Remi (karte)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
radostan dan

#152 Re: Remi (karte)

Post by radostan dan »

Azrail wrote: Zato je remi zakon. Jest da treba prvo napisati pravila na papir jer se vazda posvađa kad igraš sa nekim novim o stvarima tipa da li se izbacuje "handovska karta" ili ne (po meni ne), da li se ponavlja dijeljenje sa 3 para duplih (isto po meni ne) itd.
:lol: :lol: jeS, jeS, od regije do regije...i svaka, kad joj pomeneš pravila neke druge regije, reaguje - kakva su ti to seljačka/kur.eva pravila?
Sijalica koja gori

#153 Re: Remi (karte)

Post by Sijalica koja gori »

Azrail wrote:
shalla wrote:
radostan dan wrote:sedmica u četvorku je zanimljivija od remija. bješe sedmica-kupiš dvije, ako ti lole privale 3 u nizu-kupiš 6, osmica preskače onog do tebe, dvojkom mak obrćeš krug, žandarom biraš znak...šta je bilo još od pravila?
To je mau-mau, oćoravio sam u ratu igrajući ga pod "svijetlom" kandila :mrgreen:

Volim ja i remi al je meni "table ko manje u parove" najjača kartaška igra, četiri godine srednje škole nije mogao proći veliki odmor da ne razbacimo. Nakon toga me je kumo rahmetli tata naučio šnaps i preferans i to su također beton igre ali je preferans jeben za skontati i pisati, zaboravio sam sad jbg, ono nešto pišeš sebi sa desne i lijeve strane...

P.S. Kadgod odem na more i vidim da Dalmoši šutaju Bele bude mi krivo što je nikad ne naučih...

Nije teško naučiti belu i odlična je igra, ali je problem što je teško skupiti 4 igrača za nju. Zato je remi zakon. Jest da treba prvo napisati pravila na papir jer se vazda posvađa kad igraš sa nekim novim o stvarima tipa da li se izbacuje "handovska karta" ili ne (po meni ne), da li se ponavlja dijeljenje sa 3 para duplih (isto po meni ne) itd.

Ipak, bela je bela. Mkar možeš na fb igrati ako ništa :D
palermo

#154 Re: Remi (karte)

Post by palermo »

radostan dan wrote:
Azrail wrote: Zato je remi zakon. Jest da treba prvo napisati pravila na papir jer se vazda posvađa kad igraš sa nekim novim o stvarima tipa da li se izbacuje "handovska karta" ili ne (po meni ne), da li se ponavlja dijeljenje sa 3 para duplih (isto po meni ne) itd.
:lol: :lol: jeS, jeS, od regije do regije...i svaka, kad joj pomeneš pravila neke druge regije, reaguje - kakva su ti to seljačka/kur.eva pravila?

Bjež ba, kakva handovska karta i tri duple ponavljanje, to su dječja pravila.......remi je sjajna igra, samo tu stvarno trebaš imati prave ljude za nju, onda se i prava rivalstva razvijaju....a čar igre i jeste u rivalstvu
radostan dan

#155 Re: Remi (karte)

Post by radostan dan »

handovska obevezno, nemoj zajebavati...
radostan dan

#156 Re: Remi (karte)

Post by radostan dan »

brzina kojom je povlačiš odozdo da špil ne padne, i pogledi ostalih - neprocjenjivo... :D
Azrail

#157 Re: Remi (karte)

Post by Azrail »

palermo wrote:
radostan dan wrote:

Bjež ba, kakva handovska karta i tri duple ponavljanje, to su dječja pravila.......remi je sjajna igra, samo tu stvarno trebaš imati prave ljude za nju, onda se i prava rivalstva razvijaju....a čar igre i jeste u rivalstvu
Tačno tako :)
shalla

#158 Re: Remi (karte)

Post by shalla »

Hajmo, ko će me naučiti Belu?
Probao sam online i nisam pohvatao :mrgreen:
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#159 Re: Remi (karte)

Post by Zviz »

Protiv mene slabo ko ima relane sanse...

To sa ponovnim djeljenem karata u slucaju duplih - haaaa? ima otpis pise se +50
Kinesko prkno

#160 Re: Remi (karte)

Post by Kinesko prkno »

shalla wrote:Hajmo, ko će me naučiti Belu?
Imas na wiki pravila,ako sta nije jasno pitaj.nauciti nije toliko tesko,ali za brojanje bacenih stihova i rezon u kartama ,onako ofrlje 5-6 godina treba
radostan dan

#161 Re: Remi (karte)

Post by radostan dan »

Kinesko prkno wrote:
Imas na wiki pravila,ako sta nije jasno pitaj.nauciti nije toliko tesko,ali za brojanje bacenih stihova i rezon u kartama ,onako ofrlje 5-6 godina treba
bela ili medicina, pitanje je sad...
dulekrele

#162 Re: Remi (karte)

Post by dulekrele »

Ne megu da shvatim ljude koji satima igraju remi. Meni vec nakon dvije ruke dojadi
Mutivoda

#163 Re: Remi (karte)

Post by Mutivoda »

sigmabh wrote:na gametwist ima remi online, igram i bas je zarazno do besvjesti.. i moremo tamo igrat..nek bude pravilo isti nick kao i na klix..a moze se napravit i room klix..
Nije ti ovo trebalo, evo već satima igram :-) :mrgreen:
Kinesko prkno

#164 Re: Remi (karte)

Post by Kinesko prkno »

radostan dan wrote:
Kinesko prkno wrote:
bela ili medicina, pitanje je sad...
:lol: tako ispade ,al vise sam mislio da razmisljas belaskim rezonom ,a ne da ucis materiju 8-)
radostan dan

#165 Re: Remi (karte)

Post by radostan dan »

dulekrele wrote:Ne megu da shvatim ljude koji satima igraju remi. Meni vec nakon dvije ruke dojadi
čini mi se palermov upis - nisi našao prave rivale...

kakvi crni sati...dani kolega, dani.
shalla

#166 Re: Remi (karte)

Post by shalla »

sherbett wrote:
ja sam prbavala i probavala, nikako nisam mogla da pohvatam. Dobro reče ovaj dole..treba rezon i to traje godinama. Imaš ekipu koja točno zna di je koja karta..nitko ispod šest banki.
Ja bi zaigrala, al pojma nisam imala šta radim..kao sakupljam štih..nemam pojma što..ugl. treba strpljenja i prakse.
Izgleda da ću se ipak držati remija, table ko manje i mau-mau :mrgreen: :mrgreen:
Neko mi se javio i na pp i hvala mu na ponudi ali izgleda da nema teorije da to mogu tako lako naučiti tako da...
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#167 Re: Remi (karte)

Post by Zviz »

sigmabh wrote:igral iko remi na gametwist?

Igram ja, ali mislim da nije gametwist, mada ova vrsta koju igram je fancuski remi, pisanje i broj karata su drugaciji nego u normalnom (tj. YU verziji) a i poneka druga pravila nisu ista.
supercali

#168 Re: Remi (karte)

Post by supercali »

Ko je za kakav remi u gradu samo trebamo se dogovoriti za "kafic" ja placam pice
omar little

#169 Re: Remi (karte)

Post by omar little »

sta je taj gametwist?
supercali

#170 Re: Remi (karte)

Post by supercali »

pa mogla si se registrovati kao joooooooooj :D
Obuca9

#171 Re: Remi (karte)

Post by Obuca9 »

supercali wrote:"pravi" remi se inace igra samo sa jednim spilom dok se kod nas igra sa 2 pretpostavljam kod svih koji su se javili na temu
Ne postoji "pravi" remi. Postoji milion varijanti remija, svako igra onaj koji je naučio i ne može neka od tih varijanti biti "pravija" od ostalih.

Nego, je li iko uspio naći aplikaciju za android sa ovom "našom" varijantom remija ili bar približnom. Ja sam jednom davno igrao na starom Nokia telefonu, mislim da se zvala igra Kalooki, otprilike su slična pravila, samo što za otvor treba 50, te je drugačiji način pisanja, ali je bar ličilo na naš remi :D
supercali

#172 Re: Remi (karte)

Post by supercali »

Pod pravi remi mislim na prvobitni iz kojeg su izasle sve ostale varijacije
Kao sto je nas pravi remi bez karte ispod spila a onda neki izmislili handovsku i slicno

Nego sta je ovo nece niko remija uzivo?
Kao sto rekoh ja castim picem
pakica_

#173 Re: Remi (karte)

Post by pakica_ »

Ima l' nas makar cetvero da razbacimo koju ruku :D samo nam jos treba kafic koji dopusta kartanje.. Pik ne pisem :lol:
VenomousV

#174 Re: Remi (karte)

Post by VenomousV »

ja sinoc opet pocela na gametwistu da igram :D
pakica_

#175 Re: Remi (karte)

Post by pakica_ »

Ma nemam onog cejfa online kao kad mijesam karte, osjetim ih pod rukom i onom lepezom razmahujem dim oko sebe dok se spremam da handiram dok gledam u oci protivniku koji nista ne sluti :lol: :lol:
Post Reply