez dna.
Poenta je DA ili NE, da si ti mogao uticati na svoje pojavljivanje na ovom svijetu kad znaš kakve blagodati nosi sa sobom.
Zar misliš da svijet treba i može da bude samo pozitiva, med i mlijeko, pa da bi se stekli uslovi za tvoje ili moje pojavljivanje na ovom svijetu?!
Idealizam je težak, dosadan i uglavnom nemoguća varijanta.
Ima dijelova mog života koje bih rado izbrisao, kao djetinjstvo provedeno u ratu, ali gledam to i sa druge strane. Jedno životno iskustvo koje ti daje neke nove vidike ili će ti pomoći u nekim situacijama u kojima se nađeš.
Ono što sigurno znam, ima bolje, a ima i gore od nas. Puno gore. Ima dijelova svijeta gdje je voda pojam, gdje se umire u najgorim mukama i živi sa najgorim bolestima, gdje je životni standard nikakav, gdje ne mogu kao ti i ja napisati ovako nešto na forumu ili možda objaviti na fb zidu, instagramu.
Da sam se ja pitao, moj odgovor na pojavljivanje na ovom svijetu bi bio definitivno DA.
seln

#324 Re: Reprodukcija

Post by seln »

Tomahawk11 wrote:.
Da sam se ja pitao, moj odgovor na pojavljivanje na ovom svijetu bi bio definitivno DA.
:thumbup:
Against all odds.
medvjed23

#325 Re: Reprodukcija

Post by medvjed23 »

seln wrote:
To tvoje cijenjeno misljenje (koje je kao i guzica, svako ga ima) si mogao izreci u jednom postu.
Umjesto toga, davis nas ovdje nekim pseudofilozofskim sranjem, proizaslim iz nedostatka serotonina.
ne davim ja nikoga.. ne dijelim letke po ulici, ne kucam ljudima na vrata, ne zovem ih telefonom.. jedino što radim je pisanje forumskih postova koje svako može, ali niko ne mora čitati..
seln wrote:
Iluzija.
za tebe ne znam, al što se mene tiče, završili smo.. komunikacija gdje ljudi jedni drugima govore "rokni se" i sl. nije moj nivo.. u tom blatu se valjaj sam ili sa sebi sličnim, al u svakom slučaju bez mene.. toliko..
Post Reply